הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה למתאמנים ותיקים\מתקדמים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
היי
שאלה לחבר'ה המתקדמים, אני מתכוון לכאלה שמרימים 150% משקל גוף לחזרות, כאלה ששוקלים נניח 80 ומרימים בנץ' פרס 120 ק"ג לחמישייה לפחות או שוקלים 90 ועושים סקוואט עם 130-140 לחמישייה וכד'.

השאלה היא פשוטה:
במונחים של קירבה לכשל (אשתמש ב-RPE כמדד):
  1. קחו את ה-100 סטים האחרונים שלכם בבנץ': כמה מהם היו על RPE7?
    כמה מהם היו על פחות?
    כמה מהם היו על RPE10?
    כמה מהם היו על RPE8?
    כמה על RPE9?
    (אני מנסה להבין איזה אחוז מהסטים שלכם הוא בקירבה גבוהה מאוד לכשל ואיזה מהם במרחק משמעותי מכשל).
  2. אותה שאלה כמו (1) - רק על סקוואט.
  3. האם כשאתם עושים פיריודיזציה, נכון להניח שבשבוע 1 רמת ה-RPE תהיה נמוכה, בשבוע 2 היא תהיה בינונית, בשבוע 3 היא תהיה גבוהה, ובשבוע 4 תהיה גבוהה מאוד?
אני שואל כי אני מרגיש שיש מצב שאני מבלה יותר מדיי זמן ב-RPE גבוה מדי (בדיעבד, כשאני בוחן את ה-4 חודשים האחרונים), ואני חושד שאולי זו הסיבה שאני לא מתאושש מספיק טוב מאימון לאימון
(וגם, הייתי 3 חודשים בחיטוב אז קצת ירדתי בביצועים בחודש האחרון של החיטוב מסיבות די מובנות, והנה, שבוע וחצי שאני במאזן נייטרלי וכבר אני מרגיש שאני מתחזק).

נערך לאחרונה:
הנה יום שבת, הגיע הזמן של הבנץ'.
האימון שלי ממש פשוט.
  • 4 סטים בנץ'.
  • 4 סטים של 25 שכיבות סמיכה.
חימום - 3 סטים לחמישייה - 40,60,80.
עבודה: 90kg, ל-4 סטים: 5,5,5,5.
הערכתי שזה יהיה RPE8 שלי.
בפועל הסט הראשון כבר היה RPE9 והאחרון היה RPE10 ולקח לי איזה 5 שניות אולי יותר להשלים השני שליש של העלייה האחרונה 🤢....
בחלק של השכיבות סמיכה כבר ממש נקרעתי ב-2 סטים אחרונים.

אמנם הבנץ׳ זאת הרמה שלא מעניינת אותי בכלל ובאופן כללי כוח הוא בכלל לא המטרה שלי, אבל בבנץ׳ אנחנו פחות או יותר באותו שלב.

באופן אישי מה שקידם לי את הבנץ׳ היא תדירות גבוהה ושמירה של 2 חזרות מכשל תמיד.

אמנם יש פה מאמנים אונליין שלוחצים יותר מכפול משנינו וינקטו בדרכים שונות.

באופן אישי אני האחרון שאמליץ על מאמן, אמנם במקרה שלך עושה רושם שעברת הרבה,שאין לך את האפשרות להתאמן באופן סטנדרטי ובאופן כללי העצות באינטרנט פשוט לא מתאימות לך. אולי כדאי שתקח ליווי 3 חודשים. לפי דעתי זה שווה לך את הכאב ראש.
מסתבר שזה קצת מסובך. מאמנים גדולים ממני שעובדים בRPE (טושירר, ישראטל, דאטה דרייבן סטרנג, הלמס, ברבל מדיסין) אומרים שאחת הבעיות, בעיקר עם מתחילים, שהם מדרגים RPE גבוה יותר ממה שזה באמת וכך עובדים קל מידי.

עושה רושם שזה לא המקרה דידן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית