הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם ss עדיין רלוונטית?

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
אני רוצה להעלות את משקלי העבודה שלי... מתלבט אם לעשות את זה עכשיי כשאני בס מסה ונמצא על בערך 20% שומן או אחרי החיטוב...

משקלי עבודה כרגע:
סקוואט 102.5kg x5
דדליפט 130kg x5
בנץ' פרס 75kg x6
פרס 45kg x6

מתאמן רציני קרוב לשנה, עשיתי icf 5x5 ב-3 חודשים הראשונים ואחרי זה עברתי לעבוד בab

אני שוקל כרגע 70kg, הגובה שלי הוא 1.65
עליתי 14 קילו במהלך השנה הזאת

האם רלוונטי לי עדיין ss? או שיש עדיפות לתוכנית כוח אחרת?
אני שואף כרגע לסקוואט של 120 לחמישייה, דדליפט 140kg לחמישייה , בנץ' 80kg לשישייה

ובנוסף... האם לחכות לסוף החיטוב ולהיכנס לתוכנית כוח כשאני על א.ש נמוך או להתחיל אותה עד החיטוב בא.ש הגבוהה שלי עכשיו?

בכיף... השתחררתי עכשיו מצהל, מקווה למצוא אנדוקרינולוג טוב באזרחות שיעזור לי...

אם לא אצטרך לשקול צעדים, אבל במצב כזה אני לא אשאר... חשבתי על שימוש בחומרים אבל בסופו של דבר זה פתרון זמני וכשאסיים סייקל המצב יחזור לקדמותו

אני לא רופא אבל אם יש לך טסטוסטרון נמוך כבר הרבה זמן זה משהו די כרוני ואין לך מה להזריק בעצמך אלא לקבל טיפול מהרופא
כדי שלא תצטרך לעשות הכל על עיוור בלי להבין מה אתה עושה, שיהיה לך יותר ''שקט נפשי'' אתה יודע. בסופו של יום אתה תצטרך להסביר לרופא שלך (במידה וזה נמשך וכל הזמן יורד) שאתה לא יכול להמשיך במצב הזה, אם הוא לא יביא לגבר בן 21 עם טסט 11 אז למי הוא כן יביא? לסבא בן 85 שלא יוצא מהבית?

• פותח/ת השרשור
אני לא רופא אבל אם יש לך טסטוסטרון נמוך כבר הרבה זמן זה משהו די כרוני ואין לך מה להזריק בעצמך אלא לקבל טיפול מהרופא
כדי שלא תצטרך לעשות הכל על עיוור בלי להבין מה אתה עושה, שיהיה לך יותר ''שקט נפשי'' אתה יודע. בסופו של יום אתה תצטרך להסביר לרופא שלך (במידה וזה נמשך וכל הזמן יורד) שאתה לא יכול להמשיך במצב הזה, אם הוא לא יביא לגבר בן 21 עם טסט 11 אז למי הוא כן יביא? לסבא בן 85 שלא יוצא מהבית?

עם הרופאים בצהל יכלתי פחות להתווכח ולעמוד על שלי...
מקווה שבאזרחות זה יהיה שונה.
מה שכן הבנתי שתור לאנדוקרינולוג דרך קופת חולים יכול להגיע ל-3 חודשים של המתנה...
אולי אלך לפרטי

כל עוד הטסטוסטרון שלך בטווח התקין, נמוך או גבוה, זה ממש לא משנה ולא ישפיע עליך בכל צורה שהיא, ההבדלים נמצאים רק מחוץ לסקאלה

• פותח/ת השרשור
כל עוד הטסטוסטרון שלך בטווח התקין, נמוך או גבוה, זה ממש לא משנה ולא ישפיע עליך בכל צורה שהיא, ההבדלים נמצאים רק מחוץ לסקאלה

הסקאלה היא 4.5-26.6
אם אני נמצא על 11.5 אתה אומר שלא אמור להיות הבדל לבין אם הייתי נמצא על 24 נגיד?

אם כן אני באמת לא מבין למה אני לא מצליח לפתח מסת שריר בקצב נורמאלי...
אני מקפיד על תזונה לפרטים כי קטנים... משתמש במשקל ומגיע כל יום לערכים...

מקפיד על שינה של 6-8 שעות

לא מפספס אימונים ומתרכז ב-progressive overload

מתאמן בתוכנית שלא פעם ולא פעמיים בדקתי פה בפורופ ונאמר לי שהיא טובה

עליתי במשקל 14 קילו בשנה האחרונה ועדיין נראה שלא גדלתי הרבה

עם הרופאים בצהל יכלתי פחות להתווכח ולעמוד על שלי...
מקווה שבאזרחות זה יהיה שונה.
מה שכן הבנתי שתור לאנדוקרינולוג דרך קופת חולים יכול להגיע ל-3 חודשים של המתנה...
אולי אלך לפרטי

להגיד שלא יהיה הבדל בין אחד עם 300 ל800-900 זו שטות גמורה, מצטער אבל הבן אדם מרגיש חשק מיני מאוד ירוד ועייפות תמידית
וזה לא מפתיע אותי בכלל. אם זה משפיע עליו גופנית עד כדי כך, אתה באמת ובתמים מאמין שזה לא ישפיע לו על הקצב התקדמות במשקלים
והמסת שריר? בולשיט (בלי קשר לעייפות עצמה) אולי זה לא מדד מול בחור שיש לו 800 אבל יכולה להיות לו חרא גנטיקה מבחינת צבירת מסת שריר
אבל מתייחסים לבן אדם עצמו (סתם דוגמה) אתה מעלה אותו מ300 ל800 אתה חושב שלא יהיה אצלו הבדל? לאיפה הטסטוסטרון הזה הולך?
בדרך כלל לאנשים עם טסט נמוך תמידי בצורה כזו יש low prenatal testosterone וזה אומר שזה הולך להשפיע עליהם בעיקרון לכל החיים (לא תמיד)
מה שהופך את זה למחלה כרונית (לא רופא ולא מאבחן אף אחד) מה שאומר שאם הוא הולך על TRT אין הבדל בין אחד שמזריק אינסולין לסוכרת שלו
לבין אחד שמבצע TRT פעם בכמה זמן. באחד מהם הגוף נכשל לייצר אינסולין ובשני הוא נכשל לייצר טסטוסטרון. אלוהים יודע איך זה נראה לך אותו דבר
להתאמן על טסט נמוך ועל טסט גבוה, גם אם זה לא בטווח של מזריקים.

הסקאלה היא 4.5-26.6
אם אני נמצא על 11.5 אתה אומר שלא אמור להיות הבדל לבין אם הייתי נמצא על 24 נגיד?

אם כן אני באמת לא מבין למה אני לא מצליח לפתח מסת שריר בקצב נורמאלי...
אני מקפיד על תזונה לפרטים כי קטנים... משתמש במשקל ומגיע כל יום לערכים...

מקפיד על שינה של 6-8 שעות

לא מפספס אימונים ומתרכז ב-progressive overload

מתאמן בתוכנית שלא פעם ולא פעמיים בדקתי פה בפורופ ונאמר לי שהיא טובה

עליתי במשקל 14 קילו בשנה האחרונה ועדיין נראה שלא גדלתי הרבה
14 קילו בשנה זה המון, במיוחד בגובה שלך.
בניית שריר זה תהליך איטי מאוד. גם אם נוציא מהמשוואה את החודשים הראשונים שבהם עולים כמה קילואים בצורה מהירה מאוד, אחרי ה התהליך נהיה איטי מאוד, וקצב העליה בשריר היא בערך 0.5% ממשקל הגוף שלך בחודש, אם לא פחות. אחרי שסיימת את העליה המהירה, אתה רוצה לעלות במשקל הגוף בין 0.5%-1.5% ממשקל הגוף שלך בחודש (אם ניקח בחשבון שיש גם עליה מסויימת במים ושומן)

להגיד שלא יהיה הבדל בין אחד עם 300 ל800-900 זו שטות גמורה, מצטער אבל הבן אדם מרגיש חשק מיני מאוד ירוד ועייפות תמידית
וזה לא מפתיע אותי בכלל. אם זה משפיע עליו גופנית עד כדי כך, אתה באמת ובתמים מאמין שזה לא ישפיע לו על הקצב התקדמות במשקלים
והמסת שריר? בולשיט (בלי קשר לעייפות עצמה) אולי זה לא מדד מול בחור שיש לו 800 אבל יכולה להיות לו חרא גנטיקה מבחינת צבירת מסת שריר
אבל מתייחסים לבן אדם עצמו (סתם דוגמה) אתה מעלה אותו מ300 ל800 אתה חושב שלא יהיה אצלו הבדל? לאיפה הטסטוסטרון הזה הולך?
בדרך כלל לאנשים עם טסט נמוך תמידי בצורה כזו יש low prenatal testosterone וזה אומר שזה הולך להשפיע עליהם בעיקרון לכל החיים (לא תמיד)
מה שהופך את זה למחלה כרונית (לא רופא ולא מאבחן אף אחד) מה שאומר שאם הוא הולך על TRT אין הבדל בין אחד שמזריק אינסולין לסוכרת שלו
לבין אחד שמבצע TRT פעם בכמה זמן. באחד מהם הגוף נכשל לייצר אינסולין ובשני הוא נכשל לייצר טסטוסטרון. אלוהים יודע איך זה נראה לך אותו דבר
להתאמן על טסט נמוך ועל טסט גבוה, גם אם זה לא בטווח של מזריקים.
המחקרים מראים שבתוך הטווח הטבעי אין שום הבדל מבחינת בניית שריר, הבדלים משמעותיים נמצאים רק מתחת או מעל, כל מה שנמצא אבל בסקאלה אין לו קורלציה ישירה, כי מה שבאמת משפיע הוא לא הכמות נטו, אלא כמות הקולטנים שיש לגוף לטסטוסטרון, ככה שאם אתה נמצא טבעי נמוך, אבל עדיין בסקאלה, אז כנראה שיש לך הרבה קולטנים וזה לגמרי מספיק לגוף.
לגבי עייפות וליבידו נמוך, הוא היה חייל, זה לא שחסר סיבות תזונתיות או נפשיות לכל אלה בצבא, שיהיו הסבר הרבה יותר הגיוני מבעיה אנדוקרינולוגית

14 קילו בשנה זה המון, במיוחד בגובה שלך.
בניית שריר זה תהליך איטי מאוד. גם אם נוציא מהמשוואה את החודשים הראשונים שבהם עולים כמה קילואים בצורה מהירה מאוד, אחרי ה התהליך נהיה איטי מאוד, וקצב העליה בשריר היא בערך 0.5% ממשקל הגוף שלך בחודש, אם לא פחות. אחרי שסיימת את העליה המהירה, אתה רוצה לעלות במשקל הגוף בין 0.5%-1.5% ממשקל הגוף שלך בחודש (אם ניקח בחשבון שיש גם עליה מסויימת במים ושומן)

המחקרים מראים שבתוך הטווח הטבעי אין שום הבדל מבחינת בניית שריר, הבדלים משמעותיים נמצאים רק מתחת או מעל, כל מה שנמצא אבל בסקאלה אין לו קורלציה ישירה, כי מה שבאמת משפיע הוא לא הכמות נטו, אלא כמות הקולטנים שיש לגוף לטסטוסטרון, ככה שאם אתה נמצא טבעי נמוך, אבל עדיין בסקאלה, אז כנראה שיש לך הרבה קולטנים וזה לגמרי מספיק לגוף.
לגבי עייפות וליבידו נמוך, הוא היה חייל, זה לא שחסר סיבות תזונתיות או נפשיות לכל אלה בצבא, שיהיו הסבר הרבה יותר הגיוני מבעיה אנדוקרינולוגית

לטוטאל יש קשר ישיר לfree, אתה לא מצפה שבן אדם יהיה עם 300 אבל עם טסט טוטאל מדהים! יכולתי לומר טסט פרי במקום טוטאל
אבל זו אותה נקודה.

לטוטאל יש קשר ישיר לfree, אתה לא מצפה שבן אדם יהיה עם 300 אבל עם טסט טוטאל מדהים! יכולתי לומר טסט פרי במקום טוטאל
אבל זו אותה נקודה.
אין קשר ישיר, אין אחוז קבוע של FREE בטוטאל, זה משתנה מאוד.
וגם אם יש מעט טסטוסטרון, זה לא אומר שזה לא מספיק לבנייה אופטימלית, או כמעט אופטימלית של שריר

סתם אנקדוטה מעניינת. יש לי חבר שהגיע ל800+++ טוטאל בזמנו שהיה טבעי, עם טסט 8. מתחת למינימום.

הבחור יוצא דופן, במקור מסמואה והעילוי הגנטי הכי קיצוני שראיתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית