הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספיגת חלבון

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
אהלן, זכור לי שהיה כאן כמה דיונים לגבי ספיגת חלבון אז אני צריך עזרה קטנה. יוצא לי כרגע בצבא במיוחד להגיע למצב שאני אוכל קופסאת טונה ושותה שייק חלבון לפני שאני הולך לישון, והבנתי שיש עם זה טיפונת בעיה עם ספיגה פתאום של איזה 50 גרם חלבון במכה, ואומרים להכניס פחמימה שזה ייספג הכל, וטונה זה לא בדיוק פחמימה. אז אמך אפשר לדאוג שזה ייספג הכל כמו שצריך? כמה פחמימה ומה כדאי לאוכל בעצם עם זה?
תודה

אהלן, זכור לי שהיה כאן כמה דיונים לגבי ספיגת חלבון אז אני צריך עזרה קטנה. יוצא לי כרגע בצבא במיוחד להגיע למצב שאני אוכל קופסאת טונה ושותה שייק חלבון לפני שאני הולך לישון, והבנתי שיש עם זה טיפונת בעיה עם ספיגה פתאום של איזה 50 גרם חלבון במכה, ואומרים להכניס פחמימה שזה ייספג הכל, וטונה זה לא בדיוק פחמימה. אז אמך אפשר לדאוג שזה ייספג הכל כמו שצריך? כמה פחמימה ומה כדאי לאוכל בעצם עם זה?
תודה
אהלן
אין בעיה משום שטונה זה אוכל מוצק... מה שדיברו היה על מעל 20-40 גרם חלבון נוזלי. (ובזה אני לא סגור)

נתקלתי במחקר שדיבר על העניין. לא קראתי אותו (מלבד הAbstract) אבל אני רואה שכבר דיברו עליו ויש לך סיכום של הדברים הרלוונטיים לך כאן:
תזונה ותוספים - כמה חלבון גופנו יכול לקבל בארוחה אחת למטרת בניית שריר?
בגדול עירוב של מינרלים עם חלבון שנספג לאט כן מאפשר לאכול כמויות גדולות של חלבון בארוחה ושהוא יספג ברובו.
However, these findings are specific to the provision of fast-digesting proteins without the addition of other macronutrients. Consumption of slower-acting protein sources, particularly when consumed in combination with other macronutrients, would delay absorption and thus conceivably enhance the utilization of the constituent amino acids.

• פותח/ת השרשור
לאכול משהו קטן בנוסף, אפילו לחם

לדוגמא אם אני צמתי היום, ואני מנסה לשחוף כמה שיותר אוכל בפרק זמן קטן מאוד וזה גם כולל 2 סקופים, פרוסת לחם ל 2 סקופים חלבון סהכ 50 גרם חלבון מי גבינה פרוסת לחם מספיקה?

לדוגמא אם אני צמתי היום, ואני מנסה לשחוף כמה שיותר אוכל בפרק זמן קטן מאוד וזה גם כולל 2 סקופים, פרוסת לחם ל 2 סקופים חלבון סהכ 50 גרם חלבון מי גבינה פרוסת לחם מספיקה?
הייתי אומר תוסיף מעט יותר. פרוסת לחם תעזור, אבל כדי להיות בטוח לך על כמה פרוסות

אז איפה הגבול הזה עומד חחח.. נגיד סקופ חלבון עם פרי (תפוח/בננה/תמרים), זה תופס?
אתה נראה לי סתם מסבך את העניין.
פשוט אל תגיע למצב של צום ואז השלמת חלבון גדולה בלי שום דבר נוסף.
זה רק תוסף לצריכת החלבון הכללית שלך, אז רק תתסף פה ושם כשצריך. כמו שלא תשתה את כל המים שאתה צריך ביום בפעם אחת, אל תעשה את זה עם החלבון

• פותח/ת השרשור
אתה נראה לי סתם מסבך את העניין.
פשוט אל תגיע למצב של צום ואז השלמת חלבון גדולה בלי שום דבר נוסף.
זה רק תוסף לצריכת החלבון הכללית שלך, אז רק תתסף פה ושם כשצריך. כמו שלא תשתה את כל המים שאתה צריך ביום בפעם אחת, אל תעשה את זה עם החלבון

כן ברור.. האת העניין יהיה יותר קל כשאשתחרר עוד שבועיים. ואז בבית יש תפריט שאפשר לעקוב אחריו.
תגיד, יש מאמרים מומלצים לתקופה שלאחר החיטוב? אני ממש ממש מפחד להשמין בלי פרופורציה לאחר החיטוב, וכאילו בראש שלי זה מרגיש שאם אכנס למאזן קלורי חיובי גם של ממש קצת, שלא אצליח לעמוד בו או לדעת בדיוק באיזה מאזן אני, וגם אם אעלה 0.5-1% ממשקל הגוף בשבוע, עדיין מרגיש לי שזה ייכנס לי לשומן טהור בבטן ולא לשרירים :S כי גם עכשיו בחיטוב, אז לדעתי הורדתי משקל קצת מהר מידי, ופתאום אני גם מתבאס שהמסה ירדה.

כן ברור.. האת העניין יהיה יותר קל כשאשתחרר עוד שבועיים. ואז בבית יש תפריט שאפשר לעקוב אחריו.
תגיד, יש מאמרים מומלצים לתקופה שלאחר החיטוב? אני ממש ממש מפחד להשמין בלי פרופורציה לאחר החיטוב, וכאילו בראש שלי זה מרגיש שאם אכנס למאזן קלורי חיובי גם של ממש קצת, שלא אצליח לעמוד בו או לדעת בדיוק באיזה מאזן אני, וגם אם אעלה 0.5-1% ממשקל הגוף בשבוע, עדיין מרגיש לי שזה ייכנס לי לשומן טהור בבטן ולא לשרירים :S כי גם עכשיו בחיטוב, אז לדעתי הורדתי משקל קצת מהר מידי, ופתאום אני גם מתבאס שהמסה ירדה.
אתה אמור לעלות 0.5%-1% בחודש, לא בשבוע, אולי בהתחלה זה יהיה מהיר בגלל צבירת נוזלים.
בכל מקרה תיכנס לפורטל ותתחיל לקרוא מאמרים, כל המידע שתצטרך נמצא שם, אבל בסופו של דבר זה לא מסובך יותר מדי

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לעלות 0.5%-1% בחודש, לא בשבוע, אולי בהתחלה זה יהיה מהיר בגלל צבירת נוזלים.
בכל מקרה תיכנס לפורטל ותתחיל לקרוא מאמרים, כל המידע שתצטרך נמצא שם, אבל בסופו של דבר זה לא מסובך יותר מדי

בנוגע לחיטוב זה 0.5-1% בשבוע, וחמסה זה לעלות את זה בחודש? זה נראלי קשה רצח.. יוצא לי תמיד שינויים דרסטיים במשקל, כאילו שבוע שבועיים יורד ממש, ואז בסופש קצת ממתן, לפעמים עולה קצת בגלל הנוזלים פחמימות וזה, ואז שוב שבוע ככה..
ככה אנשים בונים גוף בלי להשמין כמעט? כי אני באמת מפחד אחר כך לעלות הכל.. או לחלופין פשוט לעלות מסה עם שומן, ואז בחיטוב המסה שוב תירד.. אני קורא בין לבין מקווה להגיע לכמה שיותר מאמרים..

אחי גם אם תעלה בשומן, גם אם לא תעלה מספיק מהר גם אם הכל יתחרבש לך וגם אם הכל ילך לך מדויק
אתה לא מתחרה שאתה שיש לך דד ליין רציני והכל צריך להיות מושלם
תהנה מהדרך, אתה תלמד ממנה הרבה... תקרא תלמד ותתקדם.. גם אם יקח לך זמן גם אם לא תצליח בהתחלה תהנה מזה כי ברגע שתצליח אתה תבין הכי טוב.. ככה זה בנוגע לתפריט שיהיה לך ככה זה גם בנוגע לאימון שיהיה לך
זה לא מדע מדויק נכון שאם תיהיה בפלוס קלורי תגדל וככה הפוך, אבל אתה צריך לראות מה עובד עליך וככה תדע הכי טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית