הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רגליים בבנץ פרס

NOBODY3

משתמש מתחיל
33
0
נק' מוניטין:
0
33
0
היי רציתי לשאול יש משמעות אם אני שם את כל הרגל בבנץ פרס או רק את קצות אצבעות בבנץ פרס?
מה יותר טוב לעשות?

עדיף את כל כף הרגל על הרצפה. אם אתה לא מגיע עם כל כף הרגל כדאי לשים מדרגה.
למה?
אין שום הבדל קריטי אם אתה על קצות האצבעות או עם כל כף הרגל, כל עוד אתה יציב והרגליים מייצבות באופן אקטיבי את התנועה.

כי כשאתה דוחף עם קצות האצבעות אתה דוחף את הברכיים כלפי מעלה ו"מעביר" פחות כוח לחלק העליון של הגוף, לעומת אם אתה תדחוף את הרגליים עם העקב על הרצפה, ואז הדחיפה תתנגד לחלק העליון של הגוף יותר, ופחות לברכיים, ובכך אתה "מעביר" יותר כוח לבנץ ומייצב אותו יותר.

ההסבר שלו לא משהו, אבל ההדגמה כן:

מרגיש שההסבר שלי לא הכי מובן, אז ציירתי חיצים בישביל להמחיש את ההתנגדות השונה שהדחיפה יוצרת, בתמונה אחת כשרק קצות האצבעות על הרצפה, ובתמונה השניה כשכל הרגל על הרצפה. החץ האדום מייצג את כיוון ההתנגדות של דחיפת הרגליים בכל פוזיציה.
01.jpg

02.jpg

הסבר מדויק על מה ואיך.
זו סדרת סרטונים על כל החלקים בבנצ' ויש להם גם סדרה על סקוואט ודדליפט (רגיל וסומו), ממליץ מאוד לראות את כולם

הדוגמא שהבאת עם קצות האצבעות לא משקפת שום בנצ׳ר נורמלי. ככה לא נראה בנץ׳ נקודה.

עם קצות האצבעות אפשר לשמור על מתח יותר טוב בפלג גוף תחתון ולהגיע (לפעמים) לקשת יותר טובה. זו הסיבה שאסור בIPF ללחוץ על קצות האצבעות, לדעתם זה ״רמאות״.

גם בכף רגל מלאה וגם בקצות האצבעות אפשר ללחוץ עם טכניקה מעולה וטכניקה פח. השינוי במנח כף הרגל לאו דווקא גורר טכניקה טובה או גרועה. זה שווה ערך לאחיזה צרה או רחבה, אין משהו שהוא בהחלט יותר טוב. זה אינדיוידואלי. או בקיצור - לא קריטי לכאן או לכאן.

אוקי, קיבלתי.
ואם כבר אז אשמח לדעת למה הבנץ בסרטון שהעלתי לא טוב, סתם בשביל אולי ללמוד מזה. אני מנסה לחפש מה הוא לא עושה נכון ולא ממש מוצא.

אוקי, קיבלתי.
ואם כבר אז אשמח לדעת למה הבנץ בסרטון שהעלתי לא טוב, סתם בשביל אולי ללמוד מזה. אני מנסה לחפש מה הוא לא עושה נכון ולא ממש מוצא.

suicide grip, לא מסיים את הלחיצה, לא יודע ללחוץ עם קצות האצבעות (אפס לג דרייב, אפס מתח, אם אני נתקע בו הוא נופל מהספסל).

ראיתי את הסרטון במיוט ולא הקשבתי למה שהוא אומר, אבל כנראה שהוא משחק פוטבול יותר טוב ממה שהוא לוחץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית