הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב טוב ומסה נקייה

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
אהלן אנשים, רציתי לשואל כמה דברים על חיטוב. בגדול אני פשוט ממש מפחד לאבד עוד מסת שריר, הנתונים שלי כרגע הם 75 קילו, 1.78 בן 21. לפני שהתחלתי הייתי 83 קילו. התחלתי חיטוב בערך מאפריל כזה. עכשיו התכנון שלי עכשיו זה לרדת לפחות ל 70 קילו ולראות כמה אחוז שומן אהיה, אבל אני כבר מתחיל להשתגע בגלל מסת שריר נמוכה אני ממש ממש לא רוצה להיות שחיף זה יותר גרוע מהכל. ואני מפחד שאני אאבד עוד הרבה מסת שריר אם ארד ל 70 קילו וגם פחות בשביל להיכנס לפחות לטווח של 10-8% שומן לפני מסה.
ובמסה, איך אוכל לוודא שאני עשה מסה נקייה כמה שניתן, בלי להשמין יותר מידי? כי אני לא רוצה להיכנס למאזניים האלה של להרוזת לאבד מסת שריר ואז לנסות לעלות במסת שריר ולהשמין ואז אני כמו יו-יו לא מתקדם במיוחד ומשחק עם עצמי.
בתפריט של מסה, בערך מה הנתונים שאני צריך להתרכז בהם? כי נגיד לחיטוב כרגע זה מה שאני משתדל בערך - 1700-1800 קלוריות +-, חלבון 1.8-2גרם לקילו, 160 גרם פחמימה, 60 גרם שומן. איך זה משתנה לתקופת המסה?
עוד שאלה, אני יודע שזה סטיגמה ואני יוצא דביל שאני שואל אבל בגלל שהיה לי עלזה דיון עם כמה אנשים (שלפי דעתי, סתומים ממש ולא מבינים עניין אבל שוב אי אפשר לדעת) אז אני רק שואל לוודא וסתם לדעת באמת בוודאות, לגבי אבקת חלבון, בצבא לפחות יוצא לי שאני משתמש ביום 2 סקופים של חלבון להשלים לתפריט, וייצא שאמרו לי שכל ה"שרירים" שיש לי זה סתם נוזלים מהאבקת חלבון, ואם עכישו לדומא באזרחות או בצבא או כל מקום שייתאפשר לי לאכול באמת 2גרם חלבון לקילו (כביכול אפסיק לקחת חלבון, אבל אשמור על אותם ערכים) כביכול המסת שריר תצנח ולא אראה את התוצאות שיש לי. אני יודע שזאת סיטגמה סתומה ומשהו מטומטם בלי הוכחות, אבל חשוב לי לשמוע את הדעה שלכם בנושא.
ועוג משהו קטן, אני מרגיש שאחרי אימון ההיקפים שלי יחסית סבבה, כאילו רואים שרירים מרגישים אותם נפוחים יפים כמו שכל אחד אוהב להסתכל על עצמו אחרי אימון חח, אבל בזמן מנוחה/רגיעה, מרגיש לי אולי לא שחיף כי יש קצת שומן חחח אבל כאילו שרואים תוצאות רק אחרי האימון. זה כללי ככה כולם מרגישים את זה או ששוה לתת לזה יחס מיוחד ולבדוק לעומק?

תודה!

אני אענה לך על שתי השאלות האחרונות.
החברים שלך אכן סתומים.

לגבי השאלה השנייה, אתה מתאר "פאמפ" השרירים "מתנפחים" מיד לאחר אימון כי זורם אליהם המון דם. לכולם יש את זה (בעיקר אם עושים נפח גבוה)

• פותח/ת השרשור
אני אענה לך על שתי השאלות האחרונות.
החברים שלך אכן סתומים.

לגבי השאלה השנייה, אתה מתאר "פאמפ" השרירים "מתנפחים" מיד לאחר אימון כי זורם אליהם המון דם. לכולם יש את זה (בעיקר אם עושים נפח גבוה)

האמת לא חברים זה זתם אנשים מהמכון.
ולגבי השרירים, פשוט מוזר לי שזה לא מנופח במנוחה חח מבאס :&

בגדול אני פשוט ממש מפחד לאבד עוד מסת שריר,
צריך להיות מאוד יצירתי כדי שזה יקרה

איך אוכל לוודא שאני עשה מסה נקייה כמה שניתן, בלי להשמין יותר מידי?
תעלה 0.5-1% ממשקל גופך בחודש

איך זה משתנה לתקופת המסה?
לפי הממוצעים השבועיים

אבל חשוב לי לשמוע את הדעה שלכם בנושא.
זה כמו לאכול קוטג'/חזה עוף

זה כללי ככה כולם מרגישים את זה או ששוה לתת לזה יחס מיוחד ולבדוק לעומק?
זה בגלל זרימת דם מוגברת לאותו אזור. אין מה לבדוק את זה לעומק

• פותח/ת השרשור
צריך להיות מאוד יצירתי כדי שזה יקרה

תעלה 0.5-1% ממשקל גופך בחודש

לפי הממוצעים השבועיים

זה כמו לאכול קוטג'/חזה עוף

זה בגלל זרימת דם מוגברת לאותו אזור. אין מה לבדוק את זה לעומק
ההבדל בין חיטוב למסה בתפריט זה נטו הקלוריות בעצם? זהו? או שיש חשיבות להוסיף יותר פחמימה נגיד לאנרגיה או משהו? ואיך אנשים מגיעים שהם צריכים לקחת גיינר? הרי זה פשוט מאוד להעמיס קלוריות בלי שום בעיה.. ולמה אנשים עושים תפריטים של 3000-5000 קלוריות גם ליום? הם סתם מפציצים את עצמם בשומן לא? כאילו יווצא להפ להפףם המון שומן סתם שיהיה קשה אחרכך להוריד ואם יורידו מהר אז תילך כל המסת שריר לא?

ההבדל בין חיטוב למסה בתפריט זה נטו הקלוריות בעצם?
כן. אפשר לשחק גם עם הנפח באימון

או שיש חשיבות להוסיף יותר פחמימה נגיד לאנרגיה או משהו?
לא ידוע כמה פחמימות, אם בכלל, צריך בזמן העלאה במסת השריר

ואיך אנשים מגיעים שהם צריכים לקחת גיינר?
לרוב אנשים לא מבינים מה זה גיינר ולמה הם צריכים או לא צריכים אותו. ב-99% אנשים לא יודעים לאכול ומבזבזים כסף על שטויות

הרי זה פשוט מאוד להעמיס קלוריות בלי שום בעיה..
חלק מהאנשים מאוד פעילים וצריכים להגיע ל 4-5 אלף קל' בזמן העלאה במסת השריר. זה לא כזה פשוט

ולמה אנשים עושים תפריטים של 3000-5000 קלוריות גם ליום?
או שהם טפשים או שהם מאוד פעילים

כאילו יווצא להפ להפףם המון שומן סתם שיהיה קשה אחרכך להוריד ואם יורידו מהר אז תילך כל המסת שריר לא?
מסת שריר הם לא יורידו אבל הם יעלו הרבה שומן במידה והם לא מאוד פעילים ומתקדמים בקצב מהיר יותר מ 1-1.5% ממשקל גופם בחודש

• פותח/ת השרשור
כן. אפשר לשחק גם עם הנפח באימון

לא ידוע כמה פחמימות, אם בכלל, צריך בזמן העלאה במסת השריר

לרוב אנשים לא מבינים מה זה גיינר ולמה הם צריכים או לא צריכים אותו. ב-99% אנשים לא יודעים לאכול ומבזבזים כסף על שטויות

חלק מהאנשים מאוד פעילים וצריכים להגיע ל 4-5 אלף קל' בזמן העלאה במסת השריר. זה לא כזה פשוט

או שהם טפשים או שהם מאוד פעילים

מסת שריר הם לא יורידו אבל הם יעלו הרבה שומן במידה והם לא מאוד פעילים ומתקדמים בקצב מהיר יותר מ 1-1.5% ממשקל גופם בחודש

ופשוט המאזן החיובי של כמה קלוריות בדיוק זה משתנה מאדם לאדם בשביל שהוא לא יחרוג מ 1% בשבוע? זה נשמע ממש קשה לסדר ככה תפריטי תזונה לא? בדיוק מה לאכול עם מעט אופציות החלפה באמת קשה להבין אנשים שמתמידים ככה חחח זה יפה.. אני חזרתי לעסק הזה רציני רק לפני חודשייים ומרגישים את הגעגועים לפחמימות מיותרות וחטיפים חח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית