הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שוק ההון, כדאי?

אביב חזיזה

משתמש פעיל
700
457
נק' מוניטין:
803
700
457
שלום לכל חברי הפורום, לאחרונה התחלתי להתעניין בשוק ההון וחושב על להיכנס לתחום, אומר מעכשיו שאני עם 0 ידע ולכן רוצה להתחיל ללמוד, יש לי כמה שאלות בנושא.
1. האם כדאי לקחת קורס כלשהו?
2. אם כן אז של מי?
3. האם אין בכלל צורך בקורס ואפשר ללמוד הכל לבד?
4. אם כן מאיפה מתחילים?
5. האם בכלל כדאי להיכנס לתחום הזה?

תודה לכל העונים ומקווה שיהיה כאן דיון פורה ותשובות ענייניות, זה ממש דחוף לי כל הנושא הזה ואם יש כאן בעלי ניסיון אשמח לשמוע כי אחרי הכל "אין חכם כבעל ניסיון"
בכל אופן קראתי באופן מקיף על הנוסה הנ"ל והדעות נורא חלוקות לכאן ולכאן, לכן אשמח לשמוע את דעתכם, תודה.

השאלה חסרת הגיון, זה כמו לשאול -אני רוצה לעשות ספורט , מה לעשות?

מה המטרה שלך? להשקיע סכום כסף שיש לך כבר, להשקיע באופן שוטף חסכון חודשי, לעבוד בתחום כמשרה מלאה , כהכנסה נוספת?

תתחיל מלשמוע / לקרוא על מושגים בסיסיים לגבי שוק ההון / מניות. הבלוג של ״הסולידית״ הוא התחלה טובה

גם האתר הזה הוא בסיס טוב לפתיחה
https://money.ort.org.il/

בהתאם למטרה שלך אפשר לכוון אותך.

כמה דברים חשובים:

1. אין פה שום דבר ״דחוף״ כל התחום דורש הרבה ידע וסבלנות
2. אין מתנות חינם קורס ב x אלפי שקלים אף פעם לא יכשיר אותך בצורה מלאה ובטח לא יבטיח לך ״הצלחה״
3. אף פעם אל תשקיע כסף שאין לך ו/או מסוגל לספוג את ההפסד

״כדאי״ זו שאלה סופר כללית. לא נכנסים לשוק ההון בלי הון עצמי.

בנוסף למה שנאמר למעלה - חוסר ידע, יהירות ורצון לעשות ״כסף מהיר״ עלול להיגמר במפח נפש.

תתחיל בלקרוא את הבלוג של הסולידית בזמנך הפנוי וממליץ בחום על הספר ״אבא עשיר אבא עני״.
משם תתקדם. דרוש הרבה ידע וסבלנות בנושא.

״אבא עשיר אבא עני״.

תשמע הוא ספר ממש מיותר, בסה״כ אתה יוצא עם התובנה ששקל היום שווה יותר משקל מחר. אז תשקיע היום!

שווה לקרוא כיצד לנתח דוחות, ועתיד של חברה.. יותר להתרכז ״באיך״ להשקיע ולא כמו שהספר אבא עני אבא עשיר שם דגש שזה ״למה״

תשמע הוא ספר ממש מיותר, בסה״כ אתה יוצא עם התובנה ששקל היום שווה יותר משקל מחר. אז תשקיע היום!

שווה לקרוא כיצד לנתח דוחות, ועתיד של חברה.. יותר להתרכז ״באיך״ להשקיע ולא כמו שהספר אבא עני אבא עשיר שם דגש שזה ״למה״
לא מדויק. הספר הוא אבן דרך בהתנהלות פיננסית נכונה.

הבחור כבר רוצה להשקיע, והספר שם דגש למה כדאי להשקיע. אני מסכים שהוא אבן דרך עבור אנשים שלא מעוניינים להשקיע. אבל אביב בשלב אחרי.
מגניב שהוא רוצה להשקיע. הוא טרח לציין שהידע שלו שואף לאפס. וזה לא מסתדר ביחד.
בשביל להיות ״בשלב שאחרי״ צריך ללמוד מאפס את כל אוסף הידע האפשרי אחרת הוא יסיים עם הפסדים.

מגניב שהוא רוצה להשקיע. הוא טרח לציין שהידע שלו שואף לאפס. וזה לא מסתדר ביחד.
בשביל להיות ״בשלב שאחרי״ צריך ללמוד מאפס את כל אוסף הידע האפשרי אחרת הוא יסיים עם הפסדים.

שלב 0 - ״למה צריך להשקיע?? הרי אני יכול להפסיד כמו להרוויח!״

שלב 1- ״איך להשקיע בתבונה״

הבחור כבר בשלב 1, הספר מדבר לחברה בשלב 0.
חצי ספר ראשון זה בנושא מירוץ העכברים והחצי השני בהגדרות של נכס התחייבות וחברות.
עדיף לו בעיני לקרוא ספר שיכוון אותו ישר כיצד משקיעים בתבונה

אני לא מבין אפילו פרומיל מכל הידע שהתחום הזה מכיל אבל מהמעט שאני כן יודע אני מאמין שלסוחרים/משקיעים עצמאיים אין שום סיכוי להתמודד עם אלגוריתמי טריידינג, זה לחלוטין תחום שבו המכונה התעלתה על האדם דה פקטו וזה מיושם בשטח, כדאי לשים לב גם לצד הזה לפני שנכנסים עם תקוות גדולות שיכולות להסתיים במפח נפש.

השאלה חסרת הגיון, זה כמו לשאול -אני רוצה לעשות ספורט , מה לעשות?

מה המטרה שלך? להשקיע סכום כסף שיש לך כבר, להשקיע באופן שוטף חסכון חודשי, לעבוד בתחום כמשרה מלאה , כהכנסה נוספת?

תתחיל מלשמוע / לקרוא על מושגים בסיסיים לגבי שוק ההון / מניות. הבלוג של ״הסולידית״ הוא התחלה טובה

גם האתר הזה הוא בסיס טוב לפתיחה
https://money.ort.org.il/

בהתאם למטרה שלך אפשר לכוון אותך.

כמה דברים חשובים:

1. אין פה שום דבר ״דחוף״ כל התחום דורש הרבה ידע וסבלנות
2. אין מתנות חינם קורס ב x אלפי שקלים אף פעם לא יכשיר אותך בצורה מלאה ובטח לא יבטיח לך ״הצלחה״
3. אף פעם אל תשקיע כסף שאין לך ו/או מסוגל לספוג את ההפסד
מתחבר לדעה של חנן. שאלת שאלה מאוד כללית, לאן אתה מכוון? לסחור בתור הכנסה עיקרית? חיסכון והשקעה ארוכת טווח? לעבוד בתחום הפיננסים כאנליסט וכדומה?
לסחור בתור הכנסה עיקרית - רוב האנשים שמנסים לא מצליחים להרוויח מזה מספיק כדי להפוך את זה להכנסה עיקרית. בדרך כלל יש להם סכומים מאוד קטנים לשחק איתם וגם אם נגיד והם מצליחים להביס את השוק (והם לא יצליחו, בטח שלא לאורך זמן), כשלוקחים בחשבון עלויות עסקה ומיסוי, הרווח שהם עושים (אם הם עושים) לא שווה את הזמן והעבודה.
לעבוד בתחום הפיננסים - בשביל להיכנס לתחום הזה כאנליסט ככל הנראה תצטרך לפחות תואר שני במתמטיקה פיננסית, סטטיסטיקה, חקר ביצועים וכו'.

האם כדאי לקחת קורס כלשהו?
לפי דעתי לא. כל קורס יבטיח לך 'להביס את השוק'. אף אחד לא יכול להביס את השוק ובפועל האנשים האלה עושים יותר כסף ממכירת הקורסים שלהם מאשר מהשיטה שלהם.
אם כן מאיפה מתחילים?
חפש בגוגל Best investing books. ממליץ בחום על A Random Walk Down Wall Street. כמו כן, coursera זה מקום מצוין ללמוד. אני יודע שלפני שנייה כתבתי לא לקחת קורסים, הכוונה שלי הייתה לקורסים שמבטיחים לך התעשרות מהירה, להביס את השוק, לעבוד מהבית וכו'. אבל מומלץ מאוד ללמוד קצת מתמטיקה, סטטיסטיקה, יסודות המימון, חשבונאות, ואולי מדע נתונים ותיכנות, תלוי מה הכיוון שלך. גם ספרים של האוניברסיטה הפתוחה זה מקור מצוין. אני לא אומר שאתה צריך עכשיו מתמטיקה ברמה של הנדסה אם אתה מכוון רק להשקיע בתור חסכון, אבל קצת בסיס ולהבין איך דברים עובדים לא יזיקו.
האם בכלל כדאי להיכנס לתחום הזה?
בתור חסכון לטווח הארוך והתנהלות פיננסית נכונה לחלוטין כן. אם זה למטרות אחרות תלוי מהן ואיך אתה מתכוון להשיג אותן.

שלסוחרים/משקיעים עצמאיים אין שום סיכוי להתמודד עם אלגוריתמי טריידינג
זה נכון חלקית. האלגורתמים האלו לא מתכנתים את עצמם בינתיים, יש אנשים שמתכנתים אותם בהתאם לאסטרטגיית מסחר מסוימת אבל גם אז לא ניתן לתכנת אלגוריתם שיצליח להביס את השוק.

זה נכון חלקית. האלגורתמים האלו לא מתכנתים את עצמם בינתיים, יש אנשים שמתכנתים אותם בהתאם לאסטרטגיית מסחר מסוימת אבל גם אז לא ניתן לתכנת אלגוריתם שיצליח להביס את השוק.

נכון, אבל אדם שמתמקצע בשוק ההון לא מתכנת את האלגוריתמים האלה ולא יכול לעשות את זה גם אם הוא רוצה, ולכן הוא בנחיתות עצומה מול הגופים שכן מחזיקים בידע ובטכנולוגיה הזאת ולכן למשקיעים הפרטיים אין ממש סיכוי מול גופי המסחר הגדולים שמחזיקים מערכי אלגו טריידינג עצומים שעליהם אחראים מתכנתים לצד אנליסטים מהשורה הראשונה שיקנו את הידע הרלוונטי בשוק ההון.
פעם השחקנים הגדולים במשחק הזה היו מסתמכים על הון אנושי, היום התחום הזה הפך כל כולו לתחרות מי מחזיק באלגוריתם הטוב ביותר, ובמקרה הטוב מי שמחזיק בו משאיר את הפירורים לשאר. כמו שאמרתי, המכונה כבר מזמן התעלתה על האדם בענף הזה.
אם אני מסתכל על כל זה מנקודת מבט של בנאדם פרטי וחסר כלים וניסיון שמנסה להתמודד נגד השחקני האלה זה כמו להיכנס לזירה עם מוחמד עלי רק כי יש לך כפפות אגרוף.

נדחף לפוסט.
יצא והוצאתי 2,000₪ על שני קורסים;
קורס השכלה פיננסית וקורס תקשורת בין אישית.
אל תשאלו איך אפילו, חחח.
מרגיש שאני צריך יותר ידע כלכלי.
פניתי לקמפוס ליזמות ועסקים ecs לאחר קריאת ביקורות טובות;
כנראה מאנשים מפגרים כמוני.
הזמנתי גם את 2 הכרכים של אבא עשיר אבא אני, סתם שתדעו.
כרגע עובד בשיפוצים ובקרוב אשלב גם עבודה משרדית(מחכה שהבחור שאני מחליף יעזוב).
עוד 4 חודשים מתגייס לתפקיד משגיח כשרות,
תפקיד במתכונת שבוע-שבוע.
בזמן השבוע חושב לאבטח בפרוייקטים כלשהם.
שיווק רשתי נראה לי משעמם ומייגע, לא רוצה להיכנס לזה.
שוק ההון נשמע מעניין. מכיר מישהו שעובד בזה עם אשתו. כן, בזה בלבד.
אשתו אנליסטית לשעבר והוא בטח למד משהו.
אבל מה אני... כן..
לא יודע מה אני רוצה מעצמי והאם לבטל את הקורס אם אפשר.

קודם כל תשנה תחשיבה שלך, נשמע שהמיינדסט לא חזק וזה בסדר גמור.
לא שואלים אם כדאי, תשאל את עצמך האם אתה רוצה ולמה.
שוק ההון זה עולם רחב וזה מקום מעולה להתפתח ולא רק מבחינה כספית, זה יכול להעצים לך את הערכים.
להעריך את הכסף שאתה עובד בשבילו, וכמובן לדעת איך לחשב אותו איך כמה ולמה.

דעתי היא שתתחיל מלקרוא ספרים שמתייחסים על שוק ההון, תקח את הזמן בלמידה, תחפור באינטרנט, תמצא לך קורס אמין וטוב שלא יעשוק לך סתם את הכסף, תתמיד תתמיד תתמיד ותראה תוצאות על עצמך והכסף שלך.

נכון, אבל אדם שמתמקצע בשוק ההון לא מתכנת את האלגוריתמים האלה ולא יכול לעשות את זה גם אם הוא רוצה, ולכן הוא בנחיתות עצומה מול הגופים שכן מחזיקים בידע ובטכנולוגיה הזאת ולכן למשקיעים הפרטיים אין ממש סיכוי מול גופי המסחר הגדולים שמחזיקים מערכי אלגו טריידינג עצומים שעליהם אחראים מתכנתים לצד אנליסטים מהשורה הראשונה שיקנו את הידע הרלוונטי בשוק ההון.
פעם השחקנים הגדולים במשחק הזה היו מסתמכים על הון אנושי, היום התחום הזה הפך כל כולו לתחרות מי מחזיק באלגוריתם הטוב ביותר, ובמקרה הטוב מי שמחזיק בו משאיר את הפירורים לשאר. כמו שאמרתי, המכונה כבר מזמן התעלתה על האדם בענף הזה.
אם אני מסתכל על כל זה מנקודת מבט של בנאדם פרטי וחסר כלים וניסיון שמנסה להתמודד נגד השחקני האלה זה כמו להיכנס לזירה עם מוחמד עלי רק כי יש לך כפפות אגרוף.
עכשיו הבנתי את הכוונה שלך. בהתחלה חשבתי שאתה מדבר נטו "האדם מול המכונה" אז אמרתי שבינתיים האדם הוא זה שמתכנת את המכונה. אבל לפי מה שאני מבין אתה מתכוון למשקיע הבודד מול הגופים המוסדיים, ופה אני מסכים איתך. זה למה לפי דעתי אם מישהו רוצה להפוך את התחום הזה למקצוע והכנסתו העיקרית אז שיכנס לעבודה בתור אנליסט/מתכנת בגופים המוסדיים ולא ינסה להתפרנס ממסחר עצמאי.
וזה לא פשוט בכלל להתקבל לגופים המוסדיים.

שים 90% מהכסף שלך על סנופי או מדד אחר שאתה מאמין בן ושכח מהכסף עד היום שבוא תצטרף אותו בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית