הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרגיש לי שאני הולך להיפצע שוב - מה עושים כדי להימנע?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
בספטמבר 2017 נפצעתי בכתף, פתיה שהרחיקה אותי מאימונים למשך 6-7 חודשים.
הפציעה נגרמה כתוצאה מעומס יתר ככל הנראה, ובתקופה טרם הפציעה, כ-3-4 חודשים, הרגשתי בעיקר באימוני חזה את הכתף כואבת בעיקר בסטים הראשונים של לחיצה בשכיבה - גם אם החימום שעשיתי היה מעולה ויסודי.

היום, שנה לאחר מכן, משחזרתי לאותן תוצאות, לאחרונה אני מרגיש את אותה תחושת חוסר נעימות, באותה כתף ימין. זה ככה כבר שבוע.

המכנה המשותף בין היום לבין אז הוא ככל הנראה משקלי העבודה?

מה עליי לעשות כדי להימנע מפציעה חוזרת?
להוריד עומסים פשוט?
אשמח לתובנות והמלצות לניתוח המצב ופתרונו.

הדבר האחרון שאני רוצה הוא להיפצע שוב

עברת דיאגנוזה רפואית אבחנתית לפציעה? אם כן, מה היא?
ייתכן והכתף עדיין פצועה ו\או הטכניקה לקויה.

בכל מקרה, אל תבצע שום תרגיל שמרגיש לך כרגע לא נכון עבור הכתף, עם כל הצער שבדבר, גם אם זה תרגיל מרכזי כמו BP.

• פותח/ת השרשור
האבחנה הייתה דלקת חמורה + קרעים מזעריים ב-labrum. הרבה פיזיותרפיה לצוואר ולכתף לאורך תקופה של 4 חודשים די עזרו לצאת מזה בהדרגה וגם החזרה לאימונים הייתה איטית ומייגעת אבל בסוף היה ממש כיף לחזור.

חשבתי לעשות פשוט הפסקה ממשקלים שהם גבוהים לי ולעבוד במשקלים נמוכים יותר או תרגילי משקל גוף.

בעליות מתח עם משקל או עליות מתח עם הרגליים קדימה הרגשתי את זה הכי הרבה כאילו הזרוע יוצאת מושבת הכתף, כאילו נמשכת החוצה

תוריד משקלים/עומסים ותמנע מתנועות שמפריעות/כואבות
אתה יודע אם אלו קרעים קדמיים או אחוריים בלברום?

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזה ב-infraspinatus אם זה אומר משהו.

2 נתונים נוספים
  1. לאחרונה אני מחזיק את הילדה שלי (בת 3 חודשים) על כתף ימין שלי כי נוח לי יותר שם והבייספס עובד חזק לאורך הזמן ואני מרגיש מעט את הפציעה שם כשאני מחזיק אותה כמה דקות ברצף ומשבוע לשבוע מרגיש את זה חזק יותר.
  2. אני עושה עליות מתח עם משקל ובחזרות הקשות אני מיישר את היד עד הסוף ובשלב הזה אני מרגיש ממש את המתיחה וה'היתלשות' של הזרוע מהתושבת שלה ויום למחרת כשאני עובד חזה אז מופעל לחץ בדיוק הופכי לכך, כלומר ביום אחד הזרוע נמשכת וביום אחר היא נדחקת וזה מרגיש לי שזה כנראה מזמבר לי את כל העסק שם.
אני לא יודע אם לעשות הפסקה מוחלטת או פשוט להוריד עצימויות באופן מהותי למשך שבוע שבועיים לפחות

אחי אני ממליץ לך לפתוח את הנושא בפורום פציעות. שם יש מנהלים שהם פיזיותרפיסטים שאולי יוכלו לעזור לך.

מניסיון שלי היה לי קרעים קטנים באדוקטורים במשך חודשים לא יכולתי לעשות שום עבודה על רגליים לא ריצות ולא משקולות
מה שעזר לי זה שעות ארוכות של פיזוטרפיה
תמשיך ותעבוד לאט אחי
תתייעץ עם רופאי ספורט הם יותר יבינו לדעתי וגם בפורום פציעות ספורט
החלמה מהירה אחי

• פותח/ת השרשור
תודה חברים.
זה פשוט עומס מצטבר על האזור הזה. אני נאלץ לוותר על התקדמות במשקלים ולהתמקד בעבודה שתהיה ידידותית לאזור הפגוע עד שלא יהיו כאבים יותר ורק אז אנסה להתקדם במשקלים. אין טעם לנסות להמשיך ולהתקדם כי ברור לי לאן זה יוביל אותי(שוב)

• פותח/ת השרשור
Master splitter
תדע לך שאני אוהב אותך
אשכרה אתה זוכר פוסטים קודמים שלי ותמיד תורם מניסיונך. אתה אחלה גבר.

לגבי משקלים נמוכים, אני הולך לבדוק את זה היום. זה כאב לי כשעשיתי בנץ' עם 95kg ל-10 חזרות בעיקר בסט הראשון (אני שוקל 74, אז המשקל הזה קצת קשה לי) ובסט השני פחות כאב, בשלישי כבר לא היה כאב כלל.

הסט הראשון היה עם 60 ואחריו 80.

אני לא זוכר שהיו כאבים כלשהם ב60 וגם לא ב80 אבל אני לא זוכר, היום אני אבדוק את זה!

הפשרה שלי היא לעשות חזרות יותר איטיות עם 80 אם זה יכאב פחות ולרוץ ככה שבוע שבועיים ואז לנסות שוב לחזור למשקלי עבודה טיפה גבוהים יותר.

אני בהחלט מתחשב בשינה. אם אני קם ב5 בבוקר אחרי שנרדמתי בסביבות 22:00 ולאורך הלילה הייתי ער שעה - שעה וחצי בערך, אז זה אומר שהיו לי 5.5-6 שעות שינה שזה ממש אחלה(הילדה בת 3 חודשים אז היא מתעוררת פעמיים בלילה ולא 3-4 כמו בעבר, היא התקדמה במשקלים גם ;))

הורדה במשקלים יכולה לעזור באופן זמני. אם זה לא יעזור אני ממליץ בחום ללכת לפיזיותרפיה, או אם אתה זוכר את התרגילי שיקום שעשית בזמנו - רעיון לא רע ליישם.
בכיף, אני נהנה לעזור לאנשים. גם אני הייתי כאן בתחילת דרכי וככל שיש אנשים עם ידע שתורמים יותר ככה זה מעלה את רמת הגולשים.

קח בחשבון שגם לי יש מאמן שאני לומד ממנו הרבה, וגם לו יש מנטורים שהוא לומד מהם הרבה וכן הלאה...

• פותח/ת השרשור
אני מסכים לגמרי,
אני בעצמי מרגיש שאני כל הזמן לומד על עצמי לאורך השנים ועדיין מחפש את הנוסחה הטובה ביותר ובין היתר הגיל, נסיבות החיים והלמידה מפציעות - כולם תורמים ללמידה. וכמובן ניסיונם המעשי והמקצועי של אחרים!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית