הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חובות בגיל צעיר + שוק ההון

• פותח/ת השרשור touro
  • פורסם בתאריך

touro

משתמש פעיל
300
31
נק' מוניטין:
77
300
31
פרופיט בת ים
אהלן חברים,

אני בן 24.5 עם חוב לבנק של 100 אלף ש"ח.
אני יודע שאני דפוק, אני יודע שיש מצב שזה מאוחר מדי, בבקשה לא לשאול איך הגעתי לזה.

אני מחזיר את ההחזר על סך 2200 ש"ח, מרוויח באיזור ה7000 ש"ח, שלא נדבר על דלק, סיגריות, וכו' וכו'.
ההחזרים הם ל5 שנים.

העבודה שלי לוקחת ממני את רוב היום, אין לי באמת אפשרות לעבוד בעוד עבודה, ולעבור עבודה כרגע לא באופציה (אני נמצא במקום איכותי שיכול מאוד להיות שבהמשך אתקדם לתפקידים שאסור לוותר עליהם).

מה עושים? אם אחיה ככה במשך 5 שנים, יוצא שעד גיל 29 לא חסכתי כלום, שלא נדבר על להשאר לגור עם ההורים, בלי חופשות, בעצם מהיד לפה בכל חודש.

חשבתי אולי על ללמוד שוק ההון ולהשקיע, אולי זה יוכל לעזור לי לצמצם עניינים משמעותית?
או אולי לעשות איזה קורס ש*באמת* מלמד איך לעשות כסף מהאינטרנט?
אין לי בעיה לישון פחות, יש לי גם הרבה זמן בעבודה הנוכחית שלי להתעסק בזה, אבל אני חייב להגדיל את המשכורת שלי איכשהו, ושוב - לעזוב את העבודה שלי כרגע לא בא בחשבון.

אני יודע שאני ילד מפגר שהגעתי לזה, אבל אני רוצה להאמין שעוד לא מאוחר ושאני אצליח לצאת מזה ולחיות כמו כולם.
תודה!

דיברת על לחסוך ועל לגור עם ההורים. אחרי ההחזר לבנק נשאר לך 4800, אם אתה גר עם ההורים זה סכום די סבבה שאתה כן אמור להיות מסוגל גם לחסוך ממנו.

• פותח/ת השרשור
דיברת על לחסוך ועל לגור עם ההורים. אחרי ההחזר לבנק נשאר לך 4800, אם אתה גר עם ההורים זה סכום די סבבה שאתה כן אמור להיות מסוגל גם לחסוך ממנו.
אוכל לכלב זה 400 ש"ח בחודש, דלק 1500, סיגריות (וכן אני מגלגל), תשלומים קבועים באשראי (מכון, איגרוף, פלאפון), יציאות מדי פעם בשביל להתרענן מהעבודה, בלתמ"ים למיניהם..
בנוסף אני גם בן אדם מאוד חומרי, בקיצור, חייב להכניס עוד.

בכל מקרה תודה על התשומת לב שלך 😃

לא רוצה לבאס, אבל אתה נשמע כמו מישהו שאם יכניס עוד, אתה תמצא על מה לבזבז אותו וגם זה לא יספיק.
אתה לא יכול להיות אדם חומרי עם חוב כזה בגיל הזה, כלומר אתה כן יכול, אבל אתה רק תמשיך לחיות מחוב לחוב.
למה דלק 1500? 4800 פחות הדלק והכלב והטיפולים בכלב נגיד עוד 100 בחודש זה 2800. אם אתה גר אצל ההורים, למה אתה צריך לבזבז 2800?
מכון + פלאפון + ארגוף לא אמור לצאת יותר מ300 ~ 400, גם על סוג המכון אפשר לחסוך.
שוק ההון זה רולטה, כמו פוקר, אימון יכול לעזור לך להיות שחקן יותר טוב, אבל בסופו של דבר זה משחק.
אתה צריך לחשוב על הכנסה שלא תחייב השקעה מסיבית (כמו השקעות וכו').

אהלן חברים,

אני בן 24.5 עם חוב לבנק של 100 אלף ש"ח.
אני יודע שאני דפוק, אני יודע שיש מצב שזה מאוחר מדי, בבקשה לא לשאול איך הגעתי לזה.

אני מחזיר את ההחזר על סך 2200 ש"ח, מרוויח באיזור ה7000 ש"ח, שלא נדבר על דלק, סיגריות, וכו' וכו'.
ההחזרים הם ל5 שנים.

העבודה שלי לוקחת ממני את רוב היום, אין לי באמת אפשרות לעבוד בעוד עבודה, ולעבור עבודה כרגע לא באופציה (אני נמצא במקום איכותי שיכול מאוד להיות שבהמשך אתקדם לתפקידים שאסור לוותר עליהם).

מה עושים? אם אחיה ככה במשך 5 שנים, יוצא שעד גיל 29 לא חסכתי כלום, שלא נדבר על להשאר לגור עם ההורים, בלי חופשות, בעצם מהיד לפה בכל חודש.

חשבתי אולי על ללמוד שוק ההון ולהשקיע, אולי זה יוכל לעזור לי לצמצם עניינים משמעותית?
או אולי לעשות איזה קורס ש*באמת* מלמד איך לעשות כסף מהאינטרנט?
אין לי בעיה לישון פחות, יש לי גם הרבה זמן בעבודה הנוכחית שלי להתעסק בזה, אבל אני חייב להגדיל את המשכורת שלי איכשהו, ושוב - לעזוב את העבודה שלי כרגע לא בא בחשבון.

אני יודע שאני ילד מפגר שהגעתי לזה, אבל אני רוצה להאמין שעוד לא מאוחר ושאני אצליח לצאת מזה ולחיות כמו כולם.
תודה!
אחי כל שוק ההון הזה נשמע בולשיט ואתה קצת בעייתי אתה לא תדע נראה לי להיות עם משמעת עצמית ואתה תבזבז יותר כסף מאשר תרוויח. כפי שאמרו לפניי נשאר לך עדיין המון כסף. תעזר בהורים אחי.
ההורים שלך עושים זאת מאהבה ואתה תחזיר להם על האהבה הזאת בגיל מאוחר יותר.
תהיה חזק. כולם עושים טעויות בחיים והחכמה היא ללמוד מהטעויות שלנו אז אל תקח את זה קשה...
זה הזמן להשקיע נכון בכסף ולחסוך לא ליפול לעוקץ הזה של שוק ההון וכו'...
בהצלחה

תמצא חולה שצריך כיליה דחוף תמכור כיליה ב-800 אלף וצא לפנסיה . 😉

תמצא עבודה לסופי שבוע כמו קייטרינגים (בדכ קל להתקבל בלי לתת הרבה משמרות) ואז אם תוסיף 2 משמרות כאלה בשבוע אתה יכול לסגור עוד 2000 בחודש ולסגור את החוב בחצי מהזמן

אוכל לכלב זה 400 ש"ח בחודש, דלק 1500, סיגריות (וכן אני מגלגל), תשלומים קבועים באשראי (מכון, איגרוף, פלאפון), יציאות מדי פעם בשביל להתרענן מהעבודה, בלתמ"ים למיניהם..

דבר ראשון שתצטרך להבין זה שאם אתה לא רוצה להגיע לגיל 29 בלי כלום אז תצטרך עכשיו ללכת על ויתורים. אני לא מבין איך בן אדם במצב שלך בכלל מחזיק ברכב ומשלם דלק. יהיה לך הרבה יותר קל לסגור את החובות ולהתקדם בחיים אם תמכור את הרכב ותעבור לתחבורה ציבורית לפחות לתקופה של כמה השנים הקרובות (האמת לא יודע למה הסקתי שיש לך רכב משלך. אם זה רכב של ההורים ואתה לא מרוויח כלום מלעבור לתחב"צ אז זאת עצה חסרת תועלת. קח את זה בתור דוגמא למה אתה יכול לעשות כדי לנסות לחסוך יותר מדי חודש). אני יודע שאחרי שכבר יש רכב לוותר עליו זאת משימה בלתי אפשרית כשאתה כבר רגיל לנוחות ולניידות אבל פאק, אתה בחוב ענק לבנק עם שכר חודשי נמוך ואתה צריך להתעורר כי אין דרכי מילוט קוסמיים שיוציאו אותך מזה בלי שתצטרך לוותר על חלק מתענוגות החיים שלך כדי לחסוך כסף. על הדרך זאת הזדמנות מעולה להיגמל מעישון ולחסוך עוד כסף על הדרך ואני בטוח שאם תהיה מספיק יצירתי תוכל למצוא דרכים יצירתיות יותר לחסוך כסף כדי לסגור את החוב מהר יותר.

כדי להצליח בשוק ההון או בשיווק באינטרנט צריך המון מזל, יכולות והשקעה וידיעה שכשתתחיל עם זה אתה תיכשל המון ורק תפסיד מזה המון תקופה ארוכה לפני שתתחיל להכניס הכנסה כלשהי (אם בכלל). שוק ההון מתאים יותר לאנשים שיש להם הון להשקיע בו. זה סיכון שצריכים לקחת אנשים שכבר עמידים כלכלית ולא נמצאים עם רגל אחת בהוצאה לפועל. שיווק באינטרנט אלה חלומות שמוכרים לצעירים של "תעשה מה שאנחנו אומרים ואז תוכל להרוויח המון דרך אמאזון" ושיט אחר אבל זה ריאלי בדיוק כמו להיות כוכב קולנוע בהוליווד.

במקום לקחת סיכונים מיותרים שרק ירחיקו אותך מהשגת המטרה אני ממליץ לך לחשוב לעומק על לוותר על תענוגות במטרה לחסוך יותר.

קודם כל 100,000 בתור רווק שחי עם ההורים זה לא סוף העולם, אם היית נשוי פלוס ילדים שגם ככה אין לו מקום למשחק עם הכסף מצבך היה גרוע.

מצטער לנפץ לך את הבועה אבל אם 4800 לא מספיקים לך בתור רווק שחי אצל אמא אתה בבעיה חמורה ואתה צריך להתחשבן עם עצמך אם אתה רוצה להיות אדם שחי במינוס כל חייו, כי אתה בדרך להיות חלק מהסטטיסטיקה.
תוותר על מה שצריך, בסוף היום תשאף לשים 1000 שח בחודש לחסכון עד שתצא מהבית של ההורים כי "בחוץ" הכסף נגמר מהר ואתה תצטרך איזשהו גב כדי להתחיל לחיות.

בכל אופן בקשר לשוק ההון, הייתי ממליץ ללכת על תעודת סל של אחת החברות הגדולות שעוקבת אחרי ת"א 125 או 35 (השנה קיבלו 9.5% תשואה בערך והתחזיות לשנתיים הבאות אופטימיות), רק קח בחשבון שאתה צריך להשקיע לטווח של שלוש שנים בערך כדי לראות תשואה וודאית ולא להיות חשוף לסיכון משמעותי.
כל השקעה שאיננה תעודת סל לאדם בלי ידע בתחום זהה לכניסה לקזינו מבלי לדעת את החוקים, אל תעשה את זה.

אפשר בכל זאת לשאול איך הגעת למצב הזה של 100,000 ש"ח חוב?
אתה יודע כמה אנשים חיים בארץ עם חוב כזה ? מספיק שאתה קונה רכב במימון 100% . והיה לך חוב לחברת סלקום וכמה דוחות שלא שילמת וזה גדל במשך 3-4 שנים אחרי שזה מגיע להוצאה לפועל כל הסיפור זה 100 אלף . מכיר כמה אנשים כאלה...

אתה יודע כמה אנשים חיים בארץ עם חוב כזה ? מספיק שאתה קונה רכב במימון 100% . והיה לך חוב לחברת סלקום וכמה דוחות שלא שילמת וזה גדל במשך 3-4 שנים אחרי שזה מגיע להוצאה לפועל כל הסיפור זה 100 אלף . מכיר כמה אנשים כאלה...

לגבי רכב.. אף חברת מימון לא תתן לילד בן 20 מימון בטח שלא 100,000 ובטח שלא 100%, בודקים לפני כן BDI, בטחונות וכו כו
פלאפון החוב המקסימלי שיכול להיות זה הוצאות עורך דין וריבית, בכל מקרה גם אני סובל מהפרעה של בזבזנות יתר ושרפתי לחינם מעל 100K ₪ ב10 שנים האחרונות וכשאני אומר לחינם זה לחינם.
חייב לעשות סוויץ בראש, להיכנס לחובות זה כדור שלג שלא נגמר, זה ריביות, זה עיקולים, זה חשבון מוגבל ושלא נדבר על הלוואת בעתיד שלא יקבל

צמצם הוצאות,

בתור התחלה תיגמל מהסיגריות, זאת ההשקעה הכי טובה שאתה יכול לעשות במצבך.
דלק - לצמצם למינימום.
פלאפון - לבדוק מבצעים אצל החברות השונות.
הבנת את הרעיון.. כל דבר שנחוץ בהוצאות שלך, לבדוק איפה אפשר לחתוך ולצמצם.

תפסיק להיות אדם חומרי, תתאפס על עצמך וסגור את החוב כמה שיותר מהר.

מבחינת הכנסה נוספת, כמעט כל תחביב היום אפשר להפוך לכסף, החל מבניית אתרים ועד שיעורי ג'אגלינג - והרווח מתחיל לבוא הרבה יותר מהר מהשקעה בבורסה..

לגבי רכב.. אף חברת מימון לא תתן לילד בן 20 מימון בטח שלא 100,000 ובטח שלא 100%, בודקים לפני כן BDI, בטחונות וכו כו
פלאפון החוב המקסימלי שיכול להיות זה הוצאות עורך דין וריבית, בכל מקרה גם אני סובל מהפרעה של בזבזנות יתר ושרפתי לחינם מעל 100K ₪ ב10 שנים האחרונות וכשאני אומר לחינם זה לחינם.
חייב לעשות סוויץ בראש, להיכנס לחובות זה כדור שלג שלא נגמר, זה ריביות, זה עיקולים, זה חשבון מוגבל ושלא נדבר על הלוואת בעתיד שלא יקבל

לא צריך חברת מימון, הבנק נותן ועוד איך הלוואות לבני 20 שמכניסים הכנסות קבועות לאורך זמן, ויתרה מכך אני מכיר כאלה שקיבלו מימונים של 100% עבור רכבים בשווי של 200K~250K.

להשקיע כסף במשהו כשיש לך חוב נושא ריבית זה מפגר נקודה. ההשקעה הכי טובה זה בלסגור את החוב כמה שיותר מהר.

יש לך 2 אפשרויות

אחת זה למכור את הרכב, להפסיק לעשן, להירשם למכון שיש בו גם חוג איגרוף כלול במנוי וכו' ולסגור את החוב תוך שנתיים שלוש.

השניה זה להמשיך לעשות מה שאתה עושה היום, לחפש השקעה עם פוטנציאל לרווח יותר גבוה מהריבית שאתה משלם (שכנראה תפסיד בה כסף) ולסגור את החוב תוך 10 שנים אם בכלל.

איחלתי לחייל בהצלחה

ממליץ לך לפנות לעמותת פעמונים לגבי התנהלות כלכלית

לגבי השאלה שלך, שוק ההון הוא לא דרך מוצלחת לייצר הכנסה כאשר אתה בחוב. הפתרון הוא הגדלת הכנסות במקביל לצמצום הוצאות

paamonim - פעמונים מגלים אחריות

שמע אני עצמי צעיר יחסית (18) ועדיין אני מרשה לעצמי לרשום פה כמה דברים (דעתי בלבד מהרושם של האשכול) , דבר ראשון, לא נראלי שבאמת ''בא לך'' להיפטר מהחוב כי הרשימה שרשמת שאתה מבזבז עליה כסף, נראת לי כמו ערמת תרוצים אחת גדולה, אתה בן 24, גיל שאני מקווה להיות בו מסודר כלכלית בעבודה יציבה, לפחות שואף לשם, אני לא הולך לשאול אותך איך הגעת לחוב הזה כי כבר הגעת אליו וזה לא יעזור לשאול כדי לשים לך מלח על הפצעים אבל עדיין, אתה כבר ''חמור גדול'' כמו שאומרים, אתה צריך להיפטר מהחוב הזה כמה שיותר מהר וחלק מהעניין זה לא לתת תירוצים ולוותר על חלק מהמותרות, דבר ראשון, במקום דלק סע באוטובוסים, 100 שקל בחודש חופשי חודשי ואתה נוסע כמה ואיך שבא לך, אם זה רכב שלך אז תמכור אותו וזה ייתן לך קצת אוויר, תנסה להיגמל מהסגריות (כן אני יודע, קל להגיד קשה לעשות, אבל עדיין בלי קשר לחוב, אני בטוח שיום אחד בעתיד תמצא את עצמך מתחרט שהתחלת בכלל ושלא נגמלת קודם, אז עדיף לעשות את זה כמה שיותר מוקדם).
אני בטוח שאתה יכול למצוא מכון יותר זול, או לחלופין אולי תתחיל סטריט במקום, זה עוד כסף פחות מהכרטיס אשראי שלך, ואני בטוח שאם תחפש אתה תמצא איפה עוד אפשר לחסוך.
בהצלחה.

מפסיק לעשן, לא אוכל בחוץ ,מצמצם למינימום את הדלק,לא מחדש כל שנה פלאפון, חי כמו כלב שנתיים ומחזיר את הרוב.
מאה אלף זה שטויות ,הצלחתי לחסוך סכום זהה וקניתי רכב חדש .

• פותח/ת השרשור
חחח, בגיל 20 נתנו לי מימון 100% על סיאט לאון FR שעלתה 132,000 ש"ח.

קודם כל, תודה ר-ב-ה לכולם על התגובות.
בנוגע לרכב - הרכב הוא שלי (זה גם רכב צנוע יחסית, רנו מגאן ידנית ככה שלמכור אותה לא יעזור לי יותר מדי כי המחיר שאקבל עליה נמוך גם ככה), אבל ניסיתי לחיות בלי רכב (באיזור החצי שנה +),
אני עובד בנתב"ג ומתעורר כל יום ב4:30 למשמרת ומסיים ב17:30, מה שאומר שאם אני רוצה להגיע עם הסעות אני צריך להתעורר כל יום ב3:30 ולחזור הביתה באיזור 19:00.
אני מנצל את ההסעות מדי פעם כשאפשרי, אבל ניסיתי לחיות ככה בדרך קבע שכל יום אני על ההסעות, זה פשוט בלתי אפשרי.
מעבר לכך שחברה שלי בלי רישיון כרגע, והיא גרה בראש העין (אני גר בחולון), ככה שאם אני מסיים כל יום ב17:30 ואני עוד רוצה לראות אותה תחבורה ציבורית תאכל לי את רוב שעות היום.

החד"כ שלי עולה 150 בחודש ככה שאין יותר זול מזה כמעט, חד"כ עם "חוג" איגרוף זה חלטורה ואני לא אוהב להתאמן במקומות כאלה, אני מתאמן במועדון איגרוף איכותי כי רק במקום כזה אני אוכל להתאמן באמת איגרוף ולא להרביץ לשקים כמו טמבל.

סטריט וורקאאוט זו אפשרות נחמדה אבל אני כרגע אחרי פציעה + א"ש מאוד גבוה ככה שאפילו מתח אחד אני לא מצליח, זה לא יהיה יעיל לי בשום צורה לעבור להתאמן ברחוב.

לגבי האוכל בחוץ וכו' וכו' אני מפחית ומשתדל כמעט ולא (מה גם שמועדונים/מסיבות/פאבים אני לא יוצא, אני לא שותה אלכוהול),
צודקים בכל עניין החומריות, אני מנסה לעבוד על זה, אשקול אולי ללכת לטיפול מקצועי אם צריך (כי אני באמת לא מצליח להתגבר על זה עד הסוף).

בנוגע לשוק ההון הורדתם אותי מזה, אנסה לחשוב על עוד אפשרויות להכנסה.

אולי יצאתי בתור מתרץ מקצועי, אבל באמת שזה לא העניין, אני ממש מנסה להיות קשוח עם עצמי בנושא הזה.

מה שבטוח - נתתם לי תקווה שאפשר לצאת מזה בצורה טובה.

האופציה הכי טובה שנתנו כאן זה למלצר בסופ״שים. זה יתן בוסט רציני.

כמו שאמרו, אם נוריד את החוב, נשארת עם 4800 ולגור אצל ההורים - שמע זה פינוק. אתה יכול לחסוך הרבה מזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית