הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יודע למה אני יורד במשקל (מסה)

YoungPowerlifter

משתמש מתחיל
86
3
נק' מוניטין:
6
86
3
שלום אני משתמש חדש פה וזה פעם ראשונה שאני פותח נושא.
אני עכשיו נמצא במסה ואני אוכל בסביבות ה-2200 קלוריות ביום.
פעם אחרונה שמדדתי משקל היתה בערך לפני שבוע וחצי. שקלתי: 69.4.
היום מדדתי משקל שוב אחרי אימון (ללא אירובי (אני לא עושה כמעט בכלל אירובי)) ושקלתי 67.7.
אשמח אם מישהו יסביר לי מה קורה פה?
תודה

את המדידות עדיף לעשות כל יום בבוקר אחרי שהיית בשירותים, ולעשות ממוצע שבועי, בגלל שהמשקל עלול להשתנות מאוד לאורך היום ומיום ליום (אפילו כמה קילוגרמים)

שלום אני משתמש חדש פה וזה פעם ראשונה שאני פותח נושא.
אני עכשיו נמצא במסה ואני אוכל בסביבות ה-2200 קלוריות ביום.
פעם אחרונה שמדדתי משקל היתה בערך לפני שבוע וחצי. שקלתי: 69.4.
היום מדדתי משקל שוב אחרי אימון (ללא אירובי (אני לא עושה כמעט בכלל אירובי)) ושקלתי 67.7.
אשמח אם מישהו יסביר לי מה קורה פה?
תודה

אולי כדאי לך לעלות את מספר הקלוריות...
אני שוקל 61 ואני במסה נקייה ואני אוכל 3200 קלוריות ביום .
תבדוק מה הRMR שלך ותוסיף לזה את מספר הקלוריות שאתה שורף באימון וגם עוד 500 קלוריות (בשביל המסה).
בהצלחה !😉

אני שוקל 61 ואני במסה נקייה ואני אוכל 3200 קלוריות ביום.

אם אתה שוקל רק 61 קילו, אבל אוכל 3200 קלוריות ביום - אתה לא במסה נקייה.
אתה אוכל הרבה הרבה יותר מדי אם המטרה שלך לעלות נקי.
בהנחה שהגובה שלך איפה שהוא בין 1.70 ל-1.80, הניטרלי שלך צריך להיות באיזור 2500-2300 - תלוי ברמת הפעילות שלך. אם אתה נמוך יותר מ-1.70, מאד ייתכן שהניטרלי שלך קרוב יותר ל-2100-2300.
למסה נקייה אתה צריך עודף קלורי של 200-300 קלוריות.
לא 700-1000.

נערך לאחרונה:
אני בן 15
גובה- 163
משקל-61
Bmr - 1620
Rmr- 1944
1944+ 500 (למסה).
2444 זה המסה שלי (בעיקרון ).
2444+ 600 (מספר הקלוריות שאני שורף באימון ).
זה יוצא 3044.
והעליתי עוד קצת כי אני עכשיו מתחיל לתפוס גובה וגיל ההתבגרות ...
אני יודע שזה קצת מוזר אבל אני עושה את זה כבר חודש וחצי ועליתי הרבה במסת השריר וכמעט כלום בשומן.
בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שתרגיש את הגוף שלך ותעלה/תרד בקלוריות לפי זה...

אם ״עלית הרבה״ בחודש וחצי, זה כמעט הכל שומן.
בחודש עלייה נקייה שווה כ-0.5%-0.75% משקל גוף - אז במקרה שלך עלייה של כ-300-450 גרם מסת שריר בחודש. גם אם אתה גדל, תיזהר שלא לצבור שומן מיותר.
כאמור, למבנה גוף שלך, נשמע שאתה אוכל יותר מדי.

א . עלייה בחודש צריכה להיות 1-1.5% ממשקל גופי. (בגלל שאני מתבגר וגובה).
ב. קשה מאוד לחשב את זה (לפחות בהתחלה) כי עולים גם בנוזלים .
ג. אפשר גם לעלות בחודש 3 קילו שריר ויש בפורום הזה אפילו הוכחות ...

לא. ולא.
כאמור, גם אם תביא בחשבון גדילה, אתה לא אמור לעלות יותר מ-500 גרם בחודש.
פרשתי מהדיון.
ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח ח
חצי קילו בחודש אתה תראה שיוני אולי בעוד 3 שנים

ג. אפשר גם לעלות בחודש 3 קילו שריר ויש בפורום הזה אפילו הוכחות ...
זה לא כזה נכון,בחודש הראשון אפשר לעלות בקצב מהיר יותר, אבל 3 קילו זה די הגזמה

חצי קילו בחודש אתה תראה שיוני אולי בעוד 3 שנים
תהליך בניית שריר (בניית החלבונים שלו) זה תהליך איטי יחסית.
כמובן שהוא לא לינארי, ככל שיש לך פחות מסת שריר ככה אתה תבנה שריר מהר יותר ויותר בקלות

כאמור, גם אם תביא בחשבון גדילה, אתה לא אמור לעלות יותר מ-500 גרם בחודש.
500 גרם זה הממוצע, אבל כמובן שבגיל ההתבגרות, ובמיוחד במהלך תהליך הגביהה זה לא מספר רלוונטי במיוחד

[QUOTE="kotzer, post: 1317497, membe]
500 גרם זה הממוצע, אבל כמובן שבגיל ההתבגרות, ובמיוחד במהלך תהליך הגביהה זה לא מספר רלוונטי במיוחד[/QUOTE]

באופן עקרוני זה נכון.
ספציפית מדובר כאן בבן 15, 1.63 גובה ששוקל 61 קילו.
ככה שאלא אם הוא בבום של צמיחה של סנטימטר כל חודש, הרי שעלייה של 500 גרם בחודש מסה נקייה זה המון למישהו בממדי גופו.
הוא קטנציק.

[QUOTE="kotzer, post: 1317497, membe]
500 גרם זה הממוצע, אבל כמובן שבגיל ההתבגרות, ובמיוחד במהלך תהליך הגביהה זה לא מספר רלוונטי במיוחד

באופן עקרוני זה נכון.
ספציפית מדובר כאן בבן 15, 1.63 גובה ששוקל 61 קילו.
ככה שאלא אם הוא בבום של צמיחה של סנטימטר כל חודש, הרי שעלייה של 500 גרם בחודש מסה נקייה זה המון למישהו בממדי גופו.
הוא קטנציק.[/QUOTE]
המון זה לא, זה פחות מאחוז, שכנראה הפוטנציאל שלו בשלב הזה הוא 1%-1.5% בשלב הזה, אם יוצאים מנקודת הנחה שהוא לא גובהה בזמן הזה

אם כבר תדברים על זה אז תקשיבו...
בחודשיים הראשונים העליתי קצת מסת שריר (סה"כ בחודשיים העליתי 4 ק"ג שחלק גם זה נוזלים והייתי על 3100 קלוריות).
אבל בשבועיים האחרונים אני מרגיש שאני כל יום מתחטב! (אני לא יורד במשקל וגם לא עולה).
אני רואה פחות שומן ומרגיש יותר חטוב ואין עלייה במסת השריר כמעט. (אני על 3400 קלוריות).
אני יודע שזה נשמע ממש מטורף שאני על כמות קלוריות כזאת ואני מתחטב ביחס לגובה ולמשקל שלי...
אבל אני חושב שאו שיש לי בעייה בבלוטת התריס (איך יודעים?) או חילוף חומרים ממש מהיר. (מצד אבא כל המשפחה תימנים-שחיפים).
אני יכול להעלות את התפריט שלי עם זה עוזר...
תודה לעוזרים!

אבל אני חושב שאו שיש לי בעייה בבלוטת התריס (איך יודעים?)
סיכוי נמוך מאוד עד לא קיים, אתה תראה סימנים נוספים של הרגשה של מחלה אם באמת יש בעיה שמשפיע על חילוף החומרים שלך

בחודשיים הראשונים העליתי קצת מסת שריר (סה"כ בחודשיים העליתי 4 ק"ג שחלק גם זה נוזלים והייתי על 3100 קלוריות).
אבל בשבועיים האחרונים אני מרגיש שאני כל יום מתחטב! (אני לא יורד במשקל וגם לא עולה).
אני רואה פחות שומן ומרגיש יותר חטוב ואין עלייה במסת השריר כמעט. (אני על 3400 קלוריות).
אתה דואג להתאים את הקלוריות למשקל גוף החדש?
גם אתה בגיל ההתבגרות, יותר קל להגיע למצב של שיפור הרכב גוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית