הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו בכתף

traviscott

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
אני מרגיש את כתף ימין בכל תרגיל שהכתפיים משתמשים בו, למעשה כל תרגיל של פלג גוף עליון אני מרגיש את כתף ימין.
שאני אומר מרגיש זה אומר שזה כאב ממש ממש בקטנה. זה עוד לא פציעה כי גם אין לי היסטןריה של פציעות.
מה לעשות כדי להימנע מפציעה? מישהו שמתאמן שנים שהוא גם קרוב משפחה המליץ לי לקחת שלוש שבועות הפסקה מכל התרגילים שבהם אני מרגיש את הכתף וגם לקחת טבליות כורכום.
אחרי שלושה שבועות הוא אמר לי לעשות משקלים נמוכים וחימום ארוך ורק אחרי שבועיים להתחיל עם המשקלים.

האם זה מה שאני צריך לעשות? איך אני ימנע מאיבוד מסת שריר? אני הולך בנתיים לאמן רק את הרגליים.
יש איזה שהיא דרך להאיץ את תהליך ההחלמה?

מנהלים לא להעביר את הנושא הזה לפורום פציעות כי הוא לא פעיל במיוחד וזה חשוב לי מאוד לקבל תשובה.

הפסקה של 3 שבועות יכולה אפילו להחמיר את המצב מתי שתחזור.
אתה צריך לראות פיזיותרפיסט, עד כדי כך פשוט.

הפסקה של 3 שבועות יכולה אפילו להחמיר את המצב מתי שתחזור.
אתה צריך לראות פיזיותרפיסט, עד כדי כך פשוט.

''עד כדי כך פשוט'' דווקא ממש לא פשוט לראות אחד, כל תור זה איזה חצי שנה ואם אתה הולך לפרטי זה די הרבה כסף
וזה למה אני עם פציעה בכתף (שנרגעה) אבל עדיין פציעה.

אני מודה שלא הייתי בארץ כמה שנים. שהייתי, תורים לפיזיותרפיסט היו עם המתנה סבירה לגמרי דרך קופ״ח.

אני לא נכנס לאף אחד לכיס, אבל אני חושב שלסחוב פציעה הרבה זמן זה הרבה יותר גרוע מלהוציא כסף וללכת לפיזיותרפיסט.

שאתה חולה, הולך לרופא. שאתה רעב, הולך למכולת. תאונת דרכים, הולך לבית חולים. פציעת ספורט - הולכים לפיזיותרפיסט.

אני מודה שלא הייתי בארץ כמה שנים. שהייתי, תורים לפיזיותרפיסט היו עם המתנה סבירה לגמרי דרך קופ״ח.

אני לא נכנס לאף אחד לכיס, אבל אני חושב שלסחוב פציעה הרבה זמן זה הרבה יותר גרוע מלהוציא כסף וללכת לפיזיותרפיסט.

שאתה חולה, הולך לרופא. שאתה רעב, הולך למכולת. תאונת דרכים, הולך לבית חולים. פציעת ספורט - הולכים לפיזיותרפיסט.

אם זה היה מבטיח לי שהפציעה תעבור לגמרי כמובן שהייתי הולך, אבל כלום לא בטוח

אם זה היה מבטיח לי שהפציעה תעבור לגמרי כמובן שהייתי הולך, אבל כלום לא בטוח

שאתה הולך לרופא מישהו מבטיח לך שתבריא?
שאתה עושה ניתוח מישהו מבטיח לך שזה יעבור פיקס?

אם לא תעשה כלום בנידון - אני יכול להבטיח לך שזה ישאר.

שאתה הולך לרופא מישהו מבטיח לך שתבריא?
שאתה עושה ניתוח מישהו מבטיח לך שזה יעבור פיקס?

אם לא תעשה כלום בנידון - אני יכול להבטיח לך שזה ישאר.

אני עובד מסביב לפציעה וניסיתי לחשוב על הבעיות שאולי גרמו למצב הזה ונמנע מהם. אתה צודק בגדול אבל הפציעה שלי כן מאפשרת לי להתאמן אם אני עושה את זה נכון, גם לפותח האשכול זה ממש בקטנה לפי מה שהוא מתאר, אז להוציא הרבה כסף על כזה דבר קטן....
ושאני רציתי לקבוע תור זה היה למינימום חצי שנה, אמרתי לא תודה, יום טוב.

אם כי זו הייתה טעות כי הנה עברה חצי שנה....

אני לא אומר שצריך לרוץ על כל שטות לפיזיותרפיסט. אבל אם אתה רואה שיש משהו שמציק, לא עובר ואתה לא יודע איך לטפל - שווה לפנות לפיזיותרפיסט (ספורט בעדיפות חזקה כמובן).

אני מתאמן למעלה מ10 שנים, חושב שבתור מתאמן אני יודע יחסית ברמה לא רעה בכלל על פציעות (עקב נסיון שלי ושל אחרים), מתאמן עם מאמנים, מעסים, כירופרקטים ופיזיותרפיסטים ועדיין אני הולך לטיפולים.

יש הרבה דברים שחברים כאן בפורום יכולים לעזור, לפעמים פציעות קלות, אבל בגדול זה תחום שרצוי מאוד לראות איש מקצוע. ספציפית כתף זה מפרק לא פשוט עם המון מישורים של טווחי תנועה והמון שרירים קטנים אך משמעותיים. יהיה מאוד מאוד מאוד קשה לאבחן ולעזור דרך הפורום.

לגבי לעבוד מסביב לפציעה, זה רעיון טוב ולא טוב. אם אתה נמנע בשימוש בכתף - זה רעיון גרוע.
אם אתה עובד בטווח תנועה מקסימלי עם משקל נמוך - זה רעיון טוב.
הבעיה היא שהרבה אנשים באופן אינטואיטיבי פשוט נמנעים מלהזיז את איזור הפציעה מה שגורר את הפציעה לאורך חודשים ואף שנים.

ראיתי פציעות באמת לא נעימות - פריצות דיסק, קרעים חלקיים ומלאים בשריר, ניתוחים ומה לא. הפתרון יהיה תמיד תנועה (אלא אם צריך ניתוח בלי שום ברירה כמו בקרע מלא של שריר).
בנוסף ראיתי ה-מ-ו-ן מתאמנים שתקועים שנים עם פציעה ... ״אחי הגב...״ כי לא עשו עם זה כלום וחשבו שזה יעלם לבד. מנגד, ידידה קרובה עם פריצת דיסק, תוך 3 חודשים כבר עשתה דדליפט מלא והיום שכחה שזה קרה אי פעם בעבר.

• פותח/ת השרשור
אני לא אומר שצריך לרוץ על כל שטות לפיזיותרפיסט. אבל אם אתה רואה שיש משהו שמציק, לא עובר ואתה לא יודע איך לטפל - שווה לפנות לפיזיותרפיסט (ספורט בעדיפות חזקה כמובן).

אני מתאמן למעלה מ10 שנים, חושב שבתור מתאמן אני יודע יחסית ברמה לא רעה בכלל על פציעות (עקב נסיון שלי ושל אחרים), מתאמן עם מאמנים, מעסים, כירופרקטים ופיזיותרפיסטים ועדיין אני הולך לטיפולים.

יש הרבה דברים שחברים כאן בפורום יכולים לעזור, לפעמים פציעות קלות, אבל בגדול זה תחום שרצוי מאוד לראות איש מקצוע. ספציפית כתף זה מפרק לא פשוט עם המון מישורים של טווחי תנועה והמון שרירים קטנים אך משמעותיים. יהיה מאוד מאוד מאוד קשה לאבחן ולעזור דרך הפורום.

לגבי לעבוד מסביב לפציעה, זה רעיון טוב ולא טוב. אם אתה נמנע בשימוש בכתף - זה רעיון גרוע.
הבעיה היא שהרבה אנשים באופן אינטואיטיבי פשוט נמנעים מלהזיז את איזור הפציעה מה שגורר את הפציעה לאורך חודשים ואף שנים.

ראיתי פציעות באמת לא נעימות - פריצות דיסק, קרעים חלקיים ומלאים בשריר, ניתוחים ומה לא. הפתרון יהיה תמיד תנועה (אלא אם צריך ניתוח בלי שום ברירה כמו בקרע מלא של שריר).
בנוסף ראיתי ה-מ-ו-ן מתאמנים שתקועים שנים עם פציעה ... ״אחי הגב...״ כי לא עשו עם זה כלום וחשבו שזה יעלם לבד. מנגד, ידידה קרובה עם פריצת דיסק, תוך 3 חודשים כבר עשתה דדליפט מלא והיום שכחה שזה קרה אי פעם בעבר.

אני לא באמת מרגיש כאב, פשוט מרגיש משהו בכתף והבנתי שאם אני אמשיך אני פשוט אפצע את עצמי, כרגע אני לא פצוע וללא כאבים.
ניסיתי קצת לחפש על זה, רוב הסיכויים שזה משהו שקשור לגיד, ככל הנראה עומס יתר על הכתף מאימונים שגרם ככל הנראה למשהו בשם "צביטות בכתף".
למעשה אתה אומר שאני צריך להמשיך לאמן פלג גוף עליון למרות שהכתפיים שלי ככל הנראה יפצעו לכל החיים אם אני אמשיך בקצב הזה? כי כרגע אני יכול למנוע פציעה.
אני לא באמת מרגיש כאב, פשוט מרגיש משהו בכתף והבנתי שאם אני אמשיך אני פשוט אפצע את עצמי, כרגע אני לא פצוע וללא כאבים.
ניסיתי קצת לחפש על זה, רוב הסיכויים שזה משהו שקשור לגיד, ככל הנראה עומס יתר על הכתף מאימונים שגרם ככל הנראה למשהו בשם "צביטות בכתף".
למעשה אתה אומר שאני צריך להמשיך לאמן פלג גוף עליון למרות שהכתפיים שלי ככל הנראה יפצעו לכל החיים אם אני אמשיך בקצב הזה? כי כרגע אני יכול למנוע פציעה.

אני מתקן את עצמי. זה ככל הנראה כאבים במסובבי הכתף.

אני ממשיך עם לחיצות (במקרה שלי אינקליין מרגיש נוח) ועובד על כמעט מקסימום כוח, פשוט נמנע מכשל לעיתים יותר קרובות
יודע מה? מרגיש יותר טוב מלפני שעשיתי את זה. אני פשוט מקווה שזה ימשיך באותה צורה. אם לא אוציא כסף על פיזיותרפיסט ספורט
כי הפציעה הזו נגררת יותר מידי זמן, אם כי רואים שהיא ''בתהליכי שיקום'' או גם אם המצב יתקע ככה, אין לי בעיה רצינית עם זה כי אני מתאמן כרגיל
פשוט מוצא תרגילים נוחים יותר,אין לי בעיה בתרגילי רגליים (סקוואט הכוונה) תרגילי גב, ידיים, ואפילו לכתפיים אני מבודד בצורה נוחה (רק הכתף צדדית טיפה נזהר עליה) לחיצות עובד כרגיל עם עין פקוחה.

אצלי זה פשוט הכתף צדדית, לפני כמה חודשים אם הייתי רוצה להזיז את הכתף הצידה (כמו בהרחקות לצדדים) זה היה די כואב
אבל זה לא הגביל אותי בכלל ביום יום, ועכשיו אני רק ''מרגיש'' לפעמים את האזור, אבל זה לא כואב.
משהו שעזר לי בלחיצות זה לשנות טיפה את הזווית, במקום לעשות כמעט 90 מעלות (אני מבצע עם דאמבלים) אז טיפה להכניס את המרפקים
פנימה כמו בבנץ עם מוט, מוריד עומס מהכתפיים ומרגיש יותר טוב.

דבר ראשון תוריד את נפח האימון שמשתמש בכתף, זה כבר ישפר משמעותית את העניין.
דבר שני, תמנע ממשקלים שגורמים לכאב. תעבוד במשקל הכי כבד שאתה יכול שלא גורם כאב, ולאט לאט תעלה את המשקל הזה.
בנוסף, ממלי לקרוא את זה:
Dr. Stefanie Cohen, DPT on Instagram: “MY 5 TIPS ON OVERCOMING ANY INJURY
. Trust me when I say, I’ve been there. I understand the frustration that comes with being injured and…”

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית