הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

biphasic sleep למתאמנים

• פותח/ת השרשור Clop
  • פורסם בתאריך

Clop

משתמש פעיל
424
4
נק' מוניטין:
91
424
4
מישהו התנסה ב (או מכיר מחקר על-) שינה בשני חלקים (biphasic sleep) במקביל לשגרת אימונים לאורך זמן?
הכוונה לשינה בשני חלקים: אחד של 6 שעות בלילה, והשני של חצי שעה במשך היום (שנ"צ).
המידע שאני מוצא מתייחס רק לניסויים לתקופות קצרות, ובדרך כלל לא לאתלטים.

תודה וחג שמח!

אין לי שום נתונים מחקריים, אבל אני כבר כמה חודשים באמצע שבוע מנמנם בעבודה חצי שעה עם מוזיקה מרגיעה, אישית אני מרגיש שזה מאוד עוזר ומרגיש יותר טוב אחרי.

מנגד, לא הייתי מגביל את השינת לילה שלי ל6 שעות אם אפשר 7-8 שעות. לא חושב שאפשר להגיע לאותו REM בנמנום כמו בשינה טובה.
מעבר לזה יצא לשמוע על כמה מאמנים מובילים שממליצים על נמנום של 20-30 דקות במהלך היום.

• פותח/ת השרשור
כמובן שלהשני"צ באמצע היום יהיה מעולה. הרעיון כאן הוא להרוויח עוד זמן פעילות, לישון שש וחצי שעות ביממה במקום שמונה.
נראה שאין על זה הרבה מידע, אז אין ברירה אלא לנסות 😴

יש לא מעט מחקרים שמצביעים על קשר בין מחסור בשינה ופציעות, השמנה ועוד הרבה תסמינים רעים. 6 וחצי אומנם זה לא רע יחסית אבל 8 זה אידיאלי.

מישהו התנסה ב (או מכיר מחקר על-) שינה בשני חלקים (biphasic sleep) במקביל לשגרת אימונים לאורך זמן?
הכוונה לשינה בשני חלקים: אחד של 6 שעות בלילה, והשני של חצי שעה במשך היום (שנ"צ).
המידע שאני מוצא מתייחס רק לניסויים לתקופות קצרות, ובדרך כלל לא לאתלטים.

תודה וחג שמח!

אין לי שום נתונים מחקריים, אבל אני כבר כמה חודשים באמצע שבוע מנמנם בעבודה חצי שעה עם מוזיקה מרגיעה, אישית אני מרגיש שזה מאוד עוזר ומרגיש יותר טוב אחרי.

מנגד, לא הייתי מגביל את השינת לילה שלי ל6 שעות אם אפשר 7-8 שעות. לא חושב שאפשר להגיע לאותו REM בנמנום כמו בשינה טובה.
מעבר לזה יצא לשמוע על כמה מאמנים מובילים שממליצים על נמנום של 20-30 דקות במהלך היום.

יש לא מעט מחקרים שמצביעים על קשר בין מחסור בשינה ופציעות, השמנה ועוד הרבה תסמינים רעים. 6 וחצי אומנם זה לא רע יחסית אבל 8 זה אידיאלי.

האמת זה ממש מעניין אני גם אשמח לדעת על מחקרים בנושא או משו בסגנון, אני כרגע עובד במשמרות ויש לי נגיד השבוע משמרות של 5 בבוקר (זה אומר לקום בערך ב 4:20, לרוב ממש משתדל ללכת לישון ב 22:30 למרות שקשה ממש להירדם בשעה הזאת ואתה נרדם רק אחר כך), ואז נגיד מסיים לעבוד ב 1-2 אחהצ, ואז הייתי נותן שנצ של שעה, אבל קם הפוך, בלי כוחות, עייף, מסובב, לא יודע איך אפשר ללכת להתאמן ככה ולרוץ והכל.. ממש קשה לי עם זה, מצד שני אם אני לא עושה שנצ, גם ממש קשה, כי אתה קם ב4:20 עובד עד הצהריים ואז אתה שפוך מעייפות.. מה עדףי לעשות במקרים כאלה?
וסתם שאלה, אתה כל יום נותן לעצך 7-8 שעות? זה לא גזל זמן רציני?

עדיף להשלים שעה במהלך היום אבל זה כמובן לא אידיאלי. קשה לי לתת לך עצות איך להרדם לפני 10 בלילה כי גם אני לא הייתי מצליח ככל הנראה.

אני משתדל מאוד לכוון ל7-8 שעות אבל אני גם לא מושלם ולעיתים יורד מזה. אבל אין ספק שהחשיבות של זה היא מאוד גבוהה.

עדיף להשלים שעה במהלך היום אבל זה כמובן לא אידיאלי. קשה לי לתת לך עצות איך להרדם לפני 10 בלילה כי גם אני לא הייתי מצליח ככל הנראה.

אני משתדל מאוד לכוון ל7-8 שעות אבל אני גם לא מושלם ולעיתים יורד מזה. אבל אין ספק שהחשיבות של זה היא מאוד גבוהה.

כל השבוע עכישו אני קם ב 4:20 סעמקק :S

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית