הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בתזונה וקצת מעבר

• פותח/ת השרשור hero4
  • פורסם בתאריך

hero4

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום חברים , הודעה ראשונה שלי כאן 😃
צריך את עזרתכם בנושא התזונה וקצת מעבר
התחלתי להתאמן לפני חודש , מאז כל יום שעובר רק לומד עוד ועוד דברים מה מותר / אסור , מאמרים , סרטונים , טיפים וכו ....
חשבתי להתייעץ עם אנשים בעלי ניסיון לראות אם אני בדרך הנכונה , ולשמוע מה צריך לתקן אם צריך ... מכל מלמדיי השכלתי !
אז :
גובה 1.69 , משקל היום בסביבות 64, כשהתחלתי לפני חודש הייתי בסביבות 61 .
מאז ומתמיד הייתי רזה , לא מהממש ממש שחיפים אבל לא הרבה מעל . בשנה האחרונה אפילו התווספה לה כרס קטנה . התחיל להפריע לי הנושא לכן החלטתי לשנות את זה .
אז כיום אני מתאמן 3 פעמים בשבוע כל אימון במשך שעה אבל שעה מאד מאד אינטנסיבית אני מסיים גמור לא מצליח לנהוג הביתה . מבין ויודע את החשיבות של אימון נכון , לשמור על גב ישר בתרגילים מסויימים , להתאמן על יד קדמית נניח ולהגיע עד למצב של כשל מה שנקרא , כי רק ככה מתקדמים . יודע שלא חשוב מספר הסטים והחזרות כמו שחשובה האיכות ולהביא את השריר עד לשיא .את כל הדברים האלו אני יודע ומיישם בשטח.
אוהב לרוץ אבל לא רץ או עושה שום אירובי כי אני רוצה להעלאות במאסה ומפחד שזה סוג של ירייה ברגל עבורי ספציפית .

עכשיו בקשר לתזונה , שם אני צריך את האישור שלכם .

עד לפני שהתחלתי להתאמן לא הייתי אוכל מסודר בכלל , כל יום בזמנים שונים ודברים שונים , מתוקים וכל השטויות כמה שבא לי מתי שבא לי ! לא עושה חשבון

כבר חודש שאני בתפריט הנ״ל :
(יש לציין מקפיד על 125 גרם חלבון ביום קבוע קבוע מחושב מדוייק לחלוטין לפי גרמים ומשקלים - אני פאנאטי בנושא + 3 או קצת יותר ליטר מים ביום קבוע קבוע קבוע)

קם ב8:00
ארוחה ראשונה ב13:00
חביתה מ3 ביצים - 15 גרם חלבון
2 לחמניות חומות
קופסאת קוטג 5% שומן שלמה - 25 גרם חלבון
סלט/עגבניה/ירקות

ארוחה שנייה בעבודה ב18:30
צלחת בינונית של אורז וקציצות/פסטה/עלי גפן ממולאים אורז ובשר טחון/חזה עוף ותפוחי אדמה מבושלים - בקיצור בישולים של אמא

20:30
שייק תשלובת חלבון מאסל פארם - 25 גרם חלבון לסקופ

21:00
יוגורט דנונה פרו 20 גרם חלבון - 0% שומן
25 גרם אגוזים (10 אגוזים)
ו20 גרם שקדים (10-12 שקדים) - מודע לחשיבות של שומנים טובים

ארוחה שלישית ואחרונה 23:00
2 לחמניות חומות
קופסאת טונה שלמה - 25 גרם חלבון
עם חומוס / טחינה
סלט / ירקות

וזהו !
מקפיד על התפריט הזה ברזל !
בלי שום צ׳יט מילס
בלי לחם לבן משום סוג
בלי שום קפה/חטיפים/שוקולדים/מתוקים ב-כ-ל-ל
שותה מים בלבד לאורך כל היום
ולא מצליח לראות תוצאות , הכרס הקטנה באה והולכת , במיוחד אחרי הארוחות .

מה המטרה שלי ? להעלות במשקל , להראות יותר ״גבר״ ופחות ילד , גוף עליון מחוטב אבל לא משהו קיצוני ממש

האם אני בכיוון הנכון ? משהו חסר ? משהו לא בסדר ? האם אני אמור לראות תוצאות ? אשמח לביקורת והכוונה נכונה !

תודה רבה מראש 🕴

נערך לאחרונה:
אחי, אני חושב שיש המון מה לכתוב פה כדי קצת לחדד דברים ולהסביר בצורה טובה יותר
אני אתחיל מההתרונות.. כל הכבוד לך שהתחלת להתאמן, ולוקח דברים ברצינות
יפה שאתה עובד עם תפריט אני חושב שזה ממש חשוב
אבל ופה האבל הגדול אני אחלק את זה לשנים:
בנוגע לאימונים :
"לשמור על גב ישר" זה חשוב כמובן אבל זה לא הופך את זה לזה שאתה מבין איך להתאמן
אני עכשיו באמצע לקרוא ספר של 130 עמודים על ה דדליפט אחרי שאני כבר כמה שנים עושה, אבל גם כשאתה חושב שיחה יודע אתה לא יודע
דבר שני, השעה לא צריכה להיות ברמה שאתה לא יכול לנהוג הביתה כי אם אני אדפוק תראש בקיר זה יהיה אינטנסיבי אבל לא יעיל
השעה צריכה להיות יעילה, אתה מתאמן מתחיל אתה צריך הרבה פחות עצימות באימונים כדי שלא תתקע מהר מאוד.. תתחיל לאט לאט
שילוב של אירובי בזמן עליה במאסה זה נכון וטוב במידה הנכונה, יש מאמרמ בפורטל שעשו על זה מחקר.. ועד שעתיים בשבוע של אירובי יכול להועיל
לסיכום: ממליץ לך בחום לעבור על כל מאמר בפורטל ( שמתאימים) לחשוב על תוכנית אימונים מתאימה, אם אתה מחפש כוח אולי SS כדי ללמוד את הבסיס של התרגילים המורכבים
אם אתה מחפש היפרטרופיה אולי להתחיל אם סוג של FBW
דבר חשוב מאוד: אתה רוצה " גוף עליון מחוטב אבל לא משהו קיצוני ממש"
אל תיהיה מטומטם ותזניח את הרגלים, יש להם מקום מאוד מאוד מיוחד באימונים נכונים
תתחיל ללמוד את הטכניקות תעלה לפה סרטונים ותתקדם לאט

בנוגע לתזונה : תבדוק את הנטרלי שלך (יש מחשבונים באינטרנט שיתנו לך קצת אינדיקציה)
תבדוק את ה rmr שלך יש מאמר מצוין בפורטל מדריך לעלות במאסת שריר
תבדוק כמה אתה צריך לאכול בכלל
מה הערכים התזונתיים של התפריט שלך?
ותוציא מהראש שלך את כל הבולשיט של 'בלי צי'ט' יש לו חשיבות בפן הפסיכולוגי בלעדיו אם אתה לא איזה חולה נפש אתה תישבר, המטרה זה לא לסבול
"בלי לחם לבן, קפה, ממתקים בכלל בכלל" דבילי לגמרי
מה הבעיה בלחם לבן? מה שחשוב זה הערכים התזונתיים הסופיים
מה הבעיה בקפה למען השם??
ומה רע בקצת שוקולד אם הוא נכנס בתפריט במשך היום?
תקפיד על התפריט זה חשוב אבל אל תיהיה מקובע אתה לא תחסיק ככה הרבה
חשוב להיות דינמי לשמור על איזון ועל יצירתיות לדעת לעשות תחלופה של דברים
הכרס באה והולכת כי זה בעיקר נוזלים
תישקל כל יום אחרי שרותים בבוקר ותעשה ממוצעים שבועים

אתה בהתחלה ויש לך הרבה מה ללמוד, אני כל יום קורא מאמר בנושא של תזונה או אימונים וכל יום לומד משהו חדש
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אחי, אני חושב שיש המון מה לכתוב פה כדי קצת לחדד דברים ולהסביר בצורה טובה יותר
אני אתחיל מההתרונות.. כל הכבוד לך שהתחלת להתאמן, ולוקח דברים ברצינות
יפה שאתה עובד עם תפריט אני חושב שזה ממש חשוב
אבל ופה האבל הגדול אני אחלק את זה לשנים:
בנוגע לאימונים :
"לשמור על גב ישר" זה חשוב כמובן אבל זה לא הופך את זה לזה שאתה מבין איך להתאמן
אני עכשיו באמצע לקרוא ספר של 130 עמודים על ה דדליפט אחרי שאני כבר כמה שנים עושה, אבל גם כשאתה חושב שיחה יודע אתה לא יודע
דבר שני, השעה לא צריכה להיות ברמה שאתה לא יכול לנהוג הביתה כי אם אני אדפוק תראש בקיר זה יהיה אינטנסיבי אבל לא יעיל
השעה צריכה להיות יעילה, אתה מתאמן מתחיל אתה צריך הרבה פחות עצימות באימונים כדי שלא תתקע מהר מאוד.. תתחיל לאט לאט
שילוב של אירובי בזמן עליה במאסה זה נכון וטוב במידה הנכונה, יש מאמרמ בפורטל שעשו על זה מחקר.. ועד שעתיים בשבוע של אירובי יכול להועיל
לסיכום: ממליץ לך בחום לעבור על כל מאמר בפורטל ( שמתאימים) לחשוב על תוכנית אימונים מתאימה, אם אתה מחפש כוח אולי SS כדי ללמוד את הבסיס של התרגילים המורכבים
אם אתה מחפש היפרטרופיה אולי להתחיל אם סוג של FBW
דבר חשוב מאוד: אתה רוצה " גוף עליון מחוטב אבל לא משהו קיצוני ממש"
אל תיהיה מטומטם ותזניח את הרגלים, יש להם מקום מאוד מאוד מיוחד באימונים נכונים
תתחיל ללמוד את הטכניקות תעלה לפה סרטונים ותתקדם לאט

בנוגע לתזונה : תבדוק את הנטרלי שלך (יש מחשבונים באינטרנט שיתנו לך קצת אינדיקציה)
תבדוק את ה rmr שלך יש מאמר מצוין בפורטל מדריך לעלות במאסת שריר
תבדוק כמה אתה צריך לאכול בכלל
מה הערכים התזונתיים של התפריט שלך?
ותוציא מהראש שלך את כל הבולשיט של 'בלי צי'ט' יש לו חשיבות בפן הפסיכולוגי בלעדיו אם אתה לא איזה חולה נפש אתה תישבר, המטרה זה לא לסבול
"בלי לחם לבן, קפה, ממתקים בכלל בכלל" דבילי לגמרי
מה הבעיה בלחם לבן? מה שחשוב זה הערכים התזונתיים הסופיים
מה הבעיה בקפה למען השם??
ומה רע בקצת שוקולד אם הוא נכנס בתפריט במשך היום?
תקפיד על התפריט זה חשוב אבל אל תיהיה מקובע אתה לא תחסיק ככה הרבה
חשוב להיות דינמי לשמור על איזון ועל יצירתיות לדעת לעשות תחלופה של דברים
הכרס באה והולכת כי זה בעיקר נוזלים
תישקל כל יום אחרי שרותים בבוקר ותעשה ממוצעים שבועים

אתה בהתחלה ויש לך הרבה מה ללמוד, אני כל יום קורא מאמר בנושא של תזונה או אימונים וכל יום לומד משהו חדש
בהצלחה

קודם כל תודה על התגובה .
אני חושב שהבנת אותי לא נכון . או שאני לא הצלחתי להביא את מה שאני רוצה לידי ביטוי בצורה טובה . לא התכוונתי שאני כבר יודע הכל מהכל מהכל , להיפך , אני רק בהתחלה ויודע שאני לא יודע כלום ורחוק מזה .
פשוט מאד ניסיתי להסביר שאני טיפה טיפה טיפה מעל המתחיל הממוצע , בכל מה שקשור לעבודה נכונה , ובאיכות העבודה . זה כל הסיפור . להיפך, אם הייתי חושב שאני יודע לא הייתי בא להתייעץ ולשאול בפורום .. אמרתי כבר בהתחלה שאני בא בשביל לשמוע ביקורות ! ושמכל מלמדיי השכלתי !

בנוגע לתזונה, אני לא סובל חס וחלילה אפילו לא לרגע אחד . הסבל היחידי שלי בתפריט הזה זה שלפעמים אין לי תיאבון במיוחד בארוחה האמצעית אני דוחף אוכל בכח לפעמים . המטרה והתוצאה שאני מדמיין יותר מפתה אותי מאשר כל הדברים שאני ״אוסר״ על עצמי לאכול ! וזה מה שבעצם כיבה לי את הרצון לאכול את כל השיט שהייתי רגיל אליו , זה ממש לא חסר לי ואני מבסוט מהמצב !

קפה או משקאות חמים אף פעם לא שתיתי , פשוט הרגשתי צורך לציין את זה ... כמו שהרגשתי צורך לציין שאין לי צ׳יט מילס וזה ממש לא מפריע לי ! הדרך ממש כיפית לי ואני לא סובל ... ממש לא ...

לחם לבן המרתי בלחם חום כזה / קל . וזה מרגיש לי אותו דבר . אז הרווח הוא באמת נקי שלי

ואם תשים לב לא פירטתי על מה אני עובד אבל זה לא אומר שאני לא עובד על רגליים .. אני מודע לכמה שזה חשוב .. פשוט ניסיתי להעביר תמונה כללית של מה אני מחפש להיות בגדול , סתם בשביל שיהיה קל להבין לאן אני שואף

התייעצתי לגבי התזונה כי אני פוחד שאני לא אוכל מספיק או שאני לא אוכל נכון וזה מה שידפוק לי את העבודה הקשה וההתמדה . וזה יעזור לי אם יותר תתיייחס לתפריט ותמצא מה לא נכון ומה אפשר לשפר כי יש לי הרגשה ששם יש בעיה שאני לא רואה...

זה מרגיש לי כמו החלק החסר בפאזל ... הכי אני חושש מזה שאני לא אוכל מספיק ואני אצטרך לאכול עוד בכח , כי שוב פעם זה הסבל היחיד שלי בכל התהליך הזה , כל שאר התהליך דווקא בא לי בכיף ואני נהנה מכל רגע , עד הרגע הזה שאני מוצא את עצמי שבע וממשיך לאכול וחייב לגמור את הצלחת , זה בשבילי הסבל הגדול ! היות ואני חדש בתחום זאת העזרה שהייתי רוצה , לדעת האם אני אוכל נכון ומספיק . וזאת גם הסיבה שפניתי לפורום ופתחתי את הפוסט, שאנשים בעלי ניסיון יזהו את הבעיה ויאמרו לי מה לתקן .

נערך לאחרונה:
קודם כל תודה על התגובה .
אני חושב שהבנת אותי לא נכון . או שאני לא הצלחתי להביא את מה שאני רוצה לידי ביטוי בצורה טובה . לא התכוונתי שאני כבר יודע הכל מהכל מהכל , להיפך , אני רק בהתחלה ויודע שאני לא יודע כלום ורחוק מזה .
פשוט מאד ניסיתי להסביר שאני טיפה טיפה טיפה מעל המתחיל הממוצע , בכל מה שקשור לעבודה נכונה , ובאיכות העבודה . זה כל הסיפור . להיפך, אם הייתי חושב שאני יודע לא הייתי בא להתייעץ ולשאול בפורום .. אמרתי כבר בהתחלה שאני בא בשביל לשמוע ביקורות ! ושמכל מלמדיי השכלתי !

בנוגע לתזונה, אני לא סובל חס וחלילה אפילו לא לרגע אחד . הסבל היחידי שלי בתפריט הזה זה שלפעמים אין לי תיאבון במיוחד בארוחה האמצעית אני דוחף אוכל בכח לפעמים . המטרה והתוצאה שאני מדמיין יותר מפתה אותי מאשר כל הדברים שאני ״אוסר״ על עצמי לאכול ! וזה מה שבעצם כיבה לי את הרצון לאכול את כל השיט שהייתי רגיל אליו , זה ממש לא חסר לי ואני מבסוט מהמצב !

קפה או משקאות חמים אף פעם לא שתיתי , פשוט הרגשתי צורך לציין את זה ... כמו שהרגשתי צורך לציין שאין לי צ׳יט מילס וזה ממש לא מפריע לי ! הדרך ממש כיפית לי ואני לא סובל ... ממש לא ...

לחם לבן המרתי בלחם חום כזה / קל . וזה מרגיש לי אותו דבר . אז הרווח הוא באמת נקי שלי

ואם תשים לב לא פירטתי על מה אני עובד אבל זה לא אומר שאני לא עובד על רגליים .. אני מודע לכמה שזה חשוב .. פשוט ניסיתי להעביר תמונה כללית של מה אני מחפש להיות בגדול , סתם בשביל שיהיה קל להבין לאן אני שואף

התייעצתי לגבי התזונה כי אני פוחד שאני לא אוכל מספיק או שאני לא אוכל נכון וזה מה שידפוק לי את העבודה הקשה וההתמדה . וזה יעזור לי אם יותר תתיייחס לתפריט ותמצא מה לא נכון ומה אפשר לשפר כי יש לי הרגשה ששם יש בעיה שאני לא רואה...

זה מרגיש לי כמו החלק החסר בפאזל ... הכי אני חושש מזה שאני לא אוכל מספיק ואני אצטרך לאכול עוד בכח , כי שוב פעם זה הסבל היחיד שלי בכל התהליך הזה , כל שאר התהליך דווקא בא לי בכיף ואני נהנה מכל רגע , עד הרגע הזה שאני מוצא את עצמי שבע וממשיך לאכול וחייב לגמור את הצלחת , זה בשבילי הסבל הגדול ! היות ואני חדש בתחום זאת העזרה שהייתי רוצה , לדעת האם אני אוכל נכון ומספיק . וזאת גם הסיבה שפניתי לפורום ופתחתי את הפוסט, שאנשים בעלי ניסיון יזהו את הבעיה ויאמרו לי מה לתקן .
אתה עקשן על שטויות אבל שיהיה...
תעלה ערכים תזונתיים שנדע בכלל כמה אתה אוכל

איך אני עושה דבר כזה? שלח אותי לאן שצריך ואחזור עם תשובות. זה מחשבון קלוריות או משהו אחר?
כן יש את המחשבון הזה: FoodsDictionary - מחשבון קלוריות
תכניס לשם את התפריט שלך ותקבל את הערכים התזונתיים
אבל שוב תקרא את המאמר בפורטל איך לעלות במאסת שריר, תלמד מושגים ואיך בכלל בונים תפריט.. ואם אחרי כל זה יהיה לך שאלות מבטיח לך אענה לך במשך כל הלילה
אבל אני בטוח שלא קראת כי הפסקה הראשונה שם עונה בערך על חצי מהשאלות שלך

• פותח/ת השרשור
כן יש את המחשבון הזה: FoodsDictionary - מחשבון קלוריות
תכניס לשם את התפריט שלך ותקבל את הערכים התזונתיים
אבל שוב תקרא את המאמר בפורטל איך לעלות במאסת שריר, תלמד מושגים ואיך בכלל בונים תפריט.. ואם אחרי כל זה יהיה לך שאלות מבטיח לך אענה לך במשך כל הלילה
אבל אני בטוח שלא קראת כי הפסקה הראשונה שם עונה בערך על חצי מהשאלות שלך

זה לא הכי מדוייק אבל הכי קרוב שאפשר
וזה בלי הסקופ חלבון ! אני בעצמי הופתעתי כמה חלבון אני מכניס לגוף !
עוד סקופ זה עוד 25 גרם חלבון + 130 קלוריות

קבצים מצורפים

• תפריט.jpg
    תפריט.jpg
    KB 60 · צפיות: 68
זה לא הכי מדוייק אבל הכי קרוב שאפשר
וזה בלי הסקופ חלבון ! אני בעצמי הופתעתי כמה חלבון אני מכניס לגוף !
עוד סקופ זה עוד 25 גרם חלבון + 130 קלוריות
יופי אז תקרא איך עושים תפריט בפורטל
בכללי תוריד חלבון תעלה פחמימה
תשאיר כפול שתיים שתיים וחצי חלבון/קילו

דבר שני עכשיו אני רואה שאמרת שעלית בחודש שלוש קילו זה גרוע
אתה אמור לעלות בין חצי אחוז לאחוז מהמשקל גוף שלך בחודש
כלומר נגיד היית צריך לעלות 600 גרם עליה נכונה.. קח עם סטיות של ההתחלה קילו..
לא פי שלוש מזה
שוב.. תקרא , תדע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית