הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארוחות קטנות/גדולות

שהם

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
היי
מנסה להבין מה כדאי...
עד היום הקפדתי על 6 ארוחות ביום- קטנות אבל כוללות את מה שנדרש.

לאחרונה לא מסתדר לי.. לא מצליחה לפרק את הארוחות כמו שצריך ומרגישה רעבה כל הזמן.

האם לרכז את זה לתפריט של 2-3 ארוחות גדולות?

היי
מנסה להבין מה כדאי...
עד היום הקפדתי על 6 ארוחות ביום- קטנות אבל כוללות את מה שנדרש.

לאחרונה לא מסתדר לי.. לא מצליחה לפרק את הארוחות כמו שצריך ומרגישה רעבה כל הזמן.

האם לרכז את זה לתפריט של 2-3 ארוחות גדולות?
מה שנוח לך..

יש לכם מחקרים בנושא?
אני דווקא חושבת שייתכן ויש קשר בהקפצות גלוקוז לעיתים קרובות יותר (ארוחות קטנות) מול מספר מצומצם וגם קשר לאיזה פחמימה
יש מצב בגלל זה את גם יותר רעבה עם ארוחות קטנות..לדעתי תעברי ל2 גדולות יותר ואחת קטנה

יש לכם מחקרים בנושא?
אני דווקא חושבת שייתכן ויש קשר בהקפצות גלוקוז לעיתים קרובות יותר (ארוחות קטנות) מול מספר מצומצם וגם קשר לאיזה פחמימה
יש מצב בגלל זה את גם יותר רעבה עם ארוחות קטנות..לדעתי תעברי ל2 גדולות יותר ואחת קטנה
זה נטו נוחות. הרי מה שקובע אם תירדי או תעלי במשקל זה המאזן הקלורי אז מה זה משנה בדיוק כמה ארוחות להכניס?!

יש לכם מחקרים בנושא?
כרגע אין לי את האופציה לחפש את המחקרים בנושא, אבל כן היו מחקרים שהראו שזה לא באמת משנה

אני דווקא חושבת שייתכן ויש קשר בהקפצות גלוקוז לעיתים קרובות יותר (ארוחות קטנות) מול מספר מצומצם
הקפצות גלוקוז לא באמת משמעותיות, גם לא מבחינת רעב

גם קשר לאיזה פחמימה
סוג הפחמימה זה הדבר היחיד שיכול להיות קשור לרמות רעב. פחמימות עם הרבה סיבים יתעכלו לאט יותר וישמרו יותר על נפח המזון המתעכל, מה שישמור על רמות רעב נמוכות יותר

היא אמרה שהיא מרגישה רעבה כל הזמן, כשהיא אוכלת 6 ארוחות
לא נשאלה פה השאלה האם היא תמשיך להתחטב באותה כמות קלוריות ב6 ארוחות או 3, זה נושא בפני עצמו
(שאגב בזמנך החופשי אני דווקא כן אשמח אם תוכל לתת לינקים למאמרים רלוונטים אני לומדת תואר לתזונה אז זה מענין אותי באופן האישי..)

לסוג פחמימה יש קשר לתחושת שובע, יש מאכלים שיגרמו לרעב חוזר אחרי שעתיים ויש כאלה שפחות.
לדעתי היא צריכה לבחון את התזונה שלה מחדש,בסוג מאכלים שהיא אוכלת אולי אין מספיק סיבים באמת
ואז גם נכנס הקטע של הקפיצות אינסולין - כשהוא גבוה ויורד מהר,בהקשר של רעב,אבל אני לא אכנס לזה.

יש פה מאמר מעניין למי שרוצה.. שאני בדיוק לומדת עליו לגבי רעב שהורגש בקרב אנשים שאכלו מאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך וגבוה ולגבי התחושות רעב שלהם אחרי כמה שעות:

Effects of dietary glycemic index on brain regions related to reward and craving in men

"Conclusions: Compared with an isocaloric low-GI meal, a high-GI meal decreased plasma glucose, increased hunger, and selectively stimulated brain regions associated with reward and craving in the late postprandial period, which is a time with special significance to eating behavior at the next meal. "
בכל מקרה אני תמיד רעבה בחיטוב.. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית