הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית אימונים חדשה

איתי123

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
שלום לכולם

אחרי הפוסט פה
חוות דעת על תכנית אימונים

הלכתי למאמן הכושר של החדכ והוא בנה לי תכנית אימונים, אשמח לקבל את דעתכם.
המטרה לרדת במשקל אני גובה 175 על82 קילו
חתירה במכשיר ייעודי 4 כפול 15
פשיטת גב כיסא רומי 4 כפול 15
לחיצת כזה בשכיבה על כסא עם משקולות 4 כפול 15
סקוואט במכונה 4 כפול 15
לחיצת רגליים במכונה 4 כפול 15
כפיפות ברך במכשיר יעודי 4 כפול 15
40 דקות אירובי
כפיפות בטן אלכסונים וכפיפות ברכיים לבטן

דעתכם?
עזרה? מישהו?
עזרה?

זה נראה כאילו למאמן לא היו עצבים ללמד אותך את התרגילים הבסיסיים, אז הוא העביר אותך על כל מני מכונות (קל ללמוד) - וזרק לך 4x15 על הכל...וללא תכנון-התקדמות. (תכנית צריכה להגיד לך איך אתה מעלה משקלים, ומה אתה עושה כשאתה לא מצליח).

זה טוב - כי לפחות כרגע יש לך מה לעשות.

אבל זה פתרון זמני - ובינתיים כדאי לך ללמוד לעשות סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס, חתירה ומתח כלשהו.

• פותח/ת השרשור
זה נראה כאילו למאמן לא היו עצבים ללמד אותך את התרגילים הבסיסיים, אז הוא העביר אותך על כל מני מכונות (קל ללמוד) - וזרק לך 4x15 על הכל...וללא תכנון-התקדמות. (תכנית צריכה להגיד לך איך אתה מעלה משקלים, ומה אתה עושה כשאתה לא מצליח).

זה טוב - כי לפחות כרגע יש לך מה לעשות.

אבל זה פתרון זמני - ובינתיים כדאי לך ללמוד לעשות סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס, חתירה ומתח כלשהו.

אוקי..
מה הכוונה בללמוד לעשות סקוואט דדליפט וכו?
למה יש פה איזשהי מורכבות? או שאתה מדבר בכללי

כמו שנאמר - המאמן נתן לך תכנית הכי עצלנית שאפשר.

אין מה לתקן כי התכנית פח מהיסוד. חוץ מלגרום לך לזוז באופן כללי אין כאן שום דבר חיובי.

• פותח/ת השרשור

אין מה לתקן כי התכנית פח מהיסוד. חוץ מלגרום לך לזוז באופן כללי אין כאן שום דבר חיובי.

עצוב לשמוע..

באתר הזה יש תכניות למתחילים
תוכנית אימונים בחדר כושר למתחילים וגם למתקדמים! - מאמן כושר אישי

יש משהו שאתה ממליץ עליו?

• פותח/ת השרשור

אבל כמובן שאני מתחיל ואחרי חודש וחצי אני מחליף תכנית בנוסף אני עושה חיטוב כדי להוריד במשקל ככה שהתכנית חיטוב שיש בקילוגרם היא יותר פשוטה ממה שאנימעושה כרגע

עצוב לשמוע..

באתר הזה יש תכניות למתחילים
תוכנית אימונים בחדר כושר למתחילים וגם למתקדמים! - מאמן כושר אישי

יש משהו שאתה ממליץ עליו?

אני לא עושה מסה, שלחת לי לינקים של תכנית מסה.. אני טועה?

הדעה הרווחת אצל הרבה אהבלים במיוחד מאמנים שאם תעשה הרבה חזרות אתה "תחטב" את השריר, זה לא נכון הרעיון בחיטוב זה לשמור על מאסת שריר תוך כדי שאתה יורד במשקל
אם אתה מתאמן שרק התחיל, אין לך מה לחטב (אלא אם אתה שוקל הרבה ורוצה לרדת)
תתחיל ללמוד את הטכניקה של התרגילים המורכבים מאמרים מהאתר, ממישהו שבאמת יודע או מסירטונים נכונים ביוטיוב., תעלה סירטון לפה ויתנו לך ביקורות
בהצלחה

שהתחלתי להתאמן אכן אנשים במכון חשבו שהרבה חזרות ״מחטב / מעצב״ ומעט חזרות זה ״ניפוח״.

אבל אני חושב שהכוונה כאן היא לשאול האם התכנית מתאימה לגרעון קלורי או לעודף קלורי.

• פותח/ת השרשור
הדעה הרווחת אצל הרבה אהבלים במיוחד מאמנים שאם תעשה הרבה חזרות אתה "תחטב" את השריר, זה לא נכון הרעיון בחיטוב זה לשמור על מאסת שריר תוך כדי שאתה יורד במשקל
אם אתה מתאמן שרק התחיל, אין לך מה לחטב (אלא אם אתה שוקל הרבה ורוצה לרדת)
תתחיל ללמוד את הטכניקה של התרגילים המורכבים מאמרים מהאתר, ממישהו שבאמת יודע או מסירטונים נכונים ביוטיוב., תעלה סירטון לפה ויתנו לך ביקורות
בהצלחה

כן אני מעוניין לרדת במשקל.. היעד עוד כה 7 קילו
ירדתי עד כה 3 קילו במשקל ובנוסף רואים בבירור שגם בשרירי הידיים וגם הרגליים התחזקתי באופן משמעותי.

אכן המאמן כושר אומר לי שבתרגיל לחיצת חזה בשכיבה כנגד משקולות עדיף לעשות 15 אפילו 20 חזרות כנגד משקל שאני מסוגל להרים בטווח חזרות זה, כלומר 10 קילו, כרגע מה שאני עושה זה 10 חזרות של 12 קילו ואני מרגיש בבירור את שרירי החזה והידיים "שורפים", אני עושה נכון?

שהתחלתי להתאמן אכן אנשים במכון חשבו שהרבה חזרות ״מחטב / מעצב״ ומעט חזרות זה ״ניפוח״.

אבל אני חושב שהכוונה כאן היא לשאול האם התכנית מתאימה לגרעון קלורי או לעודף קלורי.

אז אשאל אותך, לדעתך התכנית מתאימה לגרעון קלורי?

כמובן. ששאלתי תמאמן מה עם תרגילים כגון
דדליףט בנץ וכו והוא אומר שבתכנית הבאה וכרגע אנחנו בונים תבסיס או משהו כזה

כן אני מעוניין לרדת במשקל.. היעד עוד כה 7 קילו
ירדתי עד כה 3 קילו במשקל ובנוסף רואים בבירור שגם בשרירי הידיים וגם הרגליים התחזקתי באופן משמעותי.

אכן המאמן כושר אומר לי שבתרגיל לחיצת חזה בשכיבה כנגד משקולות עדיף לעשות 15 אפילו 20 חזרות כנגד משקל שאני מסוגל להרים בטווח חזרות זה, כלומר 10 קילו, כרגע מה שאני עושה זה 10 חזרות של 12 קילו ואני מרגיש בבירור את שרירי החזה והידיים "שורפים", אני עושה נכון?

אז אשאל אותך, לדעתך התכנית מתאימה לגרעון קלורי?

כמובן. ששאלתי תמאמן מה עם תרגילים כגון
דדליףט בנץ וכו והוא אומר שבתכנית הבאה וכרגע אנחנו בונים תבסיס או משהו כזה

מה שאתה מרגיש ששורף זה לא אומר שזה נכון, תעשה מאתיים כפיפות מרפקים זה ישרוף מאוד אבל זה לא הופך את זה לנכון, ההרגשנ שאתה מרגיש אחרי עשרים חזרות זה הפאמפ סה"כ שירד אחרי כמה דקות (לפעמיים יותר)
אם אין לך מאסת שריר מספיק למה לחטב? אם באלך להוריד באחוזי שומן סבבה תירד במשקל אבל קח בחשבון שזה יכול להראות קצת נוזלי.. זה שירדת שלוש קילו השאלה בכמה זמן, בד"כ בהתחלה זה נוזלים לא בהכרח שזה נטו שומן.. תזונה זה אולי שבעים אחוז מהתוצאות
וכמובן שתתחזק אתה מתאמן מתחיל לא משנה מה תעשה אתה תתחזק (טוב כמעט) השאלה כמה תתחזק כמה תצטרך להתאמץ כדי להגיע לתוצאות שתרצה
בכל מקרה לדעתי התוכנית לא טובה להתחלה ומיותרת בכללי

הבסיס זה התרגילים המורכבים, פשיטת מרפקים זה לא בסיס לכלום לדעתי

• פותח/ת השרשור
מה שאתה מרגיש ששורף זה לא אומר שזה נכון, תעשה מאתיים כפיפות מרפקים זה ישרוף מאוד אבל זה לא הופך את זה לנכון, ההרגשנ שאתה מרגיש אחרי עשרים חזרות זה הפאמפ סה"כ שירד אחרי כמה דקות (לפעמיים יותר)
אם אין לך מאסת שריר מספיק למה לחטב? אם באלך להוריד באחוזי שומן סבבה תירד במשקל אבל קח בחשבון שזה יכול להראות קצת נוזלי.. זה שירדת שלוש קילו השאלה בכמה זמן, בד"כ בהתחלה זה נוזלים לא בהכרח שזה נטו שומן.. תזונה זה אולי שבעים אחוז מהתוצאות
וכמובן שתתחזק אתה מתאמן מתחיל לא משנה מה תעשה אתה תתחזק (טוב כמעט) השאלה כמה תתחזק כמה תצטרך להתאמץ כדי להגיע לתוצאות שתרצה
בכל מקרה לדעתי התוכנית לא טובה להתחלה ומיותרת בכללי

הבסיס זה התרגילים המורכבים, פשיטת מרפקים זה לא בסיס לכלום לדעתי

אז זהו שלא הקשבתי למאמן, ובמקום 15-20 חזרות במשקל נמוך העלתי למשקל שאני לא מסוגל יותר מ 10-12

הורדתי 3 קילו ב 3 חודשים.. ( די גרוע אני יודע)
אבל על הגוף זה נראה קצת יותר

אז מה שאתה אומר שורה תחתונה שפשוט להחליף את התכנית לתכנית של מסה ופשוט לא לאכול כאילו אני בתקופת מסה, אני צודק?

אז זהו שלא הקשבתי למאמן, ובמקום 15-20 חזרות במשקל נמוך העלתי למשקל שאני לא מסוגל יותר מ 10-12

הורדתי 3 קילו ב 3 חודשים.. ( די גרוע אני יודע)
אבל על הגוף זה נראה קצת יותר

אז מה שאתה אומר שורה תחתונה שפשוט להחליף את התכנית לתכנית של מסה ופשוט לא לאכול כאילו אני בתקופת מסה, אני צודק?

שלוש קילו בשלושה חודשים לא בהכרח אומר שזה רע קודם כל עדיף לדעתי שלוש קילו בשלושה חודשים מאשר בשבוע
את צריך לרדת בין חצי אחוז לאחוז מהמשקל גוף שלך בשבוע
דבר שני זה לא קשור רק לתוכנית אימונים הירידה במשקל
בירידה במשקל זה מתחלק לשתיים
אימון אירובי שהמטרה שלך זה לשרוף קלוריות יעזור לך להיות בגירעון
ואימון אנאירובי כדי לשמור על המאסת שריר שיש לך
שילוב של שניהם עם תזונה נכונה כלומר שיש בה מספיק חלבון מספיק שומן, ופחמימה בגירעון קלורי.. תיתן לך ירידה נכונה במשקל
אין לך מה לעשות "תוכנית למאסה" ההבדל בין תקופה של מאסה לחיטוב זה תזונה נכונה... ולא להגיע לכשל
אני בזמן החיטוב (שעכשיו אני מסיים) עשיתי לנארית שזאת בכלל תוכנית כוח עם משקלים כבדים וחזרות נמוכות
יש כאלה שיעדיפו דווקא לעשות ל8-10 חזרות
המטרה בתוכנית האלה זה לשמור על המאסת שריר

אתה רוצה לרדת במשקל אבל שואל על אימונים. במשקל יורדים במטבח, לא במכון.
אני לא חושב שיש בעיה לתת למתאמן תכנית בסיסית מאוד שקל ללמד לכמה שבועות הראשונים במכון להרגיל אותו להתאמן באופן כללי ללכת למכון לאכול יותר חלבון אולי וכו׳...

אבל (!!!) תשאל אותו מתי הוא מתכון ללמד אותך תרגילים מורכבים, אם הוא יגיד לך סבלנות סבלנות לא יודע אז תעיף אותו כי אם יש לו חצי מושג מהחיים הוא יוכל להסביר לך מתי הוא מתכנן ללמד אותך אחרי תקופת ההיכרות הזאתי.

בשלב מסוים תצטרך "לאכול בשביל לגדול".

אתה יכול להתחיל בקצב של התכנית (כשאתה בגירעון קלורי, יעני - "חיטוב"), וכשזה לא יעבוד לך יותר: להוסיף יותר ויותר קלוריות, עד שבשלב מסוים זה כבר הופך להיות "מסה".

*עוד משהו שאפשר לנסות (אם אתה מתעקש להשאר ב-"חיטוב"), זה לנסות "לסחוט" התקדמות איטית יותר. (למשל: להעלות משקלים בחצי מהכמות שהתכנית דורשת).

=====

בכל מקרה: כל עוד אתה 'מתחיל' - לא נראה לי שיש יותר מדי צורך באיזו התאמה מיוחדת של התרגילים לזה שאתה לא אוכל מספיק...(רק להשלים עם זה שיהיה לך קשה יותר להתקדם, ושבשלב מסוים זה ייתקע או יאט).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית