הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקוע במסה, האם לעשות deload?

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
אהלן,
אני מתאמן תקופה של בערך שנה וחצי ברצף (מאז ההפסקה האחרונה). בחודש-חודשיים האחרונים אני מרגיש ממש תקוע במשקלי העבודה שלי, אפשר להגיד שבכל התרגילים. אציין שבשנתיים האחרונות חוויתי עלייה משמעותית ומהירה יחסית במשקלי העבודה והגעתי לתוצאות יפות מבחינתי.
קראתי קצת על שבוע deload, תקופת העמסה או אפילו תקופת חיטוב קצרה. כל אלה לפי מה שהבנתי יכולים לעזור לי להתגבר על התקיעה בדרך כזו או אחרת. השאלה שלי היא איזה מבינהם אם בכלל.

חשוב לי להדגיש שאני מתאמן באופן חובבני. ללא דיאטות וללא משמר אכילה (למעט הקפדה על אכילה של כמות חלבונים מספיקה), לא לוקח תוספי תזונה מלבד אבקת חלבון לאחר אימון וימי האימונים שלי לא קבועים. זאת אומרת, אני משתדל להתאמן 4 פעמים בשבוע בתוכנית AB, אך אני סטודנט די עמוס ולכן קורה שאני מפספס אימונים פה ושם, כך שיצא שהיו לי שבועות של 3 אימונים בשבוע ואפילו כמה כאלה של 2 אימונים.

לכן, אני בא ושואל, האם תקופה של deload לדעתכם תעזור במקרה שלי? להבנתי זה מיועד יותר למקרים שהעומס על הגוף הוא עצים וקבוע, ולי היו כמה שבועות של 2 אימונים בלבד, אז אפשר להגיד שהגוף קיבל את המנוחה שלו (?), וזה בכל זאת לא עזר לי. חבל לי סתם לקחת שבוע של deload שרק יפגע לי בתוצאות, ואחר כך אצטרך לעבוד קשה כדי לחזור לנקודה שהייתי בה. מה אתם חושבים??

ועוד דבר קטן, בבקשה תחסכו ממני תגובות של "תתחיל לאכול מסודר" וכאלה, כי עד עכשיו עשיתי מה שבא לי והתקדמתי בקצב מעולה. לא מעוניין בדיאטות או תפריט מסודר.
כל תגובה לא כזאת תתקבל בברכה 😃
תודה רבה לעוזרים!

נערך לאחרונה:
כתבת כאן הודעה ארוכה ולא אמרת מילה על המשקל גוף שלך. אם אתה במסה אתה אמור מן הסתם לראות עליה במספר שעל המשקל, זה קורה? מה קצב העליה במשקל?
למרות שאמרת לחסוך ממך תגובות כאלה, אבל התזונה היא חלק קריטי בתהליך. אם אתה לא בפלוס קלורי אתה בפועל לא במסה. ואם אתה גם לא מתאמן מסודר (מפספס אימונים הרבה) וגם לא אוכל מסודר אז צפוי שהתוצאות יהיו בהתאם. אני לא אומר שאתה צריך לשעבד את עצמך לאימונים ותזונה כי רק אתה מחליט כמה אתה מוכן להשקיע בתחביב הזה אבל גם התוצאות הן בהתאם למה שתשקיע.
עד עכשיו עשיתי מה שבא לי והתקדמתי בקצב מעולה.
זה לא מדד לכלום. כמה שהמתאמן יותר מתחיל (ברמה נמוכה יותר) הוא יתקדם בערך מכל דבר שיעשה. מתישהו זה מפסיק וצריך יותר השקעה בשביל לראות התקדמות.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה. עד לפני חודש חודשיים הייתה עלייה משמעותית במשקל. התחלתי מ72 קילו והיום אני 81. אבל עם התקיעה במשקלי העבודה הפסקתי גם לעלות במסה. אני מקפיד לאכול לפחות 160 גרם חלבון ביום במינימום, חוץ מזה אני ממש אוכל כל מה שבא לי. אני יודע שתזונה זה חלק מאוד חשוב בתהליך אבל הייתי מתקדם יפה מאוד גם בלי לשלב תפריט תזונה מסודר. לכן אני חושד שזו לא הבעיה.

מבין מה אתה אומר לגבי ההתקדמות. אבל אם בכל זאת אני לא מתכוון לשנות את התזונה שלי, אתה חושב שאין משהו אחר לעשות?

אבל עם התקיעה במשקלי העבודה הפסקתי גם לעלות במסה.
זה לא שבגלל התקיעה במשקלי עבודה הפסקת לעלות. אתה לא עולה במשקל מאימונים, אלא מזה שאתה אוכל יותר קלוריות ממה שאתה מוציא (פלוס קלורי). האימונים רק אמורים לגרום למשקל הנוסף להיות מסת שריר ברובה ולא שומן.
הייתי מתקדם יפה מאוד גם בלי לשלב תפריט תזונה מסודר. לכן אני חושד שזו לא הבעיה.
אז כמו שאמרתי:
מה שהמתאמן יותר מתחיל (ברמה נמוכה יותר) הוא יתקדם בערך מכל דבר שיעשה. מתישהו זה מפסיק וצריך יותר השקעה בשביל לראות התקדמות.
החשיבה שלך פשוט לא נכונה.
מבין מה אתה אומר לגבי ההתקדמות. אבל אם בכל זאת אני לא מתכוון לשנות את התזונה שלי, אתה חושב שאין משהו אחר לעשות?
לאכול יותר אם אתה לא עולה במשקל.

• פותח/ת השרשור
קיבלתי. תודה רבה על התגובות ועל העזרה.
אשתדל לדחוף קצת יותר אוכל ואראה איך זה משפיע.
בכל אופן, אשמח לדעות נוספות ולהתייחסות לתקופת deload. 😃

כל מה ש-yujinius ציין בפניך מדויק.
אתה חוזר ומציין שאתה לא מעונין לבחון/לשנות את התזונה שלך, אבל תזונה היא המפתח להתקדמות. זו עובדה, ועכשיו תעשה איתה מה שאתה רוצה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כל מה ש-yujinius ציין בפניך מדויק.
אתה חוזר ומציין שאתה לא מעונין לבחון/לשנות את התזונה שלך, אבל תזונה היא המפתח להתקדמות. זו עובדה, ועכשיו תעשה איתה מה שאתה רוצה.
אוקי, הבנתי. בוא נתקדם בבקשה. אין צורך לחזור על זה.
אשמח לעוד תגובות שיתחסו גם לזוויות אחרות ולא רק לתזונה. לפי איך שאני מרגיש עם עצמי התזונה היא לא הבעיה. אני מרגיש שאני אוכל מספיק ואני אפילו מרגיש שעליתי קצת באחוזי השומן. עם זאת, כמו שאמרתי אנסה להכניס קצת יותר אוכל ואראה אם זה משפיע לטובה.

הטעות העיקרית של אנשים בקשר לתזונה זה כל מה שקשור להרגשה. רוב הסיכויים (כמעט תמיד) שמתאמן לא מנוסה לא ידע להרגיש מה נכון בשבילו מבחינת תזונה למסה או לחיטוב, ובעקבות כך תקועים ולא מבינים מה הבעיה, שהרי התזונה מרגישה טוב. אם תמדוד יום אחד מה שאתה אוכל ואיך זה מסתדר ביחס למה שצריך בשביל לעלות במקרה שלך, או תימדד כל יום במשך שבוע ותעשה ממוצע בסוף השבוע, סביר מאוד להניח שתתפלא. והרי אחרי הכל, תזונה זה רוב הסיפור פה, אם נרצה או לא נרצה

לגבי deload, אתה יכול לבחור באופצייה של שבוע מנוחה מלא - ללא אימונים כלל. או אופצייה של ״שבוע קל״ - שבו אתה מפחית משקלים או מספר חזרות בכלל התרגילים. המטרה בשבועות כאלו היא מנוחה ומניעת פציעות.
התדירות היא לא מדע מדויק, פעם ב-6-8 שבועות זה טווח סביר.
אם היה לך שבוע קל ללא עומס אימונים בגלל לימודים או טיול, זה שווה ערך ל-deload.
בכל מקרה, בעיית ה-״לא מתקדם במשקלים״ אינה קשורה לזה.

נערך לאחרונה:
ועוד דבר קטן, בבקשה תחסכו ממני תגובות של "תתחיל לאכול מסודר" וכאלה, כי עד עכשיו עשיתי מה שבא לי והתקדמתי בקצב מעולה. לא מעוניין בדיאטות או תפריט מסודר.
וזו בדיוק הבעיה שלך. שאתה חושב שעם תזונה לא טובה אתה תוכל להתקדם לעד. בתור מתאמן מתחיל זה לא משנה כל כך איך תאכל ומה תעשה, אתה תתקדם. אבל עם הזמן אתה חייב להתחיל לדקדק או שכל החיים תהיה בדילאוד אחד גדול. אם הייתי צריך להמר זה היה על התזונה שלך ושאין לך שום צורך בדילאוד ושזה לא יעזור גם אם תעשה אחד כזה

• פותח/ת השרשור
שוב, הבנתי את זה.
זה די מרגיש לי שאתם מוכנים לעזור לי רק בדרך אחת ורק בדרך שלכם, ועם "ראש בקיר" ממשיכים להגיד לי לאכול מסודר.
תבינו דבר אחד. יש לי תחביב שאני אוהב, שזה פיתוח גוף. אך יש לי תחביב שאני אוהב יותר, וזה לאכול. לכן אני לא מוכן ולא רוצה לוותר על האוכל שלי ולשנות את התזונה שלי. אם לא אתקדם מעבר למה שאני כרגע, אז לא אתקדם. מקבל את המציאות הזאת ושמח איתה. אני לא מוכן לוותר על האוכל שלי כדי להתקדם בפיתוח הגוף. לכל אחד יש סדר עדיפיות, וזה הסדר שלי.

השאלה שלי היא האם בכל זאת יש משהו שאוכל לעשות מבלי לשנות את התזונה שלי בתקווה שאולי יעזור לי. אם התזונה זה מה שמגביל אותי, מה לגבי תוספי תזונה? כל עוד הם לא יפגעו לי בבריאות לא אכפת לי להשקיע סכום סביר כל תקופה על תוסף שיעזור לי ויחפה על מה שאני לא מכניס מספיק. קחו בחשבון שאני אוכל הרבה זבל. הרבה אוכל שומני (בעיקר בשר שמן), גבינות, קצת ג'אנק ולא מעט מתוק. כמובן שאני גם אוכל אוכל בריא לפעמים. אולי ירקות אני כמעט ולא אוכל, אבל פירות כן. אך עדיין התפריט שלי לא מסודר ויכול לקרות מצב שבו שלושה ימים לא אכלתי בכלל פירות וירקות.
ואם לא תוסף תזונה, אז אולי משהו אחר? שינוי בתוכנית האימונים? (עבדתי על אותה תוכנית כבר שנה וחצי בערך), בידוד של תרגילים מסויימים? בקיצור, לא יודע.. אולי יש עוד דברים שאני לא חושב עליהם. בשביל זה פניתי לפה. לא בשביל שתגידו לי לאכול מסודר.

ובחייכם, אני מכיר אנשים שלא אוכלים מסודר ושוקלים פי 1.5 ממני עם אחוזי שומן נמוכים יותר. נכון שכל אדם הוא שונה, אבל הבדל כזה זה מוגזם בשביל להגיד את זה.

זורק פנימה את ה-two cents שלי.
אם אתה מבצע שנה וחצי בדיוק את אותה התכנית, אולי שינוי יכול לעזור.
נסה להחליף כמה שיותר תרגילים באחרים שעובדים על אותם השרירים. בנוסף, שנה את סדר האימון. לדוגמה, אם היית רגיל להתחיל בגב ולעבור לרגליים, תתחיל ברגליים ותעבור לגב.
הגוף נוטה להתרגל למאמצים וייתכן שכדאי לך לנסות להוציא אותו שוב מאיזון. Mix it up.

אגב, לא תיארת כלל את תכנית האימונים שלך מלבד שהיא AB.
יש לך מספיק תרגילים מורכבים? דד ליפט? סקוואט? אוברהד?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה. אנסה לעשות מה שהצעת. זו התוכנית שלי:

קבצים מצורפים

• תוכנית 04.pdf
    KB 78 · צפיות: 204
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית