הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה שנשאלה בקורס מדריכים

RoiPow

משתמש פעיל
314
5
נק' מוניטין:
6
314
5
האם מתאמן מתחיל בחד"כ צריך להתחיל עם לחיצת חזה במוט חופשי או בלחיצת חזה בסמיט משין? המורה טען שבסמיט מישן בגלל שהוא לא מכיר את דפוס התנועה ובסמיט מישן יש עבודה בעיקר על החזה ומתאמן לא מאומן ייכשל בלחיצה חופשית..

האם מתאמן מתחיל בחד"כ צריך להתחיל עם לחיצת חזה במוט חופשי או בלחיצת חזה בסמיט משין? המורה טען שבסמיט מישן בגלל שהוא לא מכיר את דפוס התנועה ובסמיט מישן יש עבודה בעיקר על החזה ומתאמן לא מאומן ייכשל בלחיצה חופשית..
ואתה חושב שהוא ילמד את דפוס התנועה דרך מכונה מקובעת? בסמית יש איזון מלאכותי לחלוטין, אתה יכול לשים את כל המשקל בצד אחד, לדחוף רק עם יד אחת, והמוט עדיין יעלה ישר..
כדי לעבוד על הסימטריה, אתה צריך לעבוד עליה.
הסמית' משין מבטל את הצורך שלך להיות סימטרי - ואם אתה לא דורש מהגוף שלך את ההסתגלות, היא לא יכולה להתרחש.

• פותח/ת השרשור
ואתה חושב שהוא ילמד את דפוס התנועה דרך מכונה מקובעת? בסמית יש איזון מלאכותי לחלוטין, אתה יכול לשים את כל המשקל בצד אחד, לדחוף רק עם יד אחת, והמוט עדיין יעלה ישר..
כדי לעבוד על הסימטריה, אתה צריך לעבוד עליה.
הסמית' משין מבטל את הצורך שלך להיות סימטרי - ואם אתה לא דורש מהגוף שלך את ההסתגלות, היא לא יכולה להתרחש.

אוקיי אז מה היתרונות מול חסרונות של כל אחד מהם?
להבנתי לדוגמא בסמיט אם אתה כביכול סימטרי ואין צורך בשרירים מסייעים כביכול יהיה לך יותר קל לבודד את החזה ולהרים יותר כבד

אוקיי אז מה היתרונות מול חסרונות של כל אחד מהם?
להבנתי לדוגמא בסמיט אם אתה כביכול סימטרי ואין צורך בשרירים מסייעים כביכול יהיה לך יותר קל לבודד את החזה ולהרים יותר כבד

גם בסמיט בנוסף לאגוניסט יהיה סינרגיסט שיסייע,
מה שכן, אתה תתרגל לסמיט, שרירי המייצבים שלך יהיו חלשים וכשתרצה לעבור לבנץ' חופשי גם עם מוט ריק יהיה לך קשה.

אני ממליץ להתחיל אפילו ממוט ריק בבנץ ולהתקדם עם הזמן.

בהרבה מקומות יש מוטות של 10, ולפעמים גם מוטות של פחות מזה...יש גם דאמבלים...

נראה לי שמאמן שמפחד שמתאמן בריא שלו ייכשל בבנץ' זה יותר מאמן שמפחד שהוא לא יודע ללמד בנץ', או לא יודע לנהל את העומסים של המתאמנים שלו...

*האם אפשר להתחיל מהסמיט'? אפשר.
השאלה היא אם יש סיבה מיוחדת להתעקש דווקא על זה, והמרצה שלך, נשמע, משום מה, מאוד נחרץ...כאילו זה חוק מחייב שכל המתחילים מתים בבנץ', או משהו.

• פותח/ת השרשור
גם בסמיט בנוסף לאגוניסט יהיה סינרגיסט שיסייע,
מה שכן, אתה תתרגל לסמיט, שרירי המייצבים שלך יהיו חלשים וכשתרצה לעבור לבנץ' חופשי גם עם מוט ריק יהיה לך קשה.

אני ממליץ להתחיל אפילו ממוט ריק בבנץ ולהתקדם עם הזמן.

ואי זה כזה מתסכל שמורים בקורס מדברים שטויות כאלה..

זה לא נכון. סמית משין מכתיב טווח תנועה לא נכון.
מתאמן מתחיל צריך להתחיל עם מוט ריק ולתרגל את התנועה

שכיבות סמיכה יכינו מתאמן ללחיצה במוט בצורה הרבה יותר יעילה מסמית', שלא מלמד הרבה. זה בערך כמו להגיד שאופניים עם גלגלי עזר יכינו אותך לרכב על אופנוע, הקשר הוא מקרי לחלוטין וזה רק נראה דומה.
אני מסכים לחלוטין עם מה ש- @Dissonant Harmony אמר, שמאמן שירצה להתחיל עם הסמית' הוא מאמן שלא יודע לאמן את הבנצ'. תנועות מוט כל אחד יכול ללמוד, גם בני 80 ללא ניסיון, אבל בשביל זה צריך לבוא עם הגישה והידע המתאימים

זה מתסכל שבקורס מאמנים מלמדים אותך להמנע מלאמן אנשים.
זה שווה ערך שמורה נהיגה יגיד לך עזוב, קח את האוטובוס, עוד חודשיים תעלה על ההגה.

• פותח/ת השרשור
שכיבות סמיכה יכינו מתאמן ללחיצה במוט בצורה הרבה יותר יעילה מסמית', שלא מלמד הרבה. זה בערך כמו להגיד שאופניים עם גלגלי עזר יכינו אותך לרכב על אופנוע, הקשר הוא מקרי לחלוטין וזה רק נראה דומה.
אני מסכים לחלוטין עם מה ש- @Dissonant Harmony אמר, שמאמן שירצה להתחיל עם הסמית' הוא מאמן שלא יודע לאמן את הבנצ'. תנועות מוט כל אחד יכול ללמוד, גם בני 80 ללא ניסיון, אבל בשביל זה צריך לבוא עם הגישה והידע המתאימים

אז למה סמיט משין טוב?
זה מתסכל שבקורס מאמנים מלמדים אותך להמנע מלאמן אנשים.
זה שווה ערך שמורה נהיגה יגיד לך עזוב, קח את האוטובוס, עוד חודשיים תעלה על ההגה.

אז מאיפה מקור ידע אני אמור ללמוד?

אז למה סמיט משין טוב?
הוא אחלה מתלה בגדים

אז מאיפה מקור ידע אני אמור ללמוד?
מקורסים ברמה גבוהה, מאנשי מקצוע ידועים בתחום עם תוצאות אמינות, ספרים, ואיסוף מידע עצמי ממקורות טובים.
תכלס החלק הכי קשה הוא להבין ממי אפשר לשאוב מידע, ברגע שעלית על זה אתה די מסודר, ומשם הכל תלוי בך

אז למה סמיט משין טוב?
למקרים שבהם הסימטריה לא תפגע ואתה רוצה לעשות תרגיל שמבודד איזור מאוד ספציפי בלי להשתמש בשרירי עזר ושרירים מייצבים. אני למשל עובד על התיאומים בסמיט, כאשר אני עושה זאת כל רגל בנפרד.

אני חושב שמתאמן מתחיל לא רק שלא כדאי לו להתקרב לסמיט בבנץ, אפילו הייתי ממליץ לו על דאמבלים על פני מוט, ורק כשיגיע למשקל שכבר לא נוח ולא פרקטי לבצע עם דאמבלים, או שאין דאמבלים במשקל מתאים בחדר כושר, רק אז לעבור למוט.
בכללי אני בגישה כזאת של תמיד כמה שיותר חופש תנועה, וכמה שפחות מכשירים שמתווים לך טווח תנועה מוגבל. יותר בריא ויותר מחזק.
הרבה פעמים במקום שאנשים ילמדו את הטכניקה ואת התנועה של כל תרגיל, הם הולכים לפתרונות הפשוטים יותר וניגשים למכשירים ולתרגילים עם טווחי תנועה מוגבלים ושבלוניים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית