הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמות חלבון יומית

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מסיבות כאלה ואחרות אני אשמח לצמצם את צריכת החלבון שלי.

זכור לי שספורטאים אומרים שההמלצות הן מוגזמות - למשל ולאד וגם שמעתי בשם קוקלייב, שגרם חלבון על כל קילו זה מה שהם אוכלים~ וזה מספיק.

בשנים האחרונות אני אוכל 1.5 בערך ורוצה לרדת גם מזה.

כמה חלבון אתם אוכלים ביום? שואל בעיקר את האנשים החזקים כאן.

והאם מבחינת ספרות, אפשר לשמור על מסת שריר במאזן ניטרלי על 1 גרם על ק"ג משקל גוף @Mike

מסיבות כאלה ואחרות אני אשמח לצמצם את צריכת החלבון שלי.

זכור לי שספורטאים אומרים שההמלצות הן מוגזמות - למשל ולאד וגם שמעתי בשם קוקלייב, שגרם חלבון על כל קילו זה מה שהם אוכלים~ וזה מספיק.

בשנים האחרונות אני אוכל 1.5 בערך ורוצה לרדת גם מזה.

כמה חלבון אתם אוכלים ביום? שואל בעיקר את האנשים החזקים כאן.

והאם מבחינת ספרות, אפשר לשמור על מסת שריר במאזן ניטרלי על 1 גרם על ק"ג משקל גוף @Mike

דיי בטוח שלספורטאי כח מצאו בספרות שכן יש חשיבות להגיע לפחות ל1.6-1.8 ג/ק"ג משקל גוף, בתקופה של ירידה במשקל גם יותר.
אני חושב שיצא לי לראות ספציפית לספורטאי כח ממצאים אפילו על כמויות קצת יותר גבוהות, עדיפות קטנה אפילו להגיע ל2-2.2 ג'/ק"ג בשביל להיות בצד הבטוח, אבל זה לא שעה לחפש מחקרים.

בכל מקרה 1 גרם לק"ג משקל גוף זה נמוך בהגזמה, יכול להיות שאתה מתבלבל והם המליצו על 1 גרם לפאונד משקל גוף?
לגבי ולאד אני שמעתי שהוא אוכל כמויות של אוכל שממש קשה לי להאמין שזה רק גרם לק"ג מאנשים שמכירים אותו אישית.

נערך לאחרונה:
יותר נמוך מ-1.5 לא הייתי הולך. ההמלצות הכלליות הן 1.8-2.2 גרם לקילו אבל במידה ואתה רוצה להכניס יותר קלוריות יהיה לך קל יותר עם 1.6 בערך, אבל מעבר לזה זה לא אידאלי

• פותח/ת השרשור
לגבי ולאד אני שמעתי שהוא אוכל כמויות של אוכל שממש קשה לי להאמין שזה רק גרם לק"ג מאנשים שמכירים אותו אישית.
עבדתי איתו מספיק פעמים בשביל לצחוק מכמה שהוא זורק על תזונה
הייתה חתונה שעבדנו יחד ואכלתי פחות או יותר כפול ממנו.
שאלתי אותו גם על הרגלי התזונה. הוא אמר שהוא לא סופר ולא אוכל הרבה חלבון אלא בעיקר הרבה פחמימה.

אני גדלתי די הרבה במסת שריר בחודשים האחרונים, כשלהגיע ל2 גרם חלבון ביום זה חלום רחוק.
לרוב 100-150

שאלתי כי אני מתחיל להיות סטודנט שוב ולא יהיה לי יותר מידי כסף לאוכל.

ואגב שאלתי את זה בכוונה בפורום ליפטינג, בשביל לקבל תשובות מליפטרים

עבדתי איתו מספיק פעמים בשביל לצחוק מכמה שהוא זורק על תזונה
הייתה חתונה שעבדנו יחד ואכלתי פחות או יותר כפול ממנו.
שאלתי אותו גם על הרגלי התזונה. הוא אמר שהוא לא סופר ולא אוכל הרבה חלבון אלא בעיקר הרבה פחמימה.

אני גדלתי די הרבה במסת שריר בחודשים האחרונים, כשלהגיע ל2 גרם חלבון ביום זה חלום רחוק.
לרוב 100-150

לא יודע למה הסקת שאני לא ליפטר, גם אם לא הכי חזק, אבל לא משנה.
לגבי ולאד- מדבר נטו על מה ששמעתי, שהוא פשוט אוכל המון, מאנשים שהתאמנו איתו, לא יודע שום דבר מעבר לגבי זה ואני גם לא חושב שזה משנה.

יש מספיק מחקר בנושא וזה קצת יותר חזק מלהגיד ולאד אוכל או לא אוכל הרבה...

• פותח/ת השרשור
לא יודע למה הסקת שאני לא ליפטר, גם אם לא הכי חזק, אבל לא משנה.
אמרתי את זה למנהלים שהעבירו את הפוסט לאכול תזונה

מספיק מחקר בנושא וזה קצת יותר חזק מלהגיד ולאד אוכל או לא אוכל הרבה...
לא כזה מתלהב ממחקרים לגבי אימונים ותזונת ספורט.

ניסיון אישי וסביבתי מספיק לי

אמרתי את זה למנהלים שהעבירו את הפוסט לאכול תזונה

לא כזה מתלהב ממחקרים לגבי אימונים ותזונת ספורט.

ניסיון אישי וסביבתי מספיק לי

סליחה לא ראיתי שהעבירו לך.

זכותך לא להתלהב ממחקרים, לא נכנס לדיון הזה. אבל סתם שאלה... למה להתלהב מהמלצה של בנאדם או שניים חזקים ככל שיהיו, ולא מהרבה מאוד אנשים אחרים גם חזקים מאוד(שכן מקשיבים למחקר) ואוכלים מעל 1.6 גרם חלבון? גם אם ירשום לך עוד מישהו פה שהוא אוכל קצת חלבון זה מתגמד ביחס לכמות האנשיםמ שאוכלים את הכמות המומלצת.

וציינתי את המחקרים במיוחד כי שאלת על מה שמומלץ בספרות.

סליחה לא ראיתי שהעבירו לך.

זכותך לא להתלהב ממחקרים, לא נכנס לדיון הזה. אבל סתם שאלה... למה להתלהב מהמלצה של בנאדם או שניים חזקים ככל שיהיו, ולא מהרבה מאוד אנשים אחרים גם חזקים מאוד(שכן מקשיבים למחקר) ואוכלים מעל 1.6 גרם חלבון? גם אם ירשום לך עוד מישהו פה שהוא אוכל קצת חלבון זה מתגמד ביחס לכמות האנשיםמ שאוכלים את הכמות המומלצת.

וציינתי את המחקרים במיוחד כי שאלת על מה שמומלץ בספרות.

כי אם ניתן לגדול ולהתחזק עם פחות חלבון למה לא להקשיב לאנשים האלה שאוכלים פחות חלבון וממשיכים לגדול ולהתחזק ופחות למחקרים?

• פותח/ת השרשור
זה אתה בתמונת פרופיל? אפשר לשאול מה הנתונים? נראה שחלבון זו לא הדאגה היחידה אולי אני טועה
זה אני. נתונים זה מושג לדוגמניות, ואני לא משתמש או השתמשתי בחומרים אם זאת השאלה
רוב האנשים באמת מצייתים, אבל אני מחפש אנשים שניסו לבחון את הרף התחתון.
אני לא היחיד שבילה תקופות עם חלבון לא גבוה והתחזק וגדל במסת שריר

כי אם ניתן לגדול ולהתחזק עם פחות חלבון למה לא להקשיב לאנשים האלה שאוכלים פחות חלבון וממשיכים לגדול ולהתחזק ופחות למחקרים?

השאלה היא האם מדובר על התקדמות אידיאלית או רק לשמר, והאם נמצאים בגרעון או פלוס קלורי וכו'...
זה ברור שגם אם מישהו התקדם עם פחות חלבון לא אומר שזה אידיאלי.

עד כמה אפשר להוריד ולהתקדם גם אם בצורה לא אידיאלית... אני אישית לא מכיר מחקר שבדקו פחות מ1.6, אולי מייק יכיר... אבל לגבי אידיאלי מצאו בצורה דיי חד משמעית שעדיף לעבור את 1.6.

השאלה היא האם מדובר על התקדמות אידיאלית או רק לשמר, והאם נמצאים בגרעון או פלוס קלורי וכו'...

עד כמה אפשר להוריד ולהתקדם גם אם בצורה לא אידיאלית... אני אישית לא מכיר מחקר שבדקו פחות מ1.6, אולי מייק יכיר... אבל לגבי אידיאלי מצאו בצורה דיי חד משמעית שעדיף לעבור את 1.6.
האמת שלגבי גרעון קלורי אין ויכוח ועדיף באמת להכניס מספיק חלבון. לגבי מאסה האמת אין לי מושג. אבל הוא לא הראשון שאני אישית שומע שכמות חלבון ״פחותה״ לא מונעת ממנו לגדול ולהתחזק. אולי הרבה תלוי גם באחוז השומן לא יודע.

האמת שלגבי גרעון קלורי אין ויכוח ועדיף באמת להכניס מספיק חלבון. לגבי מאסה האמת אין לי מושג. אבל הוא לא הראשון שאני אישית שומע שכמות חלבון ״פחותה״ לא מונעת ממנו לגדול ולהתחזק. אולי הרבה תלוי גם באחוז השומן לא יודע.

הדיבור בפחותה הוא 1.6ג' לק"ג משקל גוף.
ולא 2+ כמו שנוטים להמליץ(למרות שכן אולי יש יתרון להגיע ל2.2, בכל מקרה זה בטווח של 1.6-2.2 עד כמה שיודעים היום).

אוקיי אני אשאל אחרת אם זה הפריע לך, מה המשקל שלך והגובה?

דווקא מהתנסות שלי בנושא הבעיה הייתה יותר למצוא זמן להתאמן, זאת הייתה הסיבה המקורית לכך שקניתי ציוד
(אין כמו לעשות סקאווט עם ספר לימוד פתוח בתחתית:))

יותר נמוך מ-1.5 לא הייתי הולך. ההמלצות הכלליות הן 1.8-2.2 גרם לקילו אבל במידה ואתה רוצה להכניס יותר קלוריות יהיה לך קל יותר עם 1.6 בערך, אבל מעבר לזה זה לא אידאלי
וגם יותר, ככל שאתה מבוגר יותר.
אבל אנחנו שונים זה מזה ולכל אחד יש sweet spot אחר בעניין הזה.
אגב, אם התכוונת לערוך סקר ספציפי עבור פריקים גנטיים (מתוך השערת מחקר שאצלם דרוש פחות מאחרים - שעשויה להיות שווה בדיקה) ממליץ לכתב אותם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

החזרתי המון מסת שריר וכוח בפלוס קלורי על צריכה ממוצעת של אולי 100 חלבון
אם מבחינה כלכלית אז אתה יכול להשיג חלבון במחיר בדיחה 1.1 שקל ל21גרם
איזה

החזרתי המון מסת שריר וכוח בפלוס קלורי על צריכה ממוצעת של אולי 100 חלבון

איזה
אשכרה? 100 גרם חלבון? זו כמות של ילדה עם קוקיות. בכל מקרה, אני תמיד שואל איפה המחקרים בכל העסק הזה בזמן שיש כל כך הרבה אנשים שמוכיחים אחרת..
מעניינת אותי דעתו של מייק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית