הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון אחרי אימון

incredible hulk

משתמש פעיל
478
48
נק' מוניטין:
-60
478
48
אהלן אהלן

אחרי אימון כוח משקולות אני אוכל או קופסאה שלמה של טונה במים פלוס 4 תמרים .

או 2 ביצים קשות + לבן אחד ו2 תמרים .

שמעתי שיש דבר כזה חלבון קזאין או חלבון מי גבינה שהוא יותר טוב..

זה קריטי ממש אם אני ממשיך לאכול את הטונה או את הביצים אחרי אימון ?

כי אני לא רוצה לעבור לאבקת חלבון אני אוהב את האוכל הטבעי ..

אין שום צורך לצרוך חלבון מיד אחרי האימון, אבל אם זה נוח לך אז אין בעיה להמשיך כמו שאתה עושה עכשיו

כן, חלון הזדמנויות של 4 שעות. וגם על זה הדעות חלוקות. ואין שום בעיה לאכול אוכל טבעי ולא לצרוך אבקה כל עוד אתה מצליח להגיע לערכים המומלצים של חלבון ביום. ביצים עדיף על טונה לאחר אימון, אבל גם טונה זה אחלה.

מה זאת אומרת אחרי אימון יש חלון הזדמנויות שצריך לאכול חלבונים ופחמימות ביחד . מה לא?
בגלל זה בדיוק אמרתי לך שאתה חיי במיתוס אחד גדול. אני אומר לך ברצינות לך תקרא ותתעדכן קצת..

מה זאת אומרת אחרי אימון יש חלון הזדמנויות שצריך לאכול חלבונים ופחמימות ביחד . מה לא?
לא קיים חלון הזדמנויות, זה מיתוס, מה שחשוב זה לצרוך את הכמויות שאתה צריך ולחלק אותן לאורך היום

זה לא מיתוס. אין הוכחה מחקרית שזה לא נכון. יש מאמינים ש"חלון ההזדמנויות" קיים ויש כאלה שחושבים שלא.
זה כמו שאגיד לך שזה שיש חייזרים זה מיתוס. כל עוד לא הוכיחו שאין חייזרים (כל עוד לא הפריכו את הטענה שיש חייזרים), לא ניתן להגיד שזה מיתוס. ניתן להגיד שיש חילוקי דעות בנושא.

זה לא מיתוס. אין הוכחה מחקרית שזה לא נכון. יש מאמינים ש"חלון ההזדמנויות" קיים ויש כאלה שחושבים שלא.
זה כמו שאגיד לך שזה שיש חייזרים זה מיתוס. כל עוד לא הוכיחו שאין חייזרים (כל עוד לא הפריכו את הטענה שיש חייזרים), לא ניתן להגיד שזה מיתוס. ניתן להגיד שיש חילוקי דעות בנושא.

יש מחקרים על זה. ואתה מוזמן לחפש בפורטל.

אבל כבר אין חילוקי דעות בנושא, חלון ההזדמנויות קיים אך ורק אחרי אימון בצום, או לפחות כמה שעות טובות אחרי צריכה של חלבון, וגם אז זה לא בידיוק חלון הזדמנויות, פשוט אתה צריך לאכול משהו. זה הכל מתבסס על מאזן שלילי של חלבון בדם, ובמידה ואתה צורך מספיק חלבון לפני האימון אז אין לך מה לדאוג אחריו.
https://www.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00166.2006
Effect of protein-supplement timing on strength, power, and body-composition changes in resistance-trained men. - PubMed - NCBI
Nutrient timing revisited: is there a post-exercise anabolic window?

• פותח/ת השרשור
אני נוטה להסכים עם קוטזר שהוא מנהל ראשי ונראה לי מבין דבר או שניים .

ולגבי החייזרים זה בדוק שיש ראיתי 2 כאלה במהלך החיים שלי

מאמר מעולה. קראתי אותו כבר לפני כמה ימים והחכמתי ממנו רבות.
אבל בכל זאת, איני טועה. חלון הזדמנויות הוא לא מיתוס, וגם המאמר תומך בעמדתי.
ציטוט מהמאמר מפסקה 1 תחת תת הכותרת "היפרטרופיה שרירית":

" כמה מחקרים בדקו ישירות את ההשפעה ההיפרטרופית ארוכת הטווח של צריכת חלבון לאחר האימון. מעניין כי תוצאות המחקרים האלה סותרות, כנראה בגלל תכנון שונה ומתודולוגיה שונה בכל מחקר. יתר על כן, רוב המחקרים בדקו שילוב של צריכת מזון גם לפני האימון וגם אחריו, כך שאי אפשר להסיק מהם לגבי הצריכה שלאחר האימון בלבד. סיבות אלה מצביעות על הקושי שיש בנסיון להסיק מהם מסקנות לגבי "חלון ההזדמנויות". "

להזכירכם שוב, לא אמרתי שחלון ההזדמנויות קיים, אלא שיש חילוקי דעות בנושא ואין הוכחה חותכת וחד משמעית שהוא לא קיים. ולכן זהו לא מיתוס וקיימת סבירות גבוהה למדי (ע"פ מחקרים) שחלון ההזדמנויות אכן קיים.

לא נאמר בשום מקום שאין חלון, הוא פשוט לא 45 דקות כמו שחושבים ותזמון הארוחות באופן כללי נמצא בסדר עדיפויות מאוד נמוך כנגד סך קלורי יומי, סך חלבון/פחמימה/שומן ואימונים באופן כללי. מי שחשוב לו החלון הזה הוא מי שמתאמן בצום או פעמיים ביום

לא נאמר בשום מקום שאין חלון, הוא פשוט לא 45 דקות כמו שחושבים ותזמון הארוחות באופן כללי נמצא בסדר עדיפויות מאוד נמוך כנגד סך קלורי יומי, סך חלבון/פחמימה/שומן ואימונים באופן כללי. מי שחשוב לו החלון הזה הוא מי שמתאמן בצום או פעמיים ביום
אכן נאמר כאן בכמה תגובות שחלון ההזדמנויות לא קיים. תעיין בתגובות הקודמות ותראה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית