הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עודף סיבים תזונתיים

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
מי שעוקב אחרי הלוג שלי בטח יודע שאני עכשיו ביומיים של העמסת פחמימות כחלק מהתוכנית שלי.
שמתי לב פתאום על כמות הסיבים התזונתיים אחרי חישוב הערכים במחשבון תזונה ואתמול אכלתי כ-105 גרם סיבים והיום הגעתי ל-80!

עלולים להגרם נזקים עקב כמות גרמים כזאת של סיבים ביום?

עם כל הכבוד, לא נראה לי שיש מצב שאתה מצליח להגיע ל-100 גרם סיבים תזונתיים מפחמימות (רובן מתועשות, אני מניח). גם להגיע ל-35 גרם ליום זה דיי קשה ויש אנשים שלוקחים תוספים. מה גם שאם היית אוכל 100 גרם סיבים ליום סביר להניח שהיית כבר מרגיש לא מי יודע מה (כאבי בטן, שלשולים, חסימת מעיים וכו'), ושהיית צריך לשתות כמו מטורף.

• פותח/ת השרשור
בואו נעשה חישוב קטן..

אני אוכל ביום 200 גרם דגני קראנצ'ים (=22 גרם סיבים), 100 גרם פייבר וואן (=50 גרם סיבים), 2 פרוסות לחם מלא (=7 גרם סיבים) זה כבר בסיביות ה-80 גרם ביום..

תסבירו את זה שזה לא הגיוני? ומה זה בדיוק קשור למשקל שלי?

בואו נעשה חישוב קטן..

אני אוכל ביום 200 גרם דגני קראנצ'ים (=22 גרם סיבים), 100 גרם פייבר וואן (=50 גרם סיבים), 2 פרוסות לחם מלא (=7 גרם סיבים) זה כבר בסיביות ה-80 גרם ביום..

תסבירו את זה שזה לא הגיוני? ומה זה בדיוק קשור למשקל שלי?

אם אתה אוכל 300 גרם דגנים ביום (ועוד פייבר וואן שמפוצץ בסיבים) אז כן, אתה מכניס יותר מדי סיבים תזונתיים. יפה שאתה מצליח להכניס כמויות כאלה של דגנים, אני הייתי נחנק.

זה יכול לגרום נזק?

לפי הידע המאוד הדיוטי שלי בנושא, כן, יש סכנה כלשהי בצריכה כל כך מוגברת של סיבים תזונתיים (בעיקר במעיים). אבל אני רחוק מלהיות אוטוריטה בתחום, חכה למורן/משה. בינתיים תקפיד לשתות המון מים.

קשה לי להאמין שזה יעשה נזק אמיתי. זה יכול לגרום לך לשילשולים או כאבי בטן ובלאגן כללי, אבל אני לא חושב שיומיים כאלה יגרמו נזק. תשתה הרבה מים אם אתה מתכנן להמשיך עם זה.
בכל מקרה, הייתי מחליף את הפייבר ואן בדגנים פחות סיביים (או בפחמימות אחרות כמו אורז לבן/תפו"א) בימי העמסה. אין סיבה לדחוף כאלה כמויות של סיבים.

• פותח/ת השרשור
הבנתי.. תודה רבה מורן!

הסיבה שאני אוכל את הדגנים האלה זה בגלל הכמות מול השובע שהם נותנים לי.
אני מעדיף לאכול הרבה מאלה מאשר מעט מאחרים, מכיוון שמשקל הגוף שלי עדיין נמוך ההעמסות אצלי לא מכילות כמויות הסטריות של פחמימות, ואני מעדיף נפח של מאכלים מאשר מאכלים בעלי צפיפות קלורית גבוהה במעט נפח.. הבנת?

הבנתי.. תודה רבה מורן!

הסיבה שאני אוכל את הדגנים האלה זה בגלל הכמות מול השובע שהם נותנים לי.
אני מעדיף לאכול הרבה מאלה מאשר מעט מאחרים, מכיוון שמשקל הגוף שלי עדיין נמוך ההעמסות אצלי לא מכילות כמויות הסטריות של פחמימות, ואני מעדיף נפח של מאכלים מאשר מאכלים בעלי צפיפות קלורית גבוהה במעט נפח.. הבנת?

הבנתי, אבל זה לא חכם בכמויות כאלה. תוותר על הפייבר ואן בימי העמסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית