הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סיבים שונים בשריר

• פותח/ת השרשור Tryant
  • פורסם בתאריך

Tryant

משתמש מתחיל
37
6
נק' מוניטין:
6
37
6
אהלן
כשעובדים על הגוף במטרה להגדיל את השרירים וליצור היפרטרופיה, על אילו סיבי שריר הכי מומלץ לתת דגש?
כמובן שצריך לעבוד על כולם, גם על סיבולת שריר (סוג 1) וגם על כוח (סוג 2א ו2X)

כשעושים סט שלוקח בין 30-60 שניות כמו שחסידי הTime under Tension ממליצים, עובדים על סיבי הType IIA, נכון ?
כדוגמאת סט של בייספס קורלס בן 12 חזרות שלוקח 40 שניות. אני משתמש בכל סיבי השריר, אבל בסט הספציפי הזה אני אפגע יותר בסיבי הIIA, נכון ?

לסיכום השאלה שלי היא כזאת - המושג Time under tension מתייחס בעצם לסוג הסיבים שמפעילים יותר בעת פעילות נתונה וכתוצאה מכך, מגיעים למצב של היפרטרופיה עקב שיקום סיבי הIIA בשריר ?

אהלן
כשעובדים על הגוף במטרה להגדיל את השרירים וליצור היפרטרופיה, על אילו סיבי שריר הכי מומלץ לתת דגש?
כמובן שצריך לעבוד על כולם, גם על סיבולת שריר (סוג 1) וגם על כוח (סוג 2א ו2X)

כשעושים סט שלוקח בין 30-60 שניות כמו שחסידי הTime under Tension ממליצים, עובדים על סיבי הType IIA, נכון ?
כדוגמאת סט של בייספס קורלס בן 12 חזרות שלוקח 40 שניות. אני משתמש בכל סיבי השריר, אבל בסט הספציפי הזה אני אפגע יותר בסיבי הIIA, נכון ?

לסיכום השאלה שלי היא כזאת - המושג Time under tension מתייחס בעצם לסוג הסיבים שמפעילים יותר בעת פעילות נתונה וכתוצאה מכך, מגיעים למצב של היפרטרופיה עקב שיקום סיבי הIIA בשריר ?

בפשטות - היפרטרופיה תתרחש אם תתאמן בנפח מתאים ובתזונה מספקת (מאזן קלורי חיובי) זה הכל לא תורה מסיני..

על כולם אבל היכולת של סיבי שריר 1 לפתח היפרטרופיה הוא מוגבל אם כי אפשרי

TUT עד כה לא הוכח ככלי יעיל להיפרטרופיה ולכן כדאי להפסיק להשתמש בזה

TUT נועד לייצר סטרס מטבולי ובכך לתרום להעלאה במסת השריר. סטרס מטבולי זה כנראה המכניזם הכי פחות משמעותי, אם בכלל, להיפרטרופיה. אתה אמור להתמקד ב Progressive Overload ואם תתעסק עם TUT בכל האימון שלך אתה לא תצליח להתמקד בעיקרון הזה לאורך זמן

• פותח/ת השרשור
על כולם אבל היכולת של סיבי שריר 1 לפתח היפרטרופיה הוא מוגבל אם כי אפשרי

TUT עד כה לא הוכח ככלי יעיל להיפרטרופיה ולכן כדאי להפסיק להשתמש בזה

TUT נועד לייצר סטרס מטבולי ובכך לתרום להעלאה במסת השריר. סטרס מטבולי זה כנראה המכניזם הכי פחות משמעותי, אם בכלל, להיפרטרופיה. אתה אמור להתמקד ב Progressive Overload ואם תתעסק עם TUT בכל האימון שלך אתה לא תצליח להתמקד בעיקרון הזה לאורך זמן

ככה שגם עבודה על כוח לחזרות נמוכות וגם עבודה לסטים טיפה יותר ארוכים של 8-16 חזרות יהוו תוצאות דומות בהיפרטרופיה, כשיש עומס מתגבר עם הזמן ?
כמובן שצריך לשלב הכל בשביל תוצאות מיטביות

ככה שגם עבודה על כוח לחזרות נמוכות וגם עבודה לסטים טיפה יותר ארוכים של 8-16 חזרות יהוו תוצאות דומות בהיפרטרופיה, כשיש עומס מתגבר עם הזמן ?
הטווח אמור להיות 5-15. אנחנו לא יודעים אם יהיו תוצאות דומות, זה לא נחקר לעומק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית