הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שלום יש לי כמה שאלות על שמירה על השיניים ותרגילים

יוסי ג

משתמש מתחיל
45
3
נק' מוניטין:
3
45
3
כשאני מתאמץ אני מרגיש שאני לוחץ את השיניים. תזוזה לא במקום ואני יכול לשבור שן מהכח המופעל עליה. מכירים את התופעה???

ומשהו נוסף - אמרו לי שבין החזרות צריך להמתין 2-3 שניות ולא לעשות מיד כי אני לא מפעיל את השרירים ככה (זה יוצא כמו תנועה הרמונית). ניסיתי וראיתי שבאמת אני מתאמץ יותר כשעושים הפסקונת של 3 שניות. זה תקף לכל התרגילים. למשל בכפיפת מרפקים או פולי עליון. האם אתם עושים את כל החזרות במהירות או לאט לאט??? העניין הוא שמישהו אחר ששאלתי אותו אמר שזה שטויות כי גם אם עושים מהר את החזרות השריר כן מתאמץ באותו אופן אם עושים לאט

לגבי ההפסקה בין החזרות זה שטויות
לגבי השיניים, הייתי מציע להתייעץ עם רופא שיניים בנוגע לסד/מגן שיניים במהלך האימון

• פותח/ת השרשור
אוקיי. ולגבי הסד - לא נהוג להשתמש בזה? רופא שיניים צריך להיות מעורב, או שלפי התיאור שלי אפשר פשוט לשלוח אותי לקנות וזהו? כנראה מדובר בתלונה ידועה של מתאמנים...

ואם כבר אז עוד משהו לגבי ביגוד: האם ביגוד מיוחד משפר את התוצאות או זה סתם לנוחיות? איזה סוג נעליים עדיף (עם/בלי שרוכים, ריצה/הליכה/טניס...)
והאם מכנסיים צריכים להיות צמודים לגוף או רק לדאוג שיהיו מעל הברך ואפשר גם שיהיו משוחררים (למשל מכנסיים של ים כמו שאני מתאמן איתם)

בגדול מגן שיניים פשוט באמת יעשה את העבודה

בנוגע לביגוד - יש חשיבות לנעליים, אתה יכול להריץ חיפוש בפורום ולהבין.
שאר הביגוד צריך להיות נוח לך ולא להפריע לך בביצוע תרגילים.

כשאני מתאמץ אני מרגיש שאני לוחץ את השיניים. תזוזה לא במקום ואני יכול לשבור שן מהכח המופעל עליה. מכירים את התופעה???
יש אנשים שלוחצים עם הלסת יותר מאחרים, מה שהרבה עושים זה מגן שיניים סטנדרטי, בהחלט יכול לעזור מאוד.

ומשהו נוסף - אמרו לי שבין החזרות צריך להמתין 2-3 שניות ולא לעשות מיד כי אני לא מפעיל את השרירים ככה (זה יוצא כמו תנועה הרמונית). ניסיתי וראיתי שבאמת אני מתאמץ יותר כשעושים הפסקונת של 3 שניות. זה תקף לכל התרגילים. למשל בכפיפת מרפקים או פולי עליון. האם אתם עושים את כל החזרות במהירות או לאט לאט??? העניין הוא שמישהו אחר ששאלתי אותו אמר שזה שטויות כי גם אם עושים מהר את החזרות השריר כן מתאמץ באותו אופן אם עושים לאט
זה לא בידיוק שיש חובה לעצירה, אלא יותר לוודא שכל חזרה נעשית בפני עצמה, ואתה לא פשוט משתמש במומנטום של החזרה הקודמת

ואם כבר אז עוד משהו לגבי ביגוד: האם ביגוד מיוחד משפר את התוצאות או זה סתם לנוחיות? איזה סוג נעליים עדיף (עם/בלי שרוכים, ריצה/הליכה/טניס...)
והאם מכנסיים צריכים להיות צמודים לגוף או רק לדאוג שיהיו מעל הברך ואפשר גם שיהיו משוחררים (למשל מכנסיים של ים כמו שאני מתאמן איתם)
כמו שאמרו מעלי, לנעליים יש חשיבות גבוהה, נעל שתתאים לריצה לא תתאים להרמת משקולות, וההפך.
לגבי שאר הביגוד באמת שאין חשיבות, תלבש מה שנוח לך. יש כל מני מכנסי קומפרשיין למשל שעוזרים לחמם טוב יותר את המפרקים, וזה עוזר במידה ואתה לא מתחמם כמו שצריך, בחורף מן הסתם זה עוזר יותר, אבל לרוב האוכלוסיה זה לא נחוץ

• פותח/ת השרשור
תודה אנשים. עכשיו שמתי לב שלא סימנתי לקבל הודעה כשמגיבים ולכן אני רואה באיחור.
קיצר מאיפה אני קונה את המגן שיניים? אפשר מעליאקספרס או לא כדאי משם?

נעליים: לא הבנתי איזה סוג עדיף.ראיתי שהמלצתם על נעליים שטוחות בלי מדרסים. ולי יש מדרסים אבל כנראה אתחיל להוציא אותם מהנעליים לפני האימון. אבל גם אם נתעלם מזה - מה עדיף מבחינת הנעל עצמה? מה הכי מומלץ מדקאטלון? Search - Rishon Le Zion
זה לא בידיוק שיש חובה לעצירה, אלא יותר לוודא שכל חזרה נעשית בפני עצמה, ואתה לא פשוט משתמש במומנטום של החזרה הקודמת
זה בדיוק העניין. אני כן עושנ את החזרה בצורה מושלמת אבל ברור שאני נעזר בתנופה. בא ניקח לדוגמא לחיצת חזה או פרפר בשכיבה או כפיפת מרפקים משקולות. האם בתרגילים הנ"ל כדאי לעשות את החזרות מהר?

קיצר מאיפה אני קונה את המגן שיניים? אפשר מעליאקספרס או לא כדאי משם?
תקנה מאיפה שאתה רוצה, לא קריטי בכלל

עליים: לא הבנתי איזה סוג עדיף.ראיתי שהמלצתם על נעליים שטוחות בלי מדרסים. ולי יש מדרסים אבל כנראה אתחיל להוציא אותם מהנעליים לפני האימון. אבל גם אם נתעלם מזה - מה עדיף מבחינת הנעל עצמה? מה הכי מומלץ מדקאטלון? Search - Rishon Le Zion
הכוונה בנעל שטוחה היא נעל מינימליסטית, משהו סגנון אולסטאר או נעל היאבקות

זה בדיוק העניין. אני כן עושנ את החזרה בצורה מושלמת אבל ברור שאני נעזר בתנופה. בא ניקח לדוגמא לחיצת חזה או פרפר בשכיבה או כפיפת מרפקים משקולות. האם בתרגילים הנ"ל כדאי לעשות את החזרות מהר?
אז זהו, תנסה לא ליהעזר בתנופה, בכל התרגילים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית