יתרה מכך, מכיוון שהמבחן הוא יחסי לכל שאר הנבחנים - הניקוד שמוקנה לשאלות משתנה בין שאלה לשאלה על פי דרגת הקושי היחסי - כלומר לפי אחוז הנבחנים שעונים עליה נכונה.
טעות בשאלה שרוב הנבחנים צודקים בה תפגע לך בניקוד הרבה יותר מטעות בשאלה שרוב הנבחנים טעו בה, כפי שלפתור נכונה שאלה שרוב הנבחנים טועים בה מקנה לך יותר ניקוד ממענה נכונה על שאלה שרוב הנבחנים צדקו בה.
מכיוון ששינון מלים זו משימה שגם אדיוטים טובים בה, לוותר על המאמץ הזה עולה לך יותר בכל טעות.
עד כמה שזכור לי, זה לא נכון ואפילו אחד הטיפים הידועים הוא שעדיף לדלג/לנחש כל שאלה שנתקעים בה כי לכל השאלות משקל זהה. אם אני זוכר נכון אז זה ניכר גם במפתחות הניקוד שבמבחנים לדוגמה של המרכז הארצי (שלעניות דעתי הם די מדויקים).
מסכים איתך, אבל אתה מפספס את הקטע של אנלוגיות. בטקסטים והשלמות משפטים באמת אפשר להסתדר בלי להבין מילה מסוימת שממילא אין הרבה קשות, אבל באנלוגיות מספיק מילה אחת שלא תדע וזה יהרוס את השאלה
כבר נתנו לך תשובה טובה, אז רק אחזק. למידת מילים היא תהליך ארוך ומייגע. הוא מוציא את החשק ללמוד וגוזל זמן שאפשר לנצל לחיזוק הנושאים האחרים (מה זה אנלוגיה אחת לעומת להיות חזק יותר בפרק שלם?). אני התחלתי ללמוד מילים (וממש לא הכרתי את רוב המילים), ואחרי שיצא לי לעיין במבחנים הרשמיים הגעתי למסקנה שזה מיותר (זה היה אחרי שעברתי על 2 אותיות בערך). אם מישהו לא סומך על העצה שלי, הוא מוזמן לבדוק את עצמו. וגם אז, הייתי ממליץ לקרוא ספר מאשר לעבור על המאגר מילים חסרות קונטקסט העצום הזה.