הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשלגן

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
הכמות היומית המומלצת היא 4700 מיליגרם, ממה שראיתי זה קשה מידי להגיע יומית ממזון בעיקר בחיטוב (מזונות כמו תפוחי אדמה ובננות...)
מאיפה הגיעה ההמלצה היומית הזאת ? מה ההשפעות של חוסר?
כן עשיתי גוגל והכל אבל אשמח לתשובה ממישהו שמבין כי הגוגל זורק אותי לבלוגים של היפים או לאתרי רפואה שלא מביאים לי שום מידע לעבוד איתו
תודה מראש

אכן אשלגן הנמנה עם המינרלים המועילים למטבוליזם שריר בין השאר (ויכולים לעזור בשחרור שלו) יחד עם מגנזיום סודיום וכו. אבל בעוד את השאר טנשים לוקחים גם בלי מרשם וזה בסדר במינונים סבירים אשלגן אסור לקחת בלי התייעצות עם רופא! כיוון שהלב בין השאר עובד על משאבות אשלגן וזה יכול לכול להגיע למצבים לא טובים. אז נכון שזה משנה כמה תקח אבל באופן כללי מקובל שלא לקחת בכלל ללא אישור רופא. אתה יכול לאכול בננה ביום. מנסיון זה אחלה

• פותח/ת השרשור
כן אני יודע שמגבילים את הכדורים ל100 מיליגרם רק, ורפואיים מגיעים ל700\800
אבל בישביל ה4.7 צריך כ11 בננות או 5 תפוחי אדמה (שזה אחלה במסה אבל אני בחיטוב)
השאלה היא האם המחסור הזה לא משמעותי כמו שנדמה לי

מסכים שעל פניו כיוון שאנחנו לא מגיעים ל 4700 כביכול אפשר לתסף מבחוץ אבל מקובל שלא לוקחים. בכל מקרה גם 11 בננות זה לא בריא וגורם לעצירות
כן אני יודע שמגבילים את הכדורים ל100 מיליגרם רק, ורפואיים מגיעים ל700\800
אבל בישביל ה4.7 צריך כ11 בננות או 5 תפוחי אדמה (שזה אחלה במסה אבל אני בחיטוב)
השאלה היא האם המחסור הזה לא משמעותי כמו שנדמה לי

המחסור הזה לא משמעותי לפי דעתי (אאכ אתה ברמה מקצועית)

ההמלצה בגדול לא רלוונטית לרוב האוכלוסיה בפורום הזה שתסתפק אפילו ב-2000 מ"ג/יום. זה תמיד תלוי ביחס של הנתרן:אשלגן ולא רק אשלגן בפני עצמו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית