הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אני מעלה כולסטרול בדם ?

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
הכולסטרול שלי שדי נמוך, ולמרות שהרופא מבסוט, אני לא.

אני רוצה לעלות את הכולסטרול שלי בגלל שאני חושב שטסטסטרון ועוד הורמונים חשובים צורכים כולסטרול. ובשביל הוויטמין D שלי.
אני לא רוצה להוריד סיבים תזונתיים מהתפריט שלי, כי אני ממש צריך אותם לעיכול שלי. אני גם לא רוצה לאכול מרגרינה ושומן טרנס.
אני לא צריך כולסטרול בשמיים, אבל אני אשמח לנורמלי ומעלה, אני ספורטאי.

האם למישהו יש רעיון איך לעלות כולסטרול ? האם יש עוד דרכים להגביר כולסטרול ולאכול לפי הנחיות בריאות כלליות ?

יש את עניין הנורמה כמו שנאמר קודם, בנוסף אם זה בנורמה אתה יכול לעבוד על היחס בין hdl ל ldl
וממה שאני יודע רוב הכולסטרול מיוצר בגוף אבל מאכלים שטובים לטסטוסטרון בכללי הם ביצים (שומן בריא, כולין ...) בשר (אבץ, חלבון ועוד מינרלים), עלים ירקות ירוקים (מגנזיום) אתה רואה את הכיוון תזונה בריאה עם דגש על מזון בריא.
אתה גם יכול לבדוק את ההורמונים והטסטוטרון שלך בבדיקת דם אבל אני אישית הייתי מתעצל אלה אם יש לך בעיות שגורמות לך לחשוב שיש לך טסטוסטרון נמוך

• פותח/ת השרשור
הוא נמצא בנורמה? אם כן אין לך מה לדאוג, אתה לא צריך יותר מזה
יש את עניין הנורמה כמו שנאמר קודם, בנוסף אם זה בנורמה אתה יכול לעבוד על היחס בין hdl ל ldl
אתה גם יכול לבדוק את ההורמונים והטסטוטרון שלך בבדיקת דם
הכולסטרול שלי נורמלי אבל קצת נמוך, והטסטסטרון שלי נורמלי. הבדיקות דם שלי בכללי טובות.
אבל קראתי שמומלץ לספורטאים כולסטרול מעט גבוה, ואני שומע ממכם שאולי זה לא כ"כ משנה אם זה יחסית בנורמה.

מלבד זאת, אני מנסה כרגע לעלות במשקל.
אני אוכל הרבה ירקות, פחמימות מורכבות, חלבון, אבל לא מספיק שומן נראה לי.
יש לי בין 3000 ל- 3500 קלוריות ביום למשקל 78 ק"ג בערך.
אז חשבתי להגדיל משקל גוף יחד עם כולסטרול אולי.
אולי יש למישהו מזון מומלץ לזה ?

הכולסטרול שלי נורמלי אבל קצת נמוך, והטסטסטרון שלי נורמלי. הבדיקות דם שלי בכללי טובות.
אבל קראתי שמומלץ לספורטאים כולסטרול מעט גבוה, ואני שומע ממכם שאולי זה לא כ"כ משנה אם זה יחסית בנורמה.
אם הכולסטרול בנורמה והטסטוסטרון בנורמה אז אין עוד מה לשפר, גם אם תעלה משמעותית את הכולסטרול, זה לא ישנה שום דבר

אני אוכל הרבה ירקות, פחמימות מורכבות, חלבון, אבל לא מספיק שומן נראה לי.
כמה שומן אתה צורך?

אז חשבתי להגדיל משקל גוף יחד עם כולסטרול אולי.
אתה צריך לעלות 0.5%-1% משקל גוף בחודש, אחרת אתה סתם משמין. ואל תדאג לגבי הכולסטרול

אולי יש למישהו מזון מומלץ לזה ?
אין מזון אחד ספציפי שיכול לעזור במשהו, זה יותר שילוב של מזונות

• פותח/ת השרשור
כמה שומן אתה צורך?
השומן שלי הוא מ- 4 ביצים בבוקר בשמן זית, חזה עוף \ רבע עוף פעמיים ביום, דג מושט בשמן זית וכדור אומגה 3.
אין לי שומן לבד בכלל חוץ משמן זית בסלט (אני אוהב שמן זית).
הקלוריות שלי הם מהרבה ירקות, פחמימות מורכבות, וחלבון.

השומן שלי הוא מ- 4 ביצים בבוקר בשמן זית, חזה עוף \ רבע עוף פעמיים ביום, דג מושט בשמן זית וכדור אומגה 3.
אין לי שומן לבד בכלל חוץ משמן זית בסלט (אני אוהב שמן זית).
הקלוריות שלי הם מהרבה ירקות, פחמימות מורכבות, וחלבון.
זה לא נשמע כמו מעט שומן, תעשה חישוב זריז ותבדוק כמה שומן אתה צורך

• פותח/ת השרשור
זה לא נשמע כמו מעט שומן, תעשה חישוב זריז ותבדוק כמה שומן אתה צורך
אני חושב שאתה צודק, נראה לי שיש לי מספיק שומן.
ניסיתי להוסיף יותר שומן, וזה מפוצץ אותי, מקשה על האימון, ועושה לי צרבת.
אני אנסה לעלות במשקל עם פירות נראה לי.

אני חושב שאתה צודק, נראה לי שיש לי מספיק שומן.
ניסיתי להוסיף יותר שומן, וזה מפוצץ אותי, מקשה על האימון, ועושה לי צרבת.
אני אנסה לעלות במשקל עם פירות נראה לי.
תהיה בפלוס קלורי בשביל לעלות במשקל, זה החלק החשוב, לא הייתי סתם דוחף פירות אבל, תוסיף מאכלים איכותיים יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית