איך יותר נכון להחזיק את המוט בדדליפט?

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
אני רואה 2 צורות של החזקה:
1. שתי הידיים אוחזות את המוט כאשר האצבעות קרובות לגוף המתאמן. נראה לי קוראים לזה hook grip.
2. יד אחת מחזיקה כשהאצבעות קרובות לגוף המתאמן ויד שנייה מחזיקה כאשר האצבעות לכיוון חלל החדר. אחיזה הפוכה.
האם זה חשוב או שזה עניין של נוחות?

תודה רבה לכולכם ושיהיה לכם שבוע מעולה ומלא בשורות טובות 😃

יש 3 דרכים:
Overhand grip - להחזיק את המוט בצורה הפשוטה ביותר כשכפות הידיים פונות פנימה.
זו האחיזה הנוחה ביותר, אבל גם הכי פחות טובה למשקלים גבוהים כי המוט עלול בקלות להתגלגל וליפול לך מהידיים.
Hook grip - כמו הקודמת, רק שהאגודל נמצא בין האצבעות למוט. ככה אתה בעצם נועל בעזרת האגודל את המוט. זו האחיזה כנראה הכי טובה ,אבל היא כואבת מאוד לרוב, ולכן הרוב לא משתמשים בה.
Over-under grip - נקראת גם אחיזה משולבת, בה יד אחת פונה פנימה ואחת החוצה. אחיזה בטוחה מאוד, ומונעת מהמוט להתגלגל לכיוון מסוים, כי אתה עוצר את הגלגול לכל כיוון עם יד אחרת. הבעיה עם האחיזה הזאת היא שאתה עלול למשוך בצורה לא שווה וזה יגרום לך לדחוף את המשקל קדימה או לצד, מה שיקשה על המשיכה ויכול לגרום לך להיכשל במשקל מקסימלי

אם אין לך כוונה להתחרות בקרוב, הכי טוב זה להשתמש ברצועות. ולנסות להשתמש באחיזה הרגילה double overhand כמה שיותר, שתתרגל גם את האחיזה בתרגיל

• פותח/ת השרשור
אם אין לך כוונה להתחרות בקרוב, הכי טוב זה להשתמש ברצועות. ולנסות להשתמש באחיזה הרגילה double overhand כמה שיותר, שתתרגל גם את האחיזה בתרגיל
קודם תודה רבה על התשובה.חחחחחח אני לא בקטע של תחרויות או משהו כזה רחוק שנות אור מכך. אבל למה דווקא זה הכי טוב אם אפשר לדעת?

זה הכי טוב אם נפלו לך הביצים(או הביציות) בכניסה לחדר הכושר.
תשאיר את הרצועות לכלבים שלך ותמשוך עם הידיים כמו שאמורים למשוך.

חרטא. תשאיר את האגו בבית ותבוא למכון להיות יעיל, לא להיות מרשים.

אם אתה לא מתחרה ויש לך בעיות עם האחיזה אני לא רואה מניעה להשתמש ברצועות. רוב הבילדרים משתמשים.

חרטא. תשאיר את האגו בבית ותבוא למכון להיות יעיל, לא להיות מרשים.

אם אתה לא מתחרה ויש לך בעיות עם האחיזה אני לא רואה מניעה להשתמש ברצועות. רוב הבילדרים משתמשים.
גם רוב הליפטרים משתמשים במצבים כאלו ואחרים, זה לא אומר שצריך להשתמש בזה כברירת מחדל.
אם אתה הולך לעושת עכשיו אימון נפח של משיכות אז בכיף תשתמש, אבל לשים רצועות כשאתה עושה דדליפט באימון רגיל ואין לך עוד משיכות אחר כך? זה סתם לבחור להיות חלש

אפשר להתווכח כל היום מה גברי ומה לא, בפועל אצל חלק מהליפטרים(גם ברמות ה900 פאונד למשל ג'ורג' לימן) האחיזה יוצרת בעיה. האחיזה לא יצרה בעיה להרבה לאחרים אז לא צריך לפסול אותה על הסף. אבל וואלה אם בן אדם לא מתכוון להתחרות(ובעתיד אם ירצה הוא תמיד יוכל לנסות אחיזה משולבת או הוק), למה לקחת סיכון אפילו מינימלי? כל עוד זה שמור לטופ סט בדדליפט אני לא רואה בעיה כשכל הסטים של החימום מבוצעים באחיזה רגילה.

אפשר להתווכח כל היום מה גברי ומה לא, בפועל אצל חלק מהליפטרים(גם ברמות ה900 פאונד למשל ג'ורג' לימן) האחיזה יוצרת בעיה. האחיזה לא יצרה בעיה להרבה לאחרים אז לא צריך לפסול אותה על הסף. אבל וואלה אם בן אדם לא מתכוון להתחרות(ובעתיד אם ירצה הוא תמיד יוכל לנסות אחיזה משולבת או הוק), למה לקחת סיכון אפילו מינימלי? כל עוד זה שמור לטופ סט בדדליפט אני לא רואה בעיה כשכל הסטים של החימום מבוצעים באחיזה רגילה.
אני מת על זה שאנשים מפספסים את הפאנץ׳ מאחורי ההומור.
כוח אחיזה זה חלק מהיכולות שאתה אמור לפתח באימונים שלך, הדרך הראשונה לחזק אותו היא ממשיכות כבדות (דדליפט, מתח וחתירה).
לא הבנתי איזה סיכון יש בלהחזיק משקל כבד בידיים? שהוא יחליק כי אתה חלש?

כוח אחיזה זה חלק מהיכולות שאתה אמור לפתח באימונים שלך, הדרך הראשונה לחזק אותו היא ממשיכות כבדות (דדליפט, מתח וחתירה).
אני הראשון לתמוך בשיפור כוח אחיזה ולכן אמרתי לבצע את כל הסטים של החימום עד למשקל כבד באחיזה רגילה. כמה אחיזה משולבת משפרת אחיזה(אולי רק ביד אחת שלא בסופינציה) אני לא יודע והיא נושאת סיכון לקרע בבייספס ולחוסר סימטריה בגב. אגב יש דרכים נוספות לשפר אחיזה מלבד דדליפט.
בגדול זה עניין של ניסוי וטעייה, יכול להיות שהאחיזה המשולבת לא תגרום לשום בעיה אצל הרבה מתאמנים אבל כל מה שאמרתי הוא שאין לה שום יתרון על רצועות במשקלים כבדים חוץ מהאגו שאתה מרים את המשקל ביידים חשופות

כמה אחיזה משולבת משפרת אחיזה
היא משפרת אחיזה מאוד, אתה בסופו של דבר צריך להחזיק את המוט, ההבדל היחיד הוא שפשוט יש לך משהו שמונע גלגול של המוט מהיד

היא נושאת סיכון לקרע בבייספס
זה במשקלים גבוהים מאוד, ובמידה ואתה משתמש הרבה בבייספס שלך באחיזה, משהו שאתה לא אמור לעשות

חוסר סימטריה בגב
זה לא באמת קיים, זה אולי יכול לקרות אם הטכניקה שלך גרועה.
אבל בידיוק כמו שאין הבדל בהיפרטרופיה של הגב בין אם תעשה מתח בסופינציה או פרונציה, אותו דבר כאן

היא משפרת אחיזה מאוד, אתה בסופו של דבר צריך להחזיק את המוט, ההבדל היחיד הוא שפשוט יש לך משהו שמונע גלגול של המוט מהיד

זה במשקלים גבוהים מאוד, ובמידה ואתה משתמש הרבה בבייספס שלך באחיזה, משהו שאתה לא אמור לעשות

זה לא באמת קיים, זה אולי יכול לקרות אם הטכניקה שלך גרועה.
אבל בידיוק כמו שאין הבדל בהיפרטרופיה של הגב בין אם תעשה מתח בסופינציה או פרונציה, אותו דבר כאן
תודה

אתה מפספס את הפאנץ׳.
מי שמחפש היפרטרופיה, לא מעניין אותו כמה חזקה האחיזה שלו. זה לא רלוונטי. אולי ב100 קילו האחיזה לא תשפיע, אבל בסופו של דבר היא תשפיע. במיוחד באימוני היפרטרופיה שעובדים לחזרות יותר גבוהות 8-10 נגיד, אולי גם עושים טאץ׳ אנד גו - אין שום בעיה להשתמש ברצועות.

זה לא עניין של סיכון. זה עניין של צוואר בקבוק. בשביל מה להרים פחות בלי רצועות שאתה יכול להרים יותר (או יותר חזרות) עם רצועות?

גילוי נאות - אני לא משתמש ברצועות לדדליפט רגיל אף פעם, אלא אם קרעתי את העור או משהו בסגנון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית