כמה פלוס קלורי צריך במסה נקייה?

• פותח/ת השרשור kotol
  • פורסם בתאריך

kotol

משתמש מתחיל
17
1
נק' מוניטין:
1
17
1
קראתי כל מיני דברים שונים אבל עדיין לא הבנתי כמה קלוריות להוסיף לתפריט אם אני רוצה מסה נקייה.
הבנתי שיש להוסיף בין 300-500 קלוריות לערכים הסופיים. השאלה שלי אם אחרי שחישבתי bmr והכפלתי ב1.2 אני צריך להוסיף גם בין 300-500 קלוריות וגם את מספר הקלוריות שאני שורף באימון (200?) או שרק להוסיף בין 300-500 קלוריות, אחרי שהכפלתי את הbmr ב1.2?
תודה לעוזרים

ה- bmr כפול 6 חמישיות אמור להיות הכביכול ניטרלי שלך. לכן, ברמת העיקרון אליו יש להוסיף את ה 300-500 קלוריות.

חשוב לציין שאצל כל אחד המספר המדויק הוא שונה, ואף מחשבון לא יהיה מדויק. לכן, כדאי שתשתמש במספר שיצא כהערכה כללית, ולאחר שבוע-שבועיים במאזן מסוים, תראה לפי משקל מה התוצאות. אם לא עלית, תוסיף (לדוגמה)

בכ״מ, חשוב שתבין שיש כאן הערכה לקלוריות שצריך לקחת בשביל לעלות במסה, חשוב שתדע לעקוב אחרי השינוי במשקל בעיקר (וגם במראה) ולעבוד לפיו,

• פותח/ת השרשור
ה- bmr כפול 6 חמישיות אמור להיות הכביכול ניטרלי שלך. לכן, ברמת העיקרון אליו יש להוסיף את ה 300-500 קלוריות.

חשוב לציין שאצל כל אחד המספר המדויק הוא שונה, ואף מחשבון לא יהיה מדויק. לכן, כדאי שתשתמש במספר שיצא כהערכה כללית, ולאחר שבוע-שבועיים במאזן מסוים, תראה לפי משקל מה התוצאות. אם לא עלית, תוסיף (לדוגמה)

בכ״מ, חשוב שתבין שיש כאן הערכה לקלוריות שצריך לקחת בשביל לעלות במסה, חשוב שתדע לעקוב אחרי השינוי במשקל בעיקר (וגם במראה) ולעבוד לפיו,
הבנתי, אז אני מוסיף את 300-500 קלוריות לניטרלי ולא צריך להוסיף עוד 200 קלוריות (שאני שורף באימון) בנוסף אליהם. נכון?

הבנתי, אז אני מוסיף את 300-500 קלוריות לניטרלי ולא צריך להוסיף עוד 200 קלוריות (שאני שורף באימון) בנוסף אליהם. נכון?
לא, במידה ואתה מכפיל פי 1.2 את ה BMR, כי זה הרי כל הרעיון בלהכפיל אותו פי 1.2, לתת הערכה למה שאתה מוציא כבר

לא, במידה ואתה מכפיל פי 1.2 את ה BMR, כי זה הרי כל הרעיון בלהכפיל אותו פי 1.2, לתת הערכה למה שאתה מוציא כבר
הbmr זה לא הערכה של כמה הגוף שלי מוציא בפעולות הקטנות שלי? זאת אומרת בתפקוד היום יומי הרגיל, ולא דברים ספציפיים דוגמת אימון/ריצה וכדומה?

• פותח/ת השרשור
הbmr זה לא הערכה של כמה הגוף שלי מוציא בפעולות הקטנות שלי? זאת אומרת בתפקוד היום יומי הרגיל, ולא דברים ספציפיים דוגמת אימון/ריצה וכדומה?
זה מה שחשבתי גם, בגלל זה אני לא מבין למה לא צריך להוסיף עוד 200 קלוריות

BMR מתייחס לחילוף החומרים הבסיסי, כלומר - ל-"תחזוקה" של הגוף.

הדבר הכי נכון לעשות - זה להשקל, לעשות ממוצעים-שבועיים, ולעקוב אחרי מגמת השינוי במשקל, ואז להפיק מסקנות לגבי האימונים והתזונה שלנו.

כל החישובים הללו לא רלוונטיים כמו שאמרו בתגובות, תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי. אתה אמור להעלות 1% ממשקל גופך כל חודש. אם אתה עולה מהר יותר סביר להניח שאתה משמין

• פותח/ת השרשור
כל החישובים הללו לא רלוונטיים כמו שאמרו בתגובות, תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי. אתה אמור להעלות 1% ממשקל גופך כל חודש. אם אתה עולה מהר יותר סביר להניח שאתה משמין

תודה. קראתי גם שבשבועיים הראשונים אמורים לעלות הרבה במשקל, בעיקר נוזלים ואחרי זה כחצי ק"ג בשבוע. אז איך לדעת בהתחלה שאני עולה בצורה תקינה? כמה בערך אמורים להעלות במשקל בשבועיים הראשונים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית