הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה למתאמנים ותיקים\מתקדמים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
היי
שאלה לחבר'ה המתקדמים, אני מתכוון לכאלה שמרימים 150% משקל גוף לחזרות, כאלה ששוקלים נניח 80 ומרימים בנץ' פרס 120 ק"ג לחמישייה לפחות או שוקלים 90 ועושים סקוואט עם 130-140 לחמישייה וכד'.

השאלה היא פשוטה:
במונחים של קירבה לכשל (אשתמש ב-RPE כמדד):
  1. קחו את ה-100 סטים האחרונים שלכם בבנץ': כמה מהם היו על RPE7?
    כמה מהם היו על פחות?
    כמה מהם היו על RPE10?
    כמה מהם היו על RPE8?
    כמה על RPE9?
    (אני מנסה להבין איזה אחוז מהסטים שלכם הוא בקירבה גבוהה מאוד לכשל ואיזה מהם במרחק משמעותי מכשל).
  2. אותה שאלה כמו (1) - רק על סקוואט.
  3. האם כשאתם עושים פיריודיזציה, נכון להניח שבשבוע 1 רמת ה-RPE תהיה נמוכה, בשבוע 2 היא תהיה בינונית, בשבוע 3 היא תהיה גבוהה, ובשבוע 4 תהיה גבוהה מאוד?
אני שואל כי אני מרגיש שיש מצב שאני מבלה יותר מדיי זמן ב-RPE גבוה מדי (בדיעבד, כשאני בוחן את ה-4 חודשים האחרונים), ואני חושד שאולי זו הסיבה שאני לא מתאושש מספיק טוב מאימון לאימון
(וגם, הייתי 3 חודשים בחיטוב אז קצת ירדתי בביצועים בחודש האחרון של החיטוב מסיבות די מובנות, והנה, שבוע וחצי שאני במאזן נייטרלי וכבר אני מרגיש שאני מתחזק).

נערך לאחרונה:
אתה רוצה את רוב העבודה שלך בין 6 ל8, אבל מידי פעם גם יציאה מהתחומים האלה זה בסדר. להכשל בתדירות גבוהה זה פחות כדאי.

השאלה אם אתה בכלל מצליח להבין איזה RPE אתה, ואולי הציפיות של התוכנית שלך גבוהות ממה שתכלס הגוף שלך מסוגל לבצע.

השאלה אם אתה בכלל מצליח להבין איזה RPE אתה

מה כזה מסובך?
אתה עושה סט, מתי שזה rpe x אתה אומר לעצמך ״נשאר לי כוח ל10 פחות x חזרות עד כשל״ ואז הולך עד כשל ומאמת את זה.

למה כזה קשה?
היי
שאלה לחבר'ה המתקדמים, אני מתכוון לכאלה שמרימים 150% משקל גוף לחזרות, כאלה ששוקלים נניח 80 ומרימים בנץ' פרס 120 ק"ג לחמישייה לפחות או שוקלים 90 ועושים סקוואט עם 130-140 לחמישייה וכד'.

השאלה היא פשוטה:
במונחים של קירבה לכשל (אשתמש ב-RPE כמדד):
  1. קחו את ה-100 סטים האחרונים שלכם בבנץ': כמה מהם היו על RPE7?
    כמה מהם היו על פחות?
    כמה מהם היו על RPE10?
    כמה מהם היו על RPE8?
    כמה על RPE9?
    (אני מנסה להבין איזה אחוז מהסטים שלכם הוא בקירבה גבוהה מאוד לכשל ואיזה מהם במרחק משמעותי מכשל).
  2. אותה שאלה כמו (1) - רק על סקוואט.
  3. האם כשאתם עושים פיריודיזציה, נכון להניח שבשבוע 1 רמת ה-RPE תהיה נמוכה, בשבוע 2 היא תהיה בינונית, בשבוע 3 היא תהיה גבוהה, ובשבוע 4 תהיה גבוהה מאוד?
אני שואל כי אני מרגיש שיש מצב שאני מבלה יותר מדיי זמן ב-RPE גבוה מדי (בדיעבד, כשאני בוחן את ה-4 חודשים האחרונים), ואני חושד שאולי זו הסיבה שאני לא מתאושש מספיק טוב מאימון לאימון
(וגם, הייתי 3 חודשים בחיטוב אז קצת ירדתי בביצועים בחודש האחרון של החיטוב מסיבות די מובנות, והנה, שבוע וחצי שאני במאזן נייטרלי וכבר אני מרגיש שאני מתחזק).

מצד אחד אתה מפנה את השאלה למתאמנים ברמה שאני עדיין לא נמצא בה, מצד שני המאמן שלי כן ברמה הזאת.
כלומר, האם אתה מפנה את השאלה למתאמנים מתקדמים מצד המהימנות של התשובה שלהם מתוקף היותם מתקדמים, או משום שאתה מתאמן מתקדם ורוצה טיפים ממישהו שחווה איתך את אותם הקשיים.

בכל אופן, אני כל אימון סביב rpe 8 ומעלה, rpe 8.5 זה האזור שבו אישית אני נמצא הכי הרבה, כמובן שמגיע גם לכשל מדי פעם. (ולאחרונה ממש לעיתים תכופות.) על כל פנים, אם מסביב לאימון קשה לך להביא לאופטימיזציה של המשתנים שעוזרים להתאוששות, אז אל תקח דוגמא פה מחברה מתקדמים שכן דואגים להתאוששות שלהם יותר ממך.

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה את רוב העבודה שלך בין 6 ל8, אבל מידי פעם גם יציאה מהתחומים האלה זה בסדר. להכשל בתדירות גבוהה זה פחות כדאי.

השאלה אם אתה בכלל מצליח להבין איזה RPE אתה, ואולי הציפיות של התוכנית שלך גבוהות ממה שתכלס הגוף שלך מסוגל לבצע.

ענית לי על מה שהייתי צריך.
וחיזקת את הנחת העבודה שלי.

כבר התקרבתי ל-150% בצורה כזו או אחרת..
  • הייתי על 112.5 בנץ' ל-3 חזרות כששקלתי 74KG.
  • הייתי על 9 חזרות נקיות של מתח עם 32KG.
  • בסקוואט הייתי על 110KG ל-5 חזרות אבל הברכיים דפוקות לי ממש אז נורא חששתי לעשות יותר מזה והטכניקה שלי הייתה פח אשפה.
אבל כשהייתי שם היה לי קשה להתקדם כי רוב האימונים שלי היו על rpe9-10 ואני מניח שלהתקדם - קשה מאוד ככה.

מצד אחד אתה מפנה את השאלה למתאמנים ברמה שאני עדיין לא נמצא בה, מצד שני המאמן שלי כן ברמה הזאת.
כלומר, האם אתה מפנה את השאלה למתאמנים מתקדמים מצד המהימנות של התשובה שלהם מתוקף היותם מתקדמים, או משום שאתה מתאמן מתקדם ורוצה טיפים ממישהו שחווה איתך את אותם הקשיים.

בכל אופן, אני כל אימון סביב rpe 8 ומעלה, rpe 8.5 זה האזור שבו אישית אני נמצא הכי הרבה, כמובן שמגיע גם לכשל מדי פעם. (ולאחרונה ממש לעיתים תכופות.) על כל פנים, אם מסביב לאימון קשה לך להביא לאופטימיזציה של המשתנים שעוזרים להתאוששות, אז אל תקח דוגמא פה מחברה מתקדמים שכן דואגים להתאוששות שלהם יותר ממך.

• ככל שאתה מתאמן מתחיל יותר, אתה תתקדם גם אם אתה מבלה את הסטים שלך מאוד קרוב לכשל.
  • הבעיה היא שכשאתה מתאמן מתחיל, ואתה מתקדם מהר יחסית, חרף הקירבה לכשל, מתפתחת אצלך האמונה שככה אתה צריך להמשיך (כלומר להמשיך בקירבה לכשל) עד לרגע שאתה קולט שאתה נתקע ולא מתקדם (אבל לא מבין למה, במקרים רבים).
אני מתאמן כבר מעל 15 שנים.
המון פציעות בדרך, מחלת נשיקה, מחלות שריר, פציעות ברכיים, ניתוחי בקע, ניתוחי ברכיים, פציעות כתפיים, המון חרא בדרך (בין היתר בגלל חלוקת עומסים לא נכונה!) ועם הזמן התחלתי להבין שהדבר שמנע ממני התקדמות הוא אותו הדבר שחשבתי שיעזור לי להתקדמות.
אני יודע היטב איפה אני מסיים כל סט, וביליתי המון זמן בתוך ה-Grind של סף הכשל. אני יודע מצוין איפה אני מסיים כל סט ולכן בכלל פתחתי את האשכול. אני מתעד את כל האימון שלי ואת כל הסטים כולל ה-RPE באפליקציה ואני רואה במבט לאחור שרוב הסטים שלי הם על RPE9 או יותר. וזה מצריך שינוי, ומה שאמרת לי, @StrongEnough מצדיק בדיוק את מה שאמרתי לעצמי. אני צריך להוריד חזרות בסט, או להוריד משקל, כדי להתאושש יותר טוב, כדי להתקדם.

תודה ענקית.

נערך לאחרונה:
מה כזה מסובך?
אתה עושה סט, מתי שזה rpe x אתה אומר לעצמך ״נשאר לי כוח ל10 פחות x חזרות עד כשל״ ואז הולך עד כשל ומאמת את זה.

למה כזה קשה?

מסתבר שזה קצת מסובך. מאמנים גדולים ממני שעובדים בRPE (טושירר, ישראטל, דאטה דרייבן סטרנג, הלמס, ברבל מדיסין) אומרים שאחת הבעיות, בעיקר עם מתחילים, שהם מדרגים RPE גבוה יותר ממה שזה באמת וכך עובדים קל מידי.

@StrongEnough
אח שאלה מקצועית
בהנחה שאני עושה תוכנית על פי הספר!
ולא סוטה,עושה בדיוק!
מדוע יש לי תקיעה עם משקל אחד מסוים?
זה התקרה שלי כבר למעלה מ10 שבועות
תודה

@StrongEnough
אח שאלה מקצועית
בהנחה שאני עושה תוכנית על פי הספר!
ולא סוטה,עושה בדיוק!
מדוע יש לי תקיעה עם משקל אחד מסוים?
זה התקרה שלי כבר למעלה מ10 שבועות
תודה

חחחח אין לזה באמת תשובה אחת. יש המון סיבות שתוכנית לא תעבוד. אולי התוכנית לא מתאימה לרמה שלך, אולי יש יותר מידי סטרס או פחות מידי סטרס, אולי התזונה והשינה לא משהו...

באופן כללי אני לא אוהב תוכנית ארוכה שבסופה אמורים לגלות אם יש או אין שיא כל עוד אפשר להתקדם באופן שונה, כי לוקח לך הרבה מאוד זמן עד שמגלים אם מה שעושים עובד או לא, כמו שקרה לך, שעבדת הרבה שבועות בציפיה שיקרה משהו ולא קרה.

חחחח אין לזה באמת תשובה אחת. יש המון סיבות שתוכנית לא תעבוד. אולי התוכנית לא מתאימה לרמה שלך, אולי יש יותר מידי סטרס או פחות מידי סטרס, אולי התזונה והשינה לא משהו...

באופן כללי אני לא אוהב תוכנית ארוכה שבסופה אמורים לגלות אם יש או אין שיא כל עוד אפשר להתקדם באופן שונה, כי לוקח לך הרבה מאוד זמן עד שמגלים אם מה שעושים עובד או לא, כמו שקרה לך, שעבדת הרבה שבועות בציפיה שיקרה משהו ולא קרה.
תודה.
ניסתי כמה פעמיים עם שינוי תזונה כנל עם שינה,אפילו עשיתי פאוור נאפ טרם האימון,ועדין
לאחר ההורדה לבית החזה,המוט לא עולה.
מפני שאני לא מקפיץ ולא אוהב להקפיץ.

התוכנית שלי של גרג נאקלס ל3 פעמים בנץ בשבוע
נפח/עצימות/כח
וקודם לכן עשיתי תוכנית ״רוסית״
אני שובר תראש עם זה! זה ממש מייאש אותי

תודה.
ניסתי כמה פעמיים עם שינוי תזונה כנל עם שינה,אפילו עשיתי פאוור נאפ טרם האימון,ועדין
לאחר ההורדה לבית החזה,המוט לא עולה.
מפני שאני לא מקפיץ ולא אוהב להקפיץ.

התוכנית שלי של גרג נאקלס ל3 פעמים בנץ בשבוע
נפח/עצימות/כח
וקודם לכן עשיתי תוכנית ״רוסית״
אני שובר תראש עם זה! זה ממש מייאש אותי

אין לי באמת תשובה למה ומה אתה צריך לעשות. אני חושב שמגיע שלב אצל כל אחד שתוכניות כלליות כבר פחות עובדות וצריך משהו יותר ספציפי למתאמן.

כאלה ששוקלים נניח 80 ומרימים בנץ' פרס 120 ק"ג לחמישייה לפחות או שוקלים 90 ועושים סקוואט עם 130-140 לחמישייה וכד'.

מה? אלו נתונים של ג׳ים-ברו שכל חייו בילה על ספת הבנץ׳.
אין שום קורלציה בין המספרים הנ״ל שכתבת ברמת ההיגיון אלא אם כן מדובר בפציעה / כאב כרוני.

לגביי עבודה קבועה ב rpe גבוה זה בהחלט יכול להוביל לחוסר התאוששות. כל בלוק צריך להיות בנוי בהתאם למטרה שלך באותו בלוק ובאותה תקופת זמן. דבר נוסף הוא האם אתה מעריך נכון את ה rpe שלך. עד שלא לקחתי מאמן + התחלתי לצלם כל סט שלי, לא הבנתי עד כמה אני רחוק מלפגוע ב rpe מדוייק.

מסכים מאוד, רק אוסיף שזה המון תלוי מטרה של מתאמן ובמקרים מסויימים תוכל לבצע בלוקים שלמים לכשל או לחליפין רחוק מזה.

• פותח/ת השרשור
מה? אלו נתונים של ג׳ים-ברו שכל חייו בילה על ספת הבנץ׳.

מאיפה הבאת את הטיעון הזה?!

150% משקל גוף בבנץ' לחזרות זה נתון מרשים, שרוב המתאמנים(סטטיסטית) לא מגיעים אליו, ולא יגיעו אליו ללא תכנית מסודרת, התמדה, והשקעה מתאימה גם בפן התזונתי וכל מה שמסביב.

זה ממש לא ג'ים ברו שבילה כל חייו על ספת הבנץ'.
זה הישג שדורש השקעה אך אפשרי ללא עזרה של שימוש בחומרים.

ולגבי הערכה נכונה של ה-rpe שלי, כפי שכבר כתבתי, אני מתאמן מספיק זמן(מעל עשור וחצי) ועבדתי עם מאמנים רציניים(לא מדריכי חדר כושר שעשו קורס בשלוחה של וינגייט עם הכסף שקיבלו במועדפת ואחרי יומיים התקבלו לעבוד בחדר כושר מקומי) אלא מאמנים שהתחרו בעצמם בפאוורליפטינג והרמת משקולות ורוב החבר'ה הרציניים כאן מכירים אותם גם. אגב המסר מכולם היה זהה, כל פעם בדרך אחרת:
  • אתה צריך להוריד משקל לחזרות האלה"
  • "או שתוריד משקל או שתוריד 1-2 חזרות"
  • "עד החזרה החמישית היה בסדר, האחרונה הייתה מיותרת"
  • "אתה עובד קרוב ל-100% בכל סט, אתה דופק לעצמך את ההתאוששות, קצב עליית המוט איטי ואתה על סף הכשל"
  • "אתה מגיע לכשל לעתים קרובות מדי. אין בכלל צורך שתגיע לשם, עדיף שתתרחק חזרה או שתיים משם ולפעמים גם יותר".
  • "לא נשארה לך אפילו חזרה אחת ברזרבה. איך אתה מצפה להתקדם ככה? אתה על rpe200".
עדכון:
הנה יום שבת, הגיע הזמן של הבנץ'.
האימון שלי ממש פשוט.
  • 4 סטים בנץ'.
  • 4 סטים של 25 שכיבות סמיכה.
חימום - 3 סטים לחמישייה - 40,60,80.
עבודה: 90kg, ל-4 סטים: 5,5,5,5.
הערכתי שזה יהיה RPE8 שלי.
בפועל הסט הראשון כבר היה RPE9 והאחרון היה RPE10 ולקח לי איזה 5 שניות אולי יותר להשלים השני שליש של העלייה האחרונה 🤢....
בחלק של השכיבות סמיכה כבר ממש נקרעתי ב-2 סטים אחרונים.

• אולי אני צריך לוותר על השכיבות סמיכה?
  • אולי להמשיך עם ה-4x5 עם 90 עד שזה יהיה קל ולא להעלות חזרות/משקל ב-2 אימונים הבאים לפחות?

נערך לאחרונה:
מאיפה הבאת את הטיעון הזה?!

דברתי על 90 קילו ו 130-140 סקוואט לעומת בנץ׳ של 120 לחמישייה על אותו משקל גוף. זו בדיוק ההגדרה לג׳ים-ברו. אחד שבא ועושה הכל למעט רגליים.

אתן לך את עצמי כדוגמה. הבנץ שלי לחמישיות הוא באזור 110 קילו, סקוואט 160-165 קילו לחמישייה על 81 מ״ג.
האנשים היחידים שאני מכיר שעושים בנץ של 120 לחמישיןת עם סקוואט מביך הם אנשים שדילגו על אימוני רגליים במשך רוב הזמן או כאלו עם בעיות / כאב כרוני.
עדכון:
הנה יום שבת, הגיע הזמן של הבנץ'.
האימון שלי ממש פשוט.
  • 4 סטים בנץ'.
  • 4 סטים של 25 שכיבות סמיכה.
חימום - 3 סטים לחמישייה - 40,60,80.
עבודה: 90kg, ל-4 סטים: 5,5,5,5.
הערכתי שזה יהיה RPE8 שלי.
בפועל הסט הראשון כבר היה RPE9 והאחרון היה RPE10 ולקח לי איזה 5 שניות אולי יותר להשלים השני שליש של העלייה האחרונה 🤢....
בחלק של השכיבות סמיכה כבר ממש נקרעתי ב-2 סטים אחרונים.

• אולי אני צריך לוותר על השכיבות סמיכה?
  • אולי להמשיך עם ה-4x5 עם 90 עד שזה יהיה קל ולא להעלות חזרות/משקל ב-2 אימונים הבאים לפחות?

להמשיך עם 90 קילו ב rpe 9-10 לא יוביל אותך כנראה לשום מקום.
אביא לך את עצמי שוב כדוגמה. אני מתחיל את הבלוק שלי באזור rpe 7 ומשם לאט לאט בונה את העלייה. כמובן שיש עוד מיליון ואחד פרמטרים בתוכנית שלי והכל משתנה בהתאם לתזונה, התאוששות, מצב נפשי ועוד ועוד.

אם אתה מבקש טיפ על רגל אחת הייתי יוצא לדילואוד קטן, לתת לראש ולגוף קצת להירגע מכל ה rpe הגבוה הזה ואחכ הייתי מתחיל מבנץ׳ ב rpe באזור 6-7 עם תרגילי עזר שמטרתם לעזור בבנץ׳. שוב זה על רגל אחת אני לא באמת מכיר אותך או יודע איך אתה מתאמן וכו׳

המלצה אחרונה שלי- קח מאמן, אפילו אונליין, זה עולה בדרך כלל במחיר סביר ששווה את התמורה באופן חד משמעי.

@Shahar Voltinski
בנץ זה מלאך המוות
לכל אחד יש משקל שהוא נתקע בו
זה מייאש
אני גם כמוך מנסה ״לתקוף״ מכל כיון
10 שבועות אני תקוע על 125 ולא מצליח לעשות חזרה אחת איתו!

*תרגיל עזר מצוין הוא פלאוור בנץ | לחיצה צרה

אם תמצא פתרון,לפני שאני שורף תמשקולות תגיד לי 😃

• פותח/ת השרשור
דברתי על 90 קילו ו 130-140 סקוואט לעומת בנץ׳ של 120 לחמישייה על אותו משקל גוף. זו בדיוק ההגדרה לג׳ים-ברו. אחד שבא ועושה הכל למעט רגליים.

אתן לך את עצמי כדוגמה. הבנץ שלי לחמישיות הוא באזור 110 קילו, סקוואט 160-165 קילו לחמישייה על 81 מ״ג.
האנשים היחידים שאני מכיר שעושים בנץ של 120 לחמישיןת עם סקוואט מביך הם אנשים שדילגו על אימוני רגליים במשך רוב הזמן או כאלו עם בעיות / כאב כרוני

דיברתי על 150% לא משנה כמה אתה שוקל.
אני מסכים לחלוטין שיהיה הגיוני יותר להגיע ל-150% לחמישייה בסקוואט לעומת בבנץ' כי הרגליים גדולות וחזקות יותר מהחזה.
הסקוואט שלך לחמישייה הוא כבר 200% וזה מבחינתי מרשים מאוד.

דיברתי על 150% לא משנה כמה אתה שוקל.
הוא לא אמר שהבעייתיות זה האחוז וכמה אתה שוקל, מה שהוא אמר ואני מסכים עם זה שמי שנמצא ב150% בבנץ לא יהיה גם עם 150% בסקוואט, אלא אם כן הוא במצב בעייתי.
פי 1.5 בבנץ הרבה יותר מרשים מאותו משקל בדדליפט, אתה מבין את זה? בגלל זה זה לא בר השוואה.

• פותח/ת השרשור
הוא לא אמר שהבעייתיות זה האחוז וכמה אתה שוקל, מה שהוא אמר ואני מסכים עם זה שמי שנמצא ב150% בבנץ לא יהיה גם עם 150% בסקוואט, אלא אם כן הוא במצב בעייתי.
פי 1.5 בבנץ הרבה יותר מרשים מאותו משקל בדדליפט, אתה מבין את זה? בגלל זה זה לא בר השוואה.

בהחלט, מסכים עם זה לגמרי.
שוב, התכוונתי למישהו שהוא על 150% או יותר* ב-3 התרגילים הנ"ל.

אם המישהו הזה עושה מעל 110% לחזרה אחת ב-strict overhead Press זה בכלל יהיה מטורף.
בנץ זה מלאך המוות
לכל אחד יש משקל שהוא נתקע בו
זה מייאש
אני גם כמוך מנסה ״לתקוף״ מכל כיון
10 שבועות אני תקוע על 125 ולא מצליח לעשות חזרה אחת איתו!

*תרגיל עזר מצוין הוא פלאוור בנץ | לחיצה צרה

אם תמצא פתרון,לפני שאני שורף תמשקולות תגיד לי

איפה אחי, אני אחרי חיטוב עצבני, ירדתי 8 ק"ג, שוקל 72 ק"ג, ומנסה עוד לחזור להישגים הקודמים שלי לפני שנה וחצי.
אז הייתי על 100 ק"ג ל-4 סטים של 7 חזרות על משקל גוף של 74 ק"ג.

אני לא יכול להגיד שאני כרגע "תקוע" בבנץ' כי רק לאחרונה עברתי לנייטראלי ועשיתי רק 2 אימוני בנץ' מאז ואני כרגע על חמישיות עם 90 ק"ג ומאמין שזה ישתפר כל שבועיים ככה כשהמטרה הקרובה שלי היא להגיע ל-4x8 עם אותם 90 ק"ג. ואז להעלות ל-4x5 עם 95 ק"ג. ושוב להתקדם עד 4x8.

אני לא יכול להגיד שאני כרגע "תקוע" בבנץ' כי רק לאחרונה עברתי לנייטראלי ועשיתי רק 2 אימוני בנץ' מאז ואני כרגע על חמישיות עם 90 ק"ג ומאמין שזה ישתפר כל שבועיים ככה כשהמטרה הקרובה שלי היא להגיע ל-4x8 עם אותם 90 ק"ג. ואז להעלות ל-4x5 עם 95 ק"ג. ושוב להתקדם עד 4x8.

זו אופציה אחת.
לפניי כמה חודשים לקחתי מאמן אונליין שלא מעט חבר׳ה פה ובעוד מקומות המליצו. הוא הרכיב לי מספר בלוקים עד כה. אהיה כנה ואגיד שלא כולם נראו לי הגיוניים, אבל שורה תחתונה כל הליפטים שלי השתפרו. הוא הסביר לי לא מעט דברים שלבד / אינטרנט לא היו מביאים אותי. החל מתרגילי עזר, לניתוח rpe מדוייק, היבט טכני, ניהול עומסים נכון, בחירת תרגילים מתאימה (סומו דדליפט לעומת קונבנציונלי) ועוד מיליון ואחד דברים שתרמו, תורמים וימשיכו לתרום.
אני לא יכול להדגיש עד מאמן יכול לפתור, ובזמן קצר מאוד, את מה שאתה מחפש להשיג

זו אופציה אחת.
לפניי כמה חודשים לקחתי מאמן אונליין שלא מעט חבר׳ה פה ובעוד מקומות המליצו. הוא הרכיב לי מספר בלוקים עד כה. אהיה כנה ואגיד שלא כולם נראו לי הגיוניים, אבל שורה תחתונה כל הליפטים שלי השתפרו. הוא הסביר לי לא מעט דברים שלבד / אינטרנט לא היו מביאים אותי. החל מתרגילי עזר, לניתוח rpe מדוייק, היבט טכני, ניהול עומסים נכון, בחירת תרגילים מתאימה (סומו דדליפט לעומת קונבנציונלי) ועוד מיליון ואחד דברים שתרמו, תורמים וימשיכו לתרום.
אני לא יכול להדגיש עד מאמן יכול לפתור, ובזמן קצר מאוד, את מה שאתה מחפש להשיג
המאמן זה @StrongEnough ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית