הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתרן בזמן מסה וחיטוב

נתן לוי

משתמש מתחיל
67
1
נק' מוניטין:
1
67
1
שלום לכולם, אני התחלתי חיטוב עכשיו.
. בזמן המסה נניח שצרכתי כמות יחסית גדולה של מלח- נניח 4 גרם חוץ מהכמות הנתרן שבאוכל..
האם בזמן החיטוב יש צורך להפחית בכמות הנתרן? מה יקרה לגוף אם נפחית ממנו מהנתרן? יש לציין שכמות הנתרן הגבוהה שלי נובעת משתיית מים גדולה של 8-9 ליטר ביום כבר המון זמן. תודה לעונים

אתה מתכוון למים מינרליים? אתה יודע שכמות הנתרן שכתובה על הבקבוק זה מ"ג לליטר? לא ל 100 מ"ל. לא סביר שמהמים מגיעה צריכה כזאת. ולמה אתה שותה 8-9 ליטר מים ביום? זה המון.
האם בזמן החיטוב יש צורך להפחית בכמות הנתרן?
אין צורך מבחינת שריפת שומן, מה שכן עוד נתרן גורם לך לאגור נוזלים מה שיפריע למראה החטוב. זה חוץ מהחסרונות הבריאותיים של עודף נתרן (בלי קשר לחיטוב או מסה) כמו לחץ דם גבוה.

• פותח/ת השרשור
היי תודה על התגובה.
הכוונה שלי שאני מוסיף הרבה מלח לארוחות זה בגלל שאני שותה כול כך הרבה, שכן השתייה מדלדלת את כמות הנתרן בגוף ולכן אני מחזיר לגוף את מה שחסר. השתייה המרובה עוזרת לי בחילוף החומרים..וכן הכוונה למים מינרלים\ברז.
כתבתה " עוד נתרן גורם לאגירת נוזלים" האם אתה מתכוון במידה ואני אוסיף עוד נתרן לתפריט או האגירת נוזלים בשל הכמות נתרן הגבוהה הנוכחית?
והאם אתה ממליץ בכול מקרה להפחית קצת בנתרן כדי לקבל מראה חטוב יותר או שאין צורך?

השתייה המרובה עוזרת לי בחילוף החומרים
לא נכון ממה שידוע לי.
כתבתה " עוד נתרן גורם לאגירת נוזלים" האם אתה מתכוון במידה ואני אוסיף עוד נתרן לתפריט או האגירת נוזלים בשל הכמות נתרן הגבוהה הנוכחית?
התכוונתי נתרן בכלל. ה"עוד" זה בטעות. אבל הגוף כן חייב כמות מסויימת של נתרן (אין מה לדאוג כי ברוב המאכלים יש הרבה גם בלי להוסיף מלח)
והאם אתה ממליץ בכול מקרה להפחית קצת בנתרן כדי לקבל מראה חטוב יותר או שאין צורך?
אני ממליץ להפחית מסיבות בריאותיות, מה שכתבתי לפני. והייתי ממליץ גם להפחית בהרבה את כמות המים.

למה אתה שותה כל כך הרבה?
במקום לשתות המון ולהוסיף הרבה מלח, פשוט תשתה כמויות נורמליות ותאכל מלח בכמויות נורמליות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית