הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה באחוז שומן

• פותח/ת השרשור Liorm
  • פורסם בתאריך

Liorm

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
היי לכולם, נתונים:
משקל 53.5
גובה 160
גיל 24
שומרת על תזונה נכונה.
התחלתי להתאמן לפני חודשיים וחצי, וכאשר התחלתי הייתי 34 אחוז שומן.. לאחר חודש וחצי בהם שמנתי קילו, מדדתי את אחוז השומן שלי והוא היה 30.
כיום, לאחר חודש נוסף, מדדתי שוב והייתי 33 אחוז שומן, ובמהלך החודש הזה רזיתי חצי קילו.
האימונים שלי משולבים בכוח ואירןבי, 3 פעמים בשבוע כוח ופעמיים אירובי. במהלך החודש האחרון ראיתי ויזואלית יותר שרירים, מרגישה מוצקה וחטובה יותר, והעלתי במשקלים באימוני כוח. אני לא יודעת אם זה קשור אבל מציינת בכל מקרה, בשתי הפעמים לא הייתי בזמן וסת.
שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה לעלייה כל כך חדה באחוזי השומן? יש לציין כי מדדתי את עצמי באותה שעה, לפני אימון, אך היום מדדתי את עצמי על בטן ריקה (3 כוסות מים), לפני אימון אירובי.
המשקל שמדדתי בו את אחוז השומן הוא אותו משקל, מסוג אומרון.
תמונה שלי -
20180709_175024.jpg
20180709_175024.jpg

*** לא ציינת אם את בחיטוב ומנסה להוריד אחוזי שומן, או אם את במסה ומנסה לעלות נפח שריר.

מדידות אחוז שומן הן באופן ידוע לשמצה מאד מאד לא מדויקות - אל תסתמכי עליהן כלל. זה לא מפתיע שאת מקבלת
תוצאות לא ברורות.
עדיף לך להסתמך על מדידת משקל. תשקלי את עצמך בכל יום באותה שעה (ככל שניתן) בשביל עקביות. תחשבי ממוצע שבועי ותשתמשי בו כמדד השינוי.
את יכולה גם להוסיף מדידות יומיות של היקף בטן בגובה הטבור, היקף זרוע מעל המרפק או ירך אם את רוצה עוד מדדים. מה שחשוב זה עקביות בצורת ותזמון המדידה. גם לאלו תבצעי חישוב של ממוצע שבועי וזה יהיה המדד.
להערכת אחוזי שומן עדיף מראה עיניים. תצטלמי באותה תאורה ובאותן הפוזיציות (חזית/פרופיל) פעם בשבוע באותה השעה ותשווי לאורך זמן.
בהצלחה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המשקל שאת נמדדת איתו לא שווה כלום ואפשר להפסיק למדוד אחוזי שומן מאחר והוא לא עקבי ולא מדוייק כלל. כתבתי על זה כאן:
אימונים - תיאור מקרה – מדוע מכשירים שמודדים אחוזי שומן הם בולשיט

קראתי את מה שכתבת, איפה ניתן להשיג את המכשירים MRI ומכשיר ה-DEXA?
מה אתה אומר על מכשיר קליפר למדידה?

דקסה בדיקה לא זולה אם רוצים לעשות באופן תדיר. גם איתה יש סטייה.

קליפר אולי לא יהיה מדוייק מבחינת מספרים אבל הוא עקבי.

שיטה נוספת זה למדוד היקפים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית