הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ולתמיד אירובי.

Mr. power

משתמש קבוע
1,781
741
נק' מוניטין:
1,129
1,781
741
אהלן. אני חייב להבין למה ממליצים לעשות אירובי בזמן חיטוב? בלי קשר לפאן הבריאותי. לפי מיטב ידעתי, אירובי פשוט מגדיל את הגרעון הקלורי ולכן אפשר לאכול יותר. אבל ראיתי כמה פוסטים פה שאנשים אמרו שהם יורדים לאט/נתקעים במשקל והמליצו להם להוסיף אירובי. למה? הרי אירובי לא שורף שומן אלא רק מגדיל את הגרעון וגם ככה משלימים את הקלוריות אחרי זה...

אם ניתן לבצע אימון אינטרוולים ברמה כזו שאפשר למשוך אותו מעל 30 דקות מה טוב.אימון אינטרוולים לא חייב להיות מאד מאד עצים.
אגב אימון אינטרוולים מצוין לשריפת שומן ולא שריפת השריר

נכון.רק בשלב מתקדם יותר שהאדם קצת יותר מאומן מבחינת סיבולת לב ריאה כבר לא יספיק ללכת שעה או לרוץ 20 דקות.
מומלץ לעשות איזשהו שינוי כי הגוף כבר מתחיל להתרגל.
אני ממליצה למשל ללכת ולשלב עליות או לבצע ריצת אינטרוולים הכל כדי לגרות את הגוף לשפר סיבולת לב ריאה
גם בשלב מתקדם ביותר אירובי קל יעזור לשרוף שומן, זה ממש לא משנה מה נשרף במהלך הפעילות, כי לא מדובר על כמויות עצומות, והגוף משתמש בכמה מקורות במקביל. מה שחשוב זה המאזן, כי הגוף ישתמש בשומן גם בשלב מאוחר יותר כדי לאזן את עצמו

אירובי לא שורף שומן.
אירובי שורף שומן

זאת אומרת שעדיף פעילות אירובי קלה כדאי שהגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה מאשר פעילות אירובית עצימה ששם הגוף משתמש יותר בפחמימה?
כמו שרשמתי קודם, זה פחות קריטי הפעילות עצמה, ויותר המאזן היומי.
יכול להיות שיש פעילויות שמתעדפות שריפת שומן באותו הרגע, אבל זה אף פעם לא יהיה רק שומן, ומה שחשוב זה שהגוף ישתמש בשומן גם בשלב מאוחר יותר

• פותח/ת השרשור
אבדתי אותכם לגמריי.. פעם אתם אומרים שאירובי לא שורף שומן ושזה בסך הכל כלי שנותן אפשרות לאכול יותר ופעם אתם אומרים שאירובי כן שורף שומן.

אירובי שורף שומן רק צריך להיות עם תפריט תזונה מאוזן.וכפי שציינתי בעבר כדאי להוציא יותר מאשר אנו מכניסים.
נכון שלפחות תהליך ההרזיה הוא 80% תזונה האירובי מסייע לנו בדרך

אבדתי אותכם לגמריי.. פעם אתם אומרים שאירובי לא שורף שומן ושזה בסך הכל כלי שנותן אפשרות לאכול יותר ופעם אתם אומרים שאירובי כן שורף שומן.
לשבת ולא לעשות כלום שורף שומן, אבל אם תהיה בפלוס קלורי זה יהיה לא יעיל בכלל בטווח הארוך

ברור. אז אירובי כן שורף שומן בנוסף להגדלת הגרעון
אל תתעסק בניואנסים, ותחשוב עליו בעיקר ככלי להגדלת הגירעון, כי אתה תצבור שומן גם אם תעשה אירובי, אבל תהיה על פלוס קלורי

• פותח/ת השרשור
אל תתעסק בניואנסים, ותחשוב עליו בעיקר ככלי להגדלת הגירעון, כי אתה תצבור שומן גם אם תעשה אירובי, אבל תהיה על פלוס קלורי

אני מדבר ספציפית על חיטוב. בפלוס קלורי זה כבר סיפור אחר.

הי זה לא מדויק שאירובי לא שורף שומן.הוא מתחיל לשרוף שומן רק אחרי 20 דקות של אימון.לפני כן הגוף שורף פחממות.
לכן אני תמיד ממליצה בחדר כושר להתמקד במכשיר אירובי אחד באותו יום ולבצע אימון של לפחות 40 50 דקות על מנת להגיע לשריפת שומן.

א. מה שאמרת לא נכון:
-הגוף שלנו "שורף" שומן במנוחה.
-בפעילות אירובית - הגוף עובר להסתמך יותר על מאגרי הגליקוגן.

ב. גם אם מה שאמרת כן היה נכון - אנחנו יודעים שזה לא רלוונטי במיוחד "מאיפה זה נשרף"; בסופו של דבר, בתמונה הגדולה - הגירעון הקלורי קובע.
(אז לא צריך "להפחיד" אנשים מפעילות אירובית שקצרה מ-20 דקות.

ג. למה דווקא 20 דקות? למה לא 24, או 17? וזה נכון לכולם? ולא משנה מה עצימות הפעילות?

קודם כל אין לי כוונה להפחיד איש! שנית מה שאני יודעת שב 20 דקות הראשונות הגוף שורף קודם כל פחמימות,שזה גם טוב כדי שהן לא יתפרקו לשומן.
ואני מסכימה שבסופו של דבר הגרעון הקלורי הוא החשוב וכבר ציינתי את זה מספר פעמים.
ואני מסכימה שהגוף שורף שומן במנוחה

• פותח/ת השרשור
קודם כל אין לי כוונה להפחיד איש! שנית מה שאני יודעת שב 20 דקות הראשונות הגוף שורף קודם כל פחמימות,שזה גם טוב כדי שהן לא יתפרקו לשומן.
ואני מסכימה שבסופו של דבר הגרעון הקלורי הוא החשוב וכבר ציינתי את זה מספר פעמים.
ואני מסכימה שהגוף שורף שומן במנוחה
ממתי פחמימות מתפרקות לשומן?

לא בטוחה לגבי המספרים אבל אם אדם רק אוכל ולא מוציא מין הסתם שזה מתישהו יתפרק לשומן
רוב המאכלים שאנו אוכלים מכילים פחמימות חלק במידה רבה וחלק במידה מועטה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית