הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

הפסקול ארוכות מדיי בין סטים/תרגילים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
יש לי בבית חדר כושר עם כל הציוד הנדרש.
הבעיה היא שברוב האימונים אני נאלץ להפסיק את האימון באמצע, לפעמים ל10 דקות ולפעמים לחצי שעה או יותר על מנת לטפל בתינוקת או לעזור לאשתי בדברים חשובים יותר מהאימון.
אני משתדל להמשיך את האימון מאותה הנקודה שעצרתי כשאני מתפנה.
בד"כ יש לי עצירה אחת או 2 כאלה בכל אימון.

עד כמה זה פוגע באפקטיביות של האימון?
אף. אחד?

אם ההפסקה היא של 10 דקות זה לא נורא. אם חצי שעה אז הגוף מתקרר וזה פחות טוב.
המצב בבית עד כדי כך קשה שאתה לא יכול לבקש שעה אחת של שקט לאימון בלי שיבקשו ממך לעזור באמצע? אשתך לא יכולה לשחרר אותך לשעה לעשות אימון כמה פעמים בשבוע? נשמע כמו משהו שאפשר לדבר איתה עליו. זה נשמע לי כמו בקשה לא גדולה מדי.

• פותח/ת השרשור
החדר כושר הוא בבית. הילדה בת חודש. אשתי נקרעת איתה כל יום עד שאני חוזר מהעבודה ואז עוד אני נכנס להתאמן וזה לפעמים מעצבן אותה 'שאני כזה אגואיסט' אז בחודשים הקרובים / שנה אני אתגמש כשיהיה צריך.

השאלה הנשאלת כאן היא בסופו של דבר האם יש פגיעה בהיפרטרופיה או בפיתוח כוח או בפרמטר כלשהו במידה והפוגה היא של יותר מ-10 דקות

לרוב ההפוגה היא של פחות מ-15דקות.

• פותח/ת השרשור
מאז ומעולם המכון כושר שלי היה בבית
יש בנץ' מתח, מוט אולימפי, דאמבלים, הכל. הייתי תמיד מתאמן 30-40 דק' גג לאימון. היום לוקח שעה פלוס בגלל ההפוגות.

עד כמה זה פוגע באפקטיביות של האימון?
פוגע בצורה מסויימת אבל אתה עדיין תתקדם. אולי עדיף לשכלל מחדש ולעבור לתוכנית עם סופרסטים/דרופסטים להכיל הרבה נפח ב 20-30 דקות אימון במקום לעצור כל הזמן באמצע

• פותח/ת השרשור
פוגע בצורה מסויימת*
תוכל לפרט באיזה אופן?
ומאיזה גודל הפוגה זה כבר מתחיל לפגוע?(5 דק'/10דק'/15 דק'?)
*ולגבי תכנית אינטנסיבית יותר עם דרופ-סטים/סופרסטים*
לא הכי אפשרי.
אני לא ישן בלילה כבעבר וקם 2-4 פעמים וישן 5 שעות-6 שעות בממוצע ללילה(לפעמים 3.5-4) ואף פעם לא ברצף.

לפעמים אני עושה באימון דרופ סט, לדוגמה 10 עליות מתח עם משקל 25 ק"ג ואז מוריד את החבל ומיד עולה ל- 10 עליות מתח בלי משקל(בסט האחרון רק)
הבעיה שאחרי דרופ סט כזה אני מרגיש מת במיוחד אם אני מגיע לאימון בעייפות מוקדמת אז לנהל מערך אימון שלם שמבוסס על דרופ סט זה בלתי אפשרי ועוד יש לי להיות ער אחרי האימון ולתפקד כמו שצריך מבלי לדעת מה תהיה השעה שאני אכנס למיטה לשינה רציפה של שעתיים לפחות.

בקיצור תקופה קצת קשוחה שבה שאני עושה מה שאני יכול בהתאם למגבלות ולתנאים. סתם מעניין אותי לדעת באיזה מידה ואופן נוצרת פגיעה בעקבות הפוגות ארוכות מדיי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית