הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר בברזל משפיע על אימונים?

• פותח/ת השרשור NiMo
  • פורסם בתאריך

NiMo

משתמש מתחיל
83
1
נק' מוניטין:
4
83
1
עשיתי בדיקת דם אחרי שכבר כמה שנים לא עשיתי וראיתי שהברזל שלי נמוך. פרטין 10 (צריך 20-250), המוגלובין 11.3 (13.5-18), ועוד כמה שכתוב שהם קשורים לחוסר בברזל ונמוכים מהמותר.
מעבר להשלכות הידועות כמו עייפות, האם זה גם משפיע על האימונים? יכול להיות שחוסר בברזל מעכב אותי ומקשה עליי להתקדם במשקלי עבודה?

אכן זה משפיע,
גורם לעייפות/חולשה
ויש מאמר שקראתי שאומר שיש הרגשה של חוסר נשימה אחרי מאמץ קטן,
יש לאכול מאכלים עשירים בברזל, ויש גם כדורי ברזל,

• פותח/ת השרשור
את זה אני יודע, התכוונתי האם חוסר בברזל יכול לפגוע גם בהתאוששות ובהתקדמות במשקלי עבודה.

תראה אחי מה שרשמתי הם גורמות לפגיעה בבהתאוששות , לא סתם אומרים שחייב לישון ,
אז זה אכן יפגע בך ,בעקבות החולשה ועייפות,
זה מעין סיבה ותוצאה אם תיהיה עייף ותרגיש חולשה, אז זה יפגע לך בבהתאוששות ובהתקדמות

• פותח/ת השרשור
כן. כי זה אומר שמגיע לשרירים שלך פחות חמצן מה שיפגע להם בהתאוששות או ביכולת להתתחזק ולגדול

תתחיל לאכול בשר כל יום או שתתחיל להתווסף בברזל

אני אוכל בשר כל יום אבל בד"כ רק חזה עוף, כמעט ולא יוצא לי לאכול בשר אדום (שממה שהבנתי הוא מקור טוב לברזל)
כמה מ"ג ברזל צריך ביום? אני רואה שיש כדורים של 18-25 מ"ג אבל גם כדורים של 65 מ"ג

גברים בד"כ לא יקחו יותר מ 18 מ"ג/יום בגלל שאין לנו אופציה להוציא את הברזל הזה במידה ויש עודף בגוף. לנשים זה אפשרי בזמן הווסת. איבוד דם זו האופציה העיקרית לאיבוד ברזל. יש לך את זה:
Now Foods, Iron, 18 mg, 120 Veg Capsules

לא כזה משנה. לחלק מהאנשים יהיו בעיות במערכת העיכול מצריכה של הברזל בתור תוסף. אלו צריכים לשחק עם סוג הברזל שהם לוקחים

• פותח/ת השרשור
הבנתי, אז להתחיל מהרגיל ולראות מה קורה?
ומתי לקחת את הכדור? בוקר? לילה? לפני ארוחה? אחרי? בטן ריקה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית