הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

SS פעמיים בשבוע?

Hugh Janus

משתמש מתחיל
52
1
נק' מוניטין:
12
52
1
בהמשך לסאגה מהאשכול הקודם שלי: יש לי מדריכה שנמצאת פעמיים ולפעמים שלושה פעמים בשבוע במכון. היא מוכנה לעזור לי עם בנץ' פרס וסקוואטים עם מוט וכו'(חוץ מדדליפט. היא לא מוכנה ללמד אותי את זה. האם יש תחליף כלשהו לזה בינתיים?). הקטע הוא שאני רואה אותה רק פעמיים בשבוע כי לא מסתדר לי ביום השלישי שהיא נמצאת. והמדריך האחראי בחד"כ לא ייתן לי לעשות SS כשהוא שם. בגלל כל מיני שגעונות של מאמנים ממוצעים בחד"כ. לפחות לא עד שאני אלמד איך לעשות את זה בצורה מדויקת בלי שהוא יצטרך לבדוק כל פעם שאני עושה את זה(למרות שזה לא ביג דיל בכלל כי רוב הזמן זה מנוחה בין סטים[?]).

שווה לעשות את זה בחודש הראשון פעמיים בשבוע ופעם השלישית בשבוע לעשות את התכנית שהמאמן בנה לי?
ואיזה תחליף יכול להיות לדדליפט בהתחלה? אם בכלל.

לא כל כך מבין אותך.
יש לך אינסוף סרטונים ביו טיוב שידריכו אותך כיצד לבצע תרגילים.
יש לך מראה בחדר כושר.
ואפילו את הפורום לקבלת ביקורת נוספת אם תצטרך. למה בדיוק אתה צריך מדריך צמוד אליך כשאתה מתאמן?

• פותח/ת השרשור
לא כל כך מבין אותך.
יש לך אינסוף סרטונים ביו טיוב שידריכו אותך כיצד לבצע תרגילים.
יש לך מראה בחדר כושר.
ואפילו את הפורום לקבלת ביקורת נוספת אם תצטרך. למה בדיוק אתה צריך מדריך צמוד אליך כשאתה מתאמן?

זה לא שאני צריך מדריך צמוד אליי. המדריך האחראי שם לא ייתן לי לבצע את התרגילים האלו כי הוא משוכנע שזה "לא מתאים למבנה גוף שלי" ומפחד שאני אפצע. זה שאני יכול ללמוד אותם מסרטונים ומראה בחדר כושר לא יהיה מספיק כדי לשכנע אותו. לכן, כשהמדריכה יותר גמישה נמצאת שם, היא כן מסכימה לי בתנאי שהיא תלמד אותי. היא אמרה לי שאין לה בעיה לעבוד איתי במהלך האימון שלי כי גם ככה אין לה יותר מדי מה לעשות שם. מעט כולם שם וותיקים שלא באמת צריכים את תשומת הלב שלה יותר מדי. אם אני יכול לקבל הדרכה צמודה במהלך האימון בלי להפריע לאף אחד, אז למה לא?
הבעיה היחידה היא שדדליפט היא לא רוצה ללמד אותי כי היא מפחדת שאני אפצע. הגב שלי הוא גם חלק די חלש אצלי, ואם לומר את האמת אני די פארנויד בקטעים האלו, אז אני גם מפחד שאני אפצע את עצמי איכשהו.

אני לא רוצה להתחיל להתווכח שם עם אנשים ואני גם ככה צריך להשלים כמה שעות של ספורט דרך המכון הזה, ככה שאני מעדיף לעשות את זה בדרך יותר שקטה בלי קונפליקטים. כרגע יש לי את האופציה לעשות את זה באופן חלקי בתור התחלה. אני בקושי שבועיים וקצת במכון.

נשמע שיש לך בעיית בטחון עצמי.
המדריך האחראי שם לא ייתן לי לבצע את התרגילים האלו כי הוא משוכנע שזה "לא מתאים למבנה גוף שלי" ומפחד שאני אפצע.
בבל"ת, חד משמעית.

אם אני יכול לקבל הדרכה צמודה במהלך האימון בלי להפריע לאף אחד, אז למה לא?
כי אתה הופך ל"נודניק" שתלוי במדריך לכל פעולה. זו בדיוק הסיבה שמדריכים מנסים לנפנף אותך עם תירוצים שונים ומשונים כמו "זה לא מתאים למבנה גוף שלך". אתה מציק להם ונמאס להם ממך.

הבעיה היחידה היא שדדליפט היא לא רוצה ללמד אותי כי היא מפחדת שאני אפצע. הגב שלי הוא גם חלק די חלש אצלי, ואם לומר את האמת אני די פארנויד בקטעים האלו, אז אני גם מפחד שאני אפצע את עצמי איכשהו.
בדיוק בגלל שהגב שלך די חלש, אתה צריך לעשות דד ליפט.
אתה מפחד על הגב? תתחיל רק עם מוט ללא משקל. תתקדם למוט עם משקל מאד מאד נמוך. תתחזק ותוסיף משקל. Rinse and repeat.

• פותח/ת השרשור
נשמע שיש לך בעיית בטחון עצמי.

בבל"ת, חד משמעית.

כי אתה הופך ל"נודניק" שתלוי במדריך לכל פעולה. זו בדיוק הסיבה שמדריכים מנסים לנפנף אותך עם תירוצים שונים ומשונים כמו "זה לא מתאים למבנה גוף שלך".

בדיוק בגלל שהגב שלך די חלש, אתה צריך לעשות דד ליפט.
אתה מפחד על הגב? תתחיל רק עם מוט ללא משקל. תתקדם למוט עם משקל מאד מאד נמוך. קבל בטחון, תתחזק ותוסיף משקל.

בהתחלה אני בכלל לא ביקשתי שילמדו אותי. ביקשתי לעשות את זה ואמרתי לו שאני אלמד בעצמי. אבל הוא זיין לי את השכל על זה מההתחלה ולא הסכים. אחרי זה דיברתי עם המדריכה והיא אמרה שאין בעיה כל עוד היא תלמד אותי.

הביטחון העצמי שלי לא מי יודע מה, אחת הסיבות שאני הולך למכון. זה לא נובע רק מחוסר ביטחון עצמי, אני פשוט לא בנאדם שאוהב להיכנס לקונפליקטים.

המדריך האחראי שם בכללי לא באמת אוהב לעזור לאנשים. אין לו יותר מדי סבלנות. לצערי הרב הבנתי את זה בשבוע האחרון.

תוך כמה זמן לדעתך אני אוכל להוסיף משקל? אני בחור די חלש. בספק שאני אוכל להוסיף משקל לעיתים קרובות בהתחלה. אני גם צריך לטחון הרבה אוכל וזה די קשה לי.

רק מההתכתבות כאן איתך, ברור שהבעיה היא הבטחון העצמי שלך והצורך שלך לקבל אישור על כל דבר שאתה עושה.
חדר כושר זה לא צבא, המדריך הוא לא מפקד, ויש לו אפס סמכות לשלול ממך לעשות משהו, אלא אם אתה עומד לעשות נזק לציוד.

תלמד ביו טיוב את הטכניקה של התרגילים, תתאמן מול המראה עם משקלים נמוכים מאד.

תעזוב את המדריכים לנפשם ותאמין לי שהם לא יתייחסו אליך. נסה להתאמן מבלי לפנות אפילו פעם אחת למדריכים ותראה איך אף אחד לא ניגש אליך.
תפסיק לחפש גורמי סמכות שיאשרו לך כל פעולה בחיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית