הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכון פסיכומטרי מומלץ

Kofiko-PL

משתמש מתחיל
198
9
נק' מוניטין:
21
198
9
מתקשה למצוא באינטרנט המלצות אובייקטיביות לגבי מכוני פסיכומטרי, ממה שהבנתי עד עכשיו יואל גבע הכי יקר אבל גם הכי טוב אז כנראה שווה את זה.
עוד המלצות כלשהן?

היי, ליואל גבע יש את השיטה הכי מסודרת והכי מתוקתקת שחוויתי ושמעתי עליה. מורים מעולים (לא סטודנטים שרוצים השלמת הכנסה) עם ניסיון של שנים, ספרים מסודרים ומתואמים, אפליקציה ברמה הכי טובה שאפשר לצפות לה, הסברים כולל וידאו לכל תרגיל. זו דעתי בכמ

דעה קצת שונה- אם אתה לא חייב מסגרת:

1. לקחת ספרים ללימוד עצמי בשליש מהמחיר של קורסים יקרים.
2.אם צריך, לקחת כמה שיעורים ממורה פרטי לשבת על נקודות חלשות.
3. עם הכסף שנשאר לקנות אספקת חלבון לשנה.
4. ????
5. Profit

דעה קצת שונה- אם אתה לא חייב מסגרת:

1. לקחת ספרים ללימוד עצמי בשליש מהמחיר של קורסים יקרים.
2.אם צריך, לקחת כמה שיעורים ממורה פרטי לשבת על נקודות חלשות.
3. עם הכסף שנשאר לקנות אספקת חלבון לשנה.
4. ????
5. Profit
אני חושב שזה החלום של כל אחד, ובכל זאת, באופן ריאלי לדעתי לרוב המוחץ של האנשים יהיה עדיף לקחת קורס, מסגרת מחייבת עם שיעורי בית כל שבוע ותכנית עבודה לטווח קצר וארוך. כמובן, יש יוצאי דופן..

אני חושב שזה החלום של כל אחד, ובכל זאת, באופן ריאלי לדעתי לרוב המוחץ של האנשים יהיה עדיף לקחת קורס, מסגרת מחייבת עם שיעורי בית כל שבוע ותכנית עבודה לטווח קצר וארוך. כמובן, יש יוצאי דופן..

הערכות שאני מכיר מגיעות עם פירוט של מה עושים כל יום+ יש אופציה לעזרה נקודתית דרך האינטרנט, סרטוני הדרכה מפורטים וכו'.
קורסים נותנים כמה שעות בשבוע, ואז עדיין רוב העבודה בבית, לדעתי בזבוז כסף.
אם אני לא טועה המרכז הארצי פרסם שנבחנים שעשו קורס מוציאים בערך את אותו ציון כמו אלו שלמדו עצמאית.

נערך לאחרונה:
אמנם עבר לא מעט זמן מאז שעשיתי פסיכומטרי אבל עשיתי באנקורי כי זה היה זול ומסובסד חלקית ע"י העירייה אצלנו והיה מעולה וקיבלתי ציון מאוד גבוה. באותו זמן היו חבר'ה שהכרתי שעשו ביואל גבע כי זה היה נחשב הכי טוב וקיבלו ציונים נמוכים בהרבה.
שורה תחתונה, רמת ההשקעה שלך ולמה אתה מסוגל זה מה שלדעתי יקבע ולא קורס כזה או אחר

בסופו של יום מה שיהיה משנה כמה תחרוש בבית, אני אישית לוקח ספרים מחברים שעשו ופשוט חורש בבית

מחזק פה את החבר'ה שממליצים על לימוד עצמי וממליץ ספציפית על ניב רווח אבל זה כי לא השתמשתי בספרים של מכונים אחרים (אם כי הגיוני שיהיו פחות מותאים ללימוד עצמי), כי פשוט ניב רווח הספיק.
אם בכל זאת מתעקש על מכון כי אתה "צריך מסגרת", לך להכי זול ותלמד ללמוד בלי מסגרת, כי אף מכון לא יעשה את העבודה בשבילך ולצפות לציון גבוה רק כי הלכת ליואל גבע שקול ללצפות להרוויח מלא כסף רק כי השקעת דרך בית השקעות X. לפעמים זה אפילו גורע (המסגרת לפעמים נותנת אשליה של בטחון ומוכנות).
מה שכן, לאן שלא תלך, 2 טיפים שקצת מפספסים בכל המכונים האלה (ומובן גם למה) - להעדיף לפתור את המבחנים של המרכז הארצי על פני סימולציות של מכונים, ולא להתאבד על שינון מילים בעברית, שזה בערך בזבוז זמן מוחלט מאז שהוחלף נוסח הבחינה, אלא אם אתה עולה חדש או משהו.

מחזק פה את החבר'ה שממליצים על לימוד עצמי וממליץ ספציפית על ניב רווח אבל זה כי לא השתמשתי בספרים של מכונים אחרים (אם כי הגיוני שיהיו פחות מותאים ללימוד עצמי), כי פשוט ניב רווח הספיק.
אם בכל זאת מתעקש על מכון כי אתה "צריך מסגרת", לך להכי זול ותלמד ללמוד בלי מסגרת, כי אף מכון לא יעשה את העבודה בשבילך ולצפות לציון גבוה רק כי הלכת ליואל גבע שקול ללצפות להרוויח מלא כסף רק כי השקעת דרך בית השקעות X. לפעמים זה אפילו גורע (המסגרת לפעמים נותנת אשליה של בטחון ומוכנות).
מה שכן, לאן שלא תלך, 2 טיפים שקצת מפספסים בכל המכונים האלה (ומובן גם למה) - להעדיף לפתור את המבחנים של המרכז הארצי על פני סימולציות של מכונים, ולא להתאבד על שינון מילים בעברית, שזה בערך בזבוז זמן מוחלט מאז שהוחלף נוסח הבחינה, אלא אם אתה עולה חדש או משהו.
שואל מתוך תהייה, למה שינון מילים עברית לא חשוב?

שואל מתוך תהייה, למה שינון מילים עברית לא חשוב?
כי הסיכוי שתיפול על מילה שלמדת והיא תהיה קריטית לפתרון שאלה קטן מאוד מהסיבה שיש כל כך הרבה מילים שיכולות להופיע.
עדיף להשקיע את הזמן בשיפור ההבנה מתוך הקשר.

כי הסיכוי שתיפול על מילה שלמדת והיא תהיה קריטית לפתרון שאלה קטן מאוד מהסיבה שיש כל כך הרבה מילים שיכולות להופיע.
עדיף להשקיע את הזמן בשיפור ההבנה מתוך הקשר.
מסכים איתך, אבל אתה מפספס את הקטע של אנלוגיות. בטקסטים והשלמות משפטים באמת אפשר להסתדר בלי להבין מילה מסוימת שממילא אין הרבה קשות, אבל באנלוגיות מספיק מילה אחת שלא תדע וזה יהרוס את השאלה

יתרה מכך, מכיוון שהמבחן הוא יחסי לכל שאר הנבחנים - הניקוד שמוקנה לשאלות משתנה בין שאלה לשאלה על פי דרגת הקושי היחסי - כלומר לפי אחוז הנבחנים שעונים עליה נכונה.
טעות בשאלה שרוב הנבחנים צודקים בה תפגע לך בניקוד הרבה יותר מטעות בשאלה שרוב הנבחנים טעו בה, כפי שלפתור נכונה שאלה שרוב הנבחנים טועים בה מקנה לך יותר ניקוד ממענה נכונה על שאלה שרוב הנבחנים צדקו בה.

מכיוון ששינון מלים זו משימה שגם אדיוטים טובים בה, לוותר על המאמץ הזה עולה לך יותר בכל טעות.

מסכים איתך, אבל אתה מפספס את הקטע של אנלוגיות. בטקסטים והשלמות משפטים באמת אפשר להסתדר בלי להבין מילה מסוימת שממילא אין הרבה קשות, אבל באנלוגיות מספיק מילה אחת שלא תדע וזה יהרוס את השאלה
כמה אנלוגיות יש בכל המבחן? ובכמה מתוכן מופיעות מילים קשות? ועכשיו תחשוב כמה מילים קשות יש בשפה העברית... אלפים, וכל אחת מהן עלולה להופיע.
המילונים של המכונים מכילים סביבות ה 2000-4000 מילים וללמוד את כל זה יקח עשרות שעות, רק כדי שאולי תיפול על שתיים או שלוש במבחן וגם זה אני בספק אם יוסיף לך יותר מקומץ נקודות לציון.
מצד שני, אני חושב שזה חכם ללמוד אוצר מילים מסוים כדי להשתפר בחלק הכתיבה אבל גם שם מספיקות כמה עשרות מילים.
אם זה שווה משהו, לא שיננתי מילים כמעט והסתדרתי בחלק המילולי לא רע.

אמנם עבר לא מעט זמן מאז שעשיתי פסיכומטרי אבל עשיתי באנקורי כי זה היה זול ומסובסד חלקית ע"י העירייה אצלנו והיה מעולה וקיבלתי ציון מאוד גבוה. באותו זמן היו חבר'ה שהכרתי שעשו ביואל גבע כי זה היה נחשב הכי טוב וקיבלו ציונים נמוכים בהרבה.
שורה תחתונה, רמת ההשקעה שלך ולמה אתה מסוגל זה מה שלדעתי יקבע ולא קורס כזה או אחר

אני באותו הסיפור, אנקורי ושילמתי איזה 2000 שקל בגלל קופון מהצבא, הוצאתי ציון מספיק גבוה בפעם הראשונה....
זה הכל רמת השקעה היואל גבע לא יואל גבע לא משנה

אישית עשיתי ברפואה לעם והייתי מאד מרוצה, והכי חשוב זה שלא שילמתי 8000 ש''ח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית