שוק ההון, כדאי?

סבבה אחי תפרסם אתה כמה כסף יש לך בחשבון הבנק שיש פה משתמשים שמקרים אותך בלי שזה נותן לך כלום מעבר ללהוכיח שהרווחתי
אתה בעצמך כותב שאו שאני בר מזל שהיה לו מזל או שאני משקר אין לי פה איך לצאת צודק

אוקיי מר מבין בפיזור סיכונים
רק שאלה קטנה מר מבין את המושג פיזור סיכונים
האם לחלק את הכסף שלך בין 500 החברות הגדולות בעולם נחשב מספיק פיזור סיכונים?

זה שאתה משקיע בs&p500 ממש לא אומר שאתה מפזר סיכונים בין 500 חברות שונות.
המקסימום שעשית זה לרכב על הגל של העליות שוק לטווח הארוך, בטוח שלא התעשרת מזה ואפילו לא קרוב.
כרגע אם איך שנראה מדד הvix הייתי במקומך מתחיל לדאוג אם 90% מהכסף שלי היה במקום אחד.

@MonkeyD הוא לא יעלה כי הוא עשה מהנמלה שלו פיל ועכשיו לך תוכיח שלנמלה שלך יש חדק.

זה שאתה משקיע בs&p500 ממש לא אומר שאתה מפזר סיכונים בין 500 חברות שונות.
המקסימום שעשית זה לרכב על הגל של העליות שוק לטווח הארוך, בטוח שלא התעשרת מזה ואפילו לא קרוב.
כרגע אם איך שנראה מדד הvix הייתי במקומך מתחיל לדאוג אם 90% מהכסף שלי היה במקום אחד.

@MonkeyD הוא לא יעלה כי הוא עשה מהנמלה שלו פיל ועכשיו לך תוכיח שלנמלה שלך יש חדק.
מה יצא מלהוכיח שיש לי רווחים? זה או שאני מזליסט או שאני משקר אין פה מצב שאני יכול לצאת צודק וזה מה שמעניין אותי

אוקיי אולי במקום להסתכל רק על השבוע האחרון נסתכל על ה20 שנים האחרונות ועכשיו תגיד שוב פעם שצריך לדאוג סבבה?

מה יצא מלהוכיח שיש לי רווחים? זה או שאני מזליסט או שאני משקר אין פה מצב שאני יכול לצאת צודק וזה מה שמעניין אותי

אוקיי אולי במקום להסתכל רק על השבוע האחרון נסתכל על ה20 שנים האחרונות ועכשיו תגיד שוב פעם שצריך לדאוג סבבה?

מה הבעיה שלך לעלות לכאן אני לא מבין? תצנזר מה שאתה צריך

חותך ביצה אם אתה מושקע 20 שנה או אפילו קרוב לשם.

אלוהים ישמור איזה תשובות נתתם לו תהיו בריאים. כדי להתחיל ללמוד על שוק ההון לא צריך קורס, מספיק להיכנס לבלוג כמו של הסולידית. ברמת הבסיס זה די פשוט ולא צריך להיות גאון בכלכלה כדי להבין את הבסיס. התחום כולו הוא עצום מן הסתם והעצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא פשוט לא להפסיק ללמוד ולקרוא יש מלא מקורות מידע חינמיים באינטרנט ומן הסתם מלא ספרים שאתה יכול לקרוא מהם.

אה ואל תתחיל להשקיע עד שאתה מרגיש שאתה מבין מספיק.
זה שאתה משקיע בs&p500 ממש לא אומר שאתה מפזר סיכונים בין 500 חברות שונות..

אז מה זה כן אומר?

אלוהים ישמור איזה תשובות נתתם לו תהיו בריאים. כדי להתחיל ללמוד על שוק ההון לא צריך קורס, מספיק להיכנס לבלוג כמו של הסולידית. ברמת הבסיס זה די פשוט ולא צריך להיות גאון בכלכלה כדי להבין את הבסיס. התחום כולו הוא עצום מן הסתם והעצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא פשוט לא להפסיק ללמוד ולקרוא יש מלא מקורות מידע חינמיים באינטרנט ומן הסתם מלא ספרים שאתה יכול לקרוא מהם.

אה ואל תתחיל להשקיע עד שאתה מרגיש שאתה מבין מספיק.

אז מה זה כן אומר?

שכל הכסף שלך תלוי בתזוזה של גרף אחד שתלוי ב500 מניות, אתה עדיין תרוויח/תפסיד מתזוזה של אותו הגרף.

חותך ביצה אם אתה מושקע 20 שנה או אפילו קרוב לשם.
לצערי לא
אבל לא משנה מתי במהלך ה20 שנים האחרונות היית נכנס היום היית מרוויח (בוא נוציא את השנה האחרונה מהמשוואה כי מדובר על השקעה לטווח ארוך)
אז כל הכסף שלך תלוי ב500 מניות אם ככה
כנראה גם 500 זה לא מספיק פיזור בשבילו
כן רק שיש משהו כמו 50 מניות שמזיזות את השוק יותר מה450 הנותרות גם יחד אז ההסתכלות הזו קצת בעייתית בתור סוחר.
אם ו50 מניות זה לא פיזור?

לצערי לא
אבל לא משנה מתי במהלך ה20 שנים האחרונות היית נכנס היום היית מרוויח (בוא נוציא את השנה האחרונה מהמשוואה כי מדובר על השקעה לטווח ארוך)

כנראה גם 500 זה לא מספיק פיזור בשבילו

אם ו50 מניות זה לא פיזור?

תגיד לי, אם אתה שם ווינר שבני סכנין יקחו את ליגת האלופות,
אתה מהמר על קבוצה אחת או מפזר את הסיכון שלך בין 11 שחקנים?

תפסיק לדבר שטויות, הכסף שלך מושקע במקום אחד אם תרצה או לא,
אתה לא תוכל בו זמנית להפסיד במקום אחד ולהרוויח במקום אחר.

לא הבנתי את ההתנפלות על מישמיש. הוא בשום שלב לא אמר שהתעשר מהשקעה ב-S&P500 וזה כן נכון שמי שהשקיע במדד הזה, בכל שלב בהסטוריה, היום יהיה ברווח, כי המדד בשיא של כל הזמנים. בנוסף זה כן נחשב פיזור, כי משקיעים במדד, לא בחברה אחת וגם לא בקבוצת חברות קבועה ובנוסף יש גיוון גם בענפי החברות. הפיזור אולי הוא לא הכי אופטימלי שיש, כי בכל זאת מדובר רק בחברות שנסחרות בארה"ב, אבל גם לא הייתי קורא לזה לשים את כל הביצים בסל אחד או משווה את זה ללהשקיע בקבוצת כדורגל אחת, הרי ברור שלא כל החברות במדד מפסידות ומרוויחות כמקשה אחת.

עם זאת, זו אכן עצה גרועה (ובכלל, כל עצה ע"י אדם שאינו יועץ היא בברירת מחדל גרועה) להשקיע את כל הכסף במדד אחד, מבלי להבין בכמה כסף מדובר, פסיכולוגיה של המשקיע וכו'... פשוט אני יכול לחשוב על איזה מיליון עצות גרועות יותר שקשורות להשקעות ששרלטנים אוהבים לזרוק.

מה לגבי אסף מרציאנו? שמעת על הבחור?
חושב שצריך ללמוד כלכלה כמו שאתה לומד או שיש דרכים אחרות, וזה לא חובה?
לא שמעתי עליו, בכל מקרה ממליץ ללמוד על הנושא בכלליות לפני שאתה פונה לגורם פרטי כי זה לרוב בזבוז כסף וזמן. לא חייב ללמוד כלכלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית