הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 5X5 ליצני בחיטוב. איך אני קובע את המשקל ההתחלתי?

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
5X5 ליניארי בחיטוב. איך אני קובע את המשקל ההתחלתי?

מעולם לא עשיתי 5X5.
איך אני יודע מאיזה משקל להתחיל ?
(אני יכול לדבר כאן על משקלי עבודה שלי במידה והם לא בדיוק משקלים שדורשים הוכחה?)

נערך לאחרונה:
תתחיל עם משקלים בינוניים שאתה עושה טוב ומשם תתקדם איך שתרגיש אני בשבועות הראשונים עליתי 5 קילו בשבוע ורק אחרי חודש התחלתי להתקע

• פותח/ת השרשור
הכי טוב ליצנות.
אתה יכול להסביר בקצרה מה זה RM5 ?
זה המשקל המקסימלי שאני מסוגל להרים 5 חזרות?

אם לפני כן עשית SS אני לא רואה שום סיבה לא להמשיך מהשיאים הנוכחיים, אחרי הכל אתה בחיטוב וגם ככה לא תתקדם במשקלי העבודה בצורה משמעותית, הסיבה שמתחילים ממשקלים נמוכים יותר היא א' לא להיתקע מוקדם, ב' ללמוד את הטכניקה.

ומה מבדיל אותי מליצן בוגר שיש לו את היכולת להבין מה זה RM5 ?

ובכן הבט, בהיותך ליצן, שלא תרגל יותר מדי את התרגילים, לא יכול להיות לך בכלל rm
אני רושם לך סקוואט 3 פעמים בשבוע ואם המצב לא מסתדר אתה יכול להוסיף גם קרלז

מישהו יכול להסביר איך אתם קובעים RM5 ?

ובכן הבט, בהיותך ליצן, לא תרגלת מספיק פעמים את התרגילים, ולכן לא יכלת אף פעם להתקדם ולקבוע שיאים.
שיאים נקבעים ע"י עלייה מתמשכת במשקלי העבודה עד לרמה שאתה נתקע בהם אחרי זמן מה.
משקלים אלו יכולים להחשב השיאים, או לחילופין, תוכל בליצנותך להגיע אל המכון ולהתחמם כדי לשבור שיא, (בכך הורדת נפח עבודה מיותר שהיה מעייף אותך).
אבל שוב, בהיותך ליצן, האופציה הזאת איננה רלוונטית, משום שטרם למדת את התרגילים בטכניקה משביעת רצון.

• פותח/ת השרשור
ובכן הבט, בהיותך ליצן, לא תרגלת מספיק פעמים את התרגילים, ולכן לא יכלת אף פעם להתקדם ולקבוע שיאים.
משקלים אלו יכולים להחשב השיאים, או לחילופין, תוכל בליצנותך להגיע אל המכון ולהתחמם כדי לשבור שיא, (בכך הורדת נפח עבודה מיותר שהיה מעייף אותך).
אבל שוב, בהיותך ליצן, האופציה הזאת איננה רלוונטית, משום שטרם למדת את התרגילים בטכניקה משביעת רצון.

אוקי. הסבר טוב.
אתה סוג של רב ליצנים ?

אני חושב שצריך לעשות הפרדה בין שיאים אישיים לRM, שיא אישי צריך להיחשב למשקל הכי גבוה שהרמת למספר חזרות ספציפי, גם אם באימון הבא הוא הולך להישבר, RM זה כבר שיא אצל מתאמן שהוא לא מתחיל ויקח לו זמן מסוים (לפחות שבוע או יותר) לשבור את אותו השיא, לכן הוא RM.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית