הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שוק ההון, כדאי?

שוק הקריפטו מתרגש? אני מתרגש! לפני שבועיים בערך השקעתי בערך 5000 שקלים בביט קוין, מפה לשם הם כבר שווים מעל ה 6000, אבל כמובן שאני בונה על הביטקוין לטווח ארוך ולכן לא אתפתה להוציא
מזכיר את האנשים שהחזיקו ביטקויין לפני שנה כשהוא היה 13+ שכמעט אפילו 19K עד היום הם אוכלים את הכובע
ביטקויין זה שווה ערך להימורים צא כל עוד הרווחת

מה זה להשקיע בביטקוין?
זה לא דבר שמייצר תועלת. נטו הימורים. זו לא השקעה, זה הימור.

מה ההבדל בין השקעה להימור? איך זה לא מייצר תועלת אם הוא אומר בבירור שהוא מורווח?
זה הרבה יותר חכם להשקיע בביטקוין מאשר בדולר או יורו.

מה ההבדל בין השקעה להימור? איך זה לא מייצר תועלת אם הוא אומר בבירור שהוא מורווח?
זה הרבה יותר חכם להשקיע בביטקוין מאשר בדולר או יורו.

ההשוואה למטבעות מקובלים לא מתאימה. גם בגלל אופן המסחר במטבעות (מעט מידע, תנודתיות גבוהה ותוחלת רווח אפס מעודדים עסקאות לטווחים מאוד קצרים) וגם כי הגישה בהשקעה בביטקוין היא שונה, אנשים משקיעים בביטקוין או כי הם חושבים שבעתיד הוא יתפוס, ואז עליית ערך מעידה דווקא על מגמה שלילית כי מטבע טוב צריך להיות יציב, או כי הם חושבים שבעתיד הוא יהיה שווה ממש הרבה יותר, כשהדגש פה הוא בכך שהעתיד הוא שנים - אף אחד לא קונה רופי או יורו במחשבה שעוד שנה זה יהיה שווה פי 10. ואם רגע חושבים על זה, אז הסיבה השניה חבויה גם בראשונה כי אין ממש הגיון בלקנות מטבע עם בעיית סחירות מתוך מחשבה שבעתיד הוא יהיה יותר סחיר באותו הערך - אפשר פשוט לקנות אותו כשהוא יותר סחיר.

באופן אירוני, ההשקעה בביטקוין היא בין הגורמים שפועלים כנגד הפיכתו למטבע סחיר פופולרי.

אבל בכל אופן, ההשוואה מול ביטקוין, כיום, צריכה להיות מניות או אולי זהב/סחורות.

נערך לאחרונה:
מה זה להשקיע בביטקוין?
זה לא דבר שמייצר תועלת. נטו הימורים. זו לא השקעה, זה הימור.
השקעה בסיכון גבוה, אין ספק. מה ההבדל בין הימור להשקעה? סמנטיקה ותו לא. להשקיע בביטקוין זה לא שונה מלהשקיע סכום כסף מסוים במנייה אחת. הסיכון הגבוה נוצר בעיקר בגלל שאין פיזור של הכסף והוא תלוי רק במניה אחת. אבל בוא נגיד שרציתי לעשות איזה ניסוי ולראות אם יצא משהו עוד 5 שנים, בטח שלא השקעתי את כל החסכונות שלי בדבר כל כך מסוכן
אין קשר ולא מעניין גם
צודק.. זה שמשהו דבילי עבד למישהו אחד לא אומר שזה חכם :/ כמו שמישהו יכול להשקיע חכם ועדיין להפסיד. אין פה מאה אחוז. אם תשקיע במניה אחת את כל החסכונות שלך נגיד, אולי תמא מאוד עשיר, אולי גם תצא מרושש

אין קשר ולא מעניין גם
ברור שלא מעניין אותך כי אחרת לא היית כותב שטויות כמו שאתה כותב
השקעה בסיכון גבוה, אין ספק. מה ההבדל בין הימור להשקעה? סמנטיקה ותו לא. להשקיע בביטקוין זה לא שונה מלהשקיע סכום כסף מסוים במנייה אחת.
השקעה זה לא הימור להשקיע בביטקויין שווה ערך ללכת לקזינו
צודק.. זה שמשהו דבילי עבד למישהו אחד לא אומר שזה חכם :/ כמו שמישהו יכול להשקיע חכם ועדיין להפסיד. אין פה מאה אחוז. אם תשקיע במניה אחת את כל החסכונות שלך נגיד, אולי תמא מאוד עשיר, אולי גם תצא מרושש
אתה מדבר שטויות בלי בכלל להבין על מה אתה מדבר

הנה שרשור שהיה פה ב2013 - Bitcoin
תקראו את התגובות, אמרו אז בדיוק מה שאומרים כאן עכשיו אחד לאחד
רק שאז המטבע היה שווה בסביבות ה2000 ש״ח. היום 13,139.96
אני בטוח שאמצא עוד שרשורים דומים יותר חדשים אם אחפש

הנה שרשור שהיה פה ב2013 - Bitcoin
תקראו את התגובות, אמרו אז בדיוק מה שאומרים כאן עכשיו אחד לאחד
רק שאז המטבע היה שווה בסביבות ה2000 ש״ח. היום 13,139.96
אני בטוח שאמצא עוד שרשורים דומים יותר חדשים אם אחפש
מצחיק שאתה לא שולח שרשורים מ2018 כשהמטבע היה20 אלף דולר ואנשים שנכנסו אז הפסידו 50% מהכסף שלהם או קרוב לזה
אבל לפחות אתה לא שולח שרשורים מ2010 כשהמטבע היה דולר

מצחיק שאתה לא שולח שרשורים מ2018 כשהמטבע היה20 אלף דולר ואנשים שנכנסו אז הפסידו 50% מהכסף שלהם או קרוב לזה
אבל לפחות אתה לא שולח שרשורים מ2010 כשהמטבע היה דולר

את המטבע כל אחד יכול לקנות, החוכמה היא לדעת מתי לצאת או להיכנס
תרחיב את מה שאתה מנסה לומר...

את המטבע כל אחד יכול לקנות, החוכמה היא לדעת מתי לצאת או להיכנס
תרחיב את מה שאתה מנסה לומר...
אבל אי אפשר לדעת מתי להכנס ולצאת כי זה לא מבוסס על כלום שום מהייפ של אנשים אחרים ולכן זה לא יותר מהימור
מצחיק שגם בשרשור ששלחת כל אותם אנשים שהשקיעו בסוף הפסידו מוזמן לקרוא את סוף השרשור

אבל אי אפשר לדעת מתי להכנס ולצאת כי זה לא מבוסס על כלום שום מהייפ של אנשים אחרים ולכן זה לא יותר מהימור
מצחיק שגם בשרשור ששלחת כל אותם אנשים שהשקיעו בסוף הפסידו מוזמן לקרוא את סוף השרשור

כן, איזה מישהו כתב שם בעמוד לפני אחרון ״ההייפ עבר״
והנה היום אנחנו ב2020 וההייפ לא עבר... מצד שני, יש גם קורונה, גם את זה לא הרבה אנשים צפו
למען הסר הספק, אני לא דוחף אף אחד ״לקפוץ על המציאה״. העלתי נקודה, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. אז מה מישמיש מציע?

כן, איזה מישהו כתב שם בעמוד לפני אחרון ״ההייפ עבר״
והנה היום אנחנו ב2020 וההייפ לא עבר...
למען הסר הספק, אני לא דוחף אף אחד ״לקפוץ על המציאה״. העלתי נקודה, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. אז מה מישמיש מציע?
אנשים שמה קנו ביטקויין כשהוא היה הרבה מעל מה שהוא היום ולא מכרו אפילו שהוא גיע ל20 היה הייפ הוא עבר פשוט לא נעלם

ברור שלא מעניין אותך כי אחרת לא היית כותב שטויות כמו שאתה כותב

השקעה זה לא הימור להשקיע בביטקויין שווה ערך ללכת לקזינו

אתה מדבר שטויות בלי בכלל להבין על מה אתה מדבר

ההבדל שלא מעניין אותי כמה יש לך בבנק.

אהלן, בתור סטודנט שנה ג בכלכלה ומנהל עסקים ועם מעט ידע בשוק ההון ממליץ לך מאוד להצטרף לקבוצת הפייסבוק שנקראת Money Talks ,קהילה ענקית של ישראלים שמתעניינים בבורסה ובשוק ההון, יש אפילו מספר לא מבוטל של קבוצות וואצאפ מלאות עד אפס מקום .
ממליץ לך לא לרכוש אף קורס שמבטיח לך הצלחה או כסף מהיר כי פשוט אין דבר כזה וב99.9 אחוז מהמקרים מדובר בשרלטנים.
שוק ההון זה תחום רחב מאוד שצריך ללמוד אותו היטב ואני אישית ממליץ לך להשקיע במסחר דמו כלומר לא בכסף אמיתי תוך כדי הלמידה.

השקעה בסיכון גבוה, אין ספק. מה ההבדל בין הימור להשקעה? סמנטיקה ותו לא. להשקיע בביטקוין זה לא שונה מלהשקיע סכום כסף מסוים במנייה אחת. הסיכון הגבוה נוצר בעיקר בגלל שאין פיזור של הכסף והוא תלוי רק במניה אחת. אבל בוא נגיד שרציתי לעשות איזה ניסוי ולראות אם יצא משהו עוד 5 שנים, בטח שלא השקעתי את כל החסכונות שלי בדבר כל כך מסוכן

השקעה אמורה להיות מבוססת על נתונים, הימור מבוסס על מזל.

כאשר אתה משקיע בדולר אתה מעריך כי המדיניות הכלכלית של ארה״ב תהיה כזאת שתגרום לדולר לעלות . החלק של הסיכון הוא אירוע כמו הקורונה.

לא ברור מה עומד מאחורי הביטקוין ולכן אתה מהמר אם הוא יעלה או ירד

ראוי לציין כי גם השקעה ״מושכלת״ לרוב מבוססת על רמת אי וודאות גבוהה כך שגם זה סוג של הימור

שלום לכל חברי הפורום, לאחרונה התחלתי להתעניין בשוק ההון וחושב על להיכנס לתחום, אומר מעכשיו שאני עם 0 ידע ולכן רוצה להתחיל ללמוד, יש לי כמה שאלות בנושא.
1. האם כדאי לקחת קורס כלשהו?
2. אם כן אז של מי?
3. האם אין בכלל צורך בקורס ואפשר ללמוד הכל לבד?
4. אם כן מאיפה מתחילים?
5. האם בכלל כדאי להיכנס לתחום הזה?

תודה לכל העונים ומקווה שיהיה כאן דיון פורה ותשובות ענייניות, זה ממש דחוף לי כל הנושא הזה ואם יש כאן בעלי ניסיון אשמח לשמוע כי אחרי הכל "אין חכם כבעל ניסיון"
בכל אופן קראתי באופן מקיף על הנוסה הנ"ל והדעות נורא חלוקות לכאן ולכאן, לכן אשמח לשמוע את דעתכם, תודה.
שוק ההון:

1. האם כדאי לקחת קורס שקול ל"האם שווה ללמוד בפקולטה למדעי החברה"- איזה מסלול, איזה תחום, באיזה אוניברסיטה, זו שאלה כללית מדי.
אם יש משהו שמעניין אותך באופן ספציפי לך על זה (קורס כללי למתחילים, סחר במט"ח, אופציות וחוזי אקדמה/עתידיים, מסחר יומי וספקולטיבי, קורס השקעות...)
2-4. אם מדובר בקורס שמצריך תעודות (רישוי ביטוחי/פיננסי) בתור כלל אצבע פשוט תחפש מוסד לימודים גדול ולא איזה מכללה עם פרסום בומבסטי באנטרנט ששוכרת כיתה בבניין ברמת גן. את הבחינות שדורשות הרשויות (למשל בחינות שדורשת רשות ני"ע) אתה תצטרך לעבור בעצמך לא משנה היכן תלמד. אם מדובר בקורס לצורך השקעות עצמיות- הייתי ממליץ לעיין קצת בספרות אקטואלית ופשוט לעשות דברים בעצמך (לראות איך מדדים מתנהגים לאורך זמן, לעקוב אחרי מניות, לנסות לבנות תיק השקעות וירטואלי ולעקוב אחריו וכו'), בסופו של יום את ההשקעות תצטרך לעשות דרך גוף כלשהו שאתה מאמין בו שלמד את המקצוע (בית השקעות/בנק/יועץ השקעות וכו').
5. האם כדאי: כדאי בתור מה? קריירה בתור ברוקר/סוחר יומי/יועץ השקעות? בתור משקיע אתה כבר בתחום הזה כיוון שכבר הוכח שלא משנה מה חומרת האסון הכלכלי (השפל של 1929, משברי מלחמות העולם, משבר הנפט ב73, משבר האשראי ושוק הדיור של 2008 וכו'), המגמה הכללית ארוכת הטווח בכל הבורסות בעולם היא של צמיחה ומולה מוצמדים כספי הפנסיה של כולנו.

ביטקוין:
זוכה פרס נובל סטיגליץ על מטבעות קריפטוגרפיים: Nobel-winning economist: Authorities will bring down 'hammer' on bitcoin

זוכה פרס נובל רוברט שילר על מטבעות קריפטוגרפיים: Bitcoin Price Bubble Could Last 100 Years, Says Yale Economist

לא חסרים אנשים "מבינים" שחוקרים תופעות שוק, בנקאות ומסחר שטוענים שביטקוין זו בועה, למעלה ציינתי 2 זוכי נובל.
זו בועה כיוון שאין בסיס של שווי לעלות שמדביקים למטבע- הוא עשוי לקרוס לחלוטין יום אחד כשיקרה אירוע משמעותי מספיק (הוצאה מחוץ לחוק מצד ממשלה גדולה לדוגמה).
אין שום סיבה שממשלה בסדר גודל מערבי תקבל מטבע וירטואלי בתמורה לאג"ח ממשלתיות למשל, שלא היא או מדינה מקבילה בהסכם סחר איתה הנפיקה בעצמה.
אישית הייתי מתייחס לביטקוין כמצרך ספקולטיבי ולא מוסדר שהערך האמיתי שלו יכול לקרוס ל-0, גם אם הוא נמכר ב6,000 דולר או 19,000 דולר והשאלה היא רק אם זה יקרה בטווח הקצר או לא.

הבהרה: כמו כל מצרך, יכול להיות משהו חסר ערך שיהיה שווה הרבה כסף (כל עוד מישהו מוכן לשלם עליו).
לא חסרים דברים שאפשר לאסוף לצורך "השקעה ארוכת טווח" (למשל קלף בייסבול שעולה היום חצי דולר ועוד 30 שנה יכול להיות שווה פי 5000).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית