הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טריבלוס ומולטי ויטמין

• פותח/ת השרשור nkll
  • פורסם בתאריך

nkll

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
-3
20
0
חברות מומלצות? מכתנן לקנות מ I HERB טריבלוס כנראה של NOW ומולטי ויטמין לא מצאתי חברה בנתיים
אני יודע שזה בסהכ כדור ואין יותר מידי מה להתבלבל אבל בכל זאת יש פה אנשים עם העדפה?

לגבי מולטי - אני מעדיף להרכיב לבד קודם מקסימום מתפריט ואז חוסרים, לא ראיתי מולטי שהייתי אומר שממש התאים לי
אם בכל זאת תבחר קח בחשבון ש:
1. בדרך כלל אין כמעט מגנזיום ותצטרך לתסף בנוסף - עדיף לא magnesium oxide אלה chelate
2. יש בטא קרוטן וזה לא טוב למי שמעשן, אז אם כן כדאי לזרוק חחח
3. אבץ - לפעמים יש לפעמים אין, אם יש הר הרבה (מעל 50) יכול לגרום לבחילה
4. תיקח עם ארוחה
5. אל תתן לזה להיות תירוץ לא לאכול ירקות והרבה

מפתיע אותי שאתה מציע דווקא את האופטי מן, הוא זבל ברמה שעדיף שבן אדם ישאר עם החוסרים ולא ישתמש בו.
למה הוא זבל?

זכור לי מפעם שאמרת שאתה לוקח סוג של דובוני גומי כאלה כי הכדורים הרגילים מסריחים, איזה חברה זאת?
לא שולחים את זה לישראל
https://www.amazon.com/Vitafusion-M...&qid=1529085573&sr=1-10&keywords=multivitamin

הB12 רעל, המגנזיום חומר משלשל, FOLIC ACID, ויט E, רק מסוג אחד, טבליות וכל זה רק במבט זריז.
אתה מבין שמה שכתבת עכשיו זה אוסף של מידע לא מבוסס ודעתך בלבד, כן? או שיש לך חומר מדעי לאשש איתו את העניין?
רוב האנשים לא ישלשלו מהמגנזיום מהסוג הזה. זה שיש כאלו שיש להם בעיות במערכת העיכול צריכים לפנות לסוג אחר אבל הם מיעוט.

אתה לא באמת צריך הסבר שלי למה CYANOCOBALAMIN זה רעל, למה מגנזיום בכל הצורות שם זה זבל שכמעט ולא נספג במקרה הטוב וכן חומר משלשל במקרה הרע, למה FOLIC ACID ולא FOLATE זה בהחלט זבל, למה טבליות נספגות הכי פחות טוב מכל צורות הצריכה וכו'.

אלה לא דברים שדורשים ביסוס, אלה עובדות בסיסיות ואני בטוח שאם תקח רגע לעצור ולחשוב על זה גם תייתר את הצורך בPUBMED.

הסבר שלי למה CYANOCOBALAMIN זה רעל
אשמח לרפרנס

למה מגנזיום בכל הצורות שם זה זבל שכמעט ולא נספג במקרה הטוב
אשמח לרפרנס

למה FOLIC ACID ולא FOLATE זה בהחלט זבל
אשמח לרפרנס

למה טבליות נספגות הכי פחות טוב מכל צורות הצריכה וכו'.
זה ככה בכל המולטיויטמינים ולכן שמים מינונים מוגברים

אלה עובדות בסיסיות ו
לא מכיר את "העובדות" שאתה מדבר עליהן לכן אשמח לקרוא על כך

על זה גם תייתר את הצורך בPUBMED.
אני מרגיש בכך צורך עז

1.CYANOCOBALAMIN הוא ויטמין סינטטי שמפורק בגוף לקובלמין ו.. ציאניד.
אתה באמת לא רואה בעיה להמליץ לבן אדם לצרוך בערך 20 מיקרוגרם של ציאניד ביום באופן קבוע למשך חודשים או שנים (או כל החיים), כשהוא יכול בהשקעה של 5 שקל יותר לקבל את הB12 בתור METHYLCOBALAMIN?
אתה גם לא יודע אם לבן אדם יש מוטציה בMTHFR, ויכול להיות לקחת CYANOCOBALAMIN זה בעצם לקחת צבע לשתן מבחינתו.
יש גם עדויות מחקריות על הספיגה בלי קשר מCYANOBACTERIA.
מאות אלפי שנים אבות אבותיך צרכו B12 בצורה מאוד ספציפית, לא רואה סיבה להתחכם.

2.Bioavailability of US commercial magnesium preparations. - PubMed - NCBI
Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide. - PubMed - NCBI
ויש עוד הרבה כאלה.

3.Folate, folic acid and 5-methyltetrahydrofolate are not the same thing. - PubMed - NCBI
Folic acid handling by the human gut: implications for food fortification and supplementation. - PubMed - NCBI

4.מה זה מינונים מוגברים? יש לך מינרל כלשהו שאתה לא צריך מספיק והגעת למסקנה שאתה צריך מולטיויטמין, למה לצרוך אותו בצורת טבליה (במקום כל אחת משלושת הצורות העדיפות האחרות) כשאתה יודע שזו דרך הצריכה הכי גרועה שקיימת?

אני חושב שהוא How to Know Which Multivitamin Supplement Is Best for You? Part 1
מסביר את זה יותר טוב ממני.
אזהרה - הוא מפעיל CRYPTO MINER במקום פרסומות, שים לב לזה כשאתה נכנס (אפשר לבטל למטה).

אופטי מן הוא לא רע אבל מציק לי ענין השתן, עברתי למולטי ויטמין של nutrid ישראלי אני מבסוט ממנו

אתה באמת לא רואה בעיה להמליץ לבן אדם לצרוך בערך 20 מיקרוגרם של ציאניד ביום באופן קבוע למשך חודשים או שנים (או כל החיים), כשהוא יכול בהשקעה של 5 שקל יותר לקבל את הB12 בתור METHYLCOBALAMIN?
יש לך ציאניד טהור גם בתפוח עץ, שקדים, סויה, תרד ויש עוד רשימה ארוכה. נראה לך שאם היה שם ציאניד שמזיק לגוף היו מאשרים את זה לצריכה?
אשמח לראות שזה מסוכן לבני אדם וגם לראות את הבדלי הספיגה בין שתי הפורמולות בבני אדם.

אתה גם לא יודע אם לבן אדם יש מוטציה בMTHFR, ויכול להיות לקחת CYANOCOBALAMIN זה בעצם לקחת צבע לשתן מבחינתו.
אתה יודע מה השכיחות למוטציה כזו?

מאות אלפי שנים אבות אבותיך צרכו B12 בצורה מאוד ספציפית, לא רואה סיבה להתחכם.
גם מאות שנים מתו בגיל 40 ותמותת ילדים הייתה 50%+. מה שאתה טוען זה כשל לוגי

לא כתוב פה שזה חומר משלשל. אני לא מתווכח שציטראט נספג טוב אבל מדובר באחוזים בודדים

איפה כתוב שזה "זבל". מה גם n=6? לפחות לא הבאת עכברים. בניגוד לצ'רי פיקיניג המוזר שאתה עושה, פה סוכם שזה לא בדיוק בעייתי:
Folic Acid - Scientific Review on Usage, Dosage, Side Effects

4.מה זה מינונים מוגברים? יש לך מינרל כלשהו שאתה לא צריך מספיק והגעת למסקנה שאתה צריך מולטיויטמין, למה לצרוך אותו בצורת טבליה (במקום כל אחת משלושת הצורות העדיפות האחרות) כשאתה יודע שזו דרך הצריכה הכי גרועה שקיימת?
כי זה בד"כ זמין ונוח יותר לצריכה. רוב האנשים גם לא צריכים את התוספים הללו וצורכים אותם סתם

יש לך ציאניד טהור גם בתפוח עץ, שקדים, סויה, תרד ויש עוד רשימה ארוכה. נראה לך שאם היה שם ציאניד שמזיק לגוף היו מאשרים את זה לצריכה?
אשמח לראות שזה מסוכן לבני אדם וגם לראות את הבדלי הספיגה בין שתי הפורמולות בבני אדם.
אתה לא באמת צריך שאני אלך למצוא לך מחקרים.
כמעט כל מחקר שנעשה מצא פערים ברמות הספיגה, משמעותיים יותר או פחות - בטח שלא האחוזים הבודדים שדברת עליהם בהקשר של המגנזיום, זה אפילו לא הכמויות שמדובר עליהם במחקרים שאני הבאתי.

אתה יודע מה השכיחות למוטציה כזו?
כנראה שאף אחד לא יודע, מספיק כדי לא להשאיר מקום לספק בשביל חסכון של כמה שקלים לקופסה.

גם מאות שנים מתו בגיל 40 ותמותת ילדים הייתה 50%+. מה שאתה טוען זה כשל לוגי
נו באמת, אם יש פה צ'רי פיקינג אז זה זה.
אני מדבר איתך על מאות אלפי שנים של אבולוציה, ואתה מספר לי על כמה מאות שנים בהם הייתה תמותת ילדים גבוהה ותוחלת חיים נמוכה, שתי עובדות שאין להן שום קשר לטיעון שלי.
הנקודה שלי היא שהערך של ההתפתחות האבולוציונית שלנו ברור מאליו, אחרת כנראה ששומן טרנס היה אחלה מקור לקלוריות, והבריאות האולטימטיבית הייתה מושגת על ידי דיאטת דגנים.

איפה כתוב שזה "זבל". מה גם n=6? לפחות לא הבאת עכברים. בניגוד לצ'רי פיקיניג המוזר שאתה עושה, פה סוכם שזה לא בדיוק בעייתי:
Folic Acid - Scientific Review on Usage, Dosage, Side Effects
אני יכול למצוא לך הרבה "סיכומים" מעניינים מהאתר הזה, כולל כל מיני צמחי פלא בסגנון הטריבולוס המטופש הזה שעולה שוב ושוב (לפחות זה כן מצוין שם כחרטא).
מה גם שלא ראיתי שם שום השוואה בין צורות הצריכה של הפולייט, אז אלא אם אני מפספס משהו, איפה הלא בעייתי בא לידי ביטוי?

כי זה בד"כ זמין ונוח יותר לצריכה. רוב האנשים גם לא צריכים את התוספים הללו וצורכים אותם סתם
נניח שנורא קשה לך לצרוך את זה בנוזל או אבקה, איזו סיבה יש לך לקנות טבליות במקום קפסולות או SOFTGELS שנספגות יותר טוב?

החלק המודגש, על סמך מה אתה אומר את זה? הסטטיסטיקות שכן יש לנו מראות שלעשרות אחוזים מהאמריקאים יש חוסרים, יותר מחצי מהאמריקאים בדברים כמו D ומגנזיום.
מספיק להכניס את התזונה שלך למחשבון רציני ולראות שכנראה אתה לא מגיע אפילו לRDA גם בהנחה ואתה אשכרה סופג את המספרים שעל התווית (כנראה שאתה לא).
אתה יכול אולי להיות במצב כזה רק אם אתה צורך כמות משמעותית של קלוריות, שזה דבר בעייתי לכשל עצמו.

דרך אגב, איפה הכפתור שמלביש על טקסט תגיות של ציטוט? כי אני לא מוצא אותו ודי קשה לצטט חלקים מהודעה אחרת.

אתה לא באמת צריך שאני אלך למצוא לך מחקרים.
אני חושב שאתה ניזון מאיזה אתרי סטייל YNET שמנסים להפחיד אנשים ולוקח אותם ברצינות. אין מחקרים כאלו, אז בטח שלא תמצא

כמעט כל מחקר שנעשה מצא פערים ברמות הספיגה, משמעותיים יותר או פחות - בטח שלא האחוזים הבודדים שדברת עליהם בהקשר של המגנזיום, זה אפילו לא הכמויות שמדובר עליהם במחקרים שאני הבאתי.
אז תראה לי השוואות כאלו על בני אדם

כנראה שאף אחד לא יודע, מספיק כדי לא להשאיר מקום לספק בשביל חסכון של כמה שקלים לקופסה.
אני לא שולל שכדאי לרכוש את הפורמולה השנייה, אני פשוט אומר שאם יש תסמונת כזו או אחרת אפשר לבדוק את זה ד"א באופן דיי פשוט בבדיקות דם. אם לקחת תוסף ועדיין יש בעיית ספיגה, אז אתה שם.

אני מדבר איתך על מאות אלפי שנים של אבולוציה, ואתה מספר לי על כמה מאות שנים בהם הייתה תמותת ילדים גבוהה ותוחלת חיים נמוכה, שתי עובדות שאין להן שום קשר לטיעון שלי.
נכון, כשל לוגי נענה בכשל לוגי כנ"ל ההמשך שלו עם האבולוציה הלא קשורה. איפה אתה קורא את כל הבולשיט שאתה קורא? אני רוצה גם

הנקודה שלי היא שהערך של ההתפתחות האבולוציונית שלנו ברור מאליו, אחרת כנראה ששומן טרנס היה אחלה מקור לקלוריות, והבריאות האולטימטיבית הייתה מושגת על ידי דיאטת דגנים.
שומן טראנס זה אכן אחלה, רק לא כזה שמתקבל במעבדה. יש שומן טראנס טבעי, בעיקר במוצרי חלב

אני יכול למצוא לך הרבה "סיכומים" מעניינים מהאתר הזה, כולל כל מיני צמחי פלא בסגנון הטריבולוס המטופש הזה שעולה שוב ושוב (לפחות זה כן מצוין שם כחרטא).
זה האתר הכי אמין היום לסיכום מחקרי שלא ממומן ע"י התעשייה. לא תמצא שם משהו שהוא לא מבוסס. בניגוד לסיכומים שאתה מביא, הם לא מסכמים אלא עושים סקירות ללא דעה אישית

מה גם שלא ראיתי שם שום השוואה בין צורות הצריכה של הפולייט, אז אלא אם אני מפספס משהו, איפה הלא בעייתי בא לידי ביטוי?
יש שם, כתוב ששתי הצורות בסדר. תקרא טוב ואל תרפרף

נניח שנורא קשה לך לצרוך את זה בנוזל או אבקה, איזו סיבה יש לך לקנות טבליות במקום קפסולות או SOFTGELS שנספגות יותר טוב?
אני עדיין מחפש קישור למחקר שמראה שרמות ספיגה של נוזל כנגד כדור משמעותית טוב יותר בהקשר של התוסף הזה ספציפית. נשמע כאילו אתה מנסה לשכנע את עצמך על הטיעונים שאתה טוען (או שקראת אותן במקום אחר). אני לא שולל שזה טוב יותר או פחות טוב, אני רק רוצה לראות נתונים על הנושא ועל בני אדם.

החלק המודגש, על סמך מה אתה אומר את זה? הסטטיסטיקות שכן יש לנו מראות שלעשרות אחוזים מהאמריקאים יש חוסרים, יותר מחצי מהאמריקאים בדברים כמו D ומגנזיום.
ויטמין D זה אולי נכון, מגנזיום לא בטוח. במולטיויטמין בד"כ לא תמצא את שניהם במינון מספק

מספיק להכניס את התזונה שלך למחשבון רציני ולראות שכנראה אתה לא מגיע אפילו לRDA גם בהנחה ואתה אשכרה סופג את המספרים שעל התווית (כנראה שאתה לא).
כתבתי הרבה פעמים "בהנחה שאתה אוכל מספיק ירקות/פירות". אנשים לא מגיעים ל RDA כי צריכת הירקות שלהם שואפת ל-0 אז בטח שיהיו חוסרים. אבל בפורום הזה מתבססים על העובדה שאנשים יודעים איך לאכול ולכן זה מיותר לרוב האנשים שקוראים כאן

אתה יכול אולי להיות במצב כזה רק אם אתה צורך כמות משמעותית של קלוריות, שזה דבר בעייתי לכשל עצמו.
עברת איזה הכשרה של הרבלייף? זה אחד הטיעונים שם וזה בולשיט טהור

דרך אגב, איפה הכפתור שמלביש על טקסט תגיות של ציטוט? כי אני לא מוצא אותו ודי קשה לצטט חלקים מהודעה אחרת.
אתה מסמן את הטקסט עם הסמן ואז נפתחת תיבה של ציטוט למשפט הרלוונטי

אז תראה לי השוואות כאלו על בני אדם
לצערי אני בתקופת מבחנים ואין לי זמן לעוד טיול בPUBMED, אבל כל חברות התוספים הרציניות לא מתבססות על ניחושים כשהן לא שמות CYANOCOBALAMIN בתור B12 אצלן (ואף אחת לא עושה את זה, ואופטימום זה בטח לא חברה רצינית בתחום).
כן זכור לי שראיתי מחקרים על בני אדם, לצערי אין לי בשלוף.

אני לא שולל שכדאי לרכוש את הפורמולה השנייה, אני פשוט אומר שאם יש תסמונת כזו או אחרת אפשר לבדוק את זה ד"א באופן דיי פשוט בבדיקות דם. אם לקחת תוסף ועדיין יש בעיית ספיגה, אז אתה שם.
לא באמת, כי B12 יכול להיות תקין גם שנתיים אחרי שהפסקת לאכול כמו שצריך, ככה שלא תדע בטווח זמן הגיוני אם מה שאתה לוקח רלוונטי.

נכון, כשל לוגי נענה בכשל לוגי כנ"ל ההמשך שלו עם האבולוציה הלא קשורה. איפה אתה קורא את כל הבולשיט שאתה קורא? אני רוצה גם
לא הבנתי, אתה טוען שהתהליך האבולוציוני שעברנו לא משפיע על איך שאנחנו אמורים לנהל את החיים שלנו היום?
לא מבין למה אתה מנסה להעיק וסתם מנסה לסתור כל טיעון שלי כשלא צריך יותר מ5 יחידות ביולוגיה כדי להבין את הבסיס שלו.

שומן טראנס זה אכן אחלה, רק לא כזה שמתקבל במעבדה. יש שומן טראנס טבעי, בעיקר במוצרי חלב
אה, ואיפה CYANOCOBALAMIN מתקבל, אצלך בגינה?

זה האתר הכי אמין היום לסיכום מחקרי שלא ממומן ע"י התעשייה. לא תמצא שם משהו שהוא לא מבוסס. בניגוד לסיכומים שאתה מביא, הם לא מסכמים אלא עושים סקירות ללא דעה אישית
האם מה שהבאתי הוא דעה אישית?

אני עדיין מחפש קישור למחקר שמראה שרמות ספיגה של נוזל כנגד כדור משמעותית טוב יותר בהקשר של התוסף הזה ספציפית. נשמע כאילו אתה מנסה לשכנע את עצמך על הטיעונים שאתה טוען (או שקראת אותן במקום אחר). אני לא שולל שזה טוב יותר או פחות טוב, אני רק רוצה לראות נתונים על הנושא ועל בני אדם.
כנ"ל כמו הציטוט הראשון, אבל שוב, אתה באמת צריך הוכחות להבדל בספיגה בין נוזל לבין טבליה?

ויטמין D זה אולי נכון, מגנזיום לא בטוח. במולטיויטמין בד"כ לא תמצא את שניהם במינון מספק
נכון, אם תקנה מולטי עם 80 מ"ג מגנזיום אוקסיד במינון מלא אז לא.
ויטמין D כמעט בכל מולטי רציני היום יש כמות יחסית גדולה, אני חושב ש2000 כן מספיק IU זו כן כמות מספיקה.

כתבתי הרבה פעמים "בהנחה שאתה אוכל מספיק ירקות/פירות". אנשים לא מגיעים ל RDA כי צריכת הירקות שלהם שואפת ל-0 אז בטח שיהיו חוסרים. אבל בפורום הזה מתבססים על העובדה שאנשים יודעים איך לאכול ולכן זה מיותר לרוב האנשים שקוראים כאן
אני אוכל 12 ירקות (בינוניים-גדולים) ומספר פירות ביום, בערך 2400 קלוריות ולפי CRONOMETER עדיין חסרים לי מינרלים וגם זה בהנחה ואני באמת מקבל מהאוכל בדיוק את מה שכתוב על הדף (וסביר להניח שזה לא המצב).

עברת איזה הכשרה של הרבלייף? זה אחד הטיעונים שם וזה בולשיט טהור
כן עחי, אני המנכ"ל.
לא יודע אם הם מוכרים מולטי ויטמין, אבל אם כן הייתי מנחש שהוא נראה די דומה לאופטי מן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית