הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה עם משקולות כ HIIT

זוזו

משתמש מתחיל
111
12
נק' מוניטין:
16
111
12
כשאני מתרגל תרגילי משקולות שונים, דדליפט, סקוואטס, הנפת כתפיים, מתח, שכיבות סמיכה ועוד, אני מסיים בקוצר נשימה , דופק גבוה מאוד ולמעשה נשאר די שפוך בסוף התרגיל, אחרי נגיד, 12 חזרות. זה מזכיר לי קצת את התחושה באימון HIIT. אז מה למעשה השוני בין מה שעובר עלי בהרמת משקולות לבין אימון HIIT מבחינת כושר או מה שזה לא יהיה שקורה באימון HIIT?

• פותח/ת השרשור
תודה. מעניין.
רק שאצלי זה אימון משקולות רגיל ולא complex exercises.
אפילו עם חזרות איטיות, עדיין בסוף התרגיל אני בדופק גבוה. בעיקר בסקוואט ובדדליפט. לכן השאלה שלי היא אם עבורי, בגלל הדופק הגבוה בסוף התרגיל, בנוסף לחיזוק השריר ולהיפוטרופיה,אני יכול להחשיב את האימון למעיין אימון אינטרוולים? מהזווית של Metabolic Conditioning וגם של שריפת קלוריות

תודה. מעניין.
רק שאצלי זה אימון משקולות רגיל ולא complex exercises.
אפילו עם חזרות איטיות, עדיין בסוף התרגיל אני בדופק גבוה. בעיקר בסקוואט ובדדליפט. לכן השאלה שלי היא אם עבורי, בגלל הדופק הגבוה בסוף התרגיל, בנוסף לחיזוק השריר ולהיפוטרופיה,אני יכול להחשיב את האימון למעיין אימון אינטרוולים? מהזווית של Metabolic Conditioning וגם של שריפת קלוריות
בעיקרון כן. הבעיה עם סקוואט ודדליפט לחזרות גבוהות היא שהמשקל עדיין יחסית גבוה, והם מאוד מעמיסים על הגוף. אימון קונדישנינג אמור להיות קליל.
אפשר לעשות סקוואטים עם משקולת או סקוואטים עם קפיצה, קטלבל סווינג, קפיצות חבל, ספרינטים, שכיבות סמיכה, מתח...
אגב, סקוואט כבד יעלה לך את הדופק גם עם חזרה אחת, בגלל האינטנסיביות שלו, הוא מערב את כל שרירי הגוף ומאפשר עבודה עם משקל מאוד קיצוני. כנל לגבי דדליפט, פרס, קלינים...

• פותח/ת השרשור
שוב, תודה.
אני עושה סקוואט ודדליפט עדיין עם משקלים מאוד קלים (30-40 קילו). אני מתאמן מתחיל ורוצה ללמוד טוב את הטכניקה לפני שאני מעלה משקל. אבל אפילו במשקלים קלים כבר אחרי 10 חזרות אני מרגיש דופק גבוה וקוצר נשימה. אני לא ממש מצליח להבין למה. אין לי בעיה לרוץ כמה קילומטרים, אבל לעלות ולרדת בסקוואטים אחרי כמה פעמים אני מתחיל להתנשף ולעלות דופק וצריך לנוח הרבה לפני שהרגליים שלי (שהן יחסית חלשות) מגיעות לכשל. סקוואטים עם קפיצות בכלל יגמרו אותי.
אז בעיקרון זה אותו אפקט כמו אימון אינטרוולים?

שוב, תודה.
אני עושה סקוואט ודדליפט עדיין עם משקלים מאוד קלים (30-40 קילו). אני מתאמן מתחיל ורוצה ללמוד טוב את הטכניקה לפני שאני מעלה משקל. אבל אפילו במשקלים קלים כבר אחרי 10 חזרות אני מרגיש דופק גבוה וקוצר נשימה. אני לא ממש מצליח להבין למה. אין לי בעיה לרוץ כמה קילומטרים, אבל לעלות ולרדת בסקוואטים אחרי כמה פעמים אני מתחיל להתנשף ולעלות דופק וצריך לנוח הרבה לפני שהרגליים שלי (שהן יחסית חלשות) מגיעות לכשל. סקוואטים עם קפיצות בכלל יגמרו אותי.
אז בעיקרון זה אותו אפקט כמו אימון אינטרוולים?
לא, אין לזה אותו אפקט.
זה בסדר שאתה מתנשף

• פותח/ת השרשור
אבל למה אין לזה אותו האפקט מבחינת Metabolic Conditioning ושריפת קלוריות ? בשני המקרים אני עושה מאמץ פיזי שגורם לעלייה בדופק ובמטבוליזם. איפה טמון ההבדל בין סקוואטס במשך דקה של עליות וירידות לבין נגיד קפיצה על חבל או ג'מפינג ג'ק או ברפיז למשך דקה כשבשניהם אני מגיע די מהר לדופק גבוה. אני לא ממש מודד דופק אבל נגיד לצורך העניין, הדופק זהה בשני המקרים.
הנה הגדרה שמצאתי של HIIT
is a form of interval training, a cardiovascular exercise strategy alternating short periods of intense anaerobic exercise with less intense recovery periods, until too exhausted to continue.
ההגדרה הזאת מתאימה למה שקורה לי בסקוואטס או בדדליפט וגם בתרגילים אחרים . אז מה עושה את הרמת משקולות שונה מHIIT מבחינת שריפת קלוריות ו Metabolic Conditioning?

זה בסדר גמור, אתה תתרגל לזה. זה סימן שאתה עובד על יכולת שאתה כרגע לא טוב בה. זה יסתדר.

• פותח/ת השרשור
העצימות בHIIT יותר נמוכה והמנוחה בין סטים יותר נמוכה.
אבל בפיזיולוגיה שלי, לא קורים אותם הדברים, אותן התופעות באותה העצימות כמו ב HIIT? אני לא אשרוף אותה כמות קלוריות? המטבוליזם שלי לא יעבוד בצורה דומה מאוד? ה Metabolic Conditioning לא יהיה באותה היעילות?

אבל בפיזיולוגיה שלי, לא קורים אותם הדברים, אותן התופעות באותה העצימות כמו ב HIIT? אני לא אשרוף אותה כמות קלוריות? המטבוליזם שלי לא יעבוד בצורה דומה מאוד? ה Metabolic Conditioning לא יהיה באותה היעילות?
אם השאלה שלך היא האם שורפים בסקוואט כבד ודדליפט הרבה קלוריות- אז חד משמעית כן
סיבה נוספת לאימוני כוח בסיסיים גם בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא האם השרפה של הקלוריות וה Metabolic Conditioning יהיו שווים בגלל שהדופק כנראה במקסימום בשני המצבים? כלומר אם אני עושה סקוואטס במשך דקה והדופק נגיד 160 ואני עושה HITT במשך דקה והדופק 160, האם זה אותו האימון מבחינת שריפת קלוריות ומבחינת Metabolic Conditioning. אני יודע שאני קצת מנדנד ואני מתנצל מראש אבל אני מנסה להבין כאן משהו.

את האמת אני לא בטוח איך מחשבים שריפה קלורית, אני מניח שזה בעיקר קשור לדופק, במקרה הזה, בHIIT מגיעים לדופק ממוצע הרבה יותר גבוה.

• פותח/ת השרשור
תודה.
אבל שוב, אם בשני המקרים הדופק שווה, כלומר גם כשאני עושה אימון אינטרוולים נגיד של דקה מאמץ ו15 שניות מנוחה לסרוגין וגם של משקולות של סט של דקה ואחריו אני נח כ 15 שניות ועובר לסט השני ובשני המקרים הדופק שלי הוא נגיד 160 וקוצר הנשימה די דומה, האם הפיזיולוגיה שלי מבחינת כל היתרונות של אימון אינטרוולים מקבלת את אותם היתרונות כשאני עושה סט משקולות ומגיע לאותה מהירות דופק?

שאתה נח 15 שניות אחרי סט משקולות זה נחשב בתור אימון אינטרוולים.

אין הגיון לנוח ככ מעט אתה פוגע אנושות במשקלי עבודה שלך.

• פותח/ת השרשור
שוב, תודה.
עכשיו עולה לי שאלה נוספת. קראתי אתמול שאימון אינטרוולים יכול להיות ביחס של 1:1 בין מאמץ למנוחה. אני עשיתי עד עכשיו באימון אינטרוולים 2 דקות מאומצות ו 15 שניות מנוחה, עם 5 חזרות. מכאן השאלה הקודמת שלי שהתייחסה ל 15 שניות מנוחה.
אבל בהנחה שאימון אינטרוולים יכול להיות ביחס של 1:1 בין מאמץ למנוחה, זה די מקביל לעבודה עם משקולות בהנחה שעלייה בדופק וקוצר נשימה כמדדים למשהו (אני לא מכיר את כל הפרמטרים שבוחנים איפה יהיה השינוי בפיזיולוגיה כמו עצימות, כושר מטבולי, וכו') יהיו שווים.
האם מלבד היפרטרופיה, עבודה עם משקולות ,כשהדופק וקוצר הנשימה יהיו פחות או יותר שווים לאימון אינטרוולים ,(דופק בסביבות 80 אחוז מהדופק המקסימלי), תתן את אותם היתרונות בפיזיולוגיה כמו שיפור בירידת כולסטרול, שיפור בלחץ הדם, שיפור בכושר גופי הכללי וכו' ?
האם יש בעיה בעבודה עם משקולות להיפרטרופיה כשהדופק יכול להגיע ל 80%? אני מבין שזה ישתפר אבל עד שזה ישתפר האם אני צריך לשנות משהו כמו פחות משקל, פחות חזרות, חזרות הרבה יותר איטיות, מנוחה יותר ארוכה בין חזרה לחזרה?
תודה מראש על הסבלנות

לא נכון. אימון אינטרוולים יכול להיות במגוון רחב של יחסי עבודה/מנוחה.

2 דקות : 15 שניות זה מעט מדי מנוחה ואתה לא ממש תוכל לתת ״ספרינט״ במשך 2 דקות שלמות.

• פותח/ת השרשור
תודה. מקבל את ההערה שלך ואתקן את האימון שלי.
מה לגבי שתי השאלות האחרות שלי:
בהנחה שאימון אינטרוולים יכול להיות ביחס של 1:1 בין מאמץ למנוחה, זה די מקביל לעבודה עם משקולות בהנחה שעלייה בדופק וקוצר נשימה כמדדים למשהו (אני לא מכיר את כל הפרמטרים שבוחנים איפה יהיה השינוי בפיזיולוגיה כמו עצימות, כושר מטבולי, וכו') יהיו שווים.
האם מלבד היפרטרופיה, עבודה עם משקולות ,כשהדופק וקוצר הנשימה יהיו פחות או יותר שווים לאימון אינטרוולים ,(דופק בסביבות 80 אחוז מהדופק המקסימלי), תתן את אותם היתרונות בפיזיולוגיה כמו שיפור בירידת כולסטרול, שיפור בלחץ הדם, שיפור בכושר גופי הכללי וכו' ?
האם יש בעיה בעבודה עם משקולות להיפרטרופיה כשהדופק יכול להגיע ל 80%? אני מבין שזה ישתפר אבל עד שזה ישתפר האם אני צריך לשנות משהו כמו פחות משקל, פחות חזרות, חזרות הרבה יותר איטיות, מנוחה יותר ארוכה בין חזרה לחזרה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית