הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העמסת פחמימות

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
אשמח לעזרה אנשים.

הערכים הסופיים בתפריט שלי הם:
2081 ק', 160 ח', 84 ש', 200 פ'.

משהו יכול להסביר לי אחת לכמה זמן עושים את העמסה?
וכמה גרם פחמימה אני צריך לאכול באותה העמסה?

תודה!

אשמח לעזרה אנשים.

הערכים הסופיים בתפריט שלי הם:
2081 ק', 160 ח', 84 ש', 200 פ'.

משהו יכול להסביר לי אחת לכמה זמן עושים את העמסה?
וכמה גרם פחמימה אני צריך לאכול באותה העמסה?

תודה!

לא חייב לעשות שום העמסות. תקרא את המדריך לחיטוב יש שם עידכון. זה יעזור לך נטו מבחינה פסיכולוגית וגם אז מומלץ להגיע לנייטרלי או למאזן חיובי קטן.

• פותח/ת השרשור
לא חייב לעשות שום העמסות. תקרא את המדריך לחיטוב יש שם עידכון. זה יעזור לך נטו מבחינה פסיכולוגית וגם אז מומלץ להגיע לנייטרלי או למאזן חיובי קטן.
קראתי לא ראיתי עדכון לגבי מה שרשמת..

קראתי לא ראיתי עדכון לגבי מה שרשמת..

כנראה קראת חפיף..

העמסת פחמימות, או יותר נכון לומר יציאה ממאזן קלורי שלילי לנטרלי או חיובי קל אחת ל X זמן, היא אינה חיונית מבחינה פיזיולוגית, אך יתכן ויש לה אפקטים פסיכולוגים משמעותיים לחלק מהאנשים. כאשר מאגרי הגליקוגן (הפחמימה שבשריר וחלקן הקטן בכבד) מתחילים להתרוקן, הגוף צריך להחזיר זאת כדי לשמור על איזון מסויים. האיזון יכול להתבטא בירידה בתפקוד ההורמונאלי של גופכם, הורמונים שבין היתר אחראים על חילוף החומרים, בקרת הרעב, ואפילו מערכת הרבייה. אין צורך פיזיולוגי לבצע זאת, אבל אם נתקעתם ואתם בטוחים ב-100% ששאר האלמנטים (תפריט/תוכנית אימונים) מושלמים, אז אולי כדאי לצאת למאזן קלורי נטרלי ו/או לבצע העמסת פחמימות לכמה ימים. ארוחת צ'יט אחת או יום אחד של העמסה כנראה לא יספיק כדי לאזן את המאזן ההורמונלי הירוד (יחסית) בזמן דיאטה ולכן נדרש לפחות 3-5 ימים כדי "לסדר" זאת (וגם זה לא בהכרח מובטח כי אם תחזרו לדיאטה זה יקרה שוב דיי מהר ולכן אין צורך פיזיולוגי לבצע העמסות אלו). יתרון נוסף של ארוחת צ'יט/העמסת פחמימות זה שמירה על אימונים עצימים במהלך השבוע. בדרך כלל ביום שלאחר יום עם צריכה מוגברת של פחמימה ניתן יהיה להתאמן באופן עצים יותר בחדר הכושר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית