הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספיגת חלבון

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
אהלן, זכור לי שהיה כאן כמה דיונים לגבי ספיגת חלבון אז אני צריך עזרה קטנה. יוצא לי כרגע בצבא במיוחד להגיע למצב שאני אוכל קופסאת טונה ושותה שייק חלבון לפני שאני הולך לישון, והבנתי שיש עם זה טיפונת בעיה עם ספיגה פתאום של איזה 50 גרם חלבון במכה, ואומרים להכניס פחמימה שזה ייספג הכל, וטונה זה לא בדיוק פחמימה. אז אמך אפשר לדאוג שזה ייספג הכל כמו שצריך? כמה פחמימה ומה כדאי לאוכל בעצם עם זה?
תודה

אחי גם אם תעלה בשומן, גם אם לא תעלה מספיק מהר גם אם הכל יתחרבש לך וגם אם הכל ילך לך מדויק
אתה לא מתחרה שאתה שיש לך דד ליין רציני והכל צריך להיות מושלם
תהנה מהדרך, אתה תלמד ממנה הרבה... תקרא תלמד ותתקדם.. גם אם יקח לך זמן גם אם לא תצליח בהתחלה תהנה מזה כי ברגע שתצליח אתה תבין הכי טוב.. ככה זה בנוגע לתפריט שיהיה לך ככה זה גם בנוגע לאימון שיהיה לך
זה לא מדע מדויק נכון שאם תיהיה בפלוס קלורי תגדל וככה הפוך, אבל אתה צריך לראות מה עובד עליך וככה תדע הכי טוב
זה שהוא לא מתחרה לא אומר שהוא רוצה להיות שמן:79nb:

בנוגע לחיטוב זה 0.5-1% בשבוע, וחמסה זה לעלות את זה בחודש? זה נראלי קשה רצח.. יוצא לי תמיד שינויים דרסטיים במשקל, כאילו שבוע שבועיים יורד ממש, ואז בסופש קצת ממתן, לפעמים עולה קצת בגלל הנוזלים פחמימות וזה, ואז שוב שבוע ככה..
תהליך בניית שריר הוא תהליך איטי יחסית, כמובן תלוי ברמה שלך בתור מתאמן וכמה כבר עלית במסת שריר. ככל שתהיה מתקדם יותר ככה התהליך יהיה איטי יותר. חיטוב לעומת זאת זה תהליך מהיר יותר.
ולגבי העליות והירידות, תעשה ממוצע שבועי, זה אמור לפתור לך את הבעיה.

• פותח/ת השרשור
תהליך בניית שריר הוא תהליך איטי יחסית, כמובן תלוי ברמה שלך בתור מתאמן וכמה כבר עלית במסת שריר. ככל שתהיה מתקדם יותר ככה התהליך יהיה איטי יותר. חיטוב לעומת זאת זה תהליך מהיר יותר.
ולגבי העליות והירידות, תעשה ממוצע שבועי, זה אמור לפתור לך את הבעיה.

זה שהוא לא מתחרה לא אומר שהוא רוצה להיות שמן:79nb:

מסכים לגמרי אחי אבל לא צריך להשתגע אם לא הולך לך על הגרם

אני אגיד לכם מה, בפסח שהתחלתי לעשות חיטוב ולחזור להתאמן אחרי תקופה בלי אימונים בלי כלום בגלל צבא ופציעה, שקלתי 83 ועכשיו 73 אבל עליתי קצת בסופש וכמה ימים רעים ל 75-76, גם כנראה נוזלים ולא נשקלתי טוב אז אני קצת בערפל בימים האלה, ומה שמדאיג אותי שאני שונא להיות שחיף, ומרגיש לי שאיבתי מהגודל מן הסתם כי הרזיתי, סבבה יש פחות בטן הכל יפה אבל גם יש פחות שריר ומרגיש לי פתאום ידיים קטנות וכזה.. ובאמת לפי איך שנראים פה תפריטים והכל הכל זה על הגרם על הקלוריה, וזה הגיוני מן הסת םכי ככה עובדים הכי טוב, ומה שמפחיד אותי זה לחזור למצב שהיה לי קודם, שפתאום משמין גם סתם מלא, אז אני רוצה להגיע לאחוז שומן נמוך ומשם להתחיל לעבוד וכמה שפחות לעלות בשומן. ובגלל זה זה נראלי ממש קשה ורחוק ממני.. בעיקר כי אני מתחיל ולא יודע הכי טוב לבנות תפריטי תזונה מה לכלול והכל.

אני אגיד לכם מה, בפסח שהתחלתי לעשות חיטוב ולחזור להתאמן אחרי תקופה בלי אימונים בלי כלום בגלל צבא ופציעה, שקלתי 83 ועכשיו 73 אבל עליתי קצת בסופש וכמה ימים רעים ל 75-76, גם כנראה נוזלים ולא נשקלתי טוב אז אני קצת בערפל בימים האלה, ומה שמדאיג אותי שאני שונא להיות שחיף, ומרגיש לי שאיבתי מהגודל מן הסתם כי הרזיתי, סבבה יש פחות בטן הכל יפה אבל גם יש פחות שריר ומרגיש לי פתאום ידיים קטנות וכזה.. ובאמת לפי איך שנראים פה תפריטים והכל הכל זה על הגרם על הקלוריה, וזה הגיוני מן הסת םכי ככה עובדים הכי טוב, ומה שמפחיד אותי זה לחזור למצב שהיה לי קודם, שפתאום משמין גם סתם מלא, אז אני רוצה להגיע לאחוז שומן נמוך ומשם להתחיל לעבוד וכמה שפחות לעלות בשומן. ובגלל זה זה נראלי ממש קשה ורחוק ממני.. בעיקר כי אני מתחיל ולא יודע הכי טוב לבנות תפריטי תזונה מה לכלול והכל.
אין מה לעשות, תוצאות טובות לוקחות זמן ועבודה, מה שאתה מרגיש עכשיו זה נטו הרגשה. אם הגעת לאחוז שומן טוב אז אתה יכול לעשות מסה בצורה איטית ובטוחה, ועם הזמן תבוא ההרגשה הטובה.
לגבי מה שקרה בסופ"ש אחד, באמת שאין לך מה להתייחס לזה

• פותח/ת השרשור
אין מה לעשות, תוצאות טובות לוקחות זמן ועבודה, מה שאתה מרגיש עכשיו זה נטו הרגשה. אם הגעת לאחוז שומן טוב אז אתה יכול לעשות מסה בצורה איטית ובטוחה, ועם הזמן תבוא ההרגשה הטובה.
לגבי מה שקרה בסופ"ש אחד, באמת שאין לך מה להתייחס לזה

חח מפחד בגלל שככה זה הצבא אתה יוצא אחרי שבוע במקרה הטוב במקרה הרע שבועיים וטז בסופש צ'יטים.. קראתי את המאמן על החיטוב ומוזכר שם לרוב דיארטות ללא פחמימות כאילו דלות פחמימה, ודווקא בדיאטות המומלצות בקלוגרם אני רואה הרבה פחמימה, כל ארוחה יש בה או לחם מלא/קל, או פריכיות או אורז וכאלה. ובדיאטות כאלה שאוכלים הרבה לחם קל לי לפחות מרגיש שאני לא ארזה ככה אז הייתי באיזה חודשיים בדיאטה ללא פחמימות כמעט, לחם בטוח לא אבל כן קצת אורז/שועית וכאלה לאימונים, אבל לרוב ירקות וחלבונים. האם יש הבדלים משמעותיים? מה כדאי?

חח מפחד בגלל שככה זה הצבא אתה יוצא אחרי שבוע במקרה הטוב במקרה הרע שבועיים וטז בסופש צ'יטים.. קראתי את המאמן על החיטוב ומוזכר שם לרוב דיארטות ללא פחמימות כאילו דלות פחמימה, ודווקא בדיאטות המומלצות בקלוגרם אני רואה הרבה פחמימה, כל ארוחה יש בה או לחם מלא/קל, או פריכיות או אורז וכאלה. ובדיאטות כאלה שאוכלים הרבה לחם קל לי לפחות מרגיש שאני לא ארזה ככה אז הייתי באיזה חודשיים בדיאטה ללא פחמימות כמעט, לחם בטוח לא אבל כן קצת אורז/שועית וכאלה לאימונים, אבל לרוב ירקות וחלבונים. האם יש הבדלים משמעותיים? מה כדאי?
אין שום הבדלים בין דיאטה דלת פחמימה ללא דלת פחמימה אם הקלוריות שוות

• פותח/ת השרשור
זה כן.
הכוונה הייתה שמבחינת ירידה במשקל והחיטוב עצמו אין הבדל, אבל יש כאלה שלא מסתדרים ללא פחמימה

עזוב כמה חמור צריך להיות בשביל לחשוב שמבחינת חיטוב יש הבדל אחרי כל הכתבות כאן חחחחח (כמו הדוגמאות שמביאים, אם תאכל כל היום רק סוכר לבן ותישאר בגירעון קלורי - אתה תרזה 😃 )
אז אתה אומר כשאי לרוב כן לתת פחמימה בשביל האימונים? ונגיד למטרות חיטוב וכאלה, פשוט להגיע למשקל הרצוי בו בזמן שאני גם מכניס בתפריט פחמימות (שמן הסתם חלק מהמשקל זה גם נוזלים)

עזוב כמה חמור צריך להיות בשביל לחשוב שמבחינת חיטוב יש הבדל אחרי כל הכתבות כאן חחחחח (כמו הדוגמאות שמביאים, אם תאכל כל היום רק סוכר לבן ותישאר בגירעון קלורי - אתה תרזה 😃 )
אז אתה אומר כשאי לרוב כן לתת פחמימה בשביל האימונים? ונגיד למטרות חיטוב וכאלה, פשוט להגיע למשקל הרצוי בו בזמן שאני גם מכניס בתפריט פחמימות (שמן הסתם חלק מהמשקל זה גם נוזלים)
לא הצלחתי להבין מה אתה מנסה לשאול פה

• פותח/ת השרשור
לא הצלחתי להבין מה אתה מנסה לשאול פה

שנגיד אני בחיטוב, ונתפריט שלי כולל פחמימות כמו פריכיות לחם מלא קל אורז כאלה, מן הסתם זה מעלה אותי במשקל גם, אז הרעיון זה להגיע למשקל הרצוי כולל המאכלים האלה הפחמימות שסופגות נוזלים ומעלות אותך במשקל?
היה לי עכשיו שבוע קשה מבחינת התזונה ואכלתי הרבה דברים לא טובים ועליתי במשקל ועכשיו רוצה לרדת את המשקל בחזרה, אז שקלתי להפסיק את הפחמימות למשל לחם וכאלה כמעט לגמרי אבל קראתי דווקא לפני יומיים כתבה למה לא כדאי להפסיק לאכול לחם אז כרגע אני כן אוכל , אבל אין לי ממש תפריט מסודר כרגע :$

שנגיד אני בחיטוב, ונתפריט שלי כולל פחמימות כמו פריכיות לחם מלא קל אורז כאלה, מן הסתם זה מעלה אותי במשקל גם, אז הרעיון זה להגיע למשקל הרצוי כולל המאכלים האלה הפחמימות שסופגות נוזלים ומעלות אותך במשקל?
היה לי עכשיו שבוע קשה מבחינת התזונה ואכלתי הרבה דברים לא טובים ועליתי במשקל ועכשיו רוצה לרדת את המשקל בחזרה, אז שקלתי להפסיק את הפחמימות למשל לחם וכאלה כמעט לגמרי אבל קראתי דווקא לפני יומיים כתבה למה לא כדאי להפסיק לאכול לחם אז כרגע אני כן אוכל , אבל אין לי ממש תפריט מסודר כרגע :$

אחי הבעיה שלך נמצאת במה שכתבת אין לך. תפריט מסודר ופה מתחילות כל הבעיות
שיהיה לך תפריט מאוזן מבחינת חלבונים פחמימות ושומנים, ככה תאכל כמה שיותר נכון.. ותדע מה לאכול ..

בשבוע לא עולים הרבה במשקל, אם עלית זה כנראה נפח מים, לא משהו לדאוג בגללו בכלל.
תחזור לאכול כרגיל והנוזלים ירדו

• פותח/ת השרשור
בשבוע לא עולים הרבה במשקל, אם עלית זה כנראה נפח מים, לא משהו לדאוג בגללו בכלל.
תחזור לאכול כרגיל והנוזלים ירדו

איך הכי טוב לדעת שאני על נמסלול? אני עכשיו בחיטוב משתדל לאכול את הץפריט שממליצים עליו באתר לחיטוב ל 70 קג, 3 אימוני התנגדות ו 4 אירובי. איך אני יכול להיות בטוח שאני בגירעון קלורי שלילי ואני מרזה נכון? לבדוק את המשקל פעם בשבוע רק? ולפי זה לחשב?

איך הכי טוב לדעת שאני על נמסלול? אני עכשיו בחיטוב משתדל לאכול את הץפריט שממליצים עליו באתר לחיטוב ל 70 קג, 3 אימוני התנגדות ו 4 אירובי. איך אני יכול להיות בטוח שאני בגירעון קלורי שלילי ואני מרזה נכון? לבדוק את המשקל פעם בשבוע רק? ולפי זה לחשב?
לא אתה יכול להישקל כל בוקר אחרי השרותים, ולעשות ממוצע שבועי

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית