עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא אחראי מצדך לרשום כזה דבר.בכל אופן בקשר לשוק ההון, הייתי ממליץ ללכת על תעודת סל של אחת החברות הגדולות שעוקבת אחרי ת"א 125 או 35 (השנה קיבלו 9.5% תשואה בערך והתחזיות לשנתיים הבאות אופטימיות), רק קח בחשבון שאתה צריך להשקיע לטווח של שלוש שנים בערך כדי לראות תשואה וודאית ולא להיות חשוף לסיכון משמעותי.
כל המדינה בערך מושקעת בתעודות סל ואג"ח קונצרניים ואם זה מתאים להנחיות של בנק ישראל זה יתאים לאדם הפרטי (מעל 50% מכספי הפנסיה מושקעים בקומץ חברות).לא אחראי מצדך לרשום כזה דבר
יש תנאים מעולים. הבעיה ששוחטים במס. אם אתה רוצה נניח 10.000 נקי, צריך לקבל סביבות ה 14.000 (ואולי יותר) ברוטו וזה אומר להיות כמעט בלי חיים וללא זמן לעצמך. מצד שני, במצב שלו דווקא כן הייתי שוקל להרביץ המון שעות כדאי לסגור לפחות חצי מהחוב.או שפשוט תעשה כמה שיותר שעות נוספות בעבודה.
קצת מצחיק אותי שאתה אומר שאתה עובד בנתב"ג ומקבל את המשכורת שאתה מקבל כי ממה שאני התרשמתי יש תנאים טובים שם לרוב.
אז מה, כל המדינה מפחדת מלאכול בשר אדום וביצים בגלל כולסטרול ומשרד הבריאות ממליץ להימנע מלאכול כולסטרול. או כמו שאמא שלי אמרה כשהייתי קטן, "אז מה אם כולם יקפצו מהגג?". זה לא בהכרח הדרך הנכונה.ל המדינה בערך מושקעת בתעודות סל ואג"ח קונצרניים ואם זה מתאים להנחיות של בנק ישראל זה יתאים לאדם הפרטי (מעל 50% מכספי הפנסיה מושקעים בקומץ חברות).
אתה מבין שברגע שאתה מושקע בתעודות ישראליות (קומץ חברות כמו שאמרת) אין לך מספיק פיזור סיכונים. השוק הישראלי מייצג בסה"כ 0.08% משווי השוק ככה שאני לא הייתי שם את כל הביצים בסל אחד.ויש שנים רעות- זה העולם, אם נפלת על שנה כמו 2008 די בטוח שתגיע גם ההתאוששות של 2009-2010, זו הסיבה שצריך להשקיע לטווח ארוך ולא כספקולנט.
אם יש משבר כלכלי כל המשק יחווה אותה, זה לא משנה (הסיבה שקוראים למחזורי עסקים בשמם היא שלאחר שפל כלכלי באה הגאות.)
אני מסכים שלמי שלא מבין לפחות מעט בשוק ההון אין מה לחפש בו, אבל תעודת סל לטווח ארוך היא אחלה דבר וכל מי שהשקיע בה הרוויח (עקבתי באקסל בבורסה מ2018 אחורה עד שנת 1999, לא בדקתי מה היה לפני כן)
כשישתנה המבנה הכלכלי בעולם אשמח לשמוע על אופציה אחרת, אבל ב100 שנה האחרונות בכל מדינה כל הנגידים בבנקים, חברות ביטוח ופיננסיים משקיעים באופן דומה במדינה שלהם כדי ליצור אפקט הדדי (אם כל המדינה פושטת רגל כמו יוון זה לא כל כך משנה איפה הכסף שלך).אז מה, כל המדינה מפחדת מלאכול בשר אדום וביצים בגלל כולסטרול ומשרד הבריאות ממליץ להימנע מלאכול כולסטרול. או כמו שאמא שלי אמרה כשהייתי קטן, "אז מה אם כולם יקפצו מהגג?". זה לא בהכרח הדרך הנכונה.
פיזור הסיכונים לא נמדד רק בכמות החברות אלא בעיקר מהסקטורים בהן הן פעילות(נדל"ן, בנקים, ביטוח, מזון, מסחר וקמעונאות וכו')- כיוון שלא סביר שכל הסקטורים האלה יקרסו בו זמנית הסיכון לטווח בינוני של 5-6 שנים לא באמת דרמטי גם אם יש לך מדד כמו ת"א 35.אתה מבין שברגע שאתה מושקע בתעודות ישראליות (קומץ חברות כמו שאמרת) אין לך מספיק פיזור סיכונים. השוק הישראלי מייצג בסה"כ 0.08% משווי השוק ככה שאני לא הייתי שם את כל הביצים בסל אחד.
נכון, כולם צופים לישראל עתיד מזהיר *בטווח הארוך* אבל לרשום "אני משקיע כבר שנתיים בX ועשיתי Y% תשואה", זה לא דוגמה לכלום