הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איבוד שריר

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

מתאמן בתקופת מסה שמאמן שריר מסויים (שריר קטן ופחות מרכזי- לדוגמא כתף אחורית. מדובר בעבודה ישירה על השריר, לא במצב של תרגילים מורכבים כמו חתירות) למטרת היפרטרופיה, עולה בנפח משבוע לשבוע וכו'. לאחר כמה שבועות מחליט להפסיק לאמן אותו מסיבה מסויימת. האם הוא ייאבד מגודל השריר במידה ויחזור לאמן אותו כמה שבועות אחרי (נאמר בין 4 ל8)/ אם יעשה סייקלים של 4 שבועות כן מאמן, 4 שבועות לא מאמן. בהנחה שלאורך זמן הוא עולה בנפח העבודה.

תודה מראש לעונים.

שאלה נוספת שעלתה לי: מתאמן מתחיל עם משקלים לא גבוהים כדי שיהיה מתקדם אבל לא נמוכים כדי שיהיה ממש בהתחלה שרוצה גם להתחזק וגם לעבוד על היפרטרופיה- האם כדאי לו בתקופת המסה הראשונה שלו לעבוד קודם על כוח על מנת שיהיה לו את האפשרות לעבוד עם נפח גבוה יותר על היפרטרופיה? או להתחיל מהיפרטרופיה על מנת שיהיה לו קל יותר אחרי זה להתחזק בגלל שהוא יהיה גדול יחסית ביחס למשקלי העבודה?

אוקיי, אבל אין קושי להתקדם ככה בנפח/ בעצימות? עד שאתה מתחיל להתקדם באחד מהם, אתה כבר קופץ לשני, ואז כשאתה חוזר לראשון בטח לא תוכל לתת יותר מהנפח/ העצימות שנתת בשבוע האחרון של הבלוק הקודם.

למה הכוונה?

אתה לא עובד בכלל בטווחי חזרות 10-8+ בהיפרטרופיה?
וטווחי חזרות 1-3 אני מאמין שרק בשלב הpeak...

אין קושי להתקדם ככה, להיפך, כל שלב ״משלים״ את השלב האחר. בראיה לטווח בינוני יוצא לך 10 שבועות שאתה מתקדם מ8 חזרות ל4 חזרות (בגדול~) שזה מאד הגיוני. כל הדרך אתה מבצע נפח יחסית גבוה שעוזר מאוד להיפרטרופיה.

אם אתה עובד נכון, אין שום סיבה שלא תשבור שיאים כל 10 שבועות. גם למתאמן מאודדד מתקדם זה פרק זמן הגיוני להתחזק.

אני מתחיל את ההיפרטרופיה מ8 חזרות בתרגילים המורכבים (ל4-6 סטים). תרגילי עזר וכו׳ אני מבצע ל10-12 חזרות לרוב בסגנון יותר ״בילדינג״.

אגב, אני עובד עם מאמן ועוקב אחרי מה שהוא מתכנן לי. אם אני מאוד רחוק מתחרות יש שלב ״קונדישנינג״ של 10-12 חזרות עם משקלים יותר קלים.

כן, 1-3 חזרות זה רק בפיק. זה ממש לא אידיאלי להתחזקות.

• פותח/ת השרשור
אין קושי להתקדם ככה, להיפך, כל שלב ״משלים״ את השלב האחר. בראיה לטווח בינוני יוצא לך 10 שבועות שאתה מתקדם מ8 חזרות ל4 חזרות (בגדול~) שזה מאד הגיוני. כל הדרך אתה מבצע נפח יחסית גבוה שעוזר מאוד להיפרטרופיה.

אם אתה עובד נכון, אין שום סיבה שלא תשבור שיאים כל 10 שבועות. גם למתאמן מאודדד מתקדם זה פרק זמן הגיוני להתחזק.

אני מתחיל את ההיפרטרופיה מ8 חזרות בתרגילים המורכבים (ל4-6 סטים). תרגילי עזר וכו׳ אני מבצע ל10-12 חזרות לרוב בסגנון יותר ״בילדינג״.

אגב, אני עובד עם מאמן ועוקב אחרי מה שהוא מתכנן לי. אם אני מאוד רחוק מתחרות יש שלב ״קונדישנינג״ של 10-12 חזרות עם משקלים יותר קלים.

כן, 1-3 חזרות זה רק בפיק. זה ממש לא אידיאלי להתחזקות.

הבנתי, תודה רבה על כל התשובות.

שאלה אחרונה, האם ברמה שלי בתור מתאמן כרגע יש מקום לתכנון כזה של אימונים או שעדיף לי ללכת על תוכנית מוכנה? (נאמר הלינארית של קנדיטו strengh/ hypertrophy) על מנת לבנות בסיס טוב של כוח והיפרטרופיה ומשם להמשיך לתכנון יותר מורכב.
אמנם יותר מעניין אותי לתכנן לעצמי את התוכנית אבל אני מרגיש שההתקדמות שלי- לפחות בכוח תהיה איטית ממה שאני כנראה מסוגל.

משקלי העבודה שלי ל5 חזרות הם:
סקוואט (סייפטי באר): 110 ק"ג
בנץ': 85 ק"ג
דדליפט (סומו): 132.5 ק"ג

גובה 1.83 מ', משקל 88 ק"ג ( עומד לסיים חיטוב על 85 ק"ג).

אני חושב שבמצבך עדיין אפשר לסחוט התקדמות טובה עם תכנית מוכנה במקום לעשות ניסויים על עצמך.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שבמצבך עדיין אפשר לסחוט התקדמות טובה עם תכנית מוכנה במקום לעשות ניסויים על עצמך.

אוקיי, תודה רבה.

התוכנית שהצעתי נשמעת טובה למטרות כוח והיפרטרופיה או שעדיף משהו אחר? (אני מדבר על הלינארית של קנדיטו strengh/ hypertrophy)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית