הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצה ושריפת שריר

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
חיכיתי שמישהו ישאל. פשוט שאנו מבצעים אימון אינטרוולים אנו לא נותנים לגוף להגיע למצב של שריפה.אתה זוכר שדיברנו פה בעבר על הגליקוגן שנמצא בכבד ובשרירים בהקשר לפחמימות? אז לפני שמגיעים לשריפת פחממות כדאי לעבור להליכה.
אני יודעת שזו תשובה די שיטחית אשתדל לענות פעם אחרת יותר אם תירצה
ובכלל הייתי אומרת שמי שרוצה להתמקד בריצה שירוץ! אימון מסה בחדר כושר לעניות דעתי סוטר את זה וההפך
אני יודעת שמפתחי גוף כן עושים אימון אירובי כמו הליכה בערך 15 דקות עד השלב של שריפת הפחממות.
ולמה?כי עליהם לייצר חמצן על מנת שיוכלו להמשיך להרים משקלים כבדים יותר.

חיכיתי שמישהו ישאל. פשוט שאנו מבצעים אימון אינטרוולים אנו לא נותנים לגוף להגיע למצב של שריפה.אתה זוכר שדיברנו פה בעבר על הגליקוגן שנמצא בכבד ובשרירים בהקשר לפחמימות? אז לפני שמגיעים לשריפת פחממות כדאי לעבור להליכה.
ובכלל הייתי אומרת שמי שרוצה להתמקד בריצה שירוץ! אימון מסה בחדר כושר לעניות דעתי סוטר את זה וההפך
אני יודעת שמפתחי גוף כן עושים אימון אירובי כמו הליכה בערך 15 דקות עד השלב של שריפת הפחממות.

🤒

יש לך מחקר שמראה את מה שכתבת? שימי לב שהפורום מתבסס על מדע ולא שמועות.

יש לך מחקר שמראה את מה שכתבת? שימי לב שהפורום מתבסס על מדע ולא שמועות.

קצת יומרני לתת למחקרי ספורט כל כך הרבה משקל ועוד בתחום שהוא לא מדע מדויק אלא פרוץ לטעויות אנוש, מניפולציות , bias, וחוסר עיקביות או דיוק.

להתהדר בנוצות של ״סליחה חברים כאן עושים רק מה שהוכח במחקרים״ הוא דיי בדיחתי, במיוחד בתחום כמו ליפטינג בו רב הידע והמטודות הכי טובות הן אנקטודאליות או כאלו שנמצאו דרך ניסוי וטעייה ובטח שלא עיי שום מחקר ספורט בדיחתי.

לא שאני מגן עלייה, לא רק שאין מחקר שיגבה מה שהיא כתבה אני גם לא בטןח שהיא הבינה מה היא כותבת או שיש לה מושג על מה היא מדברת

? אז לפני שמגיעים לשריפת פחממות כדאי לעבור להליכה
זה
קצת יומרני לתת למחקרי ספורט כל כך הרבה משקל ועוד בתחום שהוא לא מדע מדויק אלא פרוץ לטעויות אנוש, מניפולציות , bias, וחוסר עיקביות או דיוק.

להתהדר בנוצות של ״סליחה חברים כאן עושים רק מה שהוכח במחקרים״ הוא דיי בדיחתי, במיוחד בתחום כמו ליפטינג בו רב הידע והמטודות הכי טובות הן אנקטודאליות או כאלו שנמצאו דרך ניסוי וטעייה ובטח שלא עיי שום מחקר ספורט בדיחתי.

לא שאני מגן עלייה, לא רק שאין מחקר שיגבה מה שהיא כתבה אני גם לא בטןח שהיא הבינה מה היא כותבת או שיש לה מושג על מה היא מדברת
מנוגד לעקרונות פיזיולוגיים בסיסיים. אז חייב להיות מחקר

זה

מנוגד לעקרונות פיזיולוגיים בסיסיים. אז חייב להיות מחקר

תערו של אוקהם.
יותר קל להניח שאין לה מושג על מה היא מדברת מאשר שהיא התבססה על תגלית פורצת דרך בפיזיולוגיה של הגוף, אבל אני מניח שבשביל הספק שווה לשאול

תערו של אוקהם.
יותר קל להניח שאין לה מושג על מה היא מדברת מאשר שהיא התבססה על תגלית פורצת דרך בפיזיולוגיה של הגוף, אבל אני מניח שבשביל הספק שווה לשאול
תתפלא אבל בעבר התקיפו אותי כבר ולא פעם אחת. בגלל זה אין לזלזל

אני לא פיזיולוגית יתכן שלא דייקתי בדבריי.אבל זה לא אומר שדבריי לגמרי מוטעים.
ןחוץ מזה כל מה שאנשים כותבים פה באתר מבוסס מדעית?! לפעמים אני קוראת פה יותר ניבולי פה מאשר הוכחות מדעיות.

אוקי קצת חקרתי בנושא.דיברתי עם חבר טוב שלי שהוא מדריך חדר כושר ועסק בפיתוח גוף.
זה מה שהוא אומר: לאחר אימון משקולות בחדר כושר אפשר לבצע הליכה במהירות גג 6.8.
ומי שרוצה לרוץ אפשר יום למחרת כיוון שמאגרי הגליקוגן כבר התרוקנו מהשרירים.
הוא ואני מסכימים שכדאי להפריד בדברים כלומר יום אחד אירובי יום למחרת אימון כוח

זה מה שהוא אומר: לאחר אימון משקולות בחדר כושר אפשר לבצע הליכה במהירות גג 6.8
על מה זה מבוסס? כאילו אם הולכים במהירות 6.9 אז האימון הולך לפח ואם 6.8 אז הכל סבבה? זה באמת נשמע לך הגיוני?
ו"חבר טוב שהוא מדריך חדר כושר ומפתח גוף אמר ככה" זה לא בדיוק נקרא חקרתי למיטב הבנתי

אוקי קצת חקרתי בנושא.דיברתי עם חבר טוב שלי שהוא מדריך חדר כושר ועסק בפיתוח גוף.
זה מה שהוא אומר: לאחר אימון משקולות בחדר כושר אפשר לבצע הליכה במהירות גג 6.8.
ומי שרוצה לרוץ אפשר יום למחרת כיוון שמאגרי הגליקוגן כבר התרוקנו מהשרירים.
הוא ואני מסכימים שכדאי להפריד בדברים כלומר יום אחד אירובי יום למחרת אימון כוח
מדריך כושר שעוסק בפיתוח גוף הוא לא מקור מידע אמין/נכון. וכן כאשר מדובר במשתנים פיזיולוגים הפורום מתבסס על עקרונות מדעיים שנבדקו במחקר, עם כמה שיותר בידוד משתנים וכלי מדידה יעילים. מאמן כושר מתבסס על מגזנים של מפתחי גוף, מה שהוא שמע שמישהו אחר מאר לו ובזה נגמר המקור ידע/מידע שלו/שלהם. המחקר שלך לקוי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית