הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ולתמיד אירובי.

Mr. power

משתמש קבוע
1,781
741
נק' מוניטין:
1,129
1,781
741
אהלן. אני חייב להבין למה ממליצים לעשות אירובי בזמן חיטוב? בלי קשר לפאן הבריאותי. לפי מיטב ידעתי, אירובי פשוט מגדיל את הגרעון הקלורי ולכן אפשר לאכול יותר. אבל ראיתי כמה פוסטים פה שאנשים אמרו שהם יורדים לאט/נתקעים במשקל והמליצו להם להוסיף אירובי. למה? הרי אירובי לא שורף שומן אלא רק מגדיל את הגרעון וגם ככה משלימים את הקלוריות אחרי זה...

• פותח/ת השרשור
נכון.

בדיוק בשביל זה, שאפשר יהיה לאכול קצת יותר ועדיין לרדת.

ראיתי כמה פעמים שמייק רשם שאם נתקעים במשקל או יורדים לאט אז להוסיף אירובי. אז אם אירובי לא שורף שומן למה להוסיף עוד?

אני דווקא שמעתי שהגוף הופך ל'יעיל' יותר באירובי וזה כלי שעדיף לשמור רק למקרים 'קשים' ולא מומלץ על תחילת החיטוב...
לא יודע אם יש בזה משהו.

ראיתי כמה פעמים שמייק רשם שאם נתקעים במשקל או יורדים לאט אז להוסיף אירובי. אז אם אירובי לא שורף שומן למה להוסיף עוד?
בסוף אתה כן רוצה לשמור על תפריט שפוי שנוח לך איתו
מתאמן שגם ככה נמצא על תפריט חיטוב עם מעט קלוריות ונתקע לא בהכרח ירצה לחתוך עוד קלוריות מהתפריט אלא ליצור גרעון גדול יותר מפעילות כזו או אחרת

• פותח/ת השרשור
בסוף אתה כן רוצה לשמור על תפריט שפוי שנוח לך איתו
מתאמן שגם ככה נמצא על תפריט חיטוב עם מעט קלוריות ונתקע לא בהכרח ירצה לחתוך עוד קלוריות מהתפריט אלא ליצור גרעון גדול יותר מפעילות כזו או אחרת
אז אירובי רלוונטי יותר לאחוזי שומן נמוכים יותר?

אז אירובי רלוונטי יותר לאחוזי שומן נמוכים יותר?
הייתי אומר שאירובי לפחות בכמות קטנה רלוונטי לכולם וכן כנראה שבאופן כללי ככל שיורדים באחוזי שומן תצטרך להוסיף אירובי כדי להמשיך לרדת

כשאתה נתקע ואומרים לך להוסיף אירובי, הכוונה היא בלי להשלים את הקלוריות.
פשוט זה אומר שצריך להגדיל את הגירעון, ואפשר או להוסיף אירובי או לאכול פחות, אבל בסוף החיטוב לאכול אפילו פחות ממה שאתה כבר אוכל זה הרבה יותר קשה מלהוסיף אירובי

הי זה לא מדויק שאירובי לא שורף שומן.הוא מתחיל לשרוף שומן רק אחרי 20 דקות של אימון.לפני כן הגוף שורף פחממות.
לכן אני תמיד ממליצה בחדר כושר להתמקד במכשיר אירובי אחד באותו יום ולבצע אימון של לפחות 40 50 דקות על מנת להגיע לשריפת שומן.

הי זה לא מדויק שאירובי לא שורף שומן.הוא מתחיל לשרוף שומן רק אחרי 20 דקות של אימון.לפני כן הגוף שורף פחממות.
לכן אני תמיד ממליצה בחדר כושר להתמקד במכשיר אירובי אחד באותו יום ולבצע אימון של לפחות 40 50 דקות על מנת להגיע לשריפת שומן.
זה לחלוטין לא נכון. שריפת שומן מתחילה מהדקה הראשונה.

השאלה שנשאלה אם אירובי שורף שומן או שהוא רק מעלה את הגרעון הקלורי.אז כן אירובי שורף שומן.
אני מניחה שאתה מדבר מבחינה פיזיולוגית אז כן מהדקה הראשונה

• פותח/ת השרשור
היי אפשר בקשה רפרנס לטענות הללו?

שלום לכולם אני רוצה לנסות להסביר מבחינה פיזיולוגית לגבי הדיון מתי מתחילה שריפת שומן.
שריפת שומן אכן מתרחשת בדקה הראשונה.רק שבשניות הראשונות הגוף משתמש במסלול האנאירובי c p זה מתבטא בכוח מתפרץ.
לדוגמא:ילד קטן רץ לכביש לאמא/אבא שלו יקח בין 10 ל 20 שניות להחזיר אותו חזרה למקום בטוח.
יש מקצועות בספורט שעובדים המון על כוח מתפרץ כמן הרמת משקולות טניס וכ"ד.לאחר כמה שניות אלה הגוף מתחיל את המסלול האירובי המצריך יותר חמצן ועליו להשתמש במאגרים נוספים.

• פותח/ת השרשור
בילבלתם אותי לחלוטין... חלק טוענים שאירובי לא שורף שומן ורק מגדיל את הגרעון הקלורי ואת טוענת שאירובי דווקא כן שורף שומן...

אירובי שורף שומן.וכפי שאמר מישהו בפורום פה לפני שמאד קשה לשמור על גרעון קלורי מבחינה תזונתית הפעילות האירובית מסייעת לנו בשריפת שומן.
בשורה התחתונה עלינו להוציא (פעילות אירובית) יותר ממה שאנו מכניסים.(אוכל)

@Mr. power
יש פה אכן שני נושאים שקל להתבלבל ביניהם.

1. ירידה במשקל גוף/אחוזי שומן שתלויה בגרעון קלורי
2. מקור האנרגיה לפעילות אירובית שזה יכול להיות שומן או פחמימות (גליקוגן).

אם לדוגמא תלך שעה תשרוף 300 קלוריות שהתבססו בעיקר על שומן כמקור אנרגיה.
אם תרוץ 20 דקות מהר תשרוף גם כן 300 קלוריות אבל התבססת על הגליקוגן כמקור אנרגיה

מבחינת הירידה במשקל ואחוזי השומן, זה אותו דבר

נכון.רק בשלב מתקדם יותר שהאדם קצת יותר מאומן מבחינת סיבולת לב ריאה כבר לא יספיק ללכת שעה או לרוץ 20 דקות.
מומלץ לעשות איזשהו שינוי כי הגוף כבר מתחיל להתרגל.
אני ממליצה למשל ללכת ולשלב עליות או לבצע ריצת אינטרוולים הכל כדי לגרות את הגוף לשפר סיבולת לב ריאה

• פותח/ת השרשור
אירובי שורף שומן.וכפי שאמר מישהו בפורום פה לפני שמאד קשה לשמור על גרעון קלורי מבחינה תזונתית הפעילות האירובית מסייעת לנו בשריפת שומן.
בשורה התחתונה עלינו להוציא (פעילות אירובית) יותר ממה שאנו מכניסים.(אוכל)

אירובי לא שורף שומן.
@Mr. power
יש פה אכן שני נושאים שקל להתבלבל ביניהם.

1. ירידה במשקל גוף/אחוזי שומן שתלויה בגרעון קלורי
2. מקור האנרגיה לפעילות אירובית שזה יכול להיות שומן או פחמימות (גליקוגן).

אם לדוגמא תלך שעה תשרוף 300 קלוריות שהתבססו בעיקר על שומן כמקור אנרגיה.
אם תרוץ 20 דקות מהר תשרוף גם כן 300 קלוריות אבל התבססת על הגליקוגן כמקור אנרגיה

מבחינת הירידה במשקל ואחוזי השומן, זה אותו דבר

זאת אומרת שעדיף פעילות אירובי קלה כדאי שהגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה מאשר פעילות אירובית עצימה ששם הגוף משתמש יותר בפחמימה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית