הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איבוד שריר

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

מתאמן בתקופת מסה שמאמן שריר מסויים (שריר קטן ופחות מרכזי- לדוגמא כתף אחורית. מדובר בעבודה ישירה על השריר, לא במצב של תרגילים מורכבים כמו חתירות) למטרת היפרטרופיה, עולה בנפח משבוע לשבוע וכו'. לאחר כמה שבועות מחליט להפסיק לאמן אותו מסיבה מסויימת. האם הוא ייאבד מגודל השריר במידה ויחזור לאמן אותו כמה שבועות אחרי (נאמר בין 4 ל8)/ אם יעשה סייקלים של 4 שבועות כן מאמן, 4 שבועות לא מאמן. בהנחה שלאורך זמן הוא עולה בנפח העבודה.

תודה מראש לעונים.

שאלה נוספת שעלתה לי: מתאמן מתחיל עם משקלים לא גבוהים כדי שיהיה מתקדם אבל לא נמוכים כדי שיהיה ממש בהתחלה שרוצה גם להתחזק וגם לעבוד על היפרטרופיה- האם כדאי לו בתקופת המסה הראשונה שלו לעבוד קודם על כוח על מנת שיהיה לו את האפשרות לעבוד עם נפח גבוה יותר על היפרטרופיה? או להתחיל מהיפרטרופיה על מנת שיהיה לו קל יותר אחרי זה להתחזק בגלל שהוא יהיה גדול יחסית ביחס למשקלי העבודה?

לגבי השאלה השנייה
העניין הוא להשיג כוח בסיס טוב, ואז ללכת לתוכנית שמתאימה לך. לדוגמה, אתה רוצה מאד להגדיל את הידיים שלך, אבל כפיפת מרפקים כנגד מוט ופשיטת מרפקים כנגד מוט לא מגדילים לך את הידיים באופן משמעותי מפני שאתה לא נותן להם גירוי רציני מספיק, כי אין לך מספיק כוח (לא יודע אם לגביך, אני מתכוון למתאמן מתחיל מאד). ברגע שאתה משיג כוח בסיס טוב, אתה תוכל להרים משקלים כבדים יותר באופן כללי, אז פתאום תצליח לעשות כפיפות מרפקים כנגד מוט ופשיטת מרפקים כנגד מוט עם משקלים יותר גבוהים משהיית לפני כן. איך היד הקדמית שלך תגיב ל40 קילו לעומת 20? (סתם מספרים זרקתי פה).
בנוסף לכך, עבודה על כוח בתחילה, תוכנית למשל כמו SS, תגדיל לך את הידיים רק מתרגילי הבסיס!!! שמעתי על ליפטרים שהשיגו ידיים עצומות מאד בלי כפיפות ופשיטות מרפקים כלל (הכוונה היא בלי בידוד לשרירי הידיים.. זה יכול להיות גם מתח בסופניציה ומקבילים וכל תרגיל שמבודד את שרירי הידיים)

לגבי השאלה השנייה
העניין הוא להשיג כוח בסיס טוב, ואז ללכת לתוכנית שמתאימה לך. לדוגמה, אתה רוצה מאד להגדיל את הידיים שלך, אבל כפיפת מרפקים כנגד מוט ופשיטת מרפקים כנגד מוט לא מגדילים לך את הידיים באופן משמעותי מפני שאתה לא נותן להם גירוי רציני מספיק, כי אין לך מספיק כוח (לא יודע אם לגביך, אני מתכוון למתאמן מתחיל מאד). ברגע שאתה משיג כוח בסיס טוב, אתה תוכל להרים משקלים כבדים יותר באופן כללי, אז פתאום תצליח לעשות כפיפות מרפקים כנגד מוט ופשיטת מרפקים כנגד מוט עם משקלים יותר גבוהים משהיית לפני כן. איך היד הקדמית שלך תגיב ל40 קילו לעומת 20? (סתם מספרים זרקתי פה).
בנוסף לכך, עבודה על כוח בתחילה, תוכנית למשל כמו SS, תגדיל לך את הידיים רק מתרגילי הבסיס!!! שמעתי על ליפטרים שהשיגו ידיים עצומות מאד בלי כפיפות ופשיטות מרפקים כלל (הכוונה היא בלי בידוד לשרירי הידיים.. זה יכול להיות גם מתח בסופניציה ומקבילים וכל תרגיל שמבודד את שרירי הידיים)

מה שיגרום להיפרטרופיה זה נפח כולל ולא בהכרח כוח. מתאמן מתחיל יוכל לגדול ולהתקדם גם עם יתאמן במכונות ועם נפח מתאים שיוכל להתאושש ממנו. כוח לא קשור באופן ישיר לגודל משום שגם התייעלות עצבית עוזרת המון להרים משקל כבד יותר.

• פותח/ת השרשור
לגבי השאלה השנייה

זה ברור לי, אני מדבר על מתאמן מתחיל שיותר קרוב להיות מתקדם. כלומר הוא מרים כבד יחסית אבל לא מספיק כדי להיקרא מתקדם.
האם כדאי לו במסה הראשונה שלו להתחזק עד לרמה של מתקדם ורק אז להתמקד בהיפרטרופיה או להתמקד יותר בהיפרטרופיה- לגדול ורק אז להתמקד בכוח? בהנחה שחשוב לו היפרטרופיה וכוח באיתה מידה.
יש למישהו תשובה על השאלה הראשונה במקרה? @Daniel Barack

מה שיגרום להיפרטרופיה זה נפח כולל ולא בהכרח כוח. מתאמן מתחיל יוכל לגדול ולהתקדם גם עם יתאמן במכונות ועם נפח מתאים שיוכל להתאושש ממנו. כוח לא קשור באופן ישיר לגודל משום שגם התייעלות עצבית עוזרת המון להרים משקל כבד יותר.
לא חולק על זה בכלל. מסכים. אני לא טוען שאי אפשר לגדול מתוכניות היפרטרופה בלי כוח בסיס טוב, אני טוען שכאשר יש כוח בסיס טוב יהיה יותר קל להעלות משקלים ובכך לגרום לגדילה משמעותית יותר. בנוסף לכך, אני טוען, שבתוכנית כמו SS אפשרי לגדול בצורה מפחידה מפני שמגיעים בSS למשקלים גבוהים (בהנחה שעושים את התוכנית נכון) ומשקלים גבוהים בתרגילי הבסיס (תרגילי הבסיס מערבים המון שרירים) יובילו לגדילה

לא רואה סיבה לתת 5X3 למי שרוצה לעבוד על היפרטרופיה.

מי שיבצע סטים כבדים (יחסית) של 8-10 חזרות יגדל אם הוא ירצה או לא.

הבעיה בתוכניות ״רגילות״ שאף אחד לא בשליטה על השיטת / קצב התקדמות.

אני במקרה עכשיו בשלב היפרטרופיה בהכנה שלי לתחרות פאוורליפטינג, מבצע 5-8 סטים של 6-8 חזרות בתרגילים העיקריים. מתחזקים מזה יופי.

לא רואה סיבה לתת 5X3 למי שרוצה לעבוד על היפרטרופיה.

מי שיבצע סטים כבדים (יחסית) של 8-10 חזרות יגדל אם הוא ירצה או לא.

הבעיה בתוכניות ״רגילות״ שאף אחד לא בשליטה על השיטת / קצב התקדמות.

אני במקרה עכשיו בשלב היפרטרופיה בהכנה שלי לתחרות פאוורליפטינג, מבצע 5-8 סטים של 6-8 חזרות בתרגילים העיקריים. מתחזקים מזה יופי.
"הבעיה בתוכניות "רגילות" שאף אחד לא בשליטה על השיטת \ קצב התקדמות" - עלולה להיות בעיה אם מתקדמים מהר במשקלים בתוכניות למטרת היפרטרופיה?

"הבעיה בתוכניות "רגילות" שאף אחד לא בשליטה על השיטת \ קצב התקדמות" - עלולה להיות בעיה אם מתקדמים מהר במשקלים בתוכניות למטרת היפרטרופיה?
מן הסתם זאת בעיה. יהיה לך קשה להתקדם כל שבוע למשל ולעשות 8-10 חזרות ל 3 סטים עם משקל כבד יותר. זה לא עובד ככה.

• פותח/ת השרשור
לא חובה להתקדם במשקלים כשמדובר בהיפרטרופיה. אפשר להתקדם בחזרות או בסטים גם. מה שחשוב הוא נפח העבודה הכולל.

מתאמן בתקופת מסה שמאמן שריר מסויים (שריר קטן ופחות מרכזי- לדוגמא כתף אחורית. מדובר בעבודה ישירה על השריר, לא במצב של תרגילים מורכבים כמו חתירות) למטרת היפרטרופיה, עולה בנפח משבוע לשבוע וכו'. לאחר כמה שבועות מחליט להפסיק לאמן אותו מסיבה מסויימת. האם הוא ייאבד מגודל השריר במידה ויחזור לאמן אותו כמה שבועות אחרי (נאמר בין 4 ל8)/ אם יעשה סייקלים של 4 שבועות כן מאמן, 4 שבועות לא מאמן
במהלך ה-4-8 שבועות האלה הוא בהחלט יאבד מנפח השריר

בהנחה שלאורך זמן הוא עולה בנפח העבודה.
כאן כל העניין מאבד משמעות, כי אין שום סיכוי שבסכימת אימונים כזו אותו מתאמן יצליח לעלות בנפח האימונים. יהיה לו יותר קל לחזור לאימונים ממישהו שלא יתאמן לעולם, אבל בתום השבוע הרביעי של האימונים, הוא כנראה יוכל להגיע למה שהוא היה בסוף 4 השבועות הקודמים של האימונים

• פותח/ת השרשור
במהלך ה-4-8 שבועות האלה הוא בהחלט יאבד מנפח השריר

כאן כל העניין מאבד משמעות, כי אין שום סיכוי שבסכימת אימונים כזו אותו מתאמן יצליח לעלות בנפח האימונים. יהיה לו יותר קל לחזור לאימונים ממישהו שלא יתאמן לעולם, אבל בתום השבוע הרביעי של האימונים, הוא כנראה יוכל להגיע למה שהוא היה בסוף 4 השבועות הקודמים של האימונים

אוקיי, אנסח את זה בצורה אחרת. מתאמן שעובד על כוח והיפרטרופיה, והם חשובים לו באותה מידה, בתקופות ההיפרטרופיה הוא יאמן כל שריר ושריר, יתמקד גם בשרירים הקטנים שפחות חשובים כדי לאמן כוח ( כמו תאומים, side delts וכו'..) אבל כן חשובים לפיתוח גוף. לעומת זאת בתקופות שהוא מתאמן כוח, הוא כנראה יתמקד יותר בתרגלים מורכבים שעובדים בעיקר על השרירים הגדולים והיותר מרכזיים. איך הוא יכול לוודא שכאשר הוא מתאמן על כוח הוא לא יאבד מנפח השריר של אותם שרירים קטנים? איך הוא יכול להמשיך ליצור התקדמות בהיפרטרופיה של אותם שרירים אם לטענתך שכאשר הוא יבצע הפסקה (על מנת להתמקד בכוח) הוא יאבד מנפח השריר, וכשיחזור הוא כנראה יצליח אולי רק לחזור לאותו גודל קודם שהיה בעבר אבל לא מעבר?

אוקיי, אנסח את זה בצורה אחרת. מתאמן שעובד על כוח והיפרטרופיה, והם חשובים לו באותה מידה, בתקופות ההיפרטרופיה הוא יאמן כל שריר ושריר, יתמקד גם בשרירים הקטנים שפחות חשובים כדי לאמן כוח ( כמו תאומים, side delts וכו'..) אבל כן חשובים לפיתוח גוף. לעומת זאת בתקופות שהוא מתאמן כוח, הוא כנראה יתמקד יותר בתרגלים מורכבים שעובדים בעיקר על השרירים הגדולים והיותר מרכזיים. איך הוא יכול לוודא שכאשר הוא מתאמן על כוח הוא לא יאבד מנפח השריר של אותם שרירים קטנים? איך הוא יכול להמשיך ליצור התקדמות בהיפרטרופיה של אותם שרירים אם לטענתך שכאשר הוא יבצע הפסקה (על מנת להתמקד בכוח) הוא יאבד מנפח השריר, וכשיחזור הוא כנראה יצליח אולי רק לחזור לאותו גודל קודם שהיה בעבר אבל לא מעבר?
אם הוא ממשיך להתאמן אז אולי הוא יאבד קצת מהפאמפ, אבל השרירים לא יקטנו ממש, ואז ברגע שהוא יחזור להיפרטרופיה הם יגדלו עוד

• פותח/ת השרשור
אם הוא ממשיך להתאמן אז אולי הוא יאבד קצת מהפאמפ, אבל השרירים לא יקטנו ממש, ואז ברגע שהוא יחזור להיפרטרופיה הם יגדלו עוד

הבנתי,תודה רבה.

שאלה נוספת, לדעתך האם כדאי לעבוד על כוח והיפרטרופיה ביחד או לפצל לתקופות?

בהנחה והמטרה שלך גם כוח וגם היפרטרופיה, בהחלט אפשר לשלב.

שרירים קטנים לא יקטנו, כי בעבודה כוח אתה עדיין עובד על כל השרירים.

אפשר לבצע בלוק היפרטרופיה ובלוק כוח לסירוגין, זה רעיון לא בכלל עם דילואד ביניהם.

• פותח/ת השרשור
בהנחה והמטרה שלך גם כוח וגם היפרטרופיה, בהחלט אפשר לשלב.

שרירים קטנים לא יקטנו, כי בעבודה כוח אתה עדיין עובד על כל השרירים.

אפשר לבצע בלוק היפרטרופיה ובלוק כוח לסירוגין, זה רעיון לא בכלל עם דילואד ביניהם.

אז נאמר תקופת מסה של 10 שבועות צריכה להראות משהו כזה: 4 שבועות היפרטרופיה, שבוע דילואוד, 4 שבועות כוח, דילואוד. זה הכוונה?
זה לא זמן קצר מידי לכל תקופה בשביל לפתח מספיק היפרטרופיה/כוח? אין מספיק זמן להתקדמות...

איך אתה היית מתכנן את זה?

למה רק 10 שבועות? למה לא 20+?
בגדול פאוורליפטר באוף סיזן (הכוונה רחוק מאוד מתחרות) אמור לעבוד בבלוקים כאלה וככה אני עבדתי עם המאמן שלי.

אז כן, 4 היפרטרופיה, 1 דילואד, 4 כוח, 1 דילואד וחוזר חלילה.

הרעיון הוא לא לעבוד בצורה מאוד שונה בין ההיפרטרופיה לדילואד. אצלי לדוגמא ההיפרטרופיה היא 5-8 סטים של 6-8 חזרות, בעוד הכוח 4-5 סטים של 4-6 חזרות.

• פותח/ת השרשור
למה רק 10 שבועות? למה לא 20+?
בגדול פאוורליפטר באוף סיזן (הכוונה רחוק מאוד מתחרות) אמור לעבוד בבלוקים כאלה וככה אני עבדתי עם המאמן שלי.

אז כן, 4 היפרטרופיה, 1 דילואד, 4 כוח, 1 דילואד וחוזר חלילה.

הרעיון הוא לא לעבוד בצורה מאוד שונה בין ההיפרטרופיה לדילואד. אצלי לדוגמא ההיפרטרופיה היא 5-8 סטים של 6-8 חזרות, בעוד הכוח 4-5 סטים של 4-6 חזרות.

אוקיי, אבל אין קושי להתקדם ככה בנפח/ בעצימות? עד שאתה מתחיל להתקדם באחד מהם, אתה כבר קופץ לשני, ואז כשאתה חוזר לראשון בטח לא תוכל לתת יותר מהנפח/ העצימות שנתת בשבוע האחרון של הבלוק הקודם.
הרעיון הוא לא לעבוד בצורה מאוד שונה בין ההיפרטרופיה לדילואד.

למה הכוונה?

אצלי לדוגמא ההיפרטרופיה היא 5-8 סטים של 6-8 חזרות, בעוד הכוח 4-5 סטים של 4-6 חזרות.

אתה לא עובד בכלל בטווחי חזרות 10-8+ בהיפרטרופיה?
וטווחי חזרות 1-3 אני מאמין שרק בשלב הpeak...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית