הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת חלבון

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
אהלן חבר'ה,
לאחרונה יצא לי לדפדף במאמרים של לייל מקדונלד וקלי באגט בנוסף למאמרים פה בפורטל ואני עדיין לא מבין מה היא צריכה מספקת של כמויות חלבון ביום בעלייה במסה לבן אדם שמתאמן בין 3-4 פעמים בשבוע אנאירובי.

הגישה של לייל מקדונלד: 1.1-1.4 לכל פאונד של משקל גוף (לנתונים שלי זה יוצא בין 115-147 גרם חלבון ביום).
הגישה של קיילי באגט: לפחות 1.5 גרם לכל פאונד רזה של משקל גוף (לנתונים שלי זה לפחות 142 גרם חלבון ביום).
הגישה שבפורטל מאמרים כאן: 1.8-3 גרם לכל ק"ג משקל גוף (לנתונים שלי זה 87-145 גרם חלבון ביום).

כמו שאתם רואים המספרים כאן משתנים בהפרשים לא קטנים.. מה הגישה הכי מספקת שתתרום לעלייה במסה?

מה הפרשים לא קטנים? ככה או ככה יוצא לך 140 גרם חלבון בממוצע

• פותח/ת השרשור
כן.. אני באמת שוקל 48.

ולתגובות שמעל, הרבה מדברים כאן על צריכה של 1.8 גרם לק"ג משקל גוף כצריכה מספקת.. זה שם אותי בסביבות ה-90 גרם חלבון.. אך בין ה-90 האלה להמלצות השונות העומדות על 140 גרם חלבון יש הבדל..

השאלה מה באמת מספיק? 90 גרם פשוט נשמע לי מעט מדי.. והאם כשמדברים על כמות חלבון מתייחסים גם לחלבון הלא מלא בתפריט? (מדגנים, ירקות, פירות וכדומה..)

אף אחד לא יכול לספק לך מספר אבסולוטי, כי אין דבר כזה. לכן תמיד אתה תמצא טווחים. אם יש לך מספר המלצות תעשה ממוצע ותרוץ עם זה. זה לא פיסיקה גרעינית.

סופרים את כל החלבון כולל הכל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית