הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה להתחיל לעשות סקוואט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כרגע בתכנית ab ובימים של רגליים אני פשוט עושה לכם פרס במכונה לג קרלס במכונה ותרגיל כזה שמרימים את התאומים גם כן במכונה. כולם 8*3
אני מעוניין להתחיל סקוואט שעד עכשיו לא עשיתי כי אני פשוט לא מצליח לעשות אותו בטכניקה טובה, לרדת עד הסוף לשבור מקביל ולא להרים עקבים אפילו בלי משקל, אני פשוט נופל אחורה..
1.עכשיו התחלתי לקרוא וראיתי שיש hb וlb אז דבר ראשון מה אתם ממליצים לי?
2.אם אני מתחיל סקוואט לעשות רק אותו ולהוריד את שאר תרגילי הרגליים? זה לא קצת מידי תרגיל אחד לרגליים באימון?
3.לעשות אותו 8*3? כי אני מעוניין בהיפרטרפיה לא כח ולכן חושב שפחות יתאים 5 חזרות שאני רואה פה הרבה
ממליצים

עריכה:
הבנתי עכשיו מה הבעיה שלי אין לי פשוט ANCLE MOBILLITY בכלל למשל בסרטון הזה בדקה 6:30 הוא אומר לעשות את זה מ5 אינץ' ואני מצליח להגיע עם הברך לקיר בלי להרים את העקב רק ממרחק של 2 סנטימטר! יש מצב שפשוט אין לי אפשרות פיזית לעשות סקוואט כמו שצריך? כי אני רואה שהבעיה אצלי היא ממש משמעותית ולא שאני מצליח איזה 8 סנטימטר... אני אשכרה פיזית לא מצליח להביא את הברכיים שלי יותר מ2 סנטימטר מעבר לקצות האצבעות שלי

נערך לאחרונה:
יש לך 3 זויות בסקואט - קרסול, ירך ומותן. בהתאם לפרופורציות של כל אדם, הן ישתנו אצל כל אחד. יש כאלו שהברכיים יגיעו ממש רחוק קדימה ויש כאלו שלא יעברו את האצבעות ושניהם ישברו מקביל.

תעלה סרטון שנראה מה הבעיה. היי באר בדר״כ יותר אינטואיטיבי אבל עם לואו באר אפשר להרים יותר משקל.

• פותח/ת השרשור
יש לך 3 זויות בסקואט - קרסול, ירך ומותן. בהתאם לפרופורציות של כל אדם, הן ישתנו אצל כל אחד. יש כאלו שהברכיים יגיעו ממש רחוק קדימה ויש כאלו שלא יעברו את האצבעות ושניהם ישברו מקביל.

תעלה סרטון שנראה מה הבעיה. היי באר בדר״כ יותר אינטואיטיבי אבל עם לואו באר אפשר להרים יותר משקל.
אני אעלה סרטון, מה שכן אצלי הבעיה היא ממש גדולה אני לא מצליח להגיע למקביל אפילו בלי להרים את העקבים מהרצפה או פשוט לכופף את הגב ממש... אם אני מנסה אני פשוט נופל אחורה
עכשיו בנוגע לגב אם אני משאיר אותו ישר פשוט כפוף אבל לא עושה אותו קמור זה סבבה או שגם זה לא טכניקה טובה?
וגם חובה בשביל היפרטרפיה לעשות סקוואט (וגם דדליפטים על הדרך) או שאם אני רואה שאני לא מצליח והטכניקה שלי ממש לא טובה או שאני פשוט פיזית לא מסוגל פשוט לעזוב את זה?

הבנתי עכשיו מה הבעיה שלי אין לי פשוט ANCLE MOBILLITY
לא בהכרח, יכול להיות שהבעיה שלך היא בהבנה של איך התנועה אמורה להתבצע ולא בשום מוביליטי.
וגם חובה בשביל היפרטרפיה לעשות סקוואט (וגם דדליפטים על הדרך) או שאם אני רואה שאני לא מצליח והטכניקה שלי ממש לא טובה או שאני פשוט פיזית לא מסוגל פשוט לעזוב את זה?
אין חובה לעשות שום תרגיל אבל אם הטכניקה לא טובה לדעתי הפתרון זה ללמוד לבצע בטכניקה בובה ולא לוותר על התרגיל, סיכוי מאוד נמוך שאתה פיזית לא מסוגל לבצע את התרגיל.

• פותח/ת השרשור
לא בהכרח, יכול להיות שהבעיה שלך היא בהבנה של איך התנועה אמורה להתבצע ולא בשום מוביליטי.

אין חובה לעשות שום תרגיל אבל אם הטכניקה לא טובה לדעתי הפתרון זה ללמוד לבצע בטכניקה בובה ולא לוותר על התרגיל, סיכוי מאוד נמוך שאתה פיזית לא מסוגל לבצע את התרגיל.
עכשיו חזרתי מהמכון והמאמנת שם ראתה איך אני עושה ובאמת אמרה לי שכנראה הגיד אכילס שלי קצר ובנוסף יש לי גם חוסר גמישות של האגן היא עבדה איתי איזה חצי שעה ונתנה לי כמה תרגילים לעשות בבית אבל ממה שאני רואה שאיך שהיא עשתה ואיך שאני אני מרחק שנות אור מסקוואט ולא יודע אם אני אי פעם יצליח, אפילו היא אמרה לי שכרגע הסקוואט שלי ממש נוראי

עכשיו חזרתי מהמכון והמאמנת שם ראתה איך אני עושה ובאמת אמרה לי שכנראה הגיד אכילס שלי קצר ובנוסף יש לי גם חוסר גמישות של האגן היא עבדה איתי איזה חצי שעה ונתנה לי כמה תרגילים לעשות בבית אבל ממה שאני רואה שאיך שהיא עשתה ואיך שאני אני מרחק שנות אור מסקוואט ולא יודע אם אני אי פעם יצליח, אפילו היא אמרה לי שכרגע הסקוואט שלי ממש נוראי

אתה תצליח. סבלנות. הרבה מתאמנים מתחילים עושים בוקס סקוואט, גובלט סקוואט, תרגילים אחרים לאט לאט עד שנסגרים על טכניקה סבירה. סבלנות, זה יגיע.

תזכורת - תעלה סרטון.

אוסיף שאם באמת זה המצב והבעיה היא גמישות בעקב, לשים פלטה של 2.5/5 מתחת לכל רגל יכול לפתור לחלוטין את הבעיה.

הכל עיינין של התמדה כמו בכל דבר בחיים ובמיוחד בכושר. .
לא ציפית לקום בבוקר ולדפוק חמישי של סקוואט עם מאה קילו נכון?
לאט לאט אחי, תתחיל מקטן תחשוב בגדול

• פותח/ת השרשור
אוסיף שאם באמת זה המצב והבעיה היא גמישות בעקב, לשים פלטה של 2.5/5 מתחת לכל רגל יכול לפתור לחלוטין את הבעיה.
זהו ראיתי באמת את ההצעה הזאת אבל זה די לרמות ולא יודע אם אני רוצה להסתמך על זה שבתרגיל כזה בסיסי כל החיים אני "ארמה"
אתה תצליח. סבלנות. הרבה מתאמנים מתחילים עושים בוקס סקוואט, גובלט סקוואט, תרגילים אחרים לאט לאט עד שנסגרים על טכניקה סבירה. סבלנות, זה יגיע.

תזכורת - תעלה סרטון.
צילמתי סרטון איך אני מעלה אותו לאתר?

הכל עיינין של התמדה כמו בכל דבר בחיים ובמיוחד בכושר. .
לא ציפית לקום בבוקר ולדפוק חמישי של סקוואט עם מאה קילו נכון?
לאט לאט אחי, תתחיל מקטן תחשוב בגדול
הנה סרטון, יודע שהטכניקה פח ברמות אבל זה מה שאני יכול באמת לא מסוגל לרדת בלי לכופף את הגב או להרים את העקבים

איך שזה נראה לי, זה לא קשור למובילטי וכו,
זה סתם כי כולך נשען קדימה...
תעלה סרטון שאתה פשוט עומד, מתיישב, ושוב עולה. בתנועה חלקה אינטיאוטיבית מהראש שלך...
אבל אני לא מבין ככ, ככה שאחרים יענו יותר טוב.
זה מה שנראה לי.

• פותח/ת השרשור
איך שזה נראה לי, זה לא קשור למובילטי וכו,
זה סתם כי כולך נשען קדימה...
תעלה סרטון שאתה פשוט עומד, מתיישב, ושוב עולה. בתנועה חלקה אינטיאוטיבית מהראש שלך...
אבל אני לא מבין ככ, ככה שאחרים יענו יותר טוב.
זה מה שנראה לי.
כשאני עושה את זה אני אוטומטית מרים את העקבים מהרצפה אלא אם כן יש כסא שתופס אותי

כשאני עושה את זה אני אוטומטית מרים את העקבים מהרצפה אלא אם כן יש כסא שתופס אותי
אני לפני כמה שנים התחלתי ללמוד בצורה מאוד פשוטה, ירדתי סקוואט סוף התנועה ישבתי על הקצה של הכיסא ועליתי
ככה לאט לאט למדתי את התנועה עם הזמן הגדלתי את טווח הירידה כלומר ירדתי יותר עמוק, תנסה לעשות ככה הרבה חזרות
תעבוד לדעתי גם על גמישות, הרבה מתיחות של האמסטרינג.. לאט לאט אחי אל תתייאש

• פותח/ת השרשור
אני לפני כמה שנים התחלתי ללמוד בצורה מאוד פשוטה, ירדתי סקוואט סוף התנועה ישבתי על הקצה של הכיסא ועליתי
ככה לאט לאט למדתי את התנועה עם הזמן הגדלתי את טווח הירידה כלומר ירדתי יותר עמוק, תנסה לעשות ככה הרבה חזרות
תעבוד לדעתי גם על גמישות, הרבה מתיחות של האמסטרינג.. לאט לאט אחי אל תתייאש
מה אתה אומר בנוגע לסרטון? אני ממש רחוק מסקוואט בסיסי אפילו ,לא? אני אנסה באמת לעשות גם את מה שאמרת נראה אם יעזור

זהו ראיתי באמת את ההצעה הזאת אבל זה די לרמות ולא יודע אם אני רוצה להסתמך על זה שבתרגיל כזה בסיסי כל החיים אני "ארמה"

צילמתי סרטון איך אני מעלה אותו לאתר?

הנה סרטון, יודע שהטכניקה פח ברמות אבל זה מה שאני יכול באמת לא מסוגל לרדת בלי לכופף את הגב או להרים את העקבים

זה ממש לא "לרמות" אם מה שמגביל אותך כרגע זו גמישות של העקב, תשתמש בזה בזמן שאתה במקביל עובד על גמישות העקב, ולאט לאט מקטין את הפלטה שאתה נשען עליה עד שאתה מסוגל לעשות על הרצפה כמו שצריך.
אגב, נעל של הרמת משקולות עושה בדיוק את זה וזה ממש לא "לרמות"

אני מאד מקווה בשבילך שאתה מתאמן עם מאמן בח.כושר תפקיד המאמן בין היתר זה לבוא לייעץ ולתקן איך לבצע את התרגילים בצורה הכי יעילה ונכונה.לעומת כל הדוגמנים /מאמנים באינטרנט (אני קוראת להם מאמנים בהתכתבות) שלא רואים מה אתה עושה ואיך אתה מבצע תרגילים.
שמתי לב שכתבת שאתה לא מצליח להעביר את הברכיים מעל האצבעות מה שאסור לעשות בסקוואט.
התאמן בהתחלה בסקוואט כנגד משקל גוף בלבד.אח"כ תעבור לסקוואט בסמ"טמשיין אחרי שתשפר את הטכניקה אז תעבור למשקלים חופשיים יותר.

אני כרגע בתכנית ab ובימים של רגליים אני פשוט עושה לכם פרס במכונה לג קרלס במכונה ותרגיל כזה שמרימים את התאומים גם כן במכונה. כולם 8*3
אני מעוניין להתחיל סקוואט שעד עכשיו לא עשיתי כי אני פשוט לא מצליח לעשות אותו בטכניקה טובה, לרדת עד הסוף לשבור מקביל ולא להרים עקבים אפילו בלי משקל, אני פשוט נופל אחורה..
1.עכשיו התחלתי לקרוא וראיתי שיש hb וlb אז דבר ראשון מה אתם ממליצים לי?
2.אם אני מתחיל סקוואט לעשות רק אותו ולהוריד את שאר תרגילי הרגליים? זה לא קצת מידי תרגיל אחד לרגליים באימון?
3.לעשות אותו 8*3? כי אני מעוניין בהיפרטרפיה לא כח ולכן חושב שפחות יתאים 5 חזרות שאני רואה פה הרבה
ממליצים

עריכה:
הבנתי עכשיו מה הבעיה שלי אין לי פשוט ANCLE MOBILLITY בכלל למשל בסרטון הזה בדקה 6:30 הוא אומר לעשות את זה מ5 אינץ' ואני מצליח להגיע עם הברך לקיר בלי להרים את העקב רק ממרחק של 2 סנטימטר! יש מצב שפשוט אין לי אפשרות פיזית לעשות סקוואט כמו שצריך? כי אני רואה שהבעיה אצלי היא ממש משמעותית ולא שאני מצליח איזה 8 סנטימטר... אני אשכרה פיזית לא מצליח להביא את הברכיים שלי יותר מ2 סנטימטר מעבר לקצות האצבעות שלי

יש המון שיטות ללימוד סקוואט ובגלל המורכבות של התרגיל זה גם תלוי איפה הלקות בטכניקה של המתאמן. יתרונות מכניים עבור לואו בר והיי באר ישתנו מבן אדם לבן אדם לפי אורך רגליים וטורסו.

לואו בר דורש יותר גמישות בזוקפים ובהאמסטרינגס ויותר קל לביצוע לאנשים עם רגליים קצרות. שם דגש יותר גדול על השרשרת האחורית.

היי בר ידרוש ממך קצת יותר גמישות בשוקיים.
קל יותר לביצוע עבור אנשים עם טורסו קצר.
ניתן להגיע לטווחי תנועה מעט יותר גדולים בארבע ראשי.

אם אתה מתחיל סקוואט אין שום סיבה שתוריד תרגילי רגליים לגמרי. הייתי בוחר 2-3 תרגילים.
סקוואט, תרגיל הינג' או האמסטרינגס ותרגיל עזר נוסף שהוא לגמרי לא חובה כמו מכרעים, עליות מדרגה או לג פרס.

אני הייתי ממליץ לתרגל בתור התחלה בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע עם כמות חזרות מעט יותר גדולה למשל 10-15, ולאחר שליטה בטכניקה הבסיסית להוריד את כמות החזרות.

תנסה בתחתית התנועה בסקוואט לקחת את הישבן אחורה ולמעלה זה יכול לעזור מבחינת העניין שעקבים עולים. אם הבעיה היא גמישות ניתן להיעזר בזוג פלטות קטנות מתחת לעקבים כפיתרון זמני בלבד תוך כדי שיפור הגמישות בתאומים.
אני מאד מקווה בשבילך שאתה מתאמן עם מאמן בח.כושר תפקיד המאמן בין היתר זה לבוא לייעץ ולתקן איך לבצע את התרגילים בצורה הכי יעילה ונכונה.לעומת כל הדוגמנים /מאמנים באינטרנט (אני קוראת להם מאמנים בהתכתבות) שלא רואים מה אתה עושה ואיך אתה מבצע תרגילים.
שמתי לב שכתבת שאתה לא מצליח להעביר את הברכיים מעל האצבעות מה שאסור לעשות בסקוואט.
התאמן בהתחלה בסקוואט כנגד משקל גוף בלבד.אח"כ תעבור לסקוואט בסמ"טמשיין אחרי שתשפר את הטכניקה אז תעבור למשקלים חופשיים יותר.
חרטה בפיתה.
ברכיים יכולות לעבור את האצבעות ברגליים.
זה תלוי במבנה אנטומי, גמישות והדבר העיקרי שחשוב הוא מיקום תקין של המוט ביחס למנח גוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית