הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קלוריות בחזה עוף מטוגן

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
היום ישבתי ושקלתי אחד לאחד את כל הפרטים, לקחתי 100 גרם חזה עוף טרי תיבלנתי (2 גרם תבלינים מקסימום) שמתי במחבת 20 גרם של שמן ואז טיגנתי את החזה עוף, לאחר הטיגון שקלתי כמה נשאר במחבת שמן ויצא 10 גרם משמע 10 גרם שמן נספג בחזה עוף, ואז שקלתי את החזה עוף שנשאר ויצא לי 75 גרם, משמע הוא איבד 45 גרם (כי זה 65+10 גרם שמן, איך הוא איבד כזה הרבה מהמשקל שלו?) עכשיו חישבתי לפי זה שחזה עוף טרי למאה גרם זה 120 קלוריות שזה מה שיש שם+ עוד 10 גרם של שמן שזה 85 קלוריות ובעצם יוצא לי ש100 גרם של חזה עוף שווה ל273 קלוריות... איך זה הגיוני שזה כזה הרבה? לא שרפתי את זה מוגזם שיצאו כל הנוזלים שיש, החזה עוף יוצא רך אז איך זה שמאכל כזה בריא יוצא כל כך הרבה קלוריות ועוד שעד עכשיו חישבתי את זה בתפריט שלי לפי כל האתרים שאמרו שזה 150+- לחזה עוף בגריל..
אני עומד לעשות את זה גם עם חזה עוף בתנור אבל גם שם הולך להיות שמן שיקפיץ את הקלוריות, אי אפשר לטגן בלי שמן וגם בתנור עדיין צריך שמן

אתה ממש לא צריך 20 גרם שמן בשביל מנה אחת של חזה עוף. אני מכין עם 20 גרם שמן קוקוס כ 1.5-2 ק"ג שניצלים מחזה עוף ועוד 1-1.5 ק"ג סלמון. תשמש במברשת אפייה בשביל למרוח את השמן על המחבת. לא צריך להטביע את השניצל, אלא רק כדי שלא ידבק למחבת. אי אפשר לדעת בדיוק על המילימטר כמה זה יוצא בסוף בלי בדיקות מעבדה. אל תיתקע על הקטע הזה. חשוב להחליט אם אתה שוקל ומחשב את האוכל לפני בישול או אחרי בישול ולהכניס את זה בהתאם לתוכנה. תלוי במה שאתה מכין וצורת הבישול, יכולים להיות הפרשים גדולים. יש הבדל למשל בין לאדות תפוח אדמה ובין לצלות אותו בתנור. באידוי זה נשאר אותו משקל, ובצלייה זה מאבד נוזלים.

• פותח/ת השרשור
אתה ממש לא צריך 20 גרם שמן בשביל מנה אחת של חזה עוף. אני מכין עם 20 גרם שמן קוקוס כ 1.5-2 ק"ג שניצלים מחזה עוף ועוד 1-1.5 ק"ג סלמון. תשמש במברשת אפייה בשביל למרוח את השמן על המחבת. לא צריך להטביע את השניצל, אלא רק כדי שלא ידבק למחבת. אי אפשר לדעת בדיוק על המילימטר כמה זה יוצא בסוף בלי בדיקות מעבדה. אל תיתקע על הקטע הזה. חשוב להחליט אם אתה שוקל ומחשב את האוכל לפני בישול או אחרי בישול ולהכניס את זה בהתאם לתוכנה. תלוי במה שאתה מכין וצורת הבישול, יכולים להיות הפרשים גדולים. יש הבדל למשל בין לאדות תפוח אדמה ובין לצלות אותו בתנור. באידוי זה נשאר אותו משקל, ובצלייה זה מאבד נוזלים.
לא יודע ככה אמא שלי עושה ולמדה אותי
למשל בחזה עוף של מאמא עוף שזה תעשייתי וכו' יש 130 קלוריות ו23 גרם חלבון שזה כמו היחס של חזה עוף טרי של 120 קלוריות ל21 חלבון איך זה הגיוני? זה אומר שדבר ראשון החזה עוף שלהם לא מאבד כמעט בכלל מים ודבר שני בגלל שהיחס חלבון וקלוריות זהה זה כאילו הם לא משתמשים בשמן בכלל כדי להכין איתם, איך זה הגיוני?

אתה משתמש בהמון שמן. אפשר להשתמש בתרסיס או אפילו בלי שמן (אני קונה מחבת זולה כל שנה~ בערך).

ככל הנראה כאן מתחבאות לך המון קלוריות.

• פותח/ת השרשור
אתה משתמש בהמון שמן. אפשר להשתמש בתרסיס או אפילו בלי שמן (אני קונה מחבת זולה כל שנה~ בערך).

ככל הנראה כאן מתחבאות לך המון קלוריות.
איך אפשר בלי שמן אבל? זה נדבק ונחרך על המחבת לא?
וגם איך זה הגיוני שבחזה עוף של מאמא עוף יש 23 חלבון ו130 קלוריות כשבחסה עוף טרי יש 21 חלבון ו120 קלוריות ויוצא שהיחס קלוריות חלקי חלבון הוא אותו דבר וזה בעצם כאילו הם פשוט לא שמו בכלל שמן וזה נטו חזה עוף נקי איך זה הגיוני בעצם?

אם המחבת חדשה יחסית (שנה שנתיים) לרוב לא נדבק. אני קונה מחבת זולה ממותג הבית בסופר פעם בשנה שנתיים ולא נדבק לי. לפעמים יש מאכלים שכן נדבקים, דברים עם ציפוי למשל.

אני מבשל כמעט הכל בלי שמן, לא כי שמן זה רע, אני פשוט מעדיף לצרוך אותו מדברים טעימים.

• פותח/ת השרשור
אם המחבת חדשה יחסית (שנה שנתיים) לרוב לא נדבק. אני קונה מחבת זולה ממותג הבית בסופר פעם בשנה שנתיים ולא נדבק לי. לפעמים יש מאכלים שכן נדבקים, דברים עם ציפוי למשל.

אני מבשל כמעט הכל בלי שמן, לא כי שמן זה רע, אני פשוט מעדיף לצרוך אותו מדברים טעימים.
אפילו לא עם תרסיס שמן מרסס קצת על המחבת? חוץ מהקטע שזה נדבק אצלי החזה עוף למחבת הבעיה כשאני לא שם את זה בעיסה עם שמן ותבלינים זה שהתבלינים לא נספגים כל כך בחזה

אצלי אין בעיה.
כמו שאמרתי אם אתה משתמש 20 גר שמן זה המון. אתה יכול לאכול עוד חזה עוד בקלוריות האלה או משהו ממלא יותר. שלא נדבר על שניצל.

• פותח/ת השרשור
אצלי אין בעיה.
כמו שאמרתי אם אתה משתמש 20 גר שמן זה המון. אתה יכול לאכול עוד חזה עוד בקלוריות האלה או משהו ממלא יותר. שלא נדבר על שניצל.
אני שם עשרים המחבת אבל בפועל ב100 גרם חזה לפני בישול נספג עשר גרם אבל זה עדיין מלא...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית