הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להוסיף סט אם לא הצלחתי להעלות בחזרות

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כרגע מתקדם בשיטה הזאת: עושה למשל בנץ 50 קילו 6*3 אם הצלחתי אימון הבא מעלה ל7*3 ואז אם הצלחתי מעלה ל8*3 ברגע שהצלחתי מעלה ל52.5 עושה מחדש 6*3 וכו' עכשיו אם למשל אני עשיתי אימון קודם 6*3 ואז אימון אחרי הצלחתי רק שוב פעם רק 6*3 קורה לי בעיקר בלחיצת כתפיים כי שם השריר קטן יותר וזה יותר קשה לעלות
עכשיו במקרה כזה אני יכול להוסיף פשוט עוד סט כדי שאני יעשה פרוגרסיב אוברלואד באימון או לא? כי אם לא יוצא שעשיתי אותו דבר כמו אימון שעבר ואז אני לא יגרום לשריר לגדול כי הוא לא נתקל במאמץ יותר ממה שהיה רגיל אלין

אל תצפה להשתפר ולעלות במשקלי העבודה מאימון לאימון. כמה סטים אתה עושה? אם אתה מרגיש תקוע בשריר מסויים לפעמים כדאי לשנות תרגילים כדי להמשיך ולהשתפר בו.

• פותח/ת השרשור
אל תצפה להשתפר ולעלות במשקלי העבודה מאימון לאימון. כמה סטים אתה עושה? אם אתה מרגיש תקוע בשריר מסויים לפעמים כדאי לשנות תרגילים כדי להמשיך ולהשתפר בו.
כל אבל כרגע אני כן מעולה בחזרות מאימון לאימון, השאלה שלי אם קורה אימון אחד שלא הצלחתי להעלות פתאום האם פשוט להוסיף עוד סט? אני עושה 3 סטים
אם אני בכלל לא יוסיף סט אז יצא שעשיתי אותו דבר כמו באימון הקודם ולא עשיתי פרוגרסיב אחברלואד

כמו שאמרו אי אפשר לצפות להתקדם מאימון לאימון לעד. אם אתה מצליח לעלות משבוע לשבוע זה גם מעולה.

החוכמה זה לחפש שיטות שיגרמו לך להתקדם לאורך זמן, זה כולל אימון קל מדי פעם אם צריך, ריסט, דילואד וכו.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרו אי אפשר לצפות להתקדם מאימון לאימון לעד. אם אתה מצליח לעלות משבוע לשבוע זה גם מעולה.

החוכמה זה לחפש שיטות שיגרמו לך להתקדם לאורך זמן, זה כולל אימון קל מדי פעם אם צריך, ריסט, דילואד וכו.
כרגע אני מתקדם בכל התרגילים של חזה גב ורגליים מאימון לאימון בחזרה אחת וככה כשאני מגיע ל8 אני מעלה משקל בקצת ועושה 6 וחוזר חלילה הבעיה היא שרק בכתפיים יד קדמית ויד אחורית אני מתקדם הרבה יותר לאט ואולי מתקדם בחזרה אחת לסט אחד ולא בפלוס חזרה לשלושת הסטים, זה הגיוני בגלל שהם שרירים יותר קטנים מגב חזה ורגליים? כי באמת היחס גם הוא שונה קל לעלות קילו לבנץ' כשאני עושה 50 אבל קילו ליד קדמית זה 10% מהמשקל עבודה שלי

לחיצת כתפיים זה תרגיל מורכב וגם אני בקושי עולה בו
פחות מסקוואט ובנץ. אתה גם צריך להבין שהתקדמות של קילו בתרגיל שהמשקל שאתה מרים הוא 10 ק"ג, זה הרבה יותר לעומת התקדמות של קילו בתרגיל שאתה מרים בו 50 ק"ג. לכן אתה צריך לחשב את ההתקדמות באחוזים ולא בקילוגרמים.

• פותח/ת השרשור
פחות מסקוואט ובנץ. אתה גם צריך להבין שהתקדמות של קילו בתרגיל שהמשקל שאתה מרים הוא 10 ק"ג, זה הרבה יותר לעומת התקדמות של קילו בתרגיל שאתה מרים בו 50 ק"ג. לכן אתה צריך לחשב את ההתקדמות באחוזים ולא בקילוגרמים.
זהו זה בדיוק מה שחשבתי גם כתבתי את זה בתגובה שלי למעלה, אני רואה אז שאני בקצב סבבה

כמו שאמרו, צריך להסתכל באחוזים. שאתה מרים 10 קילו והמשקל הבא הזמין הוא 12.5 זה המון משקל להעלות, באחוזים.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרו, צריך להסתכל באחוזים. שאתה מרים 10 קילו והמשקל הבא הזמין הוא 12.5 זה המון משקל להעלות, באחוזים.
תגיד בתור הערכה כללית כמה זמן לוקח עד שמפסיקים להתקדם מאימון לאימון? כי אני רק חודש וחצי במסה ושמתי לב שבשבוע וחצי האחרון אמנם התרגילים המורכבים עליתי כמו תמיד בחזרה אחת כל אימון אבל שמתי לב שבמבודדים די נשארתי אותו דבר בחלק התקדמתי בחזרה רק בסט אחד או שניים ובחלק נשארתי אותו דבר בדיוק
אני כן אוכל כמו שצריך ועולה גם במשקל אפילו לדעתי בקצב מהיר מידי ובתרגילים המקורבים אני כן עדיין עולה, זה הגיוני?

כן, זה בסדר גמור. במיוחד בתרגילים מבודדים קשה להתקדם מאימון לאימון אלא אם יש לך דרך להוסיף חצי/רבע קילו וכו׳.

• פותח/ת השרשור
כן, זה בסדר גמור. במיוחד בתרגילים מבודדים קשה להתקדם מאימון לאימון אלא אם יש לך דרך להוסיף חצי/רבע קילו וכו׳.
מה שכן למה אפילו בחזרות אני לא מצליח להתקדם? כי אם בבנץ עשיתי 50 ל3*7 ואימון הבא אני מצליח 50 ל3*8 אז גם ביד קדמית למשל שאמנם המשקל הוא נמוך ורק 10 אבל היחס הוא אותו דבר מלעלות מ3*7 ל3*8 ומשום מה גםגאת זה אני לא מצליח בתרגילי יד קדמית אחורית וכתפיים

• פותח/ת השרשור
באיזו תוכנית אתה מתאמן אחי אם אפשר לדעת כמובן? AB?
AB
כי כמו שאמרו זה שריר קטן שיקח יותר זמן ליצור התקדמות בכוח.
ברור שיקח יותר זמן בו לעלות בקילו מאשר לעלות קילו בתרגיל לחזה אבל הקטע הוא שהיחס הוא אותו יחס ולעלות חזרה אחת מ9 ל10 ביד קדמי\אחורית\כתפיים זה אותו יחס של העלאה בכוח של לעלות מ9 ל10 בחזה אז בעצם אתה אומר פה שגם מבחינת העלאה יחסית שרירים קטנים לא גודלים כמו גדולים? מה הסיבה מאחורי זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית